Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 8 / 8T / 8 Pro - GCAM u prvom postu

Nema te miui aplikacije jer je telefon global, instaliraj XEU rom ( otkljucaj bootloader) i imat ces te aplikacije
Nije moj Global. Moj je EEA za evropsko tržište (PGGEUXM).

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

EEA neće sigurno dobiti MIUI aplikacije. Mislim da su ih ukinuli zbog mogućnosti snimanja poziva što i nije baš zakonito.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Nije moj Global. Moj je EEA za evropsko tržište (PGGEUXM).

EEA je isto Global, samo sto je za Evropu, a Onaj drugi Global je za ostatak sveta. Uglavnom ni EAA ni onaj drugi nemaju te mi aplikacije

EEA neće sigurno dobiti MIUI aplikacije. Mislim da su ih ukinuli zbog mogućnosti snimanja poziva što i nije baš zakonito.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока
Ne verujem da je to, ili da je samo to razlog. Prvo, u Google prodavnici imaš dosta aplikacija koje snimaju razgovor. Drugo, kad instaliram aplikacije skinute sa apkmirror ne rade. Aplikacija za poruke neće ni da se pokrene, a za kontakte i pozive radi, ali ne kako treba.

Uzeo sam Note 8 pro i već zažalio. Telefon ne može da backup-uje call logs ili sms-ove... Mi Mover sa Mi Max3 prebaci sve ali se nigde ne pokazuje niti registruje.
Probao google backup ista priča.
Jednostavno neće ništa da prebaci sa starog fona... Neopisivi krš

Edit: call logs je uspeo ali sms prijavljuje da postoje na aplikaciji dok ih ovako nigde nema ...

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk
Ne može backup nikako do kraja da se odradi. Razlog za to je što je prethodni Xiaomi koristio njihove aplikacije za dailer i sms dok su na 8 Pro Google-ove aplikacije i pravi se problem. Probao sam gomilu programa sa prodavnice, kao i fabričke i one preko blututa i cloud i nikako poruke nisu htele da se vrate. Bukvalno ne postoji rešenje za prebacivanje poruka i baš sam se razočarao tad. Kao da radiš backup sa Android na iOS....

Ne može backup nikako do kraja da se odradi. Razlog za to je što je prethodni Xiaomi koristio njihove aplikacije za dailer i sms dok su na 8 Pro Google-ove aplikacije i pravi se problem. Probao sam gomilu programa sa prodavnice, kao i fabričke i one preko blututa i cloud i nikako poruke nisu htele da se vrate. Bukvalno ne postoji rešenje za prebacivanje poruka i baš sam se razočarao tad. Kao da radiš backup sa Android na iOS....
Ja sam prebacio poruke i pozive sa SMS Backup and restore

Hajde kad smo se dotakli teme da pitam. Kako najlakse sibnuti sve kontakte na google nalog na miui?
Trebam matorom da promenim fon, a on kakav je aljkav kad memorise brojeve nesto memorise na telefon, nesto na sim, nesto na google nalog...uzas.
Prosli put kad je menjao fon hteo je da poludi jer mu je pola kontakata nestalo.
Nzm dal se razumemo, znaci svi kontakti koji su trenutno memorisani (sto u telefonu, sto na simu) da se nekako jednim klikom prebace na google nalog. Cini mi se da sam to radio na nekom samsungu nekad davno. Nzm kako to na miui. Hvala

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Nema to veze sa miui već su ti kontakti na telefonu koji je koristio na njemu to treba da resis

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Upravo sam to pitao druze. Da se ti kontakti odjedno prebace sa telefona na google nalog.
P.S. U medjuvremenu sam nasao. To je ona opcija import pa se izabere google nalog.

Hajde kad smo se dotakli teme da pitam. Kako najlakse sibnuti sve kontakte na google nalog na miui?

Exportuj u .vcf fajl i prebaci na novi tel, na novom u opcijama izaberi da sve kontakte cuva na google i importuj .vcf i to je to. Posle samo obrisi sa sim kartice kontakte da ne bi imao duple na novom telefonu, a taj .vcf mozes da sacuvas negde kao backup.

Edit: Sad sam video da si odgovorio sam sebi :D

Sent from my Redmi 8A using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ne verujem da je to, ili da je samo to razlog. Prvo, u Google prodavnici imaš dosta aplikacija koje snimaju razgovor. Drugo, kad instaliram aplikacije skinute sa apkmirror ne rade. Aplikacija za poruke neće ni da se pokrene, a za kontakte i pozive radi, ali ne kako treba.

Meni ni jedna za snimanje razgovora ne radi kako treba. U odnocu na ore dok je bilo stock snimanje. Ili call recording...sada ne snima dobro ne cuje se sagovornik. Ako znate za neku koja radi javljajte.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Cekaj sad...
pa ja sam hteo da kupim note 8T zato sto miui u odnosu na A3 moze da snima razgovore, a sad ispada da ne moze?

Jos je 8T model za evropu...
Moze li neko da potvrdi ili demantuje da li miui ima snimanje razgovora?

Nema, jer su zamenili miui dialer sa stock google dialerom, mislim da ima samo u rom-u za kinesko trziste.

Ne pomaže ni promena regiona?

Nema veze sa regionom, ako je za evropsko trziste onda je global rom, a samim tim je i google dialer instaliran.

Naravno, mozes da flash-ujes xiaomi eu rom (kada bude izasao za 8T) i da tako dobijes miui dialer i opciju za snimanje.

Poslednja izmena:
Moze li mi neko reci da li na Note 8 Pro ima ono primarna i sekundarna kartica ili vise toga nema?
Ne mislim na 4G za net,vec kada hocu da iskljucim jednu od dve sim kartice da me ne upozorava da moram da prebacujem na drugi sim da bude primarna da bi iskljucio prvu.

Cekaj sad...
pa ja sam hteo da kupim note 8T zato sto miui u odnosu na A3 moze da snima razgovore, a sad ispada da ne moze?

Jos je 8T model za evropu...
Moze li neko da potvrdi ili demantuje da li miui ima snimanje razgovora?

Ili kupiš stariji RN7 koji to ima. Taj fon se i dalje traži.

Moze li mi neko reci da li na Note 8 Pro ima ono primarna i sekundarna kartica ili vise toga nema?
Ne mislim na 4G za net,vec kada hocu da iskljucim jednu od dve sim kartice da me ne upozorava da moram da prebacujem na drugi sim da bude primarna da bi iskljucio prvu.
Ne možeš da isključiš onu koja je podešena za internet. Moraš da zameniš karticu za internet, pa onda da je isključiš.

Ili kupiš stariji RN7 koji to ima. Taj fon se i dalje traži.
Ali nema 4 kamere i ne radi mu dobro gps koji mi je još važniji od snimanja
Zapravo ja želim da zadrzim sve što sam imao do sada i kupovinom novig dobijem više nego što sam imao

EU rom
To snimanje je problem svima, Google zavrno.
Iskreno nisam probao promenu regiona gde to nije zabranjeno tipa Egipat.

Poslednja izmena:
Xiaomi.eu prestao sa podrskom za RN8 Pro, previse problema oko brikovanja, MTK :)

Sto znaci sta u prevodu? Nema androida 10 ili?

Xiaomi.eu je zajednica za custom romove, ne za stock.

I stock podrska ce biti losija svakako, kao i sa svakim MTK telefonon.

Xiaomi.eu je zajednica za custom romove, ne za stock.

I stock podrska ce biti losija svakako, kao i sa svakim MTK telefonon.
A too, onda me se trenutno ne ticee, posto mi je ovaj rom odlican [emoji1] pre par godina bih se razocarao al sad mi je svejedno, cak i da ne bude android 10 isto mi se hvata...u svakom slucaju hvala na obaveštenju

Našao sam ovde da je izašla beta verzija Androida 10 (miui 9.11.21) za kinesko tržište.
https://piunikaweb.com/2019/11/25/redmi-note-8-pro-android-10-update-beta/
Tu im i link za preuzimanje.
https://bigota.d.miui.com/9.11.21/miui_BEGONIA_9.11.21_3c5d88297f_10.0.zip
Pa sam na 4pda forumu našao da je Xiaomi.eu, pre obustavljanja, imao custom rom zasnovan na toj verziji, i da je mi-globe imao taj rom sa svojim modifikacijama. Sada, naravno, nema ništa ni na mi-globe ni na xiaomi.eu, ali ima mirror tog mi-globe roma na yandex-u koji je postavio neko sa 4pda.
https://yadi.sk/d/PMp1ajGDLG4-jQ
A jedan korisnik je napisao da sa ovim romom preuzima Google cameru regularno sa marketa. Nadam se da će brzo Android 10 i za globalne verzije.

Poslednja izmena:
Meni jos uvek nije stigao onaj fon kupljen u ponoc za black friday, moracu da ih namazem opasno ako ne stigne ujutru.

Tapatalk from Poco loco

Sta si uzeo?

Pisali su na društvenim nalozima da zbog broja porudžbina moguće da kasne isporuke.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Necemo ja definitivno prelazim na 8 necu da kasnim 4 generacije :)

Bas detaljno proucavam razlike 8T u odnosu na N8
-Ima NFC
-nema lampicu
-ima brzi punjac od 18w u odnosu na klasicni sa adapterom koji se dobija na N8
-Takodje 8T ima i band 28 za 4G koji takodje nema N8 (nisam proucavao koliko je nama bitno)
-I malo je veci 8T

Dobra stvar je sto oba imaju hibridni slot pa mogu da stanu 2 sim i micro sd

Opasan telefon.

Cek, sada ispada da 8 ima lampicu a nema NFC dok 8T ima NFC a bez lampice? Da li moze ovo jos neko da mi potvrdi? Zamalo da kupim T verziju ali sad kad videh za lampicu...
Da li postoji RN8 globalna verzija?

Nazad
Vrh Dno