Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hahhaa tek sam sad provalio kako sam formulisao predjasnji post [emoji23]
Meni i dalje ne pise da je stiglo u zemlju.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
ko je zapravo odgovoran za statuse, verovatno i jedni i drugi. Zapravo ako odes bas bas na sajt Yanwen-a dobijes sve statuse i to da su 10.09. spakovane posiljke prosledjene ka SRB. Na sajtu turske psote stoji da je posiljka prosledjena 10og a da je 12.09. natovareno na avion i poletelo i istog dana sletelo. Dakle ta dva poslednja statusa se vide samo na sajtu turske poste. Ninja prati samo Yanwen statuse a 17track i Turske.

Mozda poslali za Sibir, kao ovaj paket sto se prosetao do Moldavije pa ga Moldavci posali gde treba :)

Poslednja izmena od urednika:
@mcnie7

Jel ti bese iz Rakovice ?
Tamo se zna da je posta opljackana , ali nase "zabole ona stvar" :mad::S:

Za Rx..CN moraju da dokazu tvojim potpisom da si preuzeo posiljku.
Za Ux..CN ne postoji status da je posiljka stigla u Srbiju !!!

Za LV su do sada statusi uvek bili tacni.Ako pise da je posiljka stigla u Srbiju to je tacno.
Nemaju pracenje kroz Srbiju...

Malezijci koji su isli preko Yanwena kao posrednika su imali lazne statuse
Turci sada isto preko YW imaju lazne statuse
Postavio sam primer od pre 2 godine - China Post isto lazni status Yanwen Logistics.

@mcnie7

Jel ti bese iz Rakovice ?
Tamo se zna da je posta opljackana , ali nase "zabole ona stvar" :mad::S:

Za Rx..CN moraju da dokazu tvojim potpisom da si preuzeo posiljku.
Za Ux..CN ne postoji status da je posiljka stigla u Srbiju !!!

Za LV su do sada statusi uvek bili tacni.Ako pise da je posiljka stigla u Srbiju to je tacno.
Nemaju pracenje kroz Srbiju...

Malezijci koji su isli preko Yanwena kao posrednika su imali lazne statuse
Turci sada isto preko YW imaju lazne statuse
Postavio sam primer od pre 2 godine - China Post isto lazni status Yanwen Logistics.
@sasa022 ne druze iz Zaječara sam
mora da opljackali ceo avion cim ne dolaze pošiljke
sad bas gledam ima jos posiljki gde pise Arrived in destination country; awaiting customs clearance i to od avgusta.
na onom pracenju od alija tako piseScreenshot_1.jpg

Poslednja izmena:
Ajd da malo napravim paniku... Pa mora nesto da zavrsi i na OTC-u*
Ko iole povremeno obidje poneki OTC* moze da primeti i prepozna dosta nove neotpakovane robe koja je u ponudi na Aliju.

*OTC ili ti Otvoreni Trzni Centar
sirom sveta u narodu poznatiji kao buvljak ili ti buvlja pijaca (Eng: Flea market) :trust:

Sto se tice singapuraca, ili nisu sve posiljke stigle ili jos cekaju da prodju izmenicnu postu.

Pregledao sam porudžbine i imam četiri Yanwen preko Turske, sve "stigle" u Srbiju već poodavno. Ako sutra ili naredne nedelje ne krene barem ona najstarija od 28. avgusta (datum kada je stigla u Srbiju) do mene dižem ruke i moraću po prvi put da pokrećem dispute a verovatno i da batalim naručivanje iz Kine. Nadam se da je slučaj takav da radnici GPCa namerno sabotiraju isporuku iz revolta jer tako možda i puste nešto za mesec, dva. Druga opcija je da neko krade u lancu. Pošta sa klasičnim praćenjem, ove RV ili RP... CN, to stiže regularno i prilično brzo. Ali S0 tj. Yanwen pošta koja dobija UH UN... TR brojeve, o tome ne znam ništa osim što Turci kažu da je sletelo u Srbiju.

Offtopik, gde ima ta buvlja pijaca sa aliexpress stvarima? Meni treba za 3d štampače a toga nema ni na KP kako valja a ono što ima se ugrađuju po pet puta. Pritom svi isključivo šalju kurirskim službama, što dodatno podiže cenu za sitne stvarčice od 200-300 dinara. Da se nađeš sa nekim nema šanse, ili nemaju vremena ili su inspektori krenuli da vijaju KP švercere pa im je frka zbog toga.

Mada, tamo sa valjda sa razlogom piše 30-50 dana kada je Yanwen u pitanju. Osim kućišta za SSD, ništa drugo nije u transportu preko 50 dana. To kućište je verovatno ukradeno ili nije ni poslato.

Poslednja izmena:
Je l stigao taj singapurac?

Stiže valjda...nadam se da neće ovaj 13dolar item na carinu [emoji38]
aa7845e4e03deb3ed5f9130f6494a6bf.jpg

Meni stanje nepromenjeno
3fc2d0fdfae5b83e3ee73ee205e10509.jpg

Stigla mi je danas turska pošiljka što je bila od 10.09. u Basaksehiru.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Stigla mi je danas turska pošiljka što je bila od 10.09. u Basaksehiru.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Meni nije stigla ta koja je bila jos 3.9. u Basaksehiru (stigla 4.9. u Srb, znaci skoro mesec dana).
Ko je tu lud pitam se :)

LV 4.9. usao u SRB i gubi mu se svaki trag.

UR nema pracenje posle prve poste, ali je do sad ipak trebao pet puta da stigne.

Sve u svemu kao crna rupa, nemam reci.

Turska od 10. tj 12. stigla.
Singapurske (nije i komsijine) - jedna prosla naizmeničnu, jedna stoji da je stigla i jedna i dalje nema status nase poste, a treba da je u istoj turi i sa ove dve

Stigle dve turske kojima se najmanje radujem, one što sam potajno isčekivao nisu. Ona od pre mesec i kusur isto nije, onu od pre dva meseca sam otpisao. U pošti postali jako bezobrazni i drski. Inače danas gde god uđem ludnica, APR, poreska, centar grada, pošta, svi nadrndani, ljuti, revoltirani.

Od ovog paketa nema ni traga.
81b6fc454440e2f68aeba75bbf33b3d8.jpg

Послато са SM-G965F помоћу Тапатока

Pa ne znam šta je tu neobično, meni prođe i po mesec dana od statusa arrive do uručenja

Stizu nova pravila..... :(

@ nsvladimir

Ti si iz NS :S::S::S:

Singapurci prosli naizmenicnu svi.

@Alukard tebi je od 27.09. tako da nisam siguran dal je to stiglo u ovoj turi ili ceka sledecu. Ovo sto je stiglo u subotu je krenulo avionom 25 ili eventualno 26.

Ja koliko mogu da primetim stize sve, nesto ranije no ocekivatti, dobar deo u nekom razumnom roku a opet ponesto i dobro zakasni. Naravno da na milijade paketa i prodavaca ima i da nesto ne bude isporuceno (zbog prodavca ili zbog prevoznika - opet od slucaja o slucaja).
Pricu opet mozemo da vrtimo u krug. Koliko se secam nedavno se neko izvinjavao nasoj posti posto je paket ipak stigao sa zakasnjenjem ali je stigao.

Eto u Guangzhou opet stagniaju posiljke, i onak koja je zivnula ponovo se ukopala na istom mestu, kao i jedna znatno kasnija.
Sa druge strane stigl;a danas jedna za kojumi covek vratio novac, nije ni on ocekivao da ce da stigne. Javio mu da je ipak stiglo i da mu vratim novac nazad ;)

@tv serije pa mislim na svakoj, naravno da nema svega sto ima na aliju (ponajmanje treba ocekivati delove za 3d stampac no moze i to da se desi). Puno rucnog alata, vidjao dosta dzidza bidza recimo proizvodjaca UGREEN. Nesto i pazario (UTP razdelnik).

Ја наручио 19. А послали тек 27.

Изгледа да тај ниво лети већ пар дана [emoji23]
Зна ли се отприлике када стиже наредна тура Сингапураца? Конкретно тура шипована 27?

Poslednja izmena:
sedam dana praznika [emoji38]
cba66aaf81cc35cbe5570e63defa1a5c.jpg

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

@Alukard
Mozda prodavac poslao za pola sata al treba prvo paket da stigne do Singapura tj aerodroma u Singapuru gde ga sortiraju i proslede, pa se onda nekoliko dana skupljaju posiljke dok neskupe dovoljno pa tek onda ugovaraju na avion. Ako ne pre onda stizu za vikend

Samp da prijavim da je paket preko royal mail air mail stigao za 7 dana na adresu i to bez troskova.[emoji2937]

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Stigle i pojedine UR****CN, konkretno jedna poslata 26.08. zadnji status Dongguan od 28.08. i jedna poslata 27.08. zadnji status Shenzhen od 28.08.

Čitao neki tekst , kaže skoro 90% paketa sa carine je iz Kine [emoji38]
Srbiji treba taj China logistički centar.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno