Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uh, o WW2 sam gledao 50 razlicitih dokumentaraca i filmova, dok o WW1 jako malo znam. Moram malo i o tome da se informisem.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Originalni WWI snimci, obojeni, usinhronizovani frejmovi, dodat "autentican" zvuk. Cak i za govor su koristili glumce sa odgovarajucim akcentom, u zavisnosti iz kojih krajeva su jedinice na snimku. Vredi pogledati.
Gledaj i The Vietnam War ako nisi. Odlicno.

Kako ti je uspeo ovaj link nije mi jasno? Mene link vodi na "Fan does not recognize John Stockton?". Verovatno si mislio na ovo, The Great War

Uradili su isto i za World War Two ako ti je promaklo

Poslednja izmena:
Definitivno gledam ovo o Vietnamu, ta tema mi je isto privlacna. Samo da zavrsim neke serije koje sam vec poceo.

Ja gledao Witchera a da nista nisam znao o igrici. Do 3 epizode sam skapirao koje price su u kom vremenu.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Jel postoji negde lista zavrsenih serija zakljucno sa 2019 god,one liste na imdb-u nisu bas najtacnije

+1

I mene ovo zanima.

Pogledao sam prve cetiri epizode 1.sezone Islanske serije Trapped-Ófærð (2015). Dobra, malo sporija nego npr. Broen ali ide lepo.
Jel gledao neko?
Прва сезона ми је била онако ок рецимо 7/10
Али друга очај живи, бар за мене разочарење.

Наравно Bron-Broen, Forbrydelsen, фантастични.

Него јел неко гледао Borgen, читао сам интересантне коментаре

Послато са "Samsung Galaxy Note 8", помоћу Тапатока

Pa, poceo sam danas drugu sezonu... i vidim da nije na nivou kao prva. Nadam se da ce malo da popravi utisak ali mislim da znam gde ide... Opet mnogo kvalitetnija nego mnoge americke i holivudske serije. A i uzivam u tom ambijentu u seriji. :)

The Bridge, Bron, Broen s kojim prevodom gledate?
Ima srb (hr, ba) prevod ili mora eng ?

@nes.nbgd: Ja sam gledao Borgen. Odlična politička drama. Harizmatična glavna glumica (koja je inače i u prvoj sezoni Westworld).
Meni lično bolja tj kvalitetnija od Forbrydelsen, doduše ogledao sam samo Forbrydelsen season 1 a Borgen sam odgledao kompletnu. I pošto sam prvo gledao Borgen pa tek onda Forbrydelsen ti politički elementi u Forbrydelsen su mi delovali 3 klase lošije odrađeni u poređenju sa Borgen.

Svakako probaj da gledaš / odgledaj bar season 1 pa odluči da li ti vredi dalje da gledaš.

Babylon Berlin sto pre nisam poceo jasno mi nije. Zavrsio 1 sezonu odnosno 16 epizoda to je negde 2 sezone negde 1.

Svaka im cast na seriji. Bas se vidi da je Bjela odavde "pozajmio" poprilicno za Senke.

Jel zna neko u Mr.Robotu koja je epizoda u 2 sezoni kada Malik povraca i juri pilulu u svojoj bljuvotini, tu sam iz tehnickih nemogucnosti da gledam dalje stao pa posle nisam ni nastavio posto je 3 sezona popljuvana ali vidim da zavrsna 4 je dobra pa ko veli da isporujem Robota.

The Witcher 7/10. Nije mi bas legla, inace muzika u seriji je odlicna.

ZeroZeroZero mi je najprijatnije iznenađenje među serijama u poslednje vreme.
Kriminal, trgovina drogom, radnja se paralelno dešava u Meksiku, SAD, Italiji. Priča odlična, brutalna kad treba, produkcija sjajna, majstorska kamera, kadrovi filmski.
Na HBO GO ima četiri epizode. Prve tri sam progutao, sad krećem četvrtu.
Apsolutna preporuka, jedina "mana" je što nije završena sezona i mora da se čeka na novu epizodu.

Završio Mr Robota...ne znam šta da kažem...ostao sam bez reči.
Moraju utisci da se malo slegnu ali ovo je vrhunski mindfuck.
Moraću odgledati seriju ponovo

Mr robot zadnja 4 sezona je i kraj serije?
Prvu sam ocenio sa 10/10,druga sezona je počeo osetan pad da bih treću prekinuo posle par epizoda. Znači ipak joj dati šansu? Četvrta sezona vadi prosek?

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

ZeroZeroZero mi je najprijatnije iznenađenje među serijama u poslednje vreme.
Kriminal, trgovina drogom, radnja se paralelno dešava u Meksiku, SAD, Italiji. Priča odlična, brutalna kad treba, produkcija sjajna, majstorska kamera, kadrovi filmski.
Na HBO GO ima četiri epizode. Prve tri sam progutao, sad krećem četvrtu.
Apsolutna preporuka, jedina "mana" je što nije završena sezona i mora da se čeka na novu epizodu.
Znači ima već da se gleda? Jel to ta od istog čoveka što je snimao Gomoru? Jel brutalno direktna kao Gomora?

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Prvu sam ocenio sa 10/10,druga sezona je počeo osetan pad da bih treću prekinuo posle par epizoda. Znači ipak joj dati šansu? Četvrta sezona vadi prosek?

Da, 4 sezona je poslednja.

Četvrta sezona je izvadila sve fleke...dobro ne baš sve ali meni je legla samo tako

Znači ima već da se gleda? Jel to ta od istog čoveka što je snimao Gomoru? Jel brutalno direktna kao Gomora?

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Koliko vidim, jeste taj autor. Reditelj ove Nule je bio producent Gomore.
Moram da priznam da Gomoru nisam gledao pa ne mogu da upoređujem (iako sam svestan hvalospeva i preporuka o njoj).
ZeroZeroZero jeste oštra i direktna serija (sudeći po 4 epizode), ali ne previše. Tj. nijednog trenutka nemaš osećaj da je nasilje tu samo zbog nasilja i šok efekta, nego se sasvim uklapa u priču, kao gradivni element.
Ne znam, meni je baš legla atmosfera ove serije. Odlična je i muzika (grupa Mogwai), likovi uverljivi i dobro odglumljeni, produkcija bogata. A vizuelno je spektakl. Baš je umešno režirana. Koju god lokaciju da prikazuju, sve izgleda filmski. Delom i zbog veoma širokog formata (širi je ne samo od 16:9, nego i od onog još šireg tv formata u kom su neke nove serije, poput Outsider, tako da Zero ima velika crna polja gore i dole, baš kao film).

Po tvom opisu, deluje kao da je slican sa Gomorom. To se trazi, nisam ni sumnjao! Sutra cu overiti prvu epizodu. :)

Krenuo Better Call Saul, odlicna kao i uvek.
Krenula i Star Wars The Clone Wars.

Better Call Saul je mozda i najkonstantnija serija svih ovih godina. Ravna kvalitetna linija, uvek moze nekome da se ne svidi ili bude dosadno, ali to su sto su, od starta prikazivanja.

Počeo da gledam i pogledao prve četri epizode ZeroZeroZero, odavno me neka serija nije obuzela svojom radnjom i pričom. Nemam puno vremena za gledanje serija ali ovu bih baš preporučio. Pa skoro 10/10

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Истина 2. сезона је била неочекивано лоша, 3. почела да крпи причу, 4. развалила.

Послато са "Samsung Galaxy Note 8", помоћу Тапатока

Better Call Saul je mozda i najkonstantnija serija svih ovih godina. Ravna kvalitetna linija, uvek moze nekome da se ne svidi ili bude dosadno, ali to su sto su, od starta prikazivanja.

Da, ovo je vise za stariju publiku. Ko je gledao Breaking Bad ovo mora da gleda.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno