Gde sme grejac po izmenjivacu, ovo je neki pacer koji blage veze sa zivotom nema. Komedija od oglasa, treba prijaviti to KP timu da mu obrise oglas jer je prevarant.
@bit
Mozda je tebi nuzno zlo ali meni bas odgovara. To sa suvim nosem nema nikakve veze sa klimom, suv vazduh ce biti u istoj prostoriji jos suvlji na bilo koji drugi vid grejanja. Ja se grejem evo osma godina, nikakav problem nemam a astmaticar sam (i da imao probleme i mnogo pre klima odmah da napomenem). Cak sta vise, meni vise odgovara grejanje klimom jer se odrzava precizno temperatura i nema oscilacija kao kod lozenja. El. kotao ima da ti napravi cudo racun, samo toplotna pumpa ako hoces centralno.
I pod treba uvek da bude hladniji, tako je prirodno. Podno grejanje mnogima smeta jer remeti cirkulaciju krvi. Tabani su izuzetno osetljivi i neki su bas imali problema zbog tog vida grejanja.
probao sam sve osim toplotne pumpe, strujni kotao je zlo, em zbog potrošnje em zbog napona u kući i uređaja, imam i strujni kotao 6+12kw, kad se uključi oseti na oko velik pad napona, posle merio, 15-25V pad.
Ložio pola zime, davne 1994, niko neće nego ja, 4-6 pletenih korpi punih drveta plus potpala, nekontrolisano sagorevanje, u momentima izuzetno toplo, priprema drva, dim, pepeo, ogromna peć...
Gasna, stara peć, dva režima plamena i to je to, konfor i uživanje, potrošnja za 140 kadrata na minusu bila negde oko 170-190e mesečno, noću gašena, nova kondezaciona peć, pre dve tri zime uzeta, prepolovila potrošnju, radi i 24/7 u zimskom periodu sa dnevnim i noćnim režimom, ima dva termometra spoljašnji i unutrašnji i sama radi korekcije utroška energije u odnosu na razliku (unutrašnja-spoljašnja) i zadate vrednosti, dimnjak alu, potpuno hladan uvek, stvarno odlična peć za centralno. Ne može joj toplotna pumpa konkurisati, zbog složenosti, veličine, buke i neophodnih servisa i cene.
Stan, centralno takođe, gasna peć "obična" 9 režima plamena jednom sam u ovih 10g imao 85e zimski račun, verovatno čitav mesec u debelem minusu, obe greju i svu potrošnu toplu vodu...a to je nesto takvo, da kad se navikneš sve ostalo je van konkurencije.
Klime ne bih nikada preporučivao kao konačno rešenje za grejanje, sem za gasrsonjere, za višesobne objekte može da posluži dok se bolje ne napravi

eto toliko oko toga.
10x je bolja TA peć, jeste demode, jeste glomazna, treba joj mesta na podu, ali ako se ubaci sklopka da pali samo na jeftinu, ne zuji, neke klime tandrču, zvekeću, bez obzira koliko ste ih platili, mesečno zimi tu su negde kao i klime, ali prijatnija toplota.
Ne postoje nikakvi gubici u ovom procesu ako je grejanje na struju, i kotao u kući. Sva potrošena energija, tj. toplota ostaje u kući. Kod loženja deo prirodno ode na dimnjak, ali sve od grejanja gvožđa pa na dalje nema gubitke, tj. taj 'gubitak' i jeste grejanje.
tako je, ko hoće brže kupi skuplje alu radiatore, ali meni su se najbolje pokazali tučani stari sistem, jer kad se oni ugreju dugo zrače po isključenju, jesu tromi na startu.