Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Sasa022
Posiljka je Turkey post-RH****TR
Nasa posta, tj njihov tracking je ispisao primitak paketa i da se nalazi na carinjenju jos od 26.12. pozz

Preuzeo pakete danas:

UB...LV (usli u Srb. 22.12.2019)

UB LV (usao u Srb 22.12.2019)

RP CN (usao u Srb 8.1.2020)

RP CN (usao u Srb 9.1.2020)

UA TO (usao u Srb 19.12.2019)

To je sve za danas, jos ni traga ni glasa od jedne RP CN koja je izasla iz Kine 29.12.2019god (Beijing Airlines 29.12.2019)

Jos uvek mi nisu stigle UB LV 24.12. usle u Srb. Dosta neregistrovanih kineskih, itd. Mrzi me vise i da belezim sta je stiglo a sta ne... nema smisla vise.

Nadam se da ce se srediti situacija i ocistiti skroz GPC Beograd za vreme trajanja Kineske Nove godine jer tad nece biti narucivanja (barem se nadam).

Danas isporučena 3 letonca za koje je pisalo da su pristigli u Srbiju 15.10.2019.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Meni upravo stigla 2 paketa. Jedan kinez RP-CH i jedan UA-TO....

Meni stiglo 5 komada danas. Jedan RP... CN poručen 11.11. poleteo iz Kine 19.12.
Ostatak su dva Letonca, putovali su oko mesec dana.
Jedan paket Tonga post, putovao 70 dana.
I jedan UD... NL za koji sam mislio da me Kinez laže. Poslao je prvo paket i imao broj za praćenje UW... CN, nakon 15-ak dana kaže da je poslat greškom tako i da je ponovo poslao holandskom poštom i zaveo taj novi broj za praćenje. Na kraju stiže za 20 dana.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

@ AnnarioN

RH..TR su prilicno retke , pa sam pomislio da je neki nasumicni status za UH..TR

@Jericho

UH810670903TR - jutros isporucena u Sloveniji

2019-12-22 10:45 - Destination Country, Item arrived to destination country.
2019-12-22 08:20 - Turkey, ISTANBUL, Item was uplifted to flight to destination country.
2019-12-21 11:04 - İSTANBUL(AVR), BAŞAKŞEHİR, Item Forwarded to Destination Country

Item was uplifted to flight to destination country je nametnuo Yanwen !!!
Turci ga nisu imali dok se kao posrednik tokom leta nije pojavio Yanwen.

Imamo gomilu primera za Srbiju , a ja sam pominjao jos letos i Sloveniju da se i tamo i ovde
na isporuku posle tog statusa cekalo i po mesec dana.

Ista situacija je i sa R i U...CN ( u Sloveniji )

Isporucena danas jedna TO, status prispeca od 15.12.

Ceka se jedna UW***CN 06.01. poslednji status Beijing.

I dalje jedna LV stoji status da treba da je preuzme Letonska posta - 5.12. i od pet RP/RV****CN za dve su prodavcu potvrdili da im se paket vratio pa poslali ponovo (ujedno i produzili zastitu). Tako da za ovu LV i ove tri CN gde tvrde da je sve u redu najverovatnoije ce biti dispute posto cisto sumnjam da su u tranzitu.

Kakvo je stanje sa carinom BGD, jel prolazilo nekom nešto u zadnje vreme da znam kad da očekujem otprilike. I koliko da očekujem za Mi box s da mi odrede carinu
df512a7048efbb3e0fe998f7e5e4981f.jpg

Poslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka

Pa verujem da bi brži išlo da si im poslao mail sa sve podacima (izvod iz banke, screenshot transakcije, broj pošiljke..)

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Ne verujem da imaju problem sa određivanjem vrednosti pošiljke već sa nagomilanim paketima koje treba ocariniti

Poslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka

Pa zbog toga, ko im pošalje mail oni to odrade odmah.

Da. Učinak im nije 100%, ali većinu vide i pogledaju odmah. Tako da ili da čekaš, ili da šaljes mail. Ovo važi za BG carinu.

Kako carina u gomili pošiljki nađe moju za koju mejlom pošaljem dokaze o ceni koja je plaćena ?

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Pa pošalješ im broj paketa uz mail [emoji16] I onda se lako nađe kad je paket stigao kod njih i gde se nalazi...

Popodne mi poštar doneo drugu turu neregistrovanih, dva Yanwena pristiglih 29.12 i još tri letonca, jedan pristigao 17.9. jedan 5.12. i jedan 9.1. Izgleda da su to gomilali pa sada isporučuju kako šta dohvate.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

I meni je u sredu, četvrtak i petak stigla gomila pošiljki. Uglavnom od 11.11, nešto od Black Friday, par sa početka decembra (po trackingu stigle u RS pred samu NG) i nekoliko iz oktobra. Plus jedna od avgusta (!). Počelo je čišćenje zaostalih džakova. Verujem da će, kako su krenuli, da raščiste sve u sledećih 7 dana. Mislim da zato Letonija kasni malo više nego ranije jer verovatno zaostale pošiljke imaju trenutno veći prioritet..

I meni stigli danas dva paketa LP,,,,, dopisivo se sa kinezom kaze jedan stigo u Srbiju 31-12, a drugi 27-11
verujem da kinezi nisu problem nego do nas, cekam jos tri paketa UB,,,,,LV , RP,,,,CN , RV,,,CN kazu kinezi stiglo sve to u Srbiju

Nisam do sada video broj pošte "10250 Pošta carinjenja".
Šta to znači, gde je pošiljka, jel to otisla na neko posebno tretiranje ili sta je...?

2.JPG

1.JPG

Nije,takav je status kada je otišla pošiljka na carinu.I ponavlja se sve dok je tamo.

Meni i dalje samo stizu pare na karticu nakon resenih sporova, prispelih paketa od novembra NULA, od 20-ak posiljki.

Ništa meni ne stiže a u pitanju je desetine porudžbina od septembra meseca uključujući i decembar. Takođe je prava retkost i registrovane da stignu, samo se vrte po Kini već 4-5 meseci. Izuzetak Singapur koji redovno stiže u proseku 20tak dana. Sve je postala obična glupost, treba bataliti ovo. Mada kad bolje razmislim, iz jula i avgusta mi bar pola pošiljki nije stiglo tako da nije ovo ništa novo.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Da li neko ima objasnjenje zasto se u zadnje neki paketi vrte po Kini mesecima?.....tj,zasto ne napuste Kinu?

Možda im biznis nije više proizvodnja i prodaja jeftine robe nego zarobljavanje našeg novca na nekoliko meseci koji koriste na druge načine a kasnije ga vrate onima koji to žele i otvore dispute a ostatak zadrže sebi. Usput se po koja pošiljka provuče eto čisto da bi imali pokriće i da bi im prvobitni biznis duže trajao. Ne postoji drugo razumno i racionalno objašnjenje za vrtenje možda i fiktivnih pošiljki po kini.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Koji su ljigavci pojedini kinezi i dzukele bezobrazne pokazuje i sledeci primer, ne da cu mu osinuti negativan komentar sa slascu ima da ispisem.
Prvo mu saljem poruku da produzi zastitu jer istice iako se paket seta po Kini od 11.11, iskulirao me kao cedevitu. Istekla zastita, otvaram "dispute" i naravno trazim "full refund" jer paket nije ni napustio Kinu i kao dokaz postavljam sliku sa 17 Track, dzukela kineska odgovara kako je paket sleteo u Srbiju 4.12 i kaci sliku pracenja sa Aliexpresa koja nema veze sa istinom i sad smraddina misli ja majmun i poverovacu mu a 17 Track bulvalno na dnevnom nivou pokazuje kako se paket seta po Kini.
bf2d6d1273cd23b59d11e252a41cf3a7.jpg
45b566378f1a95f3b2d50f60b0f66995.jpg

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

@nsvladimir
nemoj te teorije zavere majke ti...

@Dakii
Samo jako imao sam i ja takav slucaj, isteraj do kraja dobi full refund i onda ultra negativan komentar + additional comment isto full negativan...bolece ga to vise nego ista.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno