Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 8 / 8T / 8 Pro - GCAM u prvom postu

Vi koji imate pro model, kakva vam je baterija? Koliko sot-a imate otprilike?

Vi koji imate pro model, kakva vam je baterija? Koliko sot-a imate otprilike?
Jedino sa igricama da je dokusuris, ovako nema sanse [emoji1] skinut u 5:30 jutros sa punjaca.
a4b1eaebd69232262663ee9ca9a0d977.jpg
25d612bebc72faa5ea8f1d27b90d36c3.jpg

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
To je za smartfone prilicno velika tezina, cini ga prilicno ciglastim :)

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 pomoću Tapatoka
Prosek telefona je oko 150g otprilike, ispravi me ako gresim... Nzm onda sta moze da znaci razlika od 50 grama...posle dva dana koriscenja verujem da niko ne bi osetio razliku u svakodnevnom koriscenju :)

Jedino sa igricama da je dokusuris, ovako nema sanse [emoji1] skinut u 5:30 jutros sa punjaca.

Hvala. :)
Koju su pometnju napravili ovi iz Somija.

A3 ima kvalitetniji displej manje rezolucije i slabijeg osvetljenja + bolju Sony kameru sa mogucnoscu gCam porta, dok Pro ima bolju bateriju i ekran vise rezolucije sa jacim osvetljenjem...i jaci procesor sto je meni apsolutno ne bitno.

Android One vs MIUI meni licno bolji.

A3 je 155€ u Balkanskoj
Pro je 230€ isto u Balkanskoj stim sto sutra moze da se uzme takodje za 230€ u MiStore sa 2god garancije.

Pa ti budi pametan... [emoji16]

Poslednja izmena:

A3 ima kvalitetniji displej manje rezolucije i slabijeg osvetljenja + bolju Sony kameru sa mogucnoscu gCam porta, dok Pro ima bolju bateriju i ekran vise rezolucije sa jacim osvetljenjem...i jaci procesor sto je meni apsolutno ne bitno.

A3 je 155€ u Balkanskoj
Pro je 230€ isto u Balkanskoj stim sto sutra moze da se uzme takodje za 230€ u MiStore sa 2god garancije.

Sto se tice ekrana neces mi verovati ali uverio sam se pre neki dan kada sam stavio ovaj telefon pored pored dvoje ljudi koji imaju samsungov telefon sa amoled ekranom, hd rezolucijom...oni su samo zinuli jer nisu mogli da veruju koliko je ovaj ips lcd ekran bolji od njihovog cuvenog samsunga...tako da njihova reakcija je meni dovoljna...nisam video a3 uzivo al verujem iz prethodnog da je ekran na 8 pro bolji i lepsi od onog na a3.
Osim ako ti opcija AOD nije presudna pro je definitivno po meni pobednik sto se ekrana tice

8 pro za lepsi pol,nema greske.a3 za oceve,striceve i ujake...

Ovee u Nemackoj akcija fina za black friday.. 20€ mesecna pretplata (6GB neta) uz MB4. SdD karticu i powerbank.
1af7c9359f3cf0e92b7df6693e1d1b02.jpg

Sent from my iPad using Tapatalk

Sto se tice ekrana neces mi verovati ali uverio sam se pre neki dan kada sam stavio ovaj telefon pored pored dvoje ljudi koji imaju samsungov telefon sa amoled ekranom, hd rezolucijom...oni su samo zinuli jer nisu mogli da veruju koliko je ovaj ips lcd ekran bolji od njihovog cuvenog samsunga...tako da njihova reakcija je meni dovoljna...nisam video a3 uzivo al verujem iz prethodnog da je ekran na 8 pro bolji i lepsi od onog na a3.
Osim ako ti opcija AOD nije presudna pro je definitivno po meni pobednik sto se ekrana tice

Ni meni se ne dopada Amoled, podseca me na starije Crt Televizore sa Colour podesavanjem na maksimumu. Ukoliko bih ja kupio S. Amoled ekran prvo sto bih uradio je da bih smanjio jacinu boja, jos jedna stvar je sto kod svih bela boja vuce na zutu. Burn in je tek prica za sebe...

Poslednja izmena:
Naravno, ništa od ovoga nije istina sem za najgori kvalitet amoleda al' ajde. Ja se prvi slažem da je dobar LCD odlična stvar ali ne idimo u krajnost.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Ni meni se ne dopada Amoled, podseca me na starije Crt Televizore sa Colour podesavanjem na maksimumu. Ukoliko bih ja kupio S. Amoled ekran prvo sto bih uradio je da bih smanjio jacinu boja, jos jedna stvar je sto kod svih bela boja vuce na zutu. Burn in je tek prica za sebe...

To za zutu sam mislio da je kod ovih jeftinijih amoleda...znaci tako je i kod skupljih modela?

novatech:

to je stock podesavanje saturacije,budzeno da bi se istakle prednosti amoleda dok si u sopu ili cackas tudj telefon pa da bi te kupilo jer vecina ljudi percipira vise je jednako bolje.slicna stvar je za "zutom" doduse ima proizvodjaca koji valjaju krs panele sa tim problemom,ali nije pravilo. poenta je da je amoled bolja tehnologija,samo pojedinima (ukljucujuci meni) ne znaci toliko na fonu i nije presudna stvar kad malo razmislis.

ista stvar je sa laptopima,i tu oled nema toliko poente za neke ljude poput mene,ali mi znaci IPS tj da vidim iz svakog ugla i kako god da pozicioniram ili mogu da pozicioniram ekran,dubina crne i ekrana mi ic ne znaci ni na fonu ni na laptopu.ali nekome kome je ekran laptopa i/ili fona primarni ekran,ima svaki razlog da ganja oled.meni licno bi vise znacio 34" 21:9 oled monitor,ali s' obzirom da toga nema niti ce skorije biti,ogromna sam manjina.

To za zutu sam mislio da je kod ovih jeftinijih amoleda...znaci tako je i kod skupljih modela?

Ne.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Znaci da rezimiramo kod skupljih modela na amoledu bela je bela a ne zuta bela [emoji23]

ne,nema pravila.sem da samsung je imao obicaj da valja takve do skoro dok kinezi nisu dokazali da ne moras da das 1000e da bi imao krsten amoled.i ako se secam dobro i LG je imao ruznu naviku isto.bice toga sve manje i manje kako konkurencija bude ostrija u svim segmentima a proizvodnja veca i usavrsenija.

ne,nema pravila.sem da samsung je imao obicaj da valja takve do skoro dok kinezi nisu dokazali da ne moras da das 1000e da bi imao krsten amoled.i ako se secam dobro i LG je imao ruznu naviku isto.bice toga sve manje i manje kako konkurencija bude ostrija u svim segmentima a proizvodnja veca i usavrsenija.
Hvala bogu pa ovi kinezi razbijaju :)

A3 je 155€ u Balkanskoj

Ja sam u jos vecoj dilemi, poredim A3 i N8 tu je razlika u ceni jos manja.

Svidja mi se A3, ali brate taj telefon je sav prazan back dugme na pogresnoj strani (kaze covek to ne moze da se promeni), rezolucija mi nije smetala, ali osvetljenost jeste, N8 sija u odnosu na A3

Nikako ne mogu da se odlucim.
N8 izgleda oziljniji aparat od A3

Da li će online popust da krene od ponoći ili tek ujutru?

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Ja sam u jos vecoj dilemi, poredim A3 i N8 tu je razlika u ceni jos manja.

Svidja mi se A3, ali brate taj telefon je sav prazan back dugme na pogresnoj strani (kaze covek to ne moze da se promeni), rezolucija mi nije smetala, ali osvetljenost jeste, N8 sija u odnosu na A3

Nikako ne mogu da se odlucim.
N8 izgleda oziljniji aparat od A3
Po meni osmica pobednik :)
Vec si rekao ciji ti se ekran vise svidja, procesor i grafika su isti, na tebi je dalje da odlucis hoces li otkljucavanje da ti bude sporije ispod ekrana na a3 ili ultra brzo pozadi kao na note 8 (ja vise volim brzu varijantu), takodje moras oko kamera da se odlucis sta vise volis (meni nisu bitne) :)

Vrh Dno