Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
O cemu se ovde radi?

fd11d4f3d4984b5662e480453df649dc.png

Prilozi

• fd11d4f3d4984b5662e480453df649dc.png
    fd11d4f3d4984b5662e480453df649dc.png
    30.6 KB · Pregleda: 141
Poslednja izmena:
Reklo bi se da je greškom otišlo za Sombor, pa je vraćeno u PC Novi Sad da bude isporučeno primaocu u Novom Sadu.

U ponedeljak je stigao dopis postama u Srbiji da ne primaju posiljke poslate za Kinu (i jos nekoliko drzava). Pitao sam a sta je sa dolaznima? Kazu da je promet trenutno prekinut. Znaci ono sto je izaslo iz Kine do prekida prometa mozete i ocekivati u skoroj buducnosti, a ostalo kad se sredi stanje sa virusom i avio saobracajem. A na tu temu imate otprilike i ovaj clanak:

https://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2020&mm=02&dd=06&nav_id=1651330

Ma stizu paketi i izlaze paketi iz Kine samo bese Lufthansa i jos jedna kompanija ne lete pa je zbog toga napisano, evo meni juce krenula 2 paketa iz Kine i sad su na putu ka Srbiji.

Pa sta se bunite, 26.01. su stigli na carinu. Obrada NS carine traje od 25-29dana, sta mi da kažemo [emoji23] meni je od 8.01. tek juče prošao carinu.

Ja cekam od 17.01. pise isto izmenicna posta, ali pripadam carini NS

Ajde vas Novosadjane i razumem ali ja potpadam pod bg carinu

wut.jpg

Singapurcanin je u pitanju, nikad nisu bili zaglavljeni u izmenicnoj

Malo da vidite kako je nama [emoji23]
I ja imam paket od 29.01 (pardon) . Tog očekujem krajem februara, a možda i početkom aprila. Ostali će stići valjda do leta [emoji23]

Poslednja izmena:
Zaključak je da je sada idealan period za naručivanje kupaćih gaća i šorceva, pa to sve taman stigne pred leto.

Imali su mesec dana vremena da očiste GPC od onog što su napravili sa štrajkom i dalje ništa nisu učinili nego NS mora da čeka mesec dana. Strašno.

Juče mi je prispeo neki paket iz Kine, koliko se sada otprilike čeka na BG carini? Dobio sam 10250 status juče.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Pa nisu imali mesec dana, jer su stizale nove posiljke. SADA imaju dosta vremena da ociste, jer nece stizati skoro nista.

Imali su mesec dana vremena da očiste GPC od onog što su napravili sa štrajkom i dalje ništa nisu učinili nego NS mora da čeka mesec dana. Strašno.

Juče mi je prispeo neki paket iz Kine, koliko se sada otprilike čeka na BG carini? Dobio sam 10250 status juče.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Meni se ponavljaju 10250 statusi od 23.1.... Imam tri singapurćana. Stiglo u Srbiju za 13 dana od dana naručivanja, i na carini je evo 15ti dan

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Meni se ponavljaju 10250 statusi od 23.1.... Imam tri singapurćana. Stiglo u Srbiju za 13 dana od dana naručivanja, i na carini je evo 15ti dan

Sent from my MI 8 using Tapatalk
Ista situacija I kod mene. Imam jedan paket iz GB - CISS za Canon stampac sa 5x100 ml farbe, stoji od 23.01 na carini, drugi paket iz Kine preko Singapura, od 25.01. I treci elektronski sat na sklapanje (DIY) 2 kom. sve ukupno 18evra sa prevozom, koji je stigao juce, poslat na carinu, nemam predstavu zasto.

Ista situacija I kod mene. Imam jedan paket iz GB - CISS za Canon stampac sa 5x100 ml farbe, stoji od 23.01 na carini, drugi paket iz Kine preko Singapura, od 25.01. I treci elektronski sat na sklapanje (DIY) 2 kom. sve ukupno 18evra sa prevozom, koji je stigao juce, poslat na carinu, nemam predstavu zasto.

Pa svi paketi iz insotranstva idu na carinu, pa posle ona određuje da li je predmet za carinjenje ili ne.

Paket porucen 14.01,stigao na carinu 08.02. Preko China post

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Ne razumem zasto mi je obrisana poruka, jel ima iko bar gram mozga da ne porucuje sad stvari iz kine ? Ili to mozda nije toliko ocigledno pa treba objasniti da se ne cacka mecka ako nema potrebe.

Koji je razlog da se vise ne poručuju stvari?

Imao sam sreće od početka godine, bar za posiljke koje se prate. 7 do 10 dana na carini.

Kod mene stoji samo jedanput, Security return. Nakon pola sata, exported directly sealed. No, 45 dana je tamo. I cekacu jos 15 dana, ima da otvorim dispute.

Paket posle 60+ dana, odjednom promenio status, odnosno, stigao na carinu

Šta bre carina, čekanje, kakvi bakrači??? :D

juhu.jpg

Danas mi je stigao paket iz Kine,sestrami slala.Bio je na carini 15dana,*mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*i
Naplatili sumi 5000din ,sto se nikada nije desilo,uvek je bilo oko 400din.Uzas

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Danas mi je stigao paket iz Kine,sestrami slala.Bio je na carini 15dana,*mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*i
Naplatili sumi 5000din ,sto se nikada nije desilo,uvek je bilo oko 400din.Uzas

5000 dinara??? Majko mila. :p

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno