Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedan drugi provajder hosting usluga se hvali nedeljnim testiranjem paljenja agregata...

Koji?

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Treba da potpisem ugovor ikao sto sam vec gore pisao ne interesuje me onaj njihov ruter sa WiFi-em, ako uzmem samo SBB modem (bez njihovog rutera) jer imam svoj ruter da li na njega mogu da prokacim EON box ili ne?

Jel moguce da niko nije probao da spoji EON box na svoj ruter? :)

Radi EON box sa 3rd party ruterima, kod mene je spojen na xiaomi 3g ruter, link dolazi od Cisco modema koji sam zadržao iz starog paketa. Modem ide na punu brzinu EON full paketa, ako nekoga interesuje. Kada sam se raspitivao rekli su mi da Cga2121 više ne može u bridge mod, pa je to bio razlog da zadržim stari modem.

Sent from my VKY-L09 using Tapatalk

Radi EON box sa 3rd party ruterima, kod mene je spojen na xiaomi 3g ruter, link dolazi od Cisco modema koji sam zadržao iz starog paketa. Modem ide na punu brzinu EON full paketa, ako nekoga interesuje. Kada sam se raspitivao rekli su mi da Cga2121 više ne može u bridge mod, pa je to bio razlog da zadržim stari modem.

Kakvo je tvoje iskustvo sa xiaomi ruterom, nameravam da kupim dual band..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zato sto sam ih zvao da postanem nov korisnik i kazem im kako necu njihov ruter samo modem i gospodja mi kaze pa da ali onda EON box ne moze da se nakaci jer mu treba internet.
Ja reko pa sto ne mogu ja na moj ruter da nakacim i ona kao pa ne moze to da radi. :mad:

Да ли вреди прећи са Триоголда на Еон? У августу ми је истекао промо период од годину дана по 1999 дин. Сад бих требао да плаћам 38хх. Толико бих и плаћао Еон првих годину дана.
Шта конкретно добијам више у односу на Трио голд?
Да ли ће ускоро бити нових Еон боксова?
Мало пре сам свратио до пословнице Меркатор, лик ме убеђује да ћу добити бржи интернет 150/10 који већ имам, он каже "не ви имате 100/6".
Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Kakvo je tvoje iskustvo sa xiaomi ruterom, nameravam da kupim dual band..

Odlično, mi 3g podržava openwrt i padavan firmware ako si gadljiv na kineski rom. Ruter kroz dva zida ostvaruje bez problema 300mbit koliki je i limit EON full paketa.

Vodi računa koju verziju kupuješ, jedino 3g se isplati zbog podrške open-source firmware. Takođe, jedini ima gigabitni port i USB 3.0 od jeftinijih xiaomi rutera.

Odlično, mi 3g podržava openwrt i padavan firmware ako si gadljiv na kineski rom. Ruter kroz dva zida ostvaruje bez problema 300mbit koliki je i limit EON full paketa.

Vodi računa koju verziju kupuješ, jedino 3g se isplati zbog podrške open-source firmware. Takođe, jedini ima gigabitni port i USB 3.0 od jeftinijih xiaomi rutera.

Upravo se dvoumim između 3G i 4A, cena je tu negde, tridesetak € na AliExpress-u. Nzm da li 4A podržava open wrt. Ako ima bridge mod svejedno mi je, postoji i preveden FW na Eng.

Mene je zvala tetka neki dan da mi ponudi eon premium, i to da placam godinu dana sadasnju cifru 4150 i onda 4999...
reko zeno, meni mts nudi 6-8meseci po dinar, a za 5k din cu imati i mobilni sa 100gb neta... ne zelim da mi date nista vise od ovoga sto sad imam - hocu manje da placam i javite mi se kad budete imali takvu ponudu ako necete da raskinem ugovor kad istekne...

Да ли вреди прећи са Триоголда на Еон? У августу ми је истекао промо период од годину дана по 1999 дин. Сад бих требао да плаћам 38хх. Толико бих и плаћао Еон првих годину дана.
Шта конкретно добијам више у односу на Трио голд?
Да ли ће ускоро бити нових Еон боксова?
Мало пре сам свратио до пословнице Меркатор, лик ме убеђује да ћу добити бржи интернет 150/10 који већ имам, он каже "не ви имате 100/6".

Mislim da se isplati prelazak na Eon Full ako treba da placas punu cenu za Trio Gold... dobijas Cinestar Premier HD za stalno, HBO 12 meseci, Smart TV aplikaciju i EON box.

Zato sto sam ih zvao da postanem nov korisnik i kazem im kako necu njihov ruter samo modem i gospodja mi kaze pa da ali onda EON box ne moze da se nakaci jer mu treba internet.
Ja reko pa sto ne mogu ja na moj ruter da nakacim i ona kao pa ne moze to da radi. :mad:

Vidi njeno je da kaze sta oni nude. To dal ce nesto raditi ili ne, niti ona zna niti joj je posao da zna. Niti ce da ti kaze da ce da radi pa posle da ima problem ako ne radi.

Ako nema ništa sem antenskog ulaza, nikakve činčeve ni scart, ne može bez budženja. Ako ima činčeve ili scart, može.

Što se budženja tiče, može da se između stavi neki RF modulator (vidi linkove ispod) ili video-rikorder (ima ih jeftinih po oglasima - bitno je da mu je elektronika ispravna, mehanika ne mora da bude) sa ulaznim činčevima ili scartom pa da se taj D3 mini prijemnik koji instaliraju nakači na njega, a da se na televizoru nađe radni kanal videa.

Primeri RF modulatora sa činč ulazima:
https://www.kupujemprodajem.com/TV-i-Video/Delovi-i-oprema/RF-modulator-81476342-oglas.htm
https://www.kupujemprodajem.com/TV-...-Modulator-Sam-vrh-kvalite-45604076-oglas.htm

Polovni video-rikorderi:
https://www.kupujemprodajem.com/TV-...i&dummy=name&data[keywords_scope]=description

Bili su danas iz SBB-a i rekli su da se uredjaj ne moze spojiti ukoliko nema jos jedan ulaz pored antenskog ulaza.

Vidi njeno je da kaze sta oni nude. To dal ce nesto raditi ili ne, niti ona zna niti joj je posao da zna. Niti ce da ti kaze da ce da radi pa posle da ima problem ako ne radi.

Pa naravno da treba da zna to joj je posao. Kao što onaj treba da zna da je u trio goldu internet 150 a ne 100.

Требало би да плаћам пуну цену, рекоше да је то 3829дин. Са Тел 3 на Трио голд сам прешао у августу прошле године, добио сам 12 месеци 2000 + 12 пуна цена. Сад бих и Еон плаћао 12 месеци стара цена па после пуна цена.
Mislim da se isplati prelazak na Eon Full ako treba da placas punu cenu za Trio Gold... dobijas Cinestar Premier HD za stalno, HBO 12 meseci, Smart TV aplikaciju i EON box.

Da radi EON Box na drugim ruterima. Moj je sada povezan na onaj beli Huawei za telenor home 150. Kod mene jer sam van mreze i live tv ide preko neta. Sve u svemu super je, radi mi i na bluetooth slusalicama.

Kako to mislis niti treba da zna niti joj je to posao? Ja mogu da razumem da ne zna da mi kaze istog sekunda ali duzna je da kaze nazvacu vas kada proverim sa nekim ko zna, prosto je, ako ne zna sta nudi kako ce da me ubede da ja to kupim?

Jel vi uopste citate sta ja pisem ili samo pisete instant reply. Kako ce ona da ti kaze dal ce sve to raditi sa tvojim ruterom a ne njihovim, kako ona da to zna?

Znas li ti malo pravo, npr. obligacije i obligaciono pravo, imas da skines zakone pa procitaj sta i kako izgleda neki ugovor, problem je sto to i nije ugovor. O izboru da svako ima izbor nema, SBB je prvi posle Targa dobio dozvolu da uleti kod mene u blok, sad je druga situacija, ima Telekom, ima Orion, ima Vektor, ima SBB; problem su sad stanari kojima je pun q kanalica koje svako vuce gde mu je volja, umesto da se zakonom propise da ko prvi postavlja mora da postavi kanalicu a ostali idu kroz istu. Zakon dozvoljava stanarima da ne dozvole nekom provajderu da provuce liniju. Sta rade kad provlace, kopaju gde stignu , provlace kroz Telekomove sahtove, provlace kroz sahtove Toplane, haos, kolonada u zgradi kroz koju su svi provlacili skroz unistena, ostalo otvoreno fale poklopci, termicka izolacija vodovodnih i toplovodnih instalacija totalno unistena.

Vesiću, ti li si?

Jel vi uopste citate sta ja pisem ili samo pisete instant reply. Kako ce ona da ti kaze dal ce sve to raditi sa tvojim ruterom a ne njihovim, kako ona da to zna?

Mislim da ti nisi dobro procitao, nisam ja nju pitao za savet nego je ona rekla da nece raditi ako idem sa mojim ruterom. A ja sam ovde postavio pitanje da li taj EON box samo trazi net (sto mogu da mo dostavim mojim ruterom) ili iz nekog razloga mora bas moj ruter.

Званично постоје правила, а незванично се преговара увек било и биће :) Пре три или четири месеца у овој теми је неколико корисника изнело своје искуство да су исто раскинули уговор и одмах након тога је други члан потписао уговор и добио повластице као нови корисник.

У једној пословници у Београду су кориснику рекли да то није могуће, он отишао у другу и потписао уговор, и све ово што пишем је из ове теме :) искуства корисника пред раскид уговора...

Pod pritiskom supruge potpisao novi ugovor kao novi korisnik za 6 meseci po dinar.

U jednoj poslovnici nisu hteli da cuju, u drugoj su omogucili kao novi korisnik bez ostalih pogodnosti, u trecoj isto omogucili ali sa jos nekim pogodnostima.

Eon Light + Hit paket + HBO 24 meseca, 6 meseci 1 Din + 18 meseci po 3099 Din.

Treba da mi isporuce 2xCam, neki box na vracku (nemam pojma koji je, zena trazila, mene to nesto ne interesuje) i Ubee, kad donesu novo moram da razduzim stari router i 3x Cam.

Poenta: sarajte po poslovnicama negde ce nesto valjda da ponude ...

Hteo bih da uzmem SBB EON duo (light ili full), pa imam par pitanja za vas:

1) Pošto sam u prošlom stanu imao SBB i raskinuo ugovor u januaru ove godine, da li uopšte mogu da dobijem povoljnosti kao "novi" korisnik? Video sam na temi da bi trebao da se računam kao "novi" korisnik posle 6 meseci, a neki forumaši su u određenim poslovnicama odmah dobijali popust po raskidu starog ugovora.

2) Kakav je EON box u praksi i da li ga imaju na stanju? Na početku godine je dosta ljudi pisalo da je slika na EON box-u lošija od D3, da se greju i da imaju problema sa restartovanjem i bagovanjem, i da nema dovoljno uređaja na stanju

3) Koje Wifi rutere (model) SBB sad daje korisnicima? Pre sam imao problem što nisu imali jak signal, tako da cim izađem iz dnevne sobe već je bio drastično slabiji signal, a i u dnevnoj sobi bi ponekad imao problem jer je oko stana bilo nekoliko jakih wifi signala koji su povremeno skakali sa kanala na kanala (verovatno zbog auto podešavanja u ruterima drugih komšija), pa je to uzrokovalo packet loss kad se prebace na moj kanal.

4) Ako raskinem ugovor pre isteka 2 godine, da li plaćam još nešto osim cene pogodnosti koje sam koristio prvih 6 meseci (1 din)?

Ako ste o nečemu od ovoga već pisali i diskutovali, samo me uputite na tu temu (i eventualno stranu, ako se sećate).

Radiće eon box sa bilo kojim ruterom. Ja sam njihov Technicolor postavio u brigde mod i koristim svoj mikrotik ruter (između mikrotika i eon boxa je i jedan switch).
Razumem da u call centru ne znaju ili nisu sigurni, ali mi nije jasno zašto lupetaju i daju pogrešne informacije. Bolje da je rekla ne znam, napišite mejl i sl.

Sent from my Mi 9 SE

Poslednja izmena:
08.08. mi je stigao novi update za CGA "CGA2121E-ES-13-E113C5-c7410r5714-190513". Sad sam video da nema više opcije za prebacivanje u Bridge mod. Meni lično (trenutno) nije potreban ali je bezveze ukidati tu opciju.

Zvao ja sada SBB, najavili na sajtu, od 28. Pokreću nove kanale neke Pinkove, mene zanima samo Pink HaHa koji daje stend up komediju. Javlja mi se operater, kaze sad prvi put cuje da uvode kanale, pita me odakle mi to. Ja mu kazem, pise na vasem sajtu. Kaze, sad cu da udjem na sajt da pogledam, budite na vezi i kaze vidi stvarno. Bice valjda danas [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

08.08. mi je stigao novi update za CGA "CGA2121E-ES-13-E113C5-c7410r5714-190513". Sad sam video da nema više opcije za prebacivanje u Bridge mod. Meni lično (trenutno) nije potreban ali je bezveze ukidati tu opciju.
Jeli se taj update sam instalirao ili si ti pokrenuo instalaciju?

Jel vam puca wifi?

Samo pukne i nema ništa, nema neta, ne dolazi sve dok ga ne restartujem. Ne vide se mreže.

Pritom lan radi normalno.

Ruter je ovo novo djubre technicolor.

Sa Ubee nikad nikad nije pukla mreža. 5ghz uvek Rock stable.

Ja tupan verujem ovom liku da mi donese.

Još jedna stvar puca mreža svaki put kad pristupim ruteru. Ne možeš ni podešavanja videti, ništa.

Jel vam puca wifi?

Samo pukne i nema ništa, nema neta, ne dolazi sve dok ga ne restartujem. Ne vide se mreže.

Pritom lan radi normalno.

Ruter je ovo novo djubre technicolor.

Sa Ubee nikad nikad nije pukla mreža. 5ghz uvek Rock stable.

Ja tupan verujem ovom liku da mi donese.

Još jedna stvar puca mreža svaki put kad pristupim ruteru. Ne možeš ni podešavanja videti, ništa.

Da, na 5GHz ume da pobrljavi. Iz nekog razloga pobegne na "niže" kanale 52-64 i zabaguje. Moraš malo da eksperimentišeš sa višim kanalima ukoliko ti ih uređaji "vide".

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno