Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iskreno meni to nije jasno, zasto nisu dali besplatno N1? To bi bio pametniji potez da prebace teziste na teren politike. Ovako spinuju nesto, ali vidim da ih je dosta ljudi prozrelo.
Trebali su da izostave N1 u onom pismu gde su trazili da se obustavi emitovanje i tad bi se tacno znalo da li je politicki ili samo biznis problem.
Jedno pitanje, kako mogu da postanem poslovni korisnik ( https://mojasupernova.rs/Poslovni/Paketi/Super-par ) , da li mora firma da bude registrovana na toj adresi ili je dovoljno da vlasnik ima tu prebivaliste? U pitanju je Agencija, znaci preduzetnik

Poslednja izmena:
Čak i da besplatno daju N1, vrlo je verovatno da ga ni tad Telekom ne bi emitovao. Moja pretpostavka.

Ako se secas N1 strim je uklonjen par meseci pre ove frke i stavili link za placanje :)
Tada mi je bilo cudno, sada vise nije...
Tako je. Mislim da ima više od par meseci. A N1 Hrvatska i BiH i dalje rade live stream.
Zašto ga ovde ima a tamo ga nema?

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Zašto bi dali besplatno N1?
Zašto država tj Telekom (pošto je to isto) ne daju besplatno Prva TV? Nego su pazi sad, zakonom propisali da SVI moraju da je plaćaju i to bezobraznih 2€ po korisniku?!?
Podsetio bi da toliko koštaju svi kanali UM koje je imala supernova
800k korisnika SBB puta 2-2.5€ = lep prihod Telekoma na osnovu pozitivnih zakonskih promena
Sledeće je podizanje na 5€ za onu televiziju linč_silovanje_nasilje jer je Telekom prosto prinuđen da daje tako kvalitetan program ispod cene
Kako se niko ne buni za 2€ neće ni za 5€
Evo citiracemo se za koju godinu

Nisu baš to trebali tako da daju N1 jer bi onda kršili zakon kao Telekom i bili isti. Tad bi ih prozivali kako može N1 a ne SK i na taj način spinovali. Mora to ugovornobda se reši a ugovor je istekao.

Ali da, mišljenja sam takođe da taj kanal treba da bude free. Proizvodnja programa svakako košta ali verujem da su troškovi emitovanja drastično niži nego za SK recimo. No obavezno bih uključio N1 u ukupan dogovor, u smislu evo free N1 ali samo uz dogovor za ostale SK kanale bez Nova kanala. Kao što mi dobijemo 6 meseci gratis. I naravno, besplatan strim.

Samo UM, nije socijalna ustanova već kompanija koja radi za profit. I kažem, u tom smislu mi je totalno jasno zašto ne žele da daju N1 besplatno iako kažem, ne slažem se sa tim. No to nikako nema veze sa "onim drugim stvarima".

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Zašto država tj Telekom (pošto je to isto) ne daju besplatno Prva TV? Nego su pazi sad, zakonom propisali da SVI moraju da je plaćaju i to bezobraznih 2€ po korisniku?!?
Podsetio bi da toliko koštaju svi kanali UM koje je imala supernova
800k korisnika SBB puta 2-2.5€ = lep prihod Telekoma na osnovu pozitivnih zakonskih promena
Sledeće je podizanje na 5€ za onu televiziju linč_silovanje_nasilje jer je Telekom prosto prinuđen da daje tako kvalitetan program ispod cene
Kako se niko ne buni za 2€ neće ni za 5€
Evo citiracemo se za koju godinu

Jel to placanje nije bilo za reemitovanje nacionalnih kanala u inostranstvu?
Trebalo bi da su nacionalni kanali besplatni za emitovanje putem kablovskih mreza u Srbiji.

Čak i da besplatno daju N1, vrlo je verovatno da ga ni tad Telekom ne bi emitovao. Moja pretpostavka.
I ja mislim....oni kao da su se dogovorili kako da zamajavaju narod ,što i nije nemoguće, ako nešto mnogo ozbiljnije treba da se završi ....a onda, može da se dogodi i ono što neko reče u nekom postu...u nekoj budućnosti da UM preuzme i Telekom....tu su uslovi potpuno jasni[emoji6][emoji6][emoji38]

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

I ja mislim....oni kao da su se dogovorili kako da zamajavaju narod ,što i nije nemoguće, ako nešto mnogo ozbiljnije treba da se završi ....a onda, može da se dogodi i ono što neko reče u nekom postu...u nekoj budućnosti da UM preuzme i Telekom....tu su uslovi potpuno jasni[emoji6][emoji6][emoji38]

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

Pa dobro, priv korak bi mogao da bude da N1 info vrati live stream. Ali umesto live stream-a, piše PRETPLATA N1 UŽIVO. A onda te link vodi ka SBB-u.
2020-01-27_141859.jpg2020-01-27_141843.jpg2020-01-27_141827.jpg

Naprotiv daje ga...
Secate se frke kada su ukinuli radijus vektoru te kanale tj trazili placanje?
Nakon toga su svi obavezni da emituju kanale sa nacionalnom frekvencijom besplatno...

http://rs.n1info.com/documents/1282508/comments/jquery.validate

UNS: REM ukinuo obavezu kablovskih operatora da prenose Prvu, O2, Hepi i Pink

Upss...
izgleda da od pre neki dan vise nisu obavezni.

Lepo ja rekoh da ce oni njima ukinuti te kanale...
Ovo ce sada da pocepa srbiju na dva dela, zurka tek pocinje.

Poslednja izmena:
Naprotiv daje ga...
Secate se frke kada su ukinuli radijus vektoru te kanale tj trazili placanje?
Nakon toga su svi obavezni da emituju kanale sa nacionalnom frekvencijom besplatno...

Upss...

Bakara,

Zar ovo nije vest od pre godinu dana??

Upss...

Pa zar nije ova vest iz 2019?

....odgovorismo u isto vreme :)

Mozda je van teme, ali da li neko zna do kada Sport Klub ima prava na prenos Premijer lige? Da li je moguce da se to prebaci na Arenu?

Mozda je van teme, ali da li neko zna do kada Sport Klub ima prava na prenos Premijer lige? Da li je moguce da se to prebaci na Arenu?

Na konferenciji za novinare koju je imao Telekom su rekli da su pregovarali za SK kanale na 3 godine i da im to bas i ne odgovara, na osnovu toga zakljucujem da ugovori za neke bitne prenose isticu pre toga. Ali to je samo moje nagadjanje. Ako neko zna neka podeli info.

EDIT: Znaci da nisam bio u krivu. Hvala za info.

Poslednja izmena:
Samo da pokušam da se vratim na temu:

Ja, kao i mnogi drugi, imam potpisan ugovor/UO sa radijus vektorom, uz njihovu reklamu "svi sportski kanali..." itd. itd.
Za mene oni su znatno izmenili programsku šemu. Oni su mene prevarili. Ja sam njima uredno plaćao pretplatu koju smo dogovorili a oni meni nisu omogućili da pratim kanale koje su reklamirali. Radijus vektor nije obezbedio da imam kontinuitet.
Ponavljam: Radijus Vektor koristim godinama unazad, da ne kažem 10-12 godina (toliko dugo da sam i zaboravio od kada). Nije se desilo da znam kada i sa kim pregovaraju uspešno ili neuspešno. Ja njima plaćam, oni pregovaraju. To je njihov posao. Kada ihe je preuzeo Telekom dolazimo do toga da ne pregovaraju i ne rade svoj posao već se prepucavaju i pokušavaju da naprave pritisak javnosti kako bi dobili nešto jeftino da prodaju skupo.
Telekom kuka na teritorijalnu ograničenost??? Pa naravno kada nisu sposobni da posluju normalno, već im je stalno potreban pristisak i asistencija države. Probajte da uzmete Adobe CC u Srbiji uz mesečno plaćanje, npr. Ne može. Takav servis nije dostupan u Srbiji. Teritorijalno ograničen servis.
Da li je SBB pravičan ili ne oni pokušavaju da vrate svoje ivesticije i, naravno, uz to zarade. Neko hoće njihov servis? OK. Ovo su njihovi uslovi. Ne sviđaju se? OK. Onda počni da pregovaraš, za to te plaćam. A ne da počenš da kukaš kao Kalimero, a i dalje uzimaš iste pare.
Ovo je srž problema. Radijus Vektor i ostali su firme i ako im prođe ovo, a hoće, šta da ubuduće očekujemo od njihovog poslovanja? Baš ih briga za korisnike, uvek će da za svoju poslovnu nesposobnost da angažuju armiju tabloida da "oblati" nekog i vozi dalje.....

Slazem se da smo kao korisnici izmanipulisani od strane Supernove sto se tice ponude programa, pogotovo sportskih. Ali neki od nas ni nemaju drugu mogucnost sem Supernove i Telekoma, a da to ne ispadne min 5000 din. Tako da kako god okrenem ostacu na Supernovi dok se nesto ne promeni. Oni su na to i racunali, ljudi nemaju izbora i to je to. Da bar imaju u ponudi samo internet brzi od 30mbps pa i da uzmem EON van mreze, ovako su i to onemogucili ljudima kojima je bitna i brzina interneta.

Do sezone 2021/2022. Ove godine su poceli novi trogodisnji ugovor. Liga Sampiona ove godine izlazi na trziste

Ovo je i mene zanimlo..uspeo sam da nadjem za ovu sezonu listu tv prava za premier ligu..ali ne za sl sezone

Gde ima da se vidi taj podatak da je sport klub do 21/22 ??

Na brzaka preleteo preko teksta:
da li ovaj covek govori da je sbb bio bad guy jaci od drzave gazeci sve zakone?

...riding on 720p...

Jeste da nije bas sveze ali je clanak i dalje aktuelan:
https://mediadaily.biz/2019/03/24/sportska-prava-su-sve-veci-kamen-spoticanja/

Znaci REM je mesto gde ce se odigrati nastavak ove utakmice.
REM tu nema ingerenciju jer su to kanali koji nisu registrovani ovde, već u Luksemburgu, a emituju se iz Slovenije, znači isti pravni status kao npr BBC ili Sky News. Eventualno RATEL ali on se bavi tehničkim pitanjima.Zato RATEL ne može da sredi numeraciju kanala, jer po domaćem zakonu prva mesta idu nacionalnim emiterima, a SBB ih ne zarezuje

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

REM tu nema ingerenciju jer su to kanali koji nisu registrovani ovde, već u Luksemburgu, a emituju se iz Slovenije, znači isti pravni status kao npr BBC ili Sky News. Eventualno RATEL ali on se bavi tehničkim pitanjima.Zato RATEL ne može da sredi numeraciju kanala, jer po domaćem zakonu prva mesta idu nacionalnim emiterima, a SBB ih ne zarezuje

Donesu npr. zakon da mora da bude domicilna kompanija koja ima prava (da potpada pod ingerenciju REMa i RATELa i pod domace pravosudje) za Srbiju i resen problem.

Ne mogu jer se time poništava EU dokument o prekograničnoj tv, dokument Srbija potpisala

:zgran: Ali moraju verovatno da imaju neku dozvolu za emitovanje?

Poslednja izmena:
Izgleda da se ugovori obnavljaju na 3 godine za sve provajdere, ako sam dobro shvatio.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno