Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa sto je onda stavio da je poslao. Dobice negativnu ocenu za dzabe, kakvo razmisljanje imaju ovi Kinezi haha :)

Pazi jos ovo, kaze mi da se ne brinem on ce umesto mene da prati posiljku, kakve lazovcine :D

viber_slika_2019-11-28_11-08-26.jpg

Ako ga dobro razumem, sa ovim mojim indijanskim engleskim jezikom.

Ranije sam znao značenja statusa u pošti u Srbiji, ali ove ne znam pa ako neko može da pomogne.
Imam jedan paket na carini, prethodnih dana je imao status 10250 pošta carinjenja-10250 pošta carinjenja- otpremljen.
Poslednji status je 10250 pošta carinjenja-10230, šta on znači?

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Ljudi sta je last mile carier.... Ja sam mislio da je to lokalna posta fazon, međutim imam posiljke kojima last mile bleji vec 5 dana???

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Last mile carrier je u nasem slucaju Posta Srbije, a moze da ti "bleji" i mnogo vise od 5 dana ...

Da stvar bude jos gora, prodavci na Ebay-u tek postavljaju neke cudne brojeve. Samo stoji status:

'' Logistic order created ''

I svaki od njih tvrdi da je poslao i da stize za 25 do 35 dana u Srb.

Je l' ima neko iskustvo sa njima? Nazalost tamo ne moze da se odabere Singapurska posta kao na AE, moze uglavnom max po 2 nacina slanja ... za taj drugi se uglavnom doplacuje i ima pracenje ali je verovatno registrovana posiljka preko Kine.

Ovo drugo je pitaj Boga preko cega... ove gde stoji samo ovaj status, neke mutljavine zesce.

ebay-pracenje-posiljke-1.png

ebay-pracenje-posiljke-2.png

Здраво друштво.

Имао бих једно питање. Наручио сам један пакетић са Алиекспреса и ближи се шездесет дана од како није стигао.

Када у апликацији одем на праћење пошиљки у дну где би требало да пише рок до када треба пошиљка да ми стигне пише: 2019-12-02, please contact our support team.

Шта би требало да радим и како да се жалим, молио бих Вас за помоћ.

Хвала.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Da stvar bude jos gora, prodavci na Ebay-u tek postavljaju neke cudne brojeve. Samo stoji status:

'' Logistic order created ''

I svaki od njih tvrdi da je poslao i da stize za 25 do 35 dana u Srb.

Je l' ima neko iskustvo sa njima? Nazalost tamo ne moze da se odabere Singapurska posta kao na AE, moze uglavnom max po 2 nacina slanja ... za taj drugi se uglavnom doplacuje i ima pracenje ali je verovatno registrovana posiljka preko Kine.

Ovo drugo je pitaj Boga preko cega... ove gde stoji samo ovaj status, neke mutljavine zesce.

ebay-pracenje-posiljke-1.png

ebay-pracenje-posiljke-2.png

A be,ako nema VALIDAN traking,samo je tvoja dobra volja da li ces platiti

Ako nisi zadovoljan kad istekne delivery time,otvoris dispute i za 2 dana eBay salje refund

Здраво друштво.

Имам још један проблем.
Купио сам на Алиекспресу један производ, а наплатили су ми га два пута. У поруџбини пише један комад, а са картице ми је два пута скинута иста сума са минутом разлике.
Како да се жалим.
Написао сам поруку продавцу.
Да ли могу још нешто друго да урадим?
Хвала пуно.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Sindikat.PTT.Srbije je napisao(la):
29. новембар 2019.

ИНФОРМАЦИЈА

На основу обећања од 22.11.2019. године, да ћемо вас информисати о току преговора око повећања зарада, кроз данашњи билтен то и чинимо.
Основни и кључни захтев Синдиката ПТТ Србије, повећање зарада спрам максималних финансијских могућности Предузећа, је усвојен од стране пословодства и Надзорног одбора Предузећа. На данашњој седници Надзорног одбора све што је договорено је и уграђено у Програм пословања за 2020. годину. Усвајање Програма пословања од стране Владе Републике Србије се очекује у року не дужем od 10 дана. Финансијски лимити Предузећа, су указивали да постоји простора за повећање зарада од 10% плус 5% на конто укидања Закона о умањењу плата у јавном сектору. У пакету са повећањем плата, као део договора је уграђена и исплата Зараде из добити за 2019. годину, најкасније до краја марта 2020. године. Захтевано је с наше стране да исплата Зараде из добити буде линеарна, што је и прихваћено. Договорено је да се све ово „стави“ на папир и потпише.
Имамо обећања пословодства да ће се, у другој половини 2020. године, заједнички анализирати финансијски резултати Предузећа, те ако постоје услови за то, поново повећати зараде. Најављена је могућност увођења нових услуга, око којих су преговори у току, а које би значајно допринеле пословном успеху Предузећа. Досадашња пракса била је таква да висина зарада није зависила од финансијског успеха Предузећа. Желимо ту лошу праксу изменити управо договором са пословодством о потреби сталне и континуиране анализе могућности даљег побољшања материјалног положаја запослених. Ако у будућности будемо, као Предузеће успели зарадити више, хоћемо да то и расподелимо између себе. Овим договором  идемо у том правцу.
Други наш циљ – линерно повећање зараде – дакле, у апсолутном износу свима исто, нажалост нисмо успели постићи или бар нисмо упели још у овом тренутку. Током преговора овај наш захтев је стално био на столу. Покушали смо „прогурати“ и комбиновани модел повећања зарада кроз примену различитих процената повећања зрарада за различита радна места. Пословодство је навело да постоје и законске препреке у имплементацији нашег модела повећања зарада.
Главни одбор Синдиката ПТТ Србије, на својој седнице одржаној јуче, 28.11.2019. године,  донео је одлуку да и даље захтевамо линеарно повећање зарада и да ипак покушамо усагласити споразум са пословодством и по овом питању. Председник Синдиката је на данашњој седници Надзорног одбора, изнео те ставове. Уз сво искрено и дужно поштовање према колегама које имају веће или велике квалифкације, те по том основу са правом и више плате, рачунали смо и рачунамо на њихово разумевање, да би у данашњим тешким околностима било фер да сви добијемо повећање плате у истом апсолутном износу. Рачунамо да би солидарност ове врсте међу нама утицала на „рушење“ одређених антагонизама између „технологије“ и „администрације“, против којих се ми раднички представници, свесрдно боримо. Искрено желимо,  помирити и интересе и људе.
Чистог образа и искрених намера, идемо напред…

Sudeći po ovome ona vest o štrajku je netačna.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Никакав штрајк нити блокада нису најављени.
Заказан је ПРОТЕСТ за понедељак, 2. децембар испред ГПЦ Београд од 19 до 21.
Протест је заказан у складу са законом,и најављен је унапред.

С' обзиром на место протеста, могуће је да ће се десити и нека блокада ГПЦ-а,
али никакав штрајк није најављен.

Poslednja izmena:
9. Dan na carini. Do sada mi nikad nije stajao na carini paket duže od 3 dana. Da očekujem neke probleme, da me oderu procenom ili da se negde zagubio kod njih? U pitanju su miš i tastatura combo oko $25

...Do sada mi nikad nije stajao na carini paket duže od 3 dana...

Au bre ljudi, gde vi živite (ili u stvari, gde ja živim...) :p

Nikada mi ništa na NS carini nije stajalo kraće od 6-7 dana. Rekord je bio nekih 20-ak dana.

Da je moj bar na carini pa da jurim vezu.. ovako vec 8 dan u statusu "Despatched to OverSeas Postal Admin" ...
Tacno zamisljam neko pusto ostvrce na juzno kineskom moru, gde su nabacani paketi :D

Au bre ljudi, gde vi živite (ili u stvari, gde ja živim...) :p

Nikada mi ništa na NS carini nije stajalo kraće od 6-7 dana. Rekord je bio nekih 20-ak dana.

možda je duki sveukupno do sad naručio 5 paketa, malih, pa su zato prošli carinu brzo a ovo je veći paket pa sad čeka carinika da ga secne skalperom malo, zaviri u internals i da svoje mišljenje :d

Drustvo jel jos uvek kinezi vracaju posiljke sa svog aerodroma kada se odabere china post registered airmail

Послато са LYA-L29 уз помоћ Тапатока

Drustvo jel jos uvek kinezi vracaju posiljke sa svog aerodroma kada se odabere china post registered airmail

Послато са LYA-L29 уз помоћ Тапатока

Da, jos uvek to rade.
Od statusa kad pise da je na Aerodromu u Pekingu do isporuke za Srbiju potraje od 3 nedelje do mesec dana ako u medjuvremenu ne bude neki securty return pa se jos vise poveca.

@ vlad1982

Nema pravila - evo svez primer paketa koji je za par dana prosao Dongguan - Guangzhou
i sada je na terminalu u Pekingu ( CNBJSA )

Nov 20, 2019 Dongguan city Posting/Collection
Nov 25, 2019 leave Guangzhou terminal [next] (transit)
Nov 28, 2019 [Beijing] - CNBJSA
Nov 30, 2019 Airlines have to pay transportation

možda je duki sveukupno do sad naručio 5 paketa, malih, pa su zato prošli carinu brzo a ovo je veći paket pa sad čeka carinika da ga secne skalperom malo, zaviri u internals i da svoje mišljenje :d

Pa ne baš, do sad imam oko 150 porudžbina na AliExpress , par na eBay I još nekoliko van toga.. neki od njih su bili vrednosti i oko 100ak dolara. Bez obzira da li su bili carinjeni ili ne, obično bi prošli odmah sutradan, najviše 3-4..

Evo jedan primer za ono pitanje odozgo da li vracaju kad dodje na aerodrom u Pekingu

securty-return.jpg

Sve u redu... Ocekuj za 10+dana...

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Ako ide preko LA onda može da stigne u Srbiju za 2-4 dana. Ako ide preko NY onda je malo sporije. Dodaj na to još 1-2 dana ako prođe bez carine, 10-ak ako ode na carinu.

Tracking number: UB0197...8LV

Nov 12, 2019 22:50 Shipment information received
Nov 13, 2019 17:01 Accepted by carrier
Nov 13, 2019 17:31 Domestic Air Cargo Termina,Shenzhen,China / Shipment arrived at facility and measured.
Nov 14, 2019 21:04 Outbound in sorting center
Nov 15, 2019 10:31 DONG GUAN / Depart from facility to service provider.
Nov 15, 2019 14:51 Shenzhen Warehouse, Received
Nov 21, 2019 10:29 Guangzhou, Handover to Airline
Nov 21, 2019 10:30 Guangzhou, Departed
Nov 22, 2019 22:15 RIGA, Arrival at airport
Nov 26, 2019 16:14 LVA, Departure
Nov 27, 2019 16:19 RUS, Arrival
....
Nov 27, 2019 16:19 Arrive at destination country ( ovaj status bi trebao da znaci da je posiljka stigla u Srbiju )

-----

Videcemo za koliko dana ce biti na kucnoj adresi
Stiglo...

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Imam 2 SG, 18 dana, još nisu stigla u BG, treći SG 7 dana. Dve pošiljke CN air line 18 dana, nadam se da će stići do nove godine

ИНФОРМАЦИЈА:

Неко време неће стизати пошиљке јер је главни поштански центар Београд (ГПЦ Београд) поново блокиран вечерас.
Покушавају да блокирају и ГПЦ Ниш.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno