Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Joj, ne mogu više da čitam ove sprdačine. Menjajte temu.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Naručih nešto iz Portugalije, sutra stiže, a poslato je trećeg septembra. To mi je omiljena država za naručivanje, jer su poštarine najniže, a stvari brzo stižu ovamo.

Šta ima interesantno u Portugalu? daj da i mi ostali naručimo nešto :D

Muzički diskovi i ploče. :D Ali kapiram da imaju i neke radnje za elektroniku, garderobu i ostalo što se uzima na drugim sajtovima.

da li neko zna koliko se dana čeka na carinjenje? BG carina.

@ dacha123
@ marantz

Ako vam se zuri vi platite Premium Shipping i onda imate apsolutno pravo da trazite isporuku u predvidjenom roku.

Kada pratite veci broj posiljki vidite da i vecina posiljki koje kasne ipak stignu u roku od oko 75 dana ( od dana slanja )

Standardni rok zastite je 60 dana - predvidjeni rok isporuke za free shipping je 30-50 dana , za standardni placeni 20-40.

Ako preracunate - znaci da za standardni placeni postoji dodatnih oko 20 ( 60-40 ) dana za isporuku.
E zbog toga pominjem 10-15 dana plus i za free shipping ( dodatnih oko 20 dana )

Takodje ako ste voljni da pratite , mozete zakljuciti da Srbija nije nikakav izuzetak sto se brzine isporuke tice.

@ Hajzl

Nema pravila
BG 5-15 dana
NS ceka se i po mesec dana

Isporucene danas na krajnju adresu tri Turske posiljke. Poslate 20., 22. i 29. avgusta, u Tursku dve stigle 23. 08. i treca 01. 09. Prosledjene 27. 08. prve dve a treca 03.09 za Srbiju. Bez statusa uplifted kad krenu za Srbiju. Od Letonskih danas nista

Standardni rok zastite je 60 dana - predvidjeni rok isporuke za free shipping je 30-50 dana , za standardni placeni 20-40.

Šalu na stranu, ali ako su predvideli 60 dana onda je očekivanje da se ispoštuje tih 60 dana. I to je dosta dugo vreme za isporuku. Inače pravila su veoma jasna - ne stigne za 60 dana imaš pravo na refund, uplatio premium ili ne... Ta pravila su oni definisali da bi popularisali platformu, šta tu ima da se komplikuje sa produžavanjima itd. Ako seller predloži, OK. Sam da pratim to sve i tražim da produže, jer nije stiglo - ma važi...

Ja ne poručujem neregistrovane i uglavnom stigne za 10-20 dana. Ako ne stigne za 60, onda mi obično i ne stigne uopšte.

Poslednja izmena:
@ dacha123
@ marantz

Ako vam se zuri vi platite Premium Shipping i onda imate apsolutno pravo da trazite isporuku u predvidjenom roku.

Kada pratite veci broj posiljki vidite da i vecina posiljki koje kasne ipak stignu u roku od oko 75 dana ( od dana slanja )

Ako preracunate - znaci da za standardni placeni postoji dodatnih oko 20 ( 60-40 ) dana za isporuku.
E zbog toga pominjem 10-15 dana plus i za free shipping ( dodatnih oko 20 dana )

Takodje ako ste voljni da pratite , mozete zakljuciti da Srbija nije nikakav izuzetak sto se brzine isporuke tice.

@ Hajzl

Nema pravila
BG 5-15 dana
NS ceka se i po mesec dana
Prica ti nema veze s vezom....60 dana je i vise nego dovoljno da stigne sa marsa a ne iz kine kao prvo, a kao drugo kao sto vec neko iznad mene rece 60 dana su sami definisali i ako to ne mogu da ispostuju to uopste nije problem, kao trece nikad mi se nije desilo da mi nesto stigne nakon 60 dana bas nikad... Ili stigne do 40og ili ga i ne vidim, to produzivanje je kupovina vremena od strane kineza u nadi da ces da zaboravis na predmet po meni, nista drugo.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Hmmm... da se ubacim u priču. Zapravo, meni je obična međunarodna pošiljka putovala tri meseca iz Francuske.

Stigle danas dizne letonskom poštom. Čekam još dva letonca, možda sutra.

@marantz
@dacha123

Kinezi bas vole takve kao vas dvojica - brzo oni to rese pa dobijemo situaciju kao u BiH da se i za sitnice od 1-2$ placa postarina ili za ono sto dozvole free predvidjeni rok dostave bude 40-60 dana.

@ Optimus_prime

Za svaku neregistrovanu posiljku imas vec par puta napisano do koje tacke ima pracenje.

Posto nisi od juce ovde ( aktivan si duzi period na OnLine kupovina ) , to si mogao da procitas , a ne da ponavljamo svake dve strane jedno isto.

I ovo je ponovljeno par puta :

ux.jpg

@dacha123

Mogu da kazem da bar 80% ( neregistrovanih ) posiljki ( za koje se ne placa postarina ) koje pratim stigne u prihvatljivim vremenskim terminima ( u predvidjenim granicama od 20-50 dana ).
Ostatak dodje za do oko 70 dana.
Jednom do dva puta godisnje mi ne stigne neka sitnica i isto toliko bude posiljki koje stignu posle oko 3 meseca.

@marantz
@dacha123

Kinezi bas vole takve kao vas dvojica - brzo oni to rese pa dobijemo situaciju kao u BiH da se i za sitnice od 1-2$ placa postarina ili za ono sto dozvole free predvidjeni rok dostave bude 40-60 dana.

I ja isto obožavam da me neko dva meseca zavlači pričama "it will arrive pls wait", a nije ni pogledao tracking, pa mi posle nudi "to resend", ali da zatvorim prvo dispute. Koliko da čekam na isporuku - pola godine, da bi to nekakvom kinezu bilo OK LOL A koliko nisi u pravu i ne znaš šta pričaš najbolje ilustruju isporuke u EU... Tamo su isto tako imali situacije da ljudi neće da čekaju 60+ dana na isporuku, pa su morali masovno da otvaraju logistiku u EU i da nude isporuku iz EU za pošiljke unutar EU.

Što se mene tiče ionako uvek, kada je moguće, biram SG post ili neku skuplju dostavu, tako da mogu slobodno da ukinu taj free shipping, jer je veoma nepouzdan i predstavlja najobičnije gubljenje vremena. Šalje ti pošiljku kao pismo i posle se još kinez ljuti što ti nije stiglo haha

I baš sam se nasekirao da li me neki tamo kinez u Guangžou voli ili ne :d Čim istekne 60 dana, izađe mi u kalendaru reminder i dižem dispute. I tih 60 dana je neozbiljno dug rok za isporuku bilo čega.

Poslednja izmena:
@marantz kapiramo se skroz. Iskreno se divim ljudima koji cekaju vise od 60 dana, fazon kupis predmet za buduca pokolenja [emoji23]

@marantz kapiramo se skroz. Iskreno se divim ljudima koji cekaju vise od 60 dana, fazon kupis predmet za buduca pokolenja [emoji23]

Ma to je OK samo "instagram preprodavcima"... Ovi što valjaju bižuteriju, futrolice itd. Niko normalan kao end-user neće da čeka toliko. Poručiš sada futrolu za S10, dok stigne već je izašao S11...

Ma nije to stvar u tome, već da Kinezi podižu cenu dostave, jer imaju sve lošija iskustva s nama.
Tražio sam neke bici dresove ovih dana i naletim na najbolji store po pitanju dresova i dostava za Srbiju košta 10$. Kontaktiram prodavca i pitam da li može da spusti cenu dostave, a on kaže da ima dosta loših iskustava sa kupcima iz Srbije i da je ovo jedini način da smanji broj porudžbina iz Srbije.
Ja čekam 10-tak paketa i sve je zaglavljeno u Guangzhou-u po 50-tak dana po opet ne kukam. Kupovao sam neke stvari za leto i to ce sve biti neupotrebljivo do sledeće godine.
Takodje, u Kini su česti protesti i to je jedan od razloga zašto sve ide sporo.

@marantz
@dacha123

Mesecima se zna kakvo je stanje.
Znate veoma dobro da posiljke ne stizu uvek za 10 dana.
Vama ako se ne svidja da cekate nemojte ni da narucujete.
Imate EU shopove i domace preprodavce pa nabavljajte ono sto vam treba u roku od par dana.

Budite bar malo fer prema krajnjim korisnicima koji na ovaj nacin povremeno za sicu nabavljaju sitnice
( koje ovde kostaju 2-3-5 puta vise ) i kojima je free shipping sasvim zadovoljavajuca opcija i spremni su da cekaju.

@vanbasten

Opet nista ne pratis i ne povezujes :(
Gomila isporuka ide preko HK.Ako protestanti blokiraju trase kuda ide roba prvo je ceo region je u problemu ,
a onda i svi korisnici sirom sveta.

Ma ti nam reci sta da radimo, opet ti ponavljam ta pravila su njihova ne moja i ne tvoja. Ako vec smatraju da je 60d problem nek odmah teraju na 90 za vas koji promenite licni opis dok vam nesto stigne, nama koji nismo fer nek lupe ship i mirna bosna.
Napraviste dramu od slanja robe[emoji23]
Btw. I nasa je posta strajkovala al racuni dolazili uredno #samokazem [emoji23]

Stigao još jedan letonac, teflonski kabl i opruge turskom poštom. Za sada sve dobro ide osim kućišta za SSD, to se izgleda negde izgubilo. Imam još deset dana do isteka roka. Ćaletove burgije su negde nestale, kaže prodavac iako poštino praćenje kaže da su vraćene u Kinu. Prodavac nudi povrat novca što je 88 američkih centi, nešto mi se ne cima oko toga. Ionako sam ćaletu naručio novi paket ovog puta sa mog naloga.

Slažem se sa @sasa022. Pre godinu dana su bili nešto bolji uslovi za naručivanje sa alija, više stvari je išlo sa free shipping opcijom. Biće da je do nas a ne do njih. Nikada nisam do sada pokrenuo dispute, svaki put sam probleme rešavao sa prodavcem preko poruka. Iz mog iskustva kada naručujete iz Kine to radite konstantno po malo i unapred barem dva meseca. Danas za sutra ne postoji iz Kine, zato plaćamo derikožama sa KP i sličnih sajtova.

Poslednja izmena:
Da li se nekome mrdnula pošiljka naručena oko 15. jula? Meni i dalje stoji od 16. jula u Gvangžuu, a naručio sam iz pouzdane radnje (Nilkin zvanična na Aliju), pa ne bih da otkazujem ako se pomera nešto.

Da li se nekome mrdnula pošiljka naručena oko 15. jula? Meni i dalje stoji od 16. jula u Gvangžuu, a naručio sam iz pouzdane radnje (Nilkin zvanična na Aliju), pa ne bih da otkazujem ako se pomera nešto.
3-4 takve pošiljke mi stoje od polovine jula. Pokrenut dispute za sve tridesetog dana. Neki su već vratili pare, ostali čekaju do 15.09.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Ma ti nam reci sta da radimo, opet ti ponavljam ta pravila su njihova ne moja i ne tvoja....

Ti i dalje neces da shvatis da su im trzista kao nase na nivou statisticke greske i da nas u svakom momentu mogu potpuno odbaciti.
Bez problema mogu da kazu to sto ti meni kazes - "Ma ti nam reci sta da radimo"

Pogledaj i sta se desava sa izborom postanskih operatera.
Malezijci su poceli ozbiljno da kasne i odbacili su ih u poslednjih mesec-dva.Sada forsiraju Tursku i za probu ubacuju Tonga Post Ltd.
Zbog tenzija sa HK nema ni HK poste iako su brzi.

Zapitaj se koliki i koliko bi trajao kolaps da je Srbiju pogodilo nevreme kakvo je protutnjalo u pojedinim delovima Kine.

I nasa je posta strajkovala al racuni dolazili uredno

O tom "strajku" ne vredi ni govoriti.... Nece su tu nista promeniti jos godinama i moze biti samo gore.

Meni je neki dan napustila Guangzhou, taman trebala da poleti iz Pekinga kad vidim danas status "Beijing Exchange Station Return". Ko zna hoće li uopšte doći..

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Neka kamera, krenula 12 jula, jos uvek nije napustila Kinu. Paket je sa trakingom, na sajtu poste stoji samo prijem i posle toga nista.

Isto. AKo će ti biti lakše:

16 Jul 2019
09:12
Arrived at sorting center
Guangzhou, Guangdong

10 Jul 2019 Prijem CN-

Nema nijedan update nakon toga, niti je naravno stigla. Pokrenut dispute. AliExpress odobrio refund.

Koji bi bio smisao da se u tom slučaju produžuje customer protection, kada je pošiljka očigledno izbugljena.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno