Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
19.8.2019 napravljena transakcija, 24.8. uleteo tracking No u kolo i vrtimo i dalje...
42744ca018cc8e8c886bc218082a1d6a.jpg

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

danas mi je stigla jedna LPxxxx posiljka narucena 15. oktobra...ostale su jos 3 i pretpostavljam da ce valjda i one uspeti da se probiju do srbije...

Jedna UW****CN, poslata 03.12. danas krenula iz Zhengzhou put Beijinga.

nista mi ne stize jos od pocetka oktobra, dispute -> refund i tako u krug

Jel ima neko duže vrtenje od ovog?

Pa evo pajapajser post pre tvog, tj. dva posta pre tvog (pogledaj datume)
A da sam znao da ćemo meriti čiji je... pardon, kome se duže vrti, uzeo bi sve sa praćenjem;) al' mi nažalost iz tog doba sve bilo bez praćenja. Tako da sad uživam u neznanju i pratim pomalo ovu temu:D
Al' što neko reče bar stižu ove kasnije, utešne:)

Napokon neka promena i za moj paket narucen 11.11, prosli put poslednja promena je bila 4.12., sad ide u tri lepe pa mozda nekad i stigne.
7352a78f1ee8c68b94c3fe0a94428ee4.jpg

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Ako je off, molim moderatora da obriše. Dakle, vidimo da su nam statusi sve duži, s oproštenjem, i nameće se pitanje, da li će AliExpress biti u jednom momentu neupotrebljiv za nas. I koja je alternativa?
P.S. nisam znao za Long screenshot na mom telefonu [emoji41]

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Dok je Singapurske pošte sve će biti ok. Da nema njih teško da bi ikad nešto više poručio. Kod Kineske pošte boga molis da dođe nekako do Pekinga, pa odatle onda znaš da bi trebalo doći za jedno mesec do dva, ono što kruži po Kini možeš precrtati, to ide na 90+ dana.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Ako je off, molim moderatora da obriše. Dakle, vidimo da su nam statusi sve duži, s oproštenjem, i nameće se pitanje, da li će AliExpress biti u jednom momentu neupotrebljiv za nas. I koja je alternativa?
P.S. nisam znao za Long screenshot na mom telefonu [emoji41]

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
Ako hoćeš iskreno, moguće da biće biti neupotrebljiv u narednom periodu.
Non-stop su neki protesti po Hong Kong-u(koji je važan za tranzit). Pre par dana je bio protest na kome je bilo preko milion ljudi.
Idu njihovi praznici itd. Uglavnom, nagomilaće se ponovo roba i sve ce ići ponovo sporo.
Nikad ovako nije bilo. Dešavalo se da kasni isporuka u Srbiju, ali nikad da se roba ovoliko gubi i da ne uspe ni da izadje iz Kine.

Već sam pisao o tome na prethodnim stranama, prestao sam da naručujem dok poslednji paket ne stigne.

A i posle toga samo SG pošta i to za neke malo i malo više skuplje stvari, sitnice više ne poručujem, ne vredi.

Pa evo pajapajser post pre tvog, tj. dva posta pre tvog (pogledaj datume)
A da sam znao da ćemo meriti čiji je... pardon, kome se duže vrti, uzeo bi sve sa praćenjem;) al' mi nažalost iz tog doba sve bilo bez praćenja. Tako da sad uživam u neznanju i pratim pomalo ovu temu:D
Al' što neko reče bar stižu ove kasnije, utešne:)
Ха ха исти случај и код мене. Пошиљке од августа (диспуте) септембар, октобар, новембар, децембар у круг.

Sleteo jedan RP... CN, naručen 14.11....

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Stigao jedan Turckin koji je poleteo 3.12.2019 iz Turske.

Stigla 2 Singapurcana koja su usla u Srb. jedan pre 16 dana (Duze je trajalo putovanje iz BG do Nisa nego od Singapura do Srbije).

Drugi Singapurcanin koji je usao pre 5 dana u Srb. stigao isto.

Moj predlog za sve vas ovde je da ako zelite da narucujete neke sitnice preko Kineskih sajtova to radite iskljucivo preko Singapurske poste. Ali pazite sad ovako... uz te sitnice koje vam trebaju narucite i stvari koje vam nisu potrebne a koje se dobro prodaju po nasim sajtovima ovde kao sto je Kupujem Prodajem. Dogovorite se sa Kinezom da vam sve to upakuje u jedan paket i te sitnice koje su vam potrebne a i te ostale stvari koje nisu.

Dobijete posiljku u neverovatno brzom roku sa sitnicama koje su vama potrebne, ostale stvari izbacite na Kupujem Prodajem sajt ali stavite cenu da budete najjeftiniji od svih prodavaca. Te predmete ima da prodate u roku od 2-3 dana max. jer ste stavili samo da pokrijete troskove Singapurske poste i troskove tih stvarcica koje vam nisu potrebne. Svako ce onda kupiti pre ovde u Srb. od vas nego da se zeza da narucuje iz Kine.

I onda na kraju svi budu zadovoljni.
Vi ste zadovoljni sto ste dobili svoje sitnice u roku od 10-15 dana max ako ih carina ne zadrzi.
Kinez je zadovoljan sto je prodao vise predmeta.
Singapurska posta zadovoljna jer je dobila svoj deo za transport.
Kupac na KP sajtu zadovoljan sto je kupio paket za smesne pare u odnosu na ostale prodavce na KP.
Posta Srbije zadovoljna jer je naplatila 100din zbog opcije pracenja paketa kroz SRB. (da je neregistrovana posiljka ne bi naplatili nista, 0 din)
itd.

Tako ja radim u poslednje vreme, eto podelio sam savet sa vama, da svima nama bude bolje. Sto je najvaznije nema vise nerviranja i natezanja sa kinezima oko podizanja dispute-a :)

Prodavanje gomile sitnica sa AE na KP da bih pokrio troškove SG pošte... ako pakao postoji, to bi otprilike bilo to. [emoji16]

Narucili rodjaci redmi 7 telefon sa alija u CG, 2 mjeseca je stajao na carini a sad bez objasnjenja vracen nazad.
Tj zvali su nekoga tamo pred novu i receno im je bilo da ga niko nije podigao pa je zato vracen, a lazu vidi se po trackingu.
e69116f742f352b60a619091060a6f77.jpg

Kako sam popi****

Sent from my phone

Poslednja izmena:
@ qwerty96

Sve bi to bilo idealno , ali vecina prodavaca koji ujedno nisu distributeri jednostavno
nemaju izbor i zavise od volje distributera koji ima dil npr. sa kineskom postom

Kina subvencionise vecinu "besplatnog" transporta i sistem je tako napravljen da
najveci deo tog novca od subvencija ostane u domacim kompanijama.
Zato su Yanwen i China Post preforsirani.

Evo primera od juce ( shop proizvodjaca na AE )

primerbf.jpg

I drugar je pre par dana bio prinudjen da naruci preko DHL-a , pa su ga troskovi izasli
vise nego sto stvar kosta.
Istu takvu stvar je porucio/platio u novembru i jos se vrti po Kini.

@nikolaf7

Sta su cekali 2 meseca ?
Imali su pracenje i bilo je vidljivo da je nesto zapelo na carini.

@ ostali

Evo primera za Yanwen

Oduvek su lagali za status da posiljka iz tranzitne zemlje stize za 3 dana.
I pre su kasnili , bez obzira preko koga su isporucivali posiljke.

yw2018.jpg

LP4x.jpg

Zbog izmena u AliExpress sistemu , za ove posiljke nece biti moguce otvoriti spor dok ne prodje zastita jer pise da su stigle u Srbiju.

evo stigla prva pošiljka kineskom poštom još od septembra iako je ova naručena u novembru [emoji39]
89cadc9962d1eba99afcdc699e78d587.jpg

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Sve što je stiglo u toku štrajka je i dalje u GPC po nekim dzakovima i ne mrda ništa. Ima u grupi pošte na fb po neka slika kako to izgleda.
Pošiljke pristigle posle štrajka normalno prolaze, ako ne idu na carinu.

Cekaj,da li je ovo realno?

Pa koja ce sad biti sudbina tih posiljaka pristiglih tokom strajka?.......zauvek ce ostati u tim dzakovima,a druge pristigle kasnije normalno prolaze?

Onda je i moja posiljka verovatno u jednom od tih dzakova,osim ako je nisu negde izgubili.
Narucno je preko amazona do planet expressa , oni su poslali vec 27.11 , kod nas je sletelo u sred strajka 07.12.
Posto je paket bio osiguaran , da li je neko mozda claimovao Planet express? Malo mi glupo da njima pucam claim, zbog nasih ljudi, i nepostovanja fifo standarda. Mozda ce to i da stigne u februaru kako rece Sync.

RP****CN
Kupljeno 01.12. a 02.12 prevoznik preuzeo posiljku i sad sledi haos dal je utovareno na let 9.12. ili 16.12. ili 04.01.

Dec 9, 2019 22:34
China Post
Airlines departure
Beijing Air China

Aliexpress-Cainiao
Airlines departure
Beijing

Aliexpress-Cainiao
Airline departure from original country

Dec 16, 2019 06:45
China Post
Airlines departure
Beijing Air China

Dec 16, 2019 06:45
Aliexpress-Cainiao
Airlines departure
Beijing

Jan 4, 2020 07:00
China Post
Airlines departure
Beijing Air China

China Post
Airlines departure

Aliexpress-Cainiao
Airlines departure

Od dve Letonske:

1. preko Yanwen-a preuzeta od prodavca 02.12.
22.decembra imala status (Inace Letonske ne idu direktno iz Rige za Beograd nego preko Rusije (pretpostavljam Moskva) pa za Srbiju

postal.ninja

Dec 22, 2019 14:10
OTX Logistics
Arrival
RUS

Dec 22, 2019 14:10
Aliexpress-Cainiao
Arrive at destination country

a malopre status (za sad samo 17track ima nov status)

Parcel has arrived in last mile a i prethodni od 22.12. je
Parcel has arrived in last mile

tako da je ocigledno da je 21 iz Rige krenulo i stiglo 22 u Rusiji a videcemo za nekoliko dana po praznicima dal je istina da je danas stiglo u Srbiju

2. Preko 4PX Express preuzeto od prodavca 3.12. i od 5.12. ceka da Letonska posta preuzme paket, porosao merenje i sve u centru za sortiranje i javljeno prevozniku

Dec 5, 2019 07:57
Aliexpress-Cainiao
Order information received by carrier

@nikolaf7

Sta su cekali 2 meseca ?
Imali su pracenje i bilo je vidljivo da je nesto zapelo na carini.
Zvali su nekoga tamo koga znaju i receno im je da novi carinik radi i da drzi dugo pakete, da je to sad normalno. Dzabe sam im svakih 15 dana govorio da idu jer ce isteci rok za dispute, i onda ako je neispravan telefon mogu da se cesu.
I onda im je taj isti lik rekao da je vraceno jer nisu podigli, a vidi se da nikad nije stiglo u lokalnu postu.
Meni nije jasno odakle njemu pravo da vrati stvar kojoj nije zabranjen uvoz, i to cak bez obavestenja?!?

Sent from my phone

Izgleda da od kad je Jack Ma otisao sa mesta kormilara Alibaba sad plovi bez kormilara

i ja imam problem sa Alija, svi naruceni paketi stigli u srbiju a postara nema
pitam kineza u cemu problem a on kaze roba stigla pre 25 dana u Srbiju, kako da proverim dali ovi nasi *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*i koce
jedino dva paketa stigla , naruceno 15/12/2019 a stiglo 30/12/2019

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno