Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
paket se prvo nosi na adresu iz centralne pošte, a ako oni ne uruče isti onda se dostavlja u lokalnu poštu. u lokalnoj pošti na osnovu imena znaju da li ima ili ne.

to što nije bilo u pošti a sutradan si dobio u poštanskom sandučetu je upravo ovo što sam rekao, poštar iz centralne pošte ti je doneo i paket nikad nije ni bio u lokalnoj pošti!!!

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Vrteo sam postove u nazad ali ne nađoh odgovor, pa se izvinjavam ako je bilo pitanje.
Koja je razlika između RP... CN I RV... CN pošiljki?

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Trebalo bi da nema razlike, prvo slovo je bitno, a ostala se vrte u krug. Međutim primetio sam da neregistrovane pošijke iz Kine koje počinju sa UT imaju redukovano praćenje u odnosu na ove UR, tako da možda i ovde ima neke interne razlike samo je mi ne znamo...

14 dana paketić vredan 5 evra stoji negde u Srbiji, i kako ja da to objasnim Kinezu ili Singapurskoj pošti , verovatno se nekom dopalo

Sent from my SM-J730F using Tapatalk

Moj paket od 20 dolara je već 7 dana na carinskom pregledu. Nadam se da neće biti duže od 10 dana :)

Moj untracked paket od 3,5 evra je stajao 22 dana na carini, procenjen je na 20$ i od strane poštara naplaćen još oko 600 dinara

Lepo me ohrabriste :D

Ja svakako imam racun od pravnog lica, tako se nadam da nece biti problema.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

stvarno im pomogao taj novosadjanin u proceni.jos samo nekog postara da angazuje da pripomogne oko dostave i onda mi ne preostaje nista drugo nego licno u kinesku radnju da idem da napravim ugovor o saradnji .

Poslednja izmena:
Da li neko ima info u vezi UH....TR koje imaju status ISTANBUL(AVR)BAŞAKŞEHİ - Item Forwarded to Destination Country od 9,10 i 11.9 ???

I ja cekam jos jednu poslijku UHxxxxxTR

2019-09-12 08:20 Destination Country, Item arrived to destination country.
2019-09-12 07:40 Turkey, ISTANBUL, Item was uplifted to flight to destination country.
2019-09-10 16:12 İSTANBUL(AVR), BAŞAKŞEHİR, Item Forwarded to Destination Country

Danas stigla pošiljka koja je krenula 31.07-og.Ne dižite ruke unapred.

I ja cekam jos jednu poslijku UHxxxxxTR

2019-09-12 08:20 Destination Country, Item arrived to destination country.
2019-09-12 07:40 Turkey, ISTANBUL, Item was uplifted to flight to destination country.
2019-09-10 16:12 İSTANBUL(AVR), BAŞAKŞEHİR, Item Forwarded to Destination Country

Identican status na identican datum i kod mene :D

Izgleda da svi cekamo te Turske iz iste ture.

@paradizo
Neregistrovana ili registrovana, CN?

Мени је малопре стигао и други пакетић, први је дошао пре недељу дана, оба наручена крајем августа. Први је био из Малезије, други је кинески. Не сећам се како је било на првом, овај данас има печат да не подлеже царини, поштар донео на потпис ... добро је, није промењен чика поштар а у овога имам поверење. :)

Сад сам се навукао на ово и почињем да се присећам шта би ми добро дошло од јефтиних ситница.

Neregistrovana,UR. CN

NS carina RULES
Poslati onda ekipu iz BG-a da im objasni kako se radi.
Sramota.

Ovo je UT********"CN

Šta mislite jel to stiglo u Pančevačkoj pošti?
Da ih smaram, prošli put mi rekli da UT pošiljke ni po imenu i prezimenu ne mogu da nadju hm...

ed81d680a0529ad4f898f00290309e9c.jpg

Poslednja izmena:
Ne znas mandarinski, a ucestvujes na temi?! Bogami ce ovde da padnu neki poeni.

Meni je stigla samo elektronika 3d štampača, paket sa praćenjem za nekih 15-20 dana od dana poručivanja. Kineskom poštom poslato. Preko turske čekam silikonsku navlaku za hotend 3d štampača, stiglo u Srbiju pre mesec dana i od tada se gubi trag. Preko turske čekam još neke delove za 3d štampač, to su paketi što su u Turskoj bili 9. i 10. septembra. Čekam i staklo za 3d štampač, poslato kad i ploča nije još ušlo u zemlju. Svi ovi delovi mi trebaju a izgleda da ću bez nekih ostati. Ove stvari se teško nalaze u Srbiji a i kada se prodaju 3-10 puta su skuplje (KP prodavac 3-5 puta skuplji, 3dmarket 10x skuplji). Čekam i alu kućište za SSD, zbog ugradnje u laptop. Poslato pre dva i po meseca, zaštita produžena 30 dana i ističe za nekih 2 nedelje. Nisam nijedan dispute otvorio za sada ali izgleda da ću morati za više stavki. Prodavac SSD kućišta kaže da proverim u pošti a na sajtu ništa ne prijavljuje, nema praćenja. Nisam siguran da će odobriti povrat novca tako lako. Za one burgije što je ćale naručio je prodavac nudio pare nazad iako sam mu rekao da je stiglo u Srbiju i vraćeno posle pet dana. Baš mi mučno da se cimam oko nečega što sam poprilično siguran da je stiglo u Srbiju i od tada se gubi svaki trag. Svakakvih iskustava sa Aliexpress prodavcima sam ima ali da ne pošalju robu namerno, to nisam. Da se izgubi paket to se dešavalo ali slali su ponovo.

Poštar u poslednje vreme meni čini uslugu tako što me potpiše ali paket stavi u sanduče. Mada ne bih rekao da je on slaba karika, deluje mi korektan tip. Problem je negde na relaciji GPC i okružna pošta koja čuva pakete pre nego što ih poštar preuzme. Oni paketi za koje sam potpisan su stigli, bili su kod poštara svo vreme.

Poslednja izmena:
Gledam ovo i mislim da je za celu ovu zavrzlamu sa Turcima krivac Yanwen Logistics.
Yanwen je oduvek bio problematican i po svemu sudeci status Item was uplifted to flight to destination country je njihovo maslo.
Taj status nije postojao sve dok Yanwen Logistics nije poceo da salje paketice preko Turske.

Isto i Item Posted Over The Counter to Serbia za UC..MY pre nego sto su Malezijce izbacili i ubacili Turke.

12.9 Item was uplifted to flight to destination country - taj status nije postojao pre par ( 5-6 ) dana

Evo isti primer i za posiljku koja je isla u Sloveniju i isporucena je 31.07

2019-07-09 08:15 - Destination Country, Item arrived to destination country.
2019-07-09 07:00 - Turkey, ISTANBUL, Item was uplifted to flight to destination country.
u periodu kada je isporucena postojao je samo status
2019-07-08 11:58 - İSTANBUL(AVR), BAŞAKŞEHİR, Item Forwarded to Destination Country

I ja imam jednu pošiljku od 10.9. preko Turaka. Iz mog iskustva u poslednje vreme, Singapurćani ubedljivo najbrži, belgijska i holandska pošta isto solidno brze, Letonci skroz korektni.
China post registered air mail nenormalno spor, i sad ovi Turci isto.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Od gomile pregledanih sitnica ( tokom noci ) nigde ne vidim Yanwen.

Izgleda da su nesto gadno zabrljao pa su ih trenutno sklonili iz ponude.

Zamena je China Post Ordinary Small Packet Plus a na dosta mesta su vratili
i SunYou i 4PX Singapore Post OM ali cesto vrse naplatu 0,3-1,3$

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno