Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Imam Mastercard DEBITnu karticu, dinarsku, i imam problem sto kada mi nesto ne stigne, otvorim dispute i Aliexpress presudi da mi se vrate pare, pare mi nikad ne budu uplacene. Gde se nalaze te moje pare i zasto mogu da placam a ne mogu da primam novac na racun? Da li mora kartica da bude devizna? Skupilo mi se sigurno 20-30e koje nisam dobio. Sta da radim?

Cek kako bese, da li se refund trazi posle 60 dana ili poslednji dan pre isteka tih 60?

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

Prodavac je samoinicijativno produzio zaštitu na robu koju sam kupio 13.01. za dodatnih 45 dana tako da sad je rok do polovine aprila da mi stigne pošiljka. Moze li on to tako raditi unedogled i mogu li pokrenuti dispute iako traje sada novi rok za dostavu. Da sam meni kupio te sitnice pa ajde i da čekam, ali kako sad da objasnim drugaru šta mi je ovaj uradio. Posiljka je RPxxxxxxxxxCN i zadnji status koji imam je od Feb 3, 2020 12:56
Leave, next stop International Ishii Sales Department
Guangzhou International Center

Ne znam ima li praćenje van kine ali ako ima onda kao da se zaglavila tu i ni makac dalje

Meni se jedna posiljka sa aerodroma vratila na pocetnu postu , pa krenula opet za Peking ...
Mislim da ce masa Kineza bankrotirati zbog ovog virusa .

Imam Mastercard DEBITnu karticu, dinarsku, i imam problem sto kada mi nesto ne stigne, otvorim dispute i Aliexpress presudi da mi se vrate pare, pare mi nikad ne budu uplacene. Gde se nalaze te moje pare i zasto mogu da placam a ne mogu da primam novac na racun? Da li mora kartica da bude devizna? Skupilo mi se sigurno 20-30e koje nisam dobio. Sta da radim?

Jesi li siguran da nemaš deviznu partiju na Master kartici? Ako imaš verovatno su ti pare tamo, ako su uopšte vraćene.

Meni su vratili posle 2 nedelje od završenog dispute-a.

Sent from my OnePlus 7 Pro using Tapatalk

Jesi li siguran da nemaš deviznu partiju na Master kartici? Ako imaš verovatno su ti pare tamo, ako su uopšte vraćene.
Ne znam, ići ću u banku da vidim šta se dešava. Do sad imam poručeno preko 400 artikala iz Kine i za desetak su mi vratili novac ali mi pare nikad nisu legle na račun. Uglavnom su sume od par eura u pitanju pa me mrzelo da se cimam.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Mogu samo da kažem da kartica ne mora da bude devizna. Meni na debitnu Visa Electron iz Rajfajzen banke normalno ležu dinari nazad sa Alija. Najbolje proveri sa bankom šta koči...

Hvala Aibo, to me je interesovalo. Javim kako se završilo.

Mogu samo da kažem da kartica ne mora da bude devizna. Meni na debitnu Visa Electron iz Rajfajzen banke normalno ležu dinari nazad sa Alija. Najbolje proveri sa bankom šta koči...

Plaćaš sa istom tom debitnom Visa Electron RF banke?

A sta bude kad kartica istekne, uzme se nova i onda treba da dodje refund?

Nema to veze sa fizickom karticom vec sa racunom za koji je kartica izdata. Refund ide bez obzira na rok vazenja kartice.

Poslednja izmena:
A sta bude kad kartica istekne, uzme se nova i onda treba da dodje refund?
Ja sam imao tu situaciju. Internet kartica mi je isticala u novembru. U decembru sam odmah izvadio novu i prilikom preuzimanja te nove kartice pitao radnicu na šalteru kakva će biti situacija ako budem imao neki refund ona nije bila nešto upućena oko toga (starija gospođa) pa mi je ostavila i staru karticu (koju su ranije zadržavali tj. isekli).
E sada imao sam 2 refunda i čekao da vidim da li će novac "leći" možda na novu karticu...pošto se to nije desilo otišao sam u banku sa obe kartice na šalter kod iste gospođe i kaže da je na toj staroj bio novac nešto preko 500din i to je bio taj refund. Rekao sam da ga prebaci na novu karticu, a staru je istekla i to je bilo to.

Poslato sa PRA-LX1 pomoću Tapatoka

Refund se vraća na račun a ne na karticu.

Kod tebe se izgleda poklopilo da si sa novom karticom dobio i novi broj računa.

@snorki11 Uvek mi se refund vraćao na tu internet karticu (Visa debit prepaid komercijalne banke)

Poslato sa PRA-LX1 pomoću Tapatoka

Internet (ili bilo koja kartica) je vezana za racun. Po isteku roka kartice ona je nevazeca i ne radi. Kad se vraca refund, kako ebay ili aliexpres vracaju pare, da li to rade na staru karticu (njen broj koji je jedinstven i drugaciji od broja nove kartice)? Naravno da je racun isti od obe kartice, njega ne menjam prilikom zamene kartice, ali me znaima sta se desava i kako ide refund ovom prilikom (kad istekne kartica ili se zameni iz bilo kog razloga), kako se obavlja povrat, moze li da propadne novac...?

Već napisase, leći ce novac na novu karticu pošto će biti vezana za isti račun kao stara

Sent from my Mi MIX 3

Jedan prodavac je produžio zaštitu za 7 dana, bez da sam ja to tražio.
Da li to znači da ja ne mogu da otvorim dispute nakon 60 dana već tek nakon njegove produžene zaštite?
U principu ja uvek otvorim dispute ako mi pošiljka ne stigne za 60 dana.

Meni ovo evo mesec dana nista ne javljaju niti stize jos uvek..
eabf7054772cbbb23832f68013cfaf5d.jpg

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Pa ne može da stigne kad nije ni poslato :)

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Stigao mi ovaj paket danas..
e8205228d75dd6d2afd2cb50978fb5b3.jpg

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Šalju li vama kinezi pakete? Mene ovaj zavlaci već mesec dana. Aj razumem, bili su na odmoru, pa korona virus, gužvu se verovatno oko porudžbina, ali opet...

Neki salju, neki ne...ja sam otkazao 2 paketa, 2 su jos u transportu, a 2 su stigla... :D
Svi naruceni 4. februara. :)

Moze li se naci neki kuponcic negde za 60+eu?

Nazad
Vrh Dno