Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pitanje za one koji imaju Techincolor i Ubee modem ruter,kako vam rade torrenti i kakav vam je pristup NAS serverima tipa Sinology,Qnap?
Trenutno sam na Eon Premium paketu sa epc3208 modemom koji kao i ostalima limitiran na 350 max.

Ja imam Ubee, torenti rade odlično, i Up i Down, stvari od recimo 1GB budu skinute za manje od minuta... Zadovoljan sam. :)

Za njih je korak u napred, "optimizacija profita" kroz nabavku najjeftinije moguće opreme (= dongle kao standardna ponuda za većinu korisnika, kršten box kao "premium" uređaj).

Ne znam šta bi to funkcionalno bitno mogao da donese taj hipotetički "Eon v2.0", osim DRM zaštite stream-a (i eventualno još jednog 4K kanala koji vrti reklame 85% vremena i "bindž" katalog za Ko mi ubio tatka ) :D :D :D
Kašnjenje live stream-a sigurno neće biti skraćeno :d

Mogao bi da donese stream sa većim bitrejtom. Nor. Kad uporedim EON sa Exe, ono je smejurija. Jedan mali lokalni provajder sa 10x jasnijom slikom.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Teško, i sa ovim bitrate im se povremeno pate serveri kad naleti nešto popularno. I sa ovom trenutnom količinom informacija u poslednje vreme im snimanje i pakovanje za streaming baš i nisu u stanju da ubodu audio/video sync :D
Mali provajder ima mali/manji broj korisnika pa ima više lufta kako da iskoristi ukupan "bandwidth". I ne možeš porediti DVB-C i OTT gde uvek gledaju da maximalno uštede.

Za njih je korak u napred, "optimizacija profita" kroz nabavku najjeftinije moguće opreme (= dongle kao standardna ponuda za većinu korisnika, kršten box kao "premium" uređaj).

Ne znam šta bi to funkcionalno bitno mogao da donese taj hipotetički "Eon v2.0", osim DRM zaštite stream-a (i eventualno još jednog 4K kanala koji vrti reklame 85% vremena i "bindž" katalog za Ko mi ubio tatka ) :D :D :D
Kašnjenje live stream-a sigurno neće biti skraćeno :d

moguce da ce biti bolja podrska za 4k, posto postejeca aplikacija recimo za webos LG televizore nepodrzava 4k kanale iako je sam tv 4k. Jos prosle godine sam o tome diskutovao sa naprednom sluzbom par puta. Lepo bi bilo da zamene sve postojece resivere eon boxovima i da povecaju broj boxova. Meni traze 3500din za dodatni eon box, samo neznam da li bi taj eon box bio kao prvi box sa konektorom za koaksijalca ili bi sav sadrzaj isao preko utp kabla.

Mogao bi da donese stream sa većim bitrejtom. Nor. Kad uporedim EON sa Exe, ono je smejurija. Jedan mali lokalni provajder sa 10x jasnijom slikom.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Imam exe, jeste ima lepsu sliku jer kanali idu preko dvb-c sistema bez ikakve kompresije i kodiranja, direktno sa izvora, zbog toga je i bolja slika. Potpuno druga tehnologija u odnosu na kako radi eon.

Nije Bor jedini. Za sve ove godine SBB je uspeo da digitalizuje 4-5 gradova. Tim tempom ostatak Srbije ce dobiti digitalizaciju za 30 godina. Korisnik sam SBB-a od 2003. Usluga im je poslednjih godina sve gora i gora, po najvise zato sto vecina gradova nije digitalizovana. I onda ovih 4-5 gradova za iste pare dobiju duplo bolje. Sto se tice same usluge, tu nemam problema, brzina je stabilna kao i signal. Ali ponudu bi mogli malo poboljsati.

I ja sam bio korisnik čim su došli, mislim da je isto bila 2003. U Boru je jako loš internet i dosta oscilira brzina a i ping se povećao na 20ms, kažu da su nešto prebacili u Kragujevac a dok je bilo u Nišu ping je bio do 10ms. Obišao sam ceo komšiluk i svi imaju loš internet nebitno dal je premium ili full, uvek je brzina manja. U mom slučuaju sam imao uvek oko 220Mbps ali i to je toliko osciliralo da sam se stalno žalio. I to sve kako sam bio prešao na eon a dok sam imao trio gold nije bilo problema.

I ja sam bio korisnik čim su došli, mislim da je isto bila 2003. U Boru je jako loš internet i dosta oscilira brzina a i ping se povećao na 20ms, kažu da su nešto prebacili u Kragujevac a dok je bilo u Nišu ping je bio do 10ms. Obišao sam ceo komšiluk i svi imaju loš internet nebitno dal je premium ili full, uvek je brzina manja. U mom slučuaju sam imao uvek oko 220Mbps ali i to je toliko osciliralo da sam se stalno žalio. I to sve kako sam bio prešao na eon a dok sam imao trio gold nije bilo problema.

Verujem. Ja ovde u PO nemam problema sa netom, a i TV je dobar signal isto. Medjutim, kada su mi nudili da predjem na EON, dobio sam sve razlicite ponude. Prvobitno EON Full, standardno EON box + 2x D3 Mini. Nismo hteli da predjemo jos. Kasnije kad su nas zvali mi smo razmisljali da predjemo i pitam da li moze umesto D3 Mini da se uzme obican D3 (zbog vracanja unazad), kad ona kaze pa vi dobijate samo EON Box, za dodatna dva D3 Mini se doplacuje renta. PLUS mi je rekla da moram da platim EON box jednokratno 6000 uvodjenje?! Ko je ovde lud.

Imam exe, jeste ima lepsu sliku jer kanali idu preko dvb-c sistema bez ikakve kompresije i kodiranja, direktno sa izvora, zbog toga je i bolja slika. Potpuno druga tehnologija u odnosu na kako radi eon.

EXE je po tebi MALI ??? I po tebi je on LOKALNI provider ???

Kako se zove provajder koji ne nudi usluge u 2/3 države? :p (a da ne tumačimo to tek sa aspekta procenta ukupne populacije u državi).
Regionalni?

bigstock-Business-man-holding-glowing-l-80507708 (2).jpg
koliko uskoro videcemo, samo da ne bude eon 2.0 dostupan samo na optici. Jer sbb veoma sporo razvlaci optiku, svake godine po jedan do dva grada. Sto neko rece taman do 2030god bice zavrsen posao.

Nije Bor jedini. Za sve ove godine SBB je uspeo da digitalizuje 4-5 gradova. Tim tempom ostatak Srbije ce dobiti digitalizaciju za 30 godina. Korisnik sam SBB-a od 2003. Usluga im je poslednjih godina sve gora i gora, po najvise zato sto vecina gradova nije digitalizovana. I onda ovih 4-5 gradova za iste pare dobiju duplo bolje. Sto se tice same usluge, tu nemam problema, brzina je stabilna kao i signal. Ali ponudu bi mogli malo poboljsati.

Kad završe Kragujevac i Niš, dobar deo korisnika biće digitalizovan, jer su upravo time pokrili najveće gradove. Nekako prate tempo kojim idu i njihovi državni konkurenti, realizuju svoj petogodišnji plan. Nije ništa čudno da se kasni sa razvojem u ostatku Srbije, poslednji gradovi su dobili mogućnost za digitalnu TV tek u martu 2015.

Ja baš nešto nisam čuo gde oni u Novom Sadu (prvom? drugom?) "Giga gradu" imaju optiku / imaju FTTH? Znam da tamo gde i Telekom i Orion imaju FTTH SBB je uleteo krajem 2018. (kad je već bila krenula ta "giga grad" bud*laština) u novu tek završenu zgradu ušao sa coax.

Da li je moguce preci na EON paket ali da se zadrzi stari D3 4682?

Sa njim sam jako zadovoljan i nemam problema, a ne bih da prelazim na ove nove boxove posto vidim da nisu bas se pokazali.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Kad završe Kragujevac i Niš, dobar deo korisnika biće digitalizovan, jer su upravo time pokrili najveće gradove. Nekako prate tempo kojim idu i njihovi državni konkurenti, realizuju svoj petogodišnji plan. Nije ništa čudno da se kasni sa razvojem u ostatku Srbije, poslednji gradovi su dobili mogućnost za digitalnu TV tek u martu 2015.

U Leskovcu svi provajderi imaju optiku osim SBB-a. Uvece imaju zagusenja tako da hvali izmedju 20-30% internet brzine.

Da li je moguce preci na EON paket ali da se zadrzi stari D3 4682?

Sa njim sam jako zadovoljan i nemam problema, a ne bih da prelazim na ove nove boxove posto vidim da nisu bas se pokazali.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Eon box ce raditi lepo sve dotle dok ga ne pretrpas raznim programima.

A meni sad nije jasno hoce li optika biti i to x2 kao sto je do sada ili ne?

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Pa trebalo bi, napismeno stoji u toku UO 2x trenutna brzina. No još nisam u grupi kojima je povećano pa ne znam tj na 300/20 sam i dalje.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Eon box ce raditi lepo sve dotle dok ga ne pretrpas raznim programima.
Upravo. Imam ga nekih 5-6 dana, radi lepo, nije blokirao. Ne gasim ga nikad i to je to. U sustini, kao i svaki android box, sve zavisi od njegovih specifikacija, tj kad se nakrca nekim glupostima verovatno pocne da baguje. Ja iskreno ne znam za sta drugo da ga koristim osim za gledanje tv-a [emoji3]

Za sve ostalo tu je mob i komp.

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Upravo tako. Imam Eon box od prvih dana od kada je poceo SBB da ga daje na koriscenje, i ni jednom mi nije zabagovao ili lose radio.

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

O nekom povecanju kvaliteta slike nema ni govora. Oni na dvbc mux na 8Mhz kanalu koji ima max 52mbit stave cak 12 "HD" kanala. Tako da bacice malo dima sa ovim "do 150/300/500" da se ljudi zanimaju. Kako ce to da radi u vecernjim satima, vikendom, videcemo.
Evo mogu ovi koji vec imaju da probaju test ujutru, vikendom popodne, uvece i prijave imaju li pune brzine i tada.

Gledam juce neke koncerte na android boxu i konstatujem kako je "dobar kvalitet", proverim i ono 720p/24mbps ... Na koje smo djubre mi naviknuti ...

Poslednja izmena:
Da li majstori postavljaju kanalice u stanu prilikom uvodjenja instalacije?

Evo mogu ovi koji vec imaju da probaju test ujutru, vikendom popodne, uvece i prijave imaju li pune brzine i tada.

Evo, ja mogu da posvedočim. U brauzeru (Chrome 80.0) sa 45 otvorenih tabova, izvlačim brzine između 250-350 Mbps. Sa jednim otvorenim tabom, brzine su od 350 do 450 Mbps. Ali zato preko zvanične Speedtest aplikacije za Windows uvek izvučem 95-98% od deklarisanog maximuma. Evo, to ću i sad demonstrirati:

brzina-2020-03-01 111736.png

Niš nije digalitalizovan?... Okay...
Btw, zna li neko sta mu dodje eon 2.0 iz najave?

Sent from my BLA-L09 using Tapatalk

Da li majstori postavljaju kanalice u stanu prilikom uvodjenja instalacije?
Ne. Njihovo je samo da razvuku potrebnu dužinu kabla do uređaja, ostale finese i sakrivanje je na tebi.

Ali to ne znači da neće da urade za neku nadoknadu ako nisu u gužvi oko sledećeg terena.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno