Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

U koliko se javi probacu da mu objasnim šta se desilo i da mu platim isti artikal a da ga ne pošalje. Ako se i desi da Ali povuče novac otvoriću disput za taj artikal pošto imam 60 dana zastitu tako da se nadam da sam bezbedan

Послато са Mi MIX 3 помоћу Тапатока

Onda su oni presudili posle moje potvrde, proverio 2 puta a i pare su mi legle na račun

27e6d475266a5ea1358552d07ba7f31a.jpg
ad12d2ea20e57e07ac3c11935ab4b78b.jpg

Poslednja izmena:
Malo da, malo ne.

dane.jpg

Jel postoji neki način da se pretraga vrši po proizvodima sa isporukom preko Singapurska pošte?

U koliko se javi probacu da mu objasnim šta se desilo i da mu platim isti artikal a da ga ne pošalje. Ako se i desi da Ali povuče novac otvoriću disput za taj artikal pošto imam 60 dana zastitu tako da se nadam da sam bezbedan

Kinez se složio i zahvalio, platio sam a odmah i potvrdio da sam primio i ako znam da nisam morao ali kao sto reče Balasević "neko to od gore vidi sve"
be8114d30a29cc80803a8168f4283c9e.jpg

Отворио сам диспуте који је завршен, али не знам у чију корист. Ништа не пише. Колико се чека на одговор и повраћај новца?
59093a75adcad574d4cf61e378068ca9.jpg
b92549872a150acf2a2f1699e07570ee.jpg
2e01b7a310669eb6f90633189d2a695e.jpg

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Naručim na aliju "vremensku stanicu" (termometar i higrometar sa unutrasnjom i spoljašnjom jedinicom).
Dođe brzo, odstoji oko 2-3h pre nego sto sam uređaje napunio sa baterijama.
Na početku prva 2-3h unutrašnj ajedinica pokazivala 1-2C više od stvarne temperature, kasnije se unormalilo.
Sutri dan, ujutru otvorim prozor da se izraci.
U stanu bilo oko 24C, napolju oko 3-4C, prohladno, baš se osetilo da rezi... kad sam zatvorio prozor primetim da unutrasnja jedinica pokazuje za vlaznost vazduha LL (previše nisko, ispod 20% vlažnosti pokazuje LL).
Tako ostane satima, pa oko podne počnem experimentisati...
Prvo malo duvam u prorez(e) na unutrasnjoj jedinici (dah je vlažan) i pokaže 64% vlažnosti nakon nekih 15-20sekundi (kao da menja parametre na tih nekih 15-20sec).
Onda nastavi da se spusta vlaznost vazduha (prema unutrasnjoj jedinici) dok ne stigne do LL. (sve sam to fotografisao pojedinacno)
Radio sam razne experimente sa friziderom, lupanjem unutrasnje jedinice o dlan, grejanje na radijatoru...

Pokrenem spor na aliju trazeci potpuni refund od 15,15€.
Nisam se previše nadao jer sam odma potvrdio prijem robe i ocenio kupca i proizvod (ta opisao da ne prijavljuje najtacnije temperaturu...) a i uređaj je radio na početku da bi crkao od prvog provetravanja (i naglog rashlađivanja)...
Prodavac predlozio "miroljubivo resenje spora" naznacivsi da nema refunda bez povratka robe.
1.JPG

Ja ne prihvatim predlog, napisem da ne mogu biti "miroljubiv" jer mi uređaj ne radi nakon prvog zračenja stana...

Jutros dobijem valjda predlog za rešenej spora od alija, da mi se refundira 12,12€ a da ne vraćam uređaj prodavcu, što je mnogo više od onog čemu sam se nadao.
Pomisljao sam da bi mogao dobiti u vrh glave 5€ jer ne radi "samo" higrometar u unutrasnjoj jedinici...
2.JPG
4.JPG
5.JPG
Jesam li ja to sve dobro shvatio?

Šta ja sad trebam da uradim?
Trebam li da prihvatim predlog od alija i pritisnem naranđasto "prihvatam" dugme?
3.JPG
To kad prihvatim spor je zavrsen odma, ja cu biti namiren prema njihovom predlogu i to je to?
Pare ce biti meni refundirane u iznosu od 12,12€ za nekoliko dana na karticu sa koje je placeno...

Ako sam nešto pogrešno shvatio, javljajte, ako treba nešto da uradim uputite...
Ovo mi je prvi spor na aliju pa sam neverziran.

Poslednja izmena:
Prihvati aliexpresov predlog, gde ti nude 12evra, ovaj drugi mozes odbiti ili ga ne durati.

Prihvatio.

Sta se sad desava?
Da li se sada čeka naredna 4 dana da prodju?
Da li prodavac sad moze nesto zahtevati, prigovarati, iznositi neke predloge...?

Da li sam ja dobro shvatio, ovo je prakticno aliexpres resio vecim delom u moju korist presudivsi spor da dobijem 80% od cene po kojoj sam platio i to cu dobiti?

Narucio par stvari pre nekoliko dana,medju njima i power bank jedan. Ali nikako da izadje status shipped. Jel ima veze sa coronom ili ?

0363822f9cb2841cdac7a72a65da5605.jpg

Poslednja izmena:
@ Zeha
Ako si prihvatio AE predlog , gotovo sigurno ce AE to samo potvrditi.

@dekishaa

U Kini imaju opstu zabranu da iznose podatke sta se desava.
Oni malo smeliji trgovci mogu eventualno da ti kazu da li dobavljac
radi i da li postanske sluzbe preuzimaju posiljke.

Tesko da ce bilo sta krenuti pre 24.02 i to mozda samo ono sto mogu da
proslede i posalju preko Singapura.

Narucio par stvari pre nekoliko dana,medju njima i power bank jedan. Ali nikako da izadje status shipped. Jel ima veze sa coronom ili ?

0363822f9cb2841cdac7a72a65da5605.jpg

Isto i kod mene, Kaže Kinez šalju čim logisitka tj transport krene. Nema pojma kada je to.

Hvala na odg buraz. A def bi trebali ubaciti medju filterima da mozemo birati iz eu skladista sta se moze poslati..

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Ovo mi od sinoć stoji za vreme kada će da isporuče za sve porudžbine koje nisu poslate.
58151bea224938f1403ae14cd14914d3.jpg

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

Prihvatio.

Sta se sad desava?
Da li se sada čeka naredna 4 dana da prodju?
Da li prodavac sad moze nesto zahtevati, prigovarati, iznositi neke predloge...?

Da li sam ja dobro shvatio, ovo je prakticno aliexpres resio vecim delom u moju korist presudivsi spor da dobijem 80% od cene po kojoj sam platio i to cu dobiti?
Sad se dežava to da čekaš da ti uplate pare, to može da potraje ali ćeš ih dobiti.

Jel ovaj hoće malo da me .....?

seller.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Samo ne klikci i cekaj ali da se umesa...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Samo ne klikci i cekaj ali da se umesa...

Ovo je njegov odgovor na moj Dispute, ja bih to Reject pa će se Ali umešati jer nismo došli do dogovora.
Bar ja mislim da bi tako trebalo, prvi put mi je. :)

Ma klikni odmah reject i čekaj da Ali presudi. To je klasično džibersko ponašanje prodavca gde ti ne nudi nikakvo rešenje i čeka da neko klikne Accept na neiskustvo, i kad istekne protection je ćao parama. Znam više slučajeva koji su tako prošli.

Inače, čisto da se zna.. Sve dok traje purchase protection, dispute može da se otvori i po drugi put ako zatreba. Ja sam jednom bukvalno sanjiv kliknuo greškom Accept umesto Reject... posle par dana sam to skontao i pokrenuo novi dispute za istu svar i tog puta izvukao pare.

Kad je prodavac OK do toga i ne dođe. Ja sam baš juče imao dispute sa normalnim prodavcem (90 dana već nema paketa, istekao rok broju za praćenje) koji je odmah pitao da li hoću novac nazad ili da pošalje ponovo, priloži novi tracking number i produži protection. Tako se to rešava...

Hvala na odgovorima. Definitinvno Reject. Niti mi je produžio zaštitu, niti je paket izašao iz Kine.

Cekam jutros 9h i kupon 10$ za onaj DVR za kola 7omai sa naslovne (51+3$), u 9:01 obavim kupovinu i stize poruka od banke da je skinut iznos 44$ ali na aliju i dalje stoji "PAY NOW" i jos mi prodavac salje poruku da platim ili ce isteci narudzbina za 24h...posle 3h i dalje isto...da li su to namerno odradili zbog kupona 10$ ne bi me cudilo, da je preopterecen server bilo bi neozbiljno, pusticu da istekne vreme za placanje iako je placeno, pa cemo videti, ako se nekom desilo isto bi bih zahvalan za info ili savet.

Poslednja izmena:
Cekam jutros 9h i kupon 10$ za onaj DVR za kola 7omai sa naslovne (51+3$), u 9:01 obavim kupovinu i stize poruka od banke da je skinut iznos 44$ ali na aliju i dalje stoji "PAY NOW" i jos mi prodavac salje poruku da platim ili ce isteci narudzbina za 24h...posle 3h i dalje isto...da li su to namerno odradili zbog kupona 10$ ne bi me cudilo, da je preopterecen server bilo bi neozbiljno, pusticu da istekne vreme za placanje iako je placeno, pa cemo videti, ako se nekom desilo isto bi bih zahvalan za info ili savet.
sacekaj par sati tako je bilo i 11.11 trebalo bi da bude ok

Sent from my M13 using Tapatalk

Vrh Dno