Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

Ja nikad nisam imao te poznate marke za maske, uvek kupim najjeftinije sa KP, i nikad ni jedan problem.
Pa koji problem mozes da imas, to je maska.

Uzmi neku kvalitetnu sa Alija, Mofi ako volis deblje, Nilkin ako hoces tanje (Nature providna ili Frosted Shield ako neces silikon).

Ne ide ovakav telefon stavljati u te sa KP-a, one se na Aliju prodaju za 30-50 centi :)

Ne tražim ja masku. Kažem da meni i ove najjeftinije vrše posao. Ne bacam pare

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Pa vrse ti posao jer nisi nikad uzeo bolju, kad budes uzeo, bice ti jasno :)

A i solidne maske na Aliju kostaju kao jeftine na KP kad se uracuna postarina. Kupovina maskice na KP ima smisla samo za telefone koji nemaju maskicu u kutiji, da posluzi dok stigne normalna sa Alija.

Nisam želeo da uzmem bolju, jer mi ne treba. Bitna je razlika. [emoji16]

za nillkin nije tolika razlika,manje vise ima sve na kp-u za fazon 100 din vise.

To se možda dešava ljudima koji su nepažljivi, ja kad saberem sve telefone ikada, otprilike nemam padova za prste jedne ruke.

Ima ljudi koji jednostavno ne paze, za njih i mogu da razumem da im treba neka zaštita ali ima maski koje tako kriminalno izgledaju da mi nije jasno kako date pare i još to nosite na telefonu. Poseban slučaj su mi ovi preprodavci koji kupe i odmah zamotaju telefon sa svih strana zbog kasnije prodaje...

Meni lično, silikonski kejs koji dođe uz telefon služi dok ne dođe hidrogel. Bukvalno sam se preporodio sa njim. Kao da nemaš ništa na telefonu a sa druge strane štiti da leđa koja imaju više šansi da se oštete jer stalno se stavlja telefon na neku podlogu na tu stranu.

Što se displeja tiče, meni je pre kupovine a dok sam čitao ovu temu, bilo skroz merodavno ono što je @Boris Lozac napisao i dovoljan znak da se displej ne grebe lako.

Napisao sam sve ovo zbog ljudi koji se naplaše ovde čitajući sve i svašta i pomisle da je otprilike obavezan kejs koji dodaje po pola cm sa svake strane. Imate hidrogel i za napred ako se već toliko brinete... Telefon lepše leži u ruci od te kineske plastike na kejsu. I na oko je lepše.

evo da se pohvalim i meni se desio nocas prvi drain sa 42% do 9% stajale neke aliexpres notifikacije upaljene pa pretpostavljam da je on krivac...

To se možda dešava ljudima koji su nepažljivi, ja kad saberem sve telefone ikada, otprilike nemam padova za prste jedne ruke.

Ima ljudi koji jednostavno ne paze, za njih i mogu da razumem da im treba neka zaštita ali ima maski koje tako kriminalno izgledaju da mi nije jasno kako date pare i još to nosite na telefonu. Poseban slučaj su mi ovi preprodavci koji kupe i odmah zamotaju telefon sa svih strana zbog kasnije prodaje...

Meni lično, silikonski kejs koji dođe uz telefon služi dok ne dođe hidrogel. Bukvalno sam se preporodio sa njim. Kao da nemaš ništa na telefonu a sa druge strane štiti da leđa koja imaju više šansi da se oštete jer stalno se stavlja telefon na neku podlogu na tu stranu.

Što se displeja tiče, meni je pre kupovine a dok sam čitao ovu temu, bilo skroz merodavno ono što je @Boris Lozac napisao i dovoljan znak da se displej ne grebe lako.

Napisao sam sve ovo zbog ljudi koji se naplaše ovde čitajući sve i svašta i pomisle da je otprilike obavezan kejs koji dodaje po pola cm sa svake strane. Imate hidrogel i za napred ako se već toliko brinete... Telefon lepše leži u ruci od te kineske plastike na kejsu. I na oko je lepše.

To mu dodje nesto kao dbrand? Drugar mi preporucio jednu domacu firmu, ne znam da li smem da ih reklamiram, koji rade to, i skroz dobro ispadne..

Ja sam hteo skroz bez maske da ga nosim ali je stvarno previse klizav, da je neki materijal kao Nokie Lumie (gumirana plastika), ne bih nikad nosio masku.. Ovako je previse klizav i ruzno je gledati verovatno izgrebano staklo posle nekog vremena.
Tako da iz tog razloga nosim masku koja stize uz njega (koja je bas dobra), ali razmisljam da stavim mozda neki od tih "skinova", samo da ne kliza.. A ekran da, i dalje bez ijedne mikro-ogrebotine, nisam nista stavio..

Mogao bih probati samo za ledja, mnogo je pipavo to stavljanje folija uvek se tripujem da ce mi ostati baloncici :)

Prelako je da se stavi, nemaš brige. Balončići i ako ostanu, nestanu za recimo 24h. Baš ima taj gumirani osećaj i ne kliza ništa. Na 8X sam par meseci imao to i do prodaje telefona se nije oštetila folija.

evo da se pohvalim i meni se desio nocas prvi drain sa 42% do 9% stajale neke aliexpres notifikacije upaljene pa pretpostavljam da je on krivac...
Proveri možda da nije WhatsApp ?
Meni već par dana ne ide mob u deep sleep zbog njega , konstantno svlaci 40% baterije u roku od 6,7h uveče .

Ili je do miui 11 ili do wa , ne vidim šta bi drugo moglo biti.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Proveri možda da nije WhatsApp ?
Meni već par dana ne ide mob u deep sleep zbog njega , konstantno svlaci 40% baterije u roku od 6,7h uveče .

Ili je do miui 11 ili do wa , ne vidim šta bi drugo moglo biti.

Whatsapp se kod mene jako cudno ponasa, interfejs kao da ima neke glitcheve nestanu oni za stikliranje, boja razlicitih elemenata se nasumicno promeni ne verujem da je to do miui? Drzim konstantno night mode upaljen

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

I meni se desava taj battery drain. Bas nezgodno - legnes sa 50+ baterijom, a za manje od 8 sati on mrtav i cak ni alarm ne zvoi :mad:

Whatsapp ne koristim, ali neka od apps to radi, na battery stats vidim samo Android system da drzi CPU van spavanja preko 6-7 sati, dakle negde se zapetlja. Izgleda je sistemski proces, a ne app.

Isto i kod mene na mi8, samo što se kod mene zaglavi WhatsApp, makar tako piše na miui statistici , koja opet može da bude puna bagova ;)

Već 2 dana se budim a mob ugasen jer je otišla baterija :)

Prva "stable" verzija miui11 je u pitanju. Na miui10 nikakav problem nikada

Prenaglili su sa update-om, definitivno je beta trebalo da traje jos neki mesec.

Na koliko vi držite osvetljenje ekrana? Interesuje me ovaj telefon (doduše dosta manje nakon pročitanih zadnjih desetak strana :D ) ali me brine burn in jer sam navikao na 70-80% osvetljenja.

Eh.. sutra mi stize Mi 9T, sto vise citam ovu temu sa komentarima za battery drain i za bagovanje sistema to vise mislim da sam pogresio u odabiru telefona :/

Ubacih LOS 17 upravo.
Zna li neko kako da omogucim da mi fingerprint radi sa ugasenim ekranom kao na MIUI?

Послато са Mi 9T Pro помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Eh.. sutra mi stize Mi 9T, sto vise citam ovu temu sa komentarima za battery drain i za bagovanje sistema to vise mislim da sam pogresio u odabiru telefona :/
Ne budži ga i nećeš imati nikakvih problema. Moj a i telefoni mojih prijatelja rade odlično i niko od nas nema razloga da se žali, baš ni malo! Uopšte mi nije jasno šta se to pojedinima dešava, šta su i da li su instalirali na svoje aparate.Nemamo te informacije. Ko budži taj i rizikuje.

Послато са Redmi K20 Pro помоћу Тапатока

uvek je na kraju neka aplikacija,ili dirty flash xeu-a ili miroom-a,ali je telefon kriv naravno.

Hmm, planirao sam da mu stavim Xiaomi EU ROM.. Jel ima neko ko ga koristi da prenese utiske? Bitna mi je stabilnost i da nema battery drain..

Stabilno je i nema drain-a.

Hmm, planirao sam da mu stavim Xiaomi EU ROM.. Jel ima neko ko ga koristi da prenese utiske? Bitna mi je stabilnost i da nema battery drain..
Ja koristum XEU,Android 10,sve radi perfektno!

Sent from my Mi9T using Tapatalk

Isto. Jedino što ume whats da krene sa se glupira i koči nekada, ali posle restarta telefona sve normalno.

Drugari, neću root, hoću da osposobim bbs na ovaj način.

Jel može pomoć?
9f4c4fa0546d732bf16563e2b6203c7e.jpg

Problem sa baterijom vecina korisnika ima zbog OTA MIUI 11 updatea.

Cim se uradi format, i clean install riješi se problem.

Nazad
Vrh Dno