- Učlanjen(a)
- 02.02.2009
- Poena
- 200
Nisam ni video Strix iskreno, odlicna takodje. Znam da ima impact, ali je oko 400e, sto je mnogo.
ASRock uopšte nije tunjav. Samo je menjao par USB portova za Thunderbolt i ima Intelov kuler mount. Dakle, "niche" ploča.
@anarki:
I "slabiji" Asus je skup. A ne nudi ništa što bi opravdalo cenu, realno...
Ima najbolju naponsku taj Strix i odlicno reseno hladjenje doticne. Mislim da vredi tih 50e vise.
Sto se tice Asrocka, bas premalo USB portova, najlosija naponska od svih X570 ITX ploca, a ako je negde bitno da bude dobra jeste ovde gde nemas hladnjake koji ce nadomestiti neefikasnost.
A Intel mount je glupost cista na sve to, pogresan ce biti mounting pressure na CPU.
Ako imaš dobru memoriju, većina ploča će da je klokuje ok. Sada pitanje je šta tebi treba i šta očekuješ.@anarki1302, @Gulftown slazem se za kao sto i napisah, za realne situacije i pristojan OC, sasvim ok, pogotovo sa ryzen-ovim ponasanjem sa memorijom.
ali opet, pogledajte snimke od actually hardcore overclocking/bullzoid-a, i kolicinu ogranicenja i cost-saving stvari sto Asus radi, ...
Takodje @Gulftown spominjes Crosshair, na kome mozda nema ovih problema ?, ja licno ne znam da li ima ili nema, nemam uslova licno da isprobavam, takodje da li si ti licno isprobao X570I Strix ?
Takodje, videh preko koji sat, Yay konacno Evo 2.0 revizija 5700 TUF sad sa hladjenjem sa 5600 XT, ...
@Gulftown takodje, 4600MHz je prilicno cool, koja Crosshair, i koje latencije ?, takodje, za impact ne mogu mnogo da pricam, nisam mnogo ispratio, vise ovo za stix itx
@Erik
Nego, kako je tebi voda rasporedjenja? 3x120 radijatori?
Intersuje me, jer je kuciste prelepo, samo me brine hladnjenje.
Sledecu r4000 masinu, pravim itx iskljucivo.
Ili taj Phanteks, ili nesto tipa h210i ili pak 011 mini.
Po meni, ne vredi 50€ više. Ostale 2 ploče takođe imaju odličan VRM, funkcionalno skoro i da nema razlike. A Asus ima ozbiljnih problema sa kulerima, 95% low profile kulera ne može da stane od onolikih heatsinkova...a ako moraš da koristiš tower kulere ili AIO, eliminišeš većinu ITX kućišta i čemu onda (skupa) ITX ploča...
Ne znam, po meni nema smisla uzeti je kad je Gigabyte jednako funkcionalan i jeftiniji a ASRock nudi stvari koje druge dve nemaju...Asus tax, šta? Ah da...ima marketinški roman ispisan na poleđini, yaaay.
@ Gulftown
4600MHz@CL14,15|1-8-1.9v zvuci lepo, voleo bih da istestiram jednom. Ali bio bi srecan i za obican B-die na 3733/3800MHz maksimalno zategnut sa 4000 ryzen serijom xD
Ovako sam ulovio Micron E-die kad je bio jeftin, i cekam da vidim sta ce da bude sa ryzen 4000 i kako ce moci na Asus Prime X370-Pro sto imam.
@anarki1302
def nije, ali ne slazem se da je 1.8v samo za slikanje, koliko pohvatah 1.7v za 24/7h B-die moze da tera zauvek, uz ventilatore preko memorije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari