Naručim na aliju "vremensku stanicu" (termometar i higrometar sa unutrasnjom i spoljašnjom jedinicom).
Dođe brzo, odstoji oko 2-3h pre nego sto sam uređaje napunio sa baterijama.
Na početku prva 2-3h unutrašnj ajedinica pokazivala 1-2C više od stvarne temperature, kasnije se unormalilo.
Sutri dan, ujutru otvorim prozor da se izraci.
U stanu bilo oko 24C, napolju oko 3-4C, prohladno, baš se osetilo da rezi... kad sam zatvorio prozor primetim da unutrasnja jedinica pokazuje za vlaznost vazduha LL (previše nisko, ispod 20% vlažnosti pokazuje LL).
Tako ostane satima, pa oko podne počnem experimentisati...
Prvo malo duvam u prorez(e) na unutrasnjoj jedinici (dah je vlažan) i pokaže 64% vlažnosti nakon nekih 15-20sekundi (kao da menja parametre na tih nekih 15-20sec).
Onda nastavi da se spusta vlaznost vazduha (prema unutrasnjoj jedinici) dok ne stigne do LL. (sve sam to fotografisao pojedinacno)
Radio sam razne experimente sa friziderom, lupanjem unutrasnje jedinice o dlan, grejanje na radijatoru...
Pokrenem spor na aliju trazeci potpuni refund od 15,15€.
Nisam se previše nadao jer sam odma potvrdio prijem robe i ocenio kupca i proizvod (ta opisao da ne prijavljuje najtacnije temperaturu...) a i uređaj je radio na početku da bi crkao od prvog provetravanja (i naglog rashlađivanja)...
Prodavac predlozio "miroljubivo resenje spora" naznacivsi da nema refunda bez povratka robe.
Ja ne prihvatim predlog, napisem da ne mogu biti "miroljubiv" jer mi uređaj ne radi nakon prvog zračenja stana...
Jutros dobijem valjda predlog za rešenej spora od alija, da mi se refundira 12,12€ a da ne vraćam uređaj prodavcu, što je mnogo više od onog čemu sam se nadao.
Pomisljao sam da bi mogao dobiti u vrh glave 5€ jer ne radi "samo" higrometar u unutrasnjoj jedinici...

Jesam li ja to sve dobro shvatio?
Šta ja sad trebam da uradim?
Trebam li da prihvatim predlog od alija i pritisnem naranđasto "prihvatam" dugme?

To kad prihvatim spor je zavrsen odma, ja cu biti namiren prema njihovom predlogu i to je to?
Pare ce biti meni refundirane u iznosu od 12,12€ za nekoliko dana na karticu sa koje je placeno...
Ako sam nešto pogrešno shvatio, javljajte, ako treba nešto da uradim uputite...
Ovo mi je prvi spor na aliju pa sam neverziran.