Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Ovaj 108mpx senzor je prevara godine. Već sledeće godine će se opet vratiti na pravih 12mpx i gurati marketing kako megapikseli nisu bitni nego veličina istih. Možda bi i moglo nešto da bude od ovih kamera kada bi softver sve to mogao da isprati, ali definitivno ne može. Svakako nema poente neke imati toliku rezoluciju za zumiranje ako ima posebnu kameru za to. Mada ovo važi generalno za sve modele sa pixel binning senzorima, ne samo na Samsung.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Nisi bas upravu,naravno 108mpx i nema toliko smisla mada se opet vidi velika razlika u slikama preko dana u detaljima.Al zato ce senzori od 20-30mpx imati itekako smisla.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Koja velika razlika u detaljima?! [emoji1787]

Sent from my SHT-W09 using Tapatalk

Realno nema razlike, čak su slike nekako baš soft, plus onaj Samsung processing...

OnePlus 6T

Dzaba ove brojke o bateriji gore kad mu baterija u realnim uslovima traje do 12h,to je opet od 9 do 21,nema sanse da se predje u drugi dan

Realno nema razlike, čak su slike nekako baš soft, plus onaj Samsung processing...

OnePlus 6T

Bas nema razilke upravu si.
b79b3a388d4966cad937c916b1915dd1.jpg

Poslednja izmena od urednika:
S20+ mi se baš svideo na prvi pogled, lepo leži u ruci. Ako mu se bude lepo kretala cena, možda bude i bolja varijanta nego N10+-

Sa anatomijom na 60hz je gotovo isti kao iphone 11,ne znam zasto porediti ultru sa njim generalno nema sta dac trazi pored ultre.

Sad zamisli koliko bi taj ajfon odrao sa autonomijom Ultru da ima Amoled ekran. Pa 11 Pro ima bolju autonomiju od Ultre, kompakt telefon ej. Smešan si, klasičan fanboy.

Vidim al ok,jel sredjena prednja kamera na 20 seriji ova na N10 je kriminal,kevina nokia od 180eur ima bolju prednju malopre sam poredio prosto neverovatno

Poslednja izmena:
To sigurno, još uz snapdragon. Ali ovo je neki uobičajeni način korišćenja. Nema neke poente dati tolike pare za 120hz ekran između ostalog i koristiti ga na 60hz. Pixel i ako na poslednjem mestu možda i najveće iznenađenje.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Slazem se,jos je u fullhd,sta bi bilo kad bi imala opcija 120 u qhd.Treba jos verovatno softverski da se sredi to videcemo vec vremenom.

Huawei je tata sto se optimizacije tice. Od Mate 20 Pro do danas.
Ne znam samo sto se toliko przite na te hertze? U stanju ste da zrtvujete rezoluciju slike i bateriju da bi ste pricali kako imate 120hz u rukama, kao da je to nesto wau. Nista toliko znacajno.
Optimizacija koju ima Huawei je veca stvar.

Note 10+

Huawei je tata sto se optimizacije tice. Od Mate 20 Pro do danas.
Ne znam samo sto se toliko przite na te hertze? U stanju ste da zrtvujete rezoluciju slike i bateriju da bi ste pricali kako imate 120hz u rukama, kao da je to nesto wau. Nista toliko znacajno.
Optimizacija koju ima Huawei je veca stvar.

Note 10+

Preagresivan RAM menadžment kod Huaweia, barem za moj ukus i potrebe. Apsolutni šampion je iPhone 11. Nazalost, iOS mi jednostavno ne odgovara.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa zbog toga je i "bolja" baterija upravo zbog ram-a.

Huawei kralj optimizacije? Ako je ubij sve u pozadini optimizacija, to može svako :D

Huawei kralj optimizacije? Ako je ubij sve u pozadini optimizacija, to može svako :D
Kralj dužine trajanja baterije da, optimizacije, pa slabije...
Što ti reče, sve u pozadini ubije i najjači model može da živi sa 4 giga rama bez problema.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Opet se mnogo zestite oko telefona :).

Igrao sam se malo sa Ultrom danas, ekran je stvarno sjajan i za pozeleti na telefonu. Slike su odlicne (mada mi slikanje nije narocito bitno).
Ono sto je bas problem je baterija koja odlazi brzo (upalio par igara, malo YT, malo cackanja opcija). Puni se brzo, ali ne bih voleo da budem vezan ni za power bank ni da nosim kablove za punjenje.
Ali svakako pozitivan utisak o telefonu.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Opet se mnogo zestite oko telefona :).

Igrao sam se malo sa Ultrom danas, ekran je stvarno sjajan i za pozeleti na telefonu. Slike su odlicne (mada mi slikanje nije narocito bitno).
Ono sto je bas problem je baterija koja odlazi brzo (upalio par igara, malo YT, malo cackanja opcija). Puni se brzo, ali ne bih voleo da budem vezan ni za power bank ni da nosim kablove za punjenje.
Ali svakako pozitivan utisak o telefonu.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Gde je izlozen ultra model?

Ovo je delic clanka sa gsm arene vezano za Ultra model,sto znaci da ako se i iskljuci adaptive brigh. telefon i dalje sam u veoma jakom osvetljenju spusta i dize osvetljenje ja sam to danas na suncu primetio na note 10 modelu i zesce iritira sta reci

If you disable the adaptive brightness toggle, you'd only get 400, though even with the toggle off, the phone will still opt for a boost if the ambient conditions are particularly bright.

Ovo je delic clanka sa gsm arene vezano za Ultra model,sto znaci da ako se i iskljuci adaptive brigh. telefon i dalje sam u veoma jakom osvetljenju spusta i dize osvetljenje ja sam to danas na suncu primetio na note 10 modelu i zesce iritira sta reci

If you disable the adaptive brightness toggle, you'd only get 400, though even with the toggle off, the phone will still opt for a boost if the ambient conditions are particularly bright.

Tako je meni bilo na s10+. Vani kada je sunce bas bas jako, digne osvejetljenje i bas se primijeti, i bilo mi je ok. Taman to malo dobro dodje i super se vidi. U nocnim uslovima nisam primijetio spustanje osvjetljenja, mozda jer uvijek drzim ispod pola.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Neman nista protiv kad dize ali imam protiv kad ga spusti a adaptive je off.

Za sve koji kukaju na bateriju izasla je domaca recenzija gde covek kaze da je baterija odlicna i da je na 120hz uspeo izvuci i do 9h screen time-a.

Doslo vreme da se preteruje sa pljuvanjem i u Galaxy S temi, neverovatno. ''Kriminalna baterija, kriminalna kamera'' i slicne umotvorine.
Mada ne sumnjam da ce ce Exynos u praksi pokazati losije od Snapdragon verzije. I cinjenica je da dizajn cele serije deluje nekako nedovrseno, kao hibrid GS i A serije sa kojim nisu znali sta da urade.

S20+ mi deluje najzanimljivije, jedina mana je sto ima miti$er rupu i nebulozno tanke bezele (posebno gornji), mnogo bolje bi bilo da ima samo malo vise ''mesa'' u bezelima, bez ikakvog sakacenja i busenja displeja.
Neki vec sada tvrde da S20+ ima malo bolju kameru od Ultra modela (sve osim famoznog zoom-a), ili bar smislenije optimizovanu. Kada padnu cene mislim da to moze da bude odlicna kupovina, posebno ko bude u mogucnosti da nabavi SD865 S20+.

Doslo vreme da se preteruje sa pljuvanjem i u Galaxy S temi, neverovatno. ''Kriminalna baterija, kriminalna kamera'' i slicne umotvorine.
Mada ne sumnjam da ce ce Exynos u praksi pokazati losije od Snapdragon verzije. I cinjenica je da dizajn cele serije deluje nekako nedovrseno, kao hibrid GS i A serije sa kojim nisu znali sta da urade.

S20+ mi deluje najzanimljivije, jedina mana je sto ima miti$er rupu i nebulozno tanke bezele (posebno gornji), mnogo bolje bi bilo da ima samo malo vise ''mesa'' u bezelima, bez ikakvog sakacenja i busenja displeja.
Neki vec sada tvrde da S20+ ima malo bolju kameru od Ultra modela (sve osim famoznog zoom-a), ili bar smislenije optimizovanu. Kada padnu cene mislim da to moze da bude odlicna kupovina, posebno ko bude u mogucnosti da nabavi SD865 S20+.
Pa pisu svasta samo neka kuknjava,a generalno baterija je dobra,nebih se slozio za dizajn sem kamera pozadi mogle su bolje da se "sloze".Ti malo gledas kako sony radi neke stvari koje se meni na primer ne svidjaju.[emoji3]A sto se tice kamere sa ultrom nema greske jos dok je vremenom softverski srede bice vrhunska u svakom smisli,jedino mozda malo fali nedostatak dual pixela za brzi fokus.Sve u svemu kad mu spadne cena tokom leta bice top kupovina,sem tog dizajna kamera telefon nema manu sve je na vrhunskom nivou pogotovu ko voli velike uredjaje to jest ekrane,a ja ih prvi volim heheh.

Naravno da će softverski srediti kameru...na S40. Taman da je upeglaju kako treba. Isto kao što su radili sa starim kamera senzorom.
Prednju neće moći da upeglaju nikako, isto kao na svim prethodnim S uređajima.
Meni ona rupa napred ne smeta, manja je u odnosu na S10/N10 a tad mi je baš upadala u oko.
7-8h SOT-a može na WiFi, na 4g nema šanse preko 5.

Malo je smešno da čitam kako pljuju S20 Ultra: loša baterija, loša kamera, a telefon još nije ni izašao. Sve ekspert do eskperta... u trolovanju.

S20 Ultra nema trenutno direktong konkurenta i segment je za sebe. Meni se ne dopada raspored kamera i raspoložive boje su ove godine nekako mlake, ali tehnološki je bez premca. Koga ne zanima kamera sa S20 Ultra, najbolje će proći sa Note 10+.

Nazad
Vrh Dno