Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma sve je to jednostavno komplikovano . Gledas sport preko piratskih lista i preko neta i ne kupis eon van sbb mreze jer su lopurde
nisam ničiji fan sem fan sporta , a pošto su UG zavrnuli slavinu da bi uzeli još više para e neće da može - moje pare nece uzeti makar se grbavio po netu tražeći prenose
a n1 objavljuje samo komentare svojih botova , ničiji drugi
DA SE NE VIDI n1

Takodje, razmisljao sam o EONu van mreze ali posle ovoga im necu dati ni dinara. Online stream i udri.

Jednog lepog dana kad sve ovo prođe neki od vas će se stideti svojih komentara. Nadam se da će biti sačuvani da vas podsete na to šta ste sve pisali.

Послато са Mi 9 Lite помоћу Тапатока

Ja mislim da ovako nesto i jednima i drugima odgovara...za sada....Potpuno je smesno da covek sa normalnim koeficijentom inteligencije misli da se bilo ko u biznisu, posebno u tuturutu drzavi, vodi brigom o korisnicima. Oni koji su zadovoljni minimalnim kvalitetom slike, mogu da gledaju preko Kodija i sl...oni drugi ce platiti vise i naci resenje...Velike i ozbiljnije igrace na ovako malom trziztu, potpuno naviklom na pirateriju ne treba ni ocekivati....

Ne znam ljudi,ali placati 40 centi za kanal koji gledate u proseku pola sata-sat dnevno je po meni previse. Onda kazes od javnog je interesa emitovati N1 za 40centi po korisniku. Ako nesec onda si protiv slobode. Cist reket. A komentare ne objavljuju naravno.

UG i javni interes... :)
Obe strane imaju interese, ni jedan nije javni...

...riding on 720p...

Jednog lepog dana kad sve ovo prođe neki od vas će se stideti svojih komentara. Nadam se da će biti sačuvani da vas podsete na to šta ste sve pisali.

+1

Mene lično ne interesuju interesi UM no dokle god je N1 jedini slobodni(TV) medij sa iole većom pokrivenošću do tada uvek glasam za to da mora da bude dostupan kome god je moguće.

Kada vaši Pinkovi, Prve itd budi bili slobodni kao svi EU mediji onda ću da pričam kao neki ovde gledajući samo komercijalni interes. No svestan sam da ovde itekako ima ljudi kojima su Kurir i Pink jedini izvori informacija. I još su maltene ponosni na to.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

UG i javni interes... :)
Obe strane imaju interese, ni jedan nije javni...

...riding on 720p...
Potpuno se slazem sa tobom. Jedini interes koji su korisnici u Srbiji dobili od sbb-a je taj sto su spajanjem ex yu podrucju dobili veliki broj korisnika,i time ,,naterali,, vecinu kanala da radi prevode zndovorna podrucja. Setite se samo koliko kanala pre par godina nije bilo titlovano.Za to im skidam kapu. Opet,svake godine su povecavali pretplatu za 100-200d kao zbog uvodjenja novih kanala,koji na zalost nisu svi isli u osnovni paket.

+1

Mene lično ne interesuju interesi UM no dokle god je N1 jedini slobodni(TV) medij sa iole većom pokrivenošću do tada uvek glasam za to da mora da bude dostupan kome god je moguće.

Kada vaši Pinkovi, Prve itd budi bili slobodni kao svi EU mediji onda ću da pričam kao neki ovde gledajući samo komercijalni interes. No svestan sam da ovde itekako ima ljudi kojima su Kurir i Pink jedini izvori informacija. I još su maltene ponosni na to.

Zbog cega UM zabranjuje druge opozicione televizije i blokira njihovo emitovanje u svojoj mrezi, iako iste ne traze nikakvu nadoknadu za to. npr. SlobodnaTV?

Svašta pa nisu u obavezi da uzmu, onda mogu i ovi sa Arenama da cepnu cene, a ovi moraju da uzmu. Aj ja tebi da prodam TV lupim ti cenu da sam sebi se čudim, jel bi uzeo, naravno da ne...

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Naravno da nisu. Samo znajući sbb tako bi bilo veruj mi. Oterali bi sk u zaseban paket zarad nekog inata telekomu.
Na kraju krajeva taj isti SBB prodaje kroz svoj eon van mreže sk paket za 800 din, pa ima ljudi koji uzimaju, kao što kod Polarisa uzimaju za 500 kinti Arene,kao što ja npr i pored svih filmskih kanala i torenta i interneta placam Netflix a probao sam i Amazon prime, imam i hbo go itd...

Po meni je jedan operater u Hrvatskoj napravio super stvar (dvbt mreža kod njih, evo tv). Imas pretplatu i biraš sam za taj novac 3 paketa - nacionalne kanale svakako imas free. Dakle biraš muziku, sport, filmove, serije, dokumentarce, porodične kanale itd. Pa izvolite, kome sta treba čekiraš i gledaš. Najpostenije. I ako ti je malo ta 3 paketa onda dodas još neke i doplatis. Tako treba i kod nas. Nema ko, svima zinula ona stvar za pare.

Što brate tako, pa ti pričaš ko da će tako oštetiti ove budže iz telekoma a ne obične ljude koji hoće samo da gledaju malo sporta. Neće ovima ništa faliti, samo korisnicima koji neće imati da gledaju sport ili će morati još više da izdvoje što nažalost u ovoj zemlji mnogima predstavlja veliki trošak. Ja ne razumem navijanje ljudi za ove ili one, pa gadni su jedni i drugi, navijajte za sebe i bližnje da prođemo što bolje

Pa tako jer Telekom odavno ne gleda korisnike na način na koji bi trebalo da gleda.
Ni ja nemam Arenu na eonu pa preživljavam.
Ne navijam ni za jednu stranu, ali mi je ovaj potez Telekoma dajte nam besplatno do izbora dok se ne dogovorimo a svakako se nećemo dogovoriti ni sada ni tada čist bezobrazluk. Zamisli da ja tražim od Telekoma dajte mi džabe internet do izbora pa cemo se tada dogovoriti još za minute i poruke, neću ništa da plaćam samo ovih vaših xy gb iz paketa free.

Isto tako je jadno da UM ignoriše pozive (a sve lepo umiveno i kroz neku šatro priču mi nismo ni za sta krivi) za pregovore oko ostalih kanala, sve i da je unapred osuđeno na propast, gurajuci priču samo o N1. I na tom N1 sajtu danima se vesti nalaze skrivene negde po sajtu, skrolujes, listas ne bi li nešto pročitao, a sa svih strana pršte hestagovi da se vidi n1.

I jedni i drugi ljuti, vidi boga ti. Ovi sto nece da uzmu n1 ljuti na ove sto im ne daju ceo paket a ovi sto ne daju ceo paket ljuti na ove što neće samo n1. I tako u krug. A gde su korisnici? Pa oni nemaju pravo da se ljute, jer nijedna strana nije kriva dok postoji ona druga na koju mogu da prebace krivicu.
Dakle, u ovom slučaju za Telekom su korisnici samo broj, samo da se ima na računu što više 000000 da se plaćaju reklame, turneje, sponzorstva - što bi nas narod reko da se izmuze što više. A isto i za sbb, da se ove 000000 preliju kod njih da se ima što više, samo što bolji ROI a radnicima po 250 evra.

Koliko se taj sbb osilio najbolje pokazuje da su oni najveći i gotovo jedini dth operater sa uslugom Total tv. Pokušali i oni Rumuni sa Digi tv, pokušali bugari sa Polarisom.
Jedan Total je imao eksluzivu na Pink na satelitu samo da se što više uništi konkurencija. Sada Telekom to slicno pokušava na kablu, samo što su ovi prvi trošili svoje pare a Telekom troši od svih građana Srbije.

Pa kome onda dati prednost? Čiji bot biti? Nisam pametan.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

+1

Vidis kolega,ja sam sa svoje Eon liste kanala sklonio te pomenute kanale,ali sam sklonio i N1 takodje.I jedni i drugi su mi se popeli na glavu. Ah da,jedino Aal dzaziru pogledam ponekad.

Zbog cega UM zabranjuje druge opozicione televizije i blokira njihovo emitovanje u svojoj mrezi, iako iste ne traze nikakvu nadoknadu za to. npr. SlobodnaTV?
Njihov komercijalni interes. Sa kojim mogu da se složim ili ne ali to je relativno.

No ako ciljaš na to da li treba? Treba. Suludo je što uopšte diskutujemo o tome ali to je neka druga priča. Iz kog razloga Supernova ne emituje Slobodnu TV?

+1

Prijatelju, daleko od toga da su oni slobodni medij, imali su opciju da ih vidi bukvalno cela Srbija i to su odbili, bas iz tih interesa UM koji te ne zanimaju. I tu se svaka prica o tome da su zabranjeni zavrsava.

A te Pinkove, Kurire i Prve ne gledam, a takodje i ne verujem da ih gleda vecina ovog foruma. Ljudi samo iznose cinjenice i izvode logicne zakljucke misleci svojom glavom.

Prijatelju, daleko od toga da su oni slobodni medij kako tvrdis. Imali su opciju da ih vidi bukvalno cela Srbija i to su odbili, upravo iz tih interesa UM koje kazes da te ne zanimaju. I tu se svaka prica o tome da su zabranjeni zavrsava.

A te Pinkove, Kurire i sl. ne gledam, a verujem ni vecina ovog foruma. Ljudi ovde samo iznose cinenice i donose logicne zakljucke misleci svojom glavom.
Njihov komercijalni interes nema veze sa javnim i to pravo niko ne može da im spori. Rekao sam 1000 puta da bih ja dao besplatno. Ali to ni u jednom trenutku ne osporava činjenicu da su jedino mesto gde može sve da se čuje.

Ne gledaš možda ti i to je pozitivno ako je tako. Stvar je u tome da ogromna količina populacije nije dovoljno tehnički pismena da otvori sajt u browseru a kamoli nešto više i TV kao medij je u Srbiji ozbiljno moćni sredstvo. Da nije, ne bi stanje u medijima bilo kakvo jeste. Da ne bi o silnim aferama proteklih meseci saznali nešto na Pinku, pročitali u Informeru?

Dakle da preformulišem sebe ako nisam bio jasan. U komercijalnom smislu me baš briga za N1. Ne zalažem se za N1, zalažem se da svaki medij prenosi informacije onako kako prenosi N1 i zato je trenutno N1 "bitan".

+1

+1 Svaka cast za komentar.
Mislim da je svako ko je sada uzeo Total nije to uradio da bi podrzao UM nego zbog komfora i kvaliteta, jer ne znam ni kako bih objasnio svom ocu da prati preko nekog streama kad se i aa ovim dodatnim daljinskim svadja svaki dan. I da, sada 80-90% gledam program preko Totala, dok ne pocne LS i domaca liga u fudbalu, onda ce procenat verovatno biti manji.

Послато са TA-1053 помоћу Тапатока

Tesko je razdvojiti "javni interes" i komercijalni u ovoj situaciji jer su direktno uslovljeni. Ako vec pricamo o javnom interesu, kakav je to javni interes kad N1 nije pokazao neku zainteresovanost da ga brani odbijajuci Telekomovu ponudu i time sto su javno prekinuli pregovore. Sami su sebi bukvalno zapusili usta. Hoce samo novac i to su sada ovim postupkom pokazali, i samim tim kredibilitet i "bitnost" N1 kao objektivnog medija pada u vodu.

Naravno da hoće novac. RTS u plaćate 1.8 eura po korisniku i to je ok? To je kao javni servis, nema komercijalnih sadržaja? I još na silu naplaćuju... Svašta.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Javni interes je npr. sto je jedino N1 danas podsetila na tragediju sa saobracajnom nesrecom u kojoj je ucestvovalo vozilo Babica, a slucaj nije resen. Jednostavno neke vesti mozes samo tu da vidis.
Sa druge strane ocito jedini interes UM je ekonomski interes i to je to.
Mi kao gradjani bi voleli da imamo sve dostupne informacije, ali to biva sve teze u Srbiji.

Bravo!

Pa pazite, medij koji blokira komentar na svom sajtu, koji pritom nije uvredljiv na bilo koji nacin vec samo kriticki usmeren protiv njih za mene gubi verodostojnost. To ako cemo o kritickom misljenju. Ne da nisu objektivni, nego kod njih postoji samo jedna strana. A ta strana je druga strana iste medalje na kojoj se nalaze ostali mediji.

Moglo bi se reci da je reseno.
d319aca3d4e869f6f895d6cfcc0f16d9.jpg

Zamenjen ruter. WiFi i dalje ocajan, 35-40mbps. Podeseno sve kao sto je kolega sinoc napisao.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koliko sam razum Telekom nije trazio N1 bas za dz,nego da ga emituje bez naknade dok ne zavrse pregovore,a kasnije da plati za ceo paket kanala. Voleli ih mi ili ne to je bila korektna ponuda. Ovi nakon toga prekidaju pregovore i sta onda...? Kriva je drzava zato sto nece da emituje kanal od javnog interesa? A objektivnost tog kanala je na nivou Pinka samo malo lepse,kulturnije upakovano. Drugo,zaboravljate da nece da daju Novu S ni za zivu glavu. Gde ce onda gledaoci da gledaju Utisak nedelje i Ivana Ivanovica,a uskoro i Kesica? Opet ce drzava biti kriva. Doduse,sto se mene ticebOlja vise nije na nivou kakva je nekada bila. Pola emisije ponavlja ono njeno cuveno ,,Da li...... Pa tako do besvesti dok ne uspe da sastavi recenicu. A Ivan je bio zanimljiv par godina dok se nije uobrzio i poceo onako cinicno da se sprda sa gostima. To govori o coveku koji dodje do novca i zaboravi na realnost. Jedino je Kesic konstantno dobar.
Mi smo na zalost samo ovce za sisanje, i dodjemo im kao sigurnih 10-20e mesecno u proseku.

Kad je mogao cuveni Tv Caribrod, moze i Slobodna na Supernovu

Moglo bi se reci da je reseno.
d319aca3d4e869f6f895d6cfcc0f16d9.jpg

Zamenjen ruter. WiFi i dalje ocajan, 35-40mbps. Podeseno sve kao sto je kolega sinoc napisao.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Za koji su ti ruter zamenili, jel si dobio Technicolor?

Poslednja izmena:
EON blokiran od telekoma, ne moze da se gleda... Kod vas?
Radi ja sam na telekomu vdsl. Evo vec 3 dan koristim trial od 15 dana. Mada moj komsija nikako da se registruje na 15 dana besplatno. Popuni prijavu posalju mu sifru i nikako ne moze da se loguje. On ima i supernovu internet (ex kopernikus) i telekomov vdsl. Kod njega nece ni na jednom netu.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Supernova + stb emu (ili kodi) zavrsava posao. Nije sad bas idealno, oce malo ponekad da zakoci ali sve u svemu OK. A i besplatno je . ._20200131_200233.png

Poslednja izmena:
Posto je UG rekla svoje, vi ste se ispucali takodje, mislim da je vreme da batalimo besmislene diskusije...
Tema se vraca u normalan tok, kao i moderisanje iste.
Hvala na razumevanju.

...riding on 720p...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno