Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

Par puta sam danas pogledao koliko imam SOT-a i sve uredno, potrosaci aplikacije koje koristim i sad pogledam kao ovo. Google play service potrosilo mi petinu baterije.
77b6e640fc107fa6e6a6f0053a0823be.jpg
42eb86a7a391e2b20cd61975679e055c.jpg

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Meni je bila ista situacija sa play store posle apdejta. Onda sam mu obrisao data i posle toga se unormalio....

Tesko da ces probati veceras,ako si uzeo telefon sa zakljucanim bootloaderom :) ako si uzeo polovnjak koji je vec otkljucan,to je vec druga prica :)

Sent from my Mi9T using Tapatalk

Hah, potpuno sam zaboravio da je kod Xiaomija bootunlock komplikovaniji od slanja komande kao na Pixelu.

Bar ako neko moze da napise koja Gcam je najbolja dok cekam 168 sati :D

Uradi format mobitela, nije bilo drugog haman rijesenja.

Nesto je bateriju vuklo previše.

Android system na vrhu, SOT oko 2 sata a 20% baterije ostalo.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Formatirao prije tri dana, cetri. Imam 6h i 52 min SOTa i 13% baterije. Ne sjecam se da sam mnogo vise izvlacio i kad nije google plqy service bio pri vrhu.

Kako da stavim instagram/snapchat obavjestenja na AOD?
Je li to uopste moguce?

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Instagram radi, ali pričam za xeu rom.

Nema još uvek na global Romu

Послато са Redmi K20 Pro помоћу Тапатока

https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/changelog819/

Da li je neko probao ovu verziju gcam ?
Hoću ortaku da namestim neku verziju koja ima najmanje bagova i koja relativno radi ok :) da li takva uopšte i postoji za ovaj mob ?

Sent from my MI 8 using Tapatalk
Upravo nju koristim i ne vidim nikakav problem, ali ako znas koji su bili bug-ovi pre, napisi da proverim.

Послато са Mi 9T Pro помоћу Тапатока

Reče mi da mu neka prošla koju sam mu stavio baguje .. ok znači ova će da radi posao , hvala

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ja koristim tu 7.2.014 od Parrota. Odlična je, ima brdo podešavanja. Radi astrophoto ako je uopšte bitno ali radi samo sa glavnom kamerom.

Ja koristim tu 7.2.014 od Parrota. Odlična je, ima brdo podešavanja. Radi astrophoto ako je uopšte bitno ali radi samo sa glavnom kamerom.

Sad i ja isprobavam i deluje bas dobra, čak ima i opciju da ne pravi posebne foldere za slike u portret modu nego da ih stavlja u DCIM folder kamere gde im je i mesto. A za astrophotography mislim da ne vredi ni pokusavati bez postolja nekog ili fiksiranja telefona.

Послато са Mi 9T Pro помоћу Тапатока

Meni nece da instalira, izbaci problem with parsing za 7.2.014 verziju. Koristio sam neku 7.0 pre ove ali sam je obrisao da bi instalirao ovu. Koliko ja znam to je greska zbog verzije androida...

Да се јавим и ја у тему… купио сам Mi9t прије неких 15ак дана, али нисам хтио писати у теми док је цијелу не прочитам. Није био лако, скоро 300 страна, али сам се заинатио. :d

Умало да ме Ђилкош 'наговори' да узмем Mi8 и скоро је и успио… али на крају је ипак превагнула батерија и то што је Mi9t нов са новом батеријом а код Mi8 бих ризиковао већ до неке мере истрошену батерију.

Не бих понављао коментаре већине на форуму, телефон је скоро па савршен, ја му за ових 15 дана малтене нисам нашао ману (осим димензија јер бих волио да је мало мањи, ~6 инча би му било сасвим довољно, али пошто на цијелом тржишту постоје тек фазон 2-3 телефона са висином мањом од 150мм, тако је ово само условно мана).
Батеријом као једном од најважнијих карактеристика сам одушевљен… на почетку нисам користио Ambient display из очајних искустава са Samsung S7 који ми је био последњи телефон.... на њему је АоД буквално јео батерију, гледаш у дисплеј и видиш како на 2-3 минута нестаје по 1% батерије. :D На Mi9t у 2 цијела дана коришћења набијем и по 6 сати СоТ а плус је амбијент дисплеј стално укључен….

То је сасвим нека друга димензија батерије и коришћења и могу само да кажем да никада више у животу не бих купио Самсунг нити било ког другог „реномираног“ произвођача који избацује играчке које понекад не могу ни 1 цијели дан да издрже са батеријом. То за мене више није озбиљан уређај, то је више играчка за лагану забаву.
Сада ми је драго што их Xiaomi задњих година буквално једе као конкуренцију (по мом мишљењу је све управо и кренуло од батерије и дуал сим-а)… а свима који и даље намјеравају да музу кориснике тиме што им ем дају очајне батерије ем те исте батерије јако брзо деградирају, ем уништавају све апдејтовима…. њима желим брзу комерцијалну смрт. :)

Имаћу касније и неко питање, него сам прочитао милион порука у теми па не знам више ни шта бих питао

Sve sve, ali bukvalno AOD na Xiaomi ne može da priđe Samsungu. Bukvalno 2/3 aplikacija ne prikazuje, nema izbor skinova kao na S7, nema kontrolu plejera, nema izbor više AOD... Plus daleko bolje radi onaj na Samsungu i ne obara osvetljenje i ne gasi AOD kad god mu se ćefne. A troši podjednako baterije kao ovaj na Mi 8. Ja sam prešao sa S7 na Mi 8 i jedino što mi nedostaje jeste upravo AOD koji je na Xiaomi osrednje upotrebljiv ali je opet bolji nego kod Huawei-a i ostalih. Pričam o XEU, što se stock AOD tiče korisniji je onaj na Oneplus nego na stock MIUI.

Meni je totalno nebitna stavka AOD iako mi je ukljucen. Imam 40% baterije, 4h SOT-a, od 6:00 otprilike koristim, cijelo vrijeme 3G. Sad sam dosao kuci i prebacio na wi-fi. Prije Mi 9T Pro sam imao S9 Plus sa eksinosom, sad da mi ponovo neko ponudi nov S9 Plus i Mi 9T Pro, ne bih sekunde razmisljao Xiaomija bih uzeo zbog baterije i procesora.
Jedino me aplikacija Facebook nervira, moracu je deinstalirat jer malo, bas malo koristim a uvijek mi je prvi potrosac.

Gesendet von meinem Mi 9T Pro mit Tapatalk

Слажем се за те различите нотификације коме требају, то јесте минус, али то је опет безвезни софтверски проблем, треба само неко да сједе и преправи то, могућност је свакако ту. Е сад што је нема.... бем га..
Али сам на S7 пробао АоД и ту ми немаш шта причати, све сам видио. Мислим да је угрубо на бази ~ 24 сата коришћења АоД од укупних 100% сам за своје потребе јео бар 30ак % батерије.

На mi9t ја једва примјетим да утиче на потрошњу, па да ли има и 10-15% разлике са и без њега питам се... и то са цијела 2 дана упаљена.

zna neko kako se upaljuju unknown sources na miui 11?treba za gcam,svaka koju smo probali daje parsing error.

Zar ti ne ponudi da dozvolis intslaciju sa unknow sources?

^Tako je, mora da ti ponudi da "čekiraš" nepoznati izvor...

Послато са Mi 9T Pro уз помоћ Тапатока

Izašao je fastboot eea miui 11 ako kome treba...

Recimo ako hoćeš clean install MIUI 11 a ne update sa 10.

Aha, ali ako imam TWRP, onda mi nije neophodan?

Sent from my Redmi K20 Pro using Tapatalk

Gde je astrophoto? Skinuo sam app ali ne vidim nigde kao opciju

@kibicer Nije neophodan.

Astrophoto se automatski aktivira u Night sight režimu, potrebno je samo da telefon miruje, dakle na stativu itd

Nazad
Vrh Dno