Šta je novo?

Samsung Galaxy A50

Moj je kupljen u Telenoru ali je SEE

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Na kutiji piše SM A505FN/DS

Da li je to kompletan naziv modela ili moram još da kopam?

Našao. Ako je to oznaka pod service provider onda je moj MSR_MSR i slične gluposti.

Na sammobile stoji da je poslednji updejt za firmware izašao 30.05.2019 (Telenor)

Ne znam ni kako više da komentarišem sve ovo. Uz sve ovo - u Telenoru je pala cena telefona za preko 20%. Odrali su me za tel treći put zaredom. I ovo im je definitivno poslednji put.

Pitao sam ih na Twitteru bas, dobio sam neki genericki odgovor koji mi nista ne govori u principu. :D

"Dostupnost ažuriranja zavisi od proizvođača, regiona i serijskog broja aparata. Svakako ćeš dobiti info kada update bude spreman za preuzimanje. ~Tijana"

Stigao update. Kamera je apdejtovana. Night se pojavio, kao i super slowmo i super steady. To je lepo.

Sa druge strane telefon se greje u gornjoj polovini, oko sočiva kamere. ???

db315c69a326cb9e0734b109879abf2e.jpg

znam da se ponavljam, ali kod moje lepše polovine još uvek nema ažuriranja.

da li bi pomoglo vađenje SIM kartice i da probam da tako apdejtujem? ili ako to nema veze, postoji li ručni način ažuriranja bez roota? ovo stvarno nema smisla, kraj avgusta, a još na majskom apdjetu.

Kod mene je stiglo u subotu. Neka proveri manuelno jos jednom u software update.

Да се похвалим, данас ми је телефон завршио у реци, само пар недеља након што су ми у Теленору прихватили гаранцију и сервисирали телефон на који се попишкило дете. Баш сам таличан! :d
Телефон сада има Сваровски сочива на камерама и грејао се искључен неколико сати док се није охладио, веровазно заувек. Оставићу га да одмори једно две недеље, па ћу да видим шта да радим и да ли ми се исплати да плаћам 200 евра да га препарирају.

Avgustovsko ažuriranje je startalo u Indiji i omogućava poboljšani algoritam punjenja baterije, kao i redefinisane performanse čitača otiska prsta te poboljšanje stabilnosti. A ja sam još na majskom apdejtu... Dok sam imao Nokiu 7 Plus, apdejti su bili brzi i redovni.

Načekaćemo se mi na to avgustovsko ažuriranje.

Ja sam julsko dobio pocetkom avgusta. 6/128 gb za Azijsko trziste.

Kako sam gledao na sajtu "samfrew" neki regioni su ostali na aprilskom apdejtu. Indijski region prvi dobija ažuriranje, a ja sam na izraelskom, koji je još na majskom. E sad, da li je neko mijenjao "firware"? Ima li ko uputstvo... Ja bi rado prešao sa izraelskog na indijski....

https://samfrew.com/model/SM-A505F/region/INS/

Да се похвалим, данас ми је телефон завршио у реци, само пар недеља након што су ми у Теленору прихватили гаранцију и сервисирали телефон на који се попишкило дете. Баш сам таличан! :d
Телефон сада има Сваровски сочива на камерама и грејао се искључен неколико сати док се није охладио, веровазно заувек. Оставићу га да одмори једно две недеље, па ћу да видим шта да радим и да ли ми се исплати да плаћам 200 евра да га препарирају.
Stavi ga u pirinač 3 dana da izvuče vlagu. Naravno menjaj pirinač s vremena na vreme. Ako posle toga ne proradi mož ga baciš. Mada ja mislim da će da radi. Koliko dugo je bio u vodi?

Ne kontam šta pišeš? Samo tražim nečije iskustvo, ako je neko mijenjao "firmware"... Nisam to radio par godina, pa da smanjim rizik ako je neko to već radio.

Wow tek sad primetih da poruka deluje ofanzivno, izvinjavam se, svaka mi čast. Na Indijskom firmwareu su prisutne reklame u svim stock aplikacijama. Mislim da nije vredno da žrtvuješ normalno iskustvo korišćenja zarad bržih ažuriranja.

Wow tek sad primetih da poruka deluje ofanzivno, izvinjavam se, svaka mi čast. Na Indijskom firmwareu su prisutne reklame u svim stock aplikacijama. Mislim da nije vredno da žrtvuješ normalno iskustvo korišćenja zarad bržih ažuriranja.

Ok, hvala... Sad se razumijemo.... :)

Razmišljam sad nešto, može da se desi da kasne ažuriranja i zbog toga što tvoja sim kartica ne odgovara tržištu za koje je napravljen telefon... Kao neko ko je nedavno prešao sa Huaweia, nagledao sam se svačega.

Sad sam uradio i Factory reset, dva puta.... Jednom sa m:tel, a drugi put sa Njemačkom SIM karticom... I dalje mi je kod: EGY, i dalje nema update-a...
P.S. Mislio sam da je kod : Izrael, ali nije... Egipat je

Još mi nešto nije jasno... Kod mene je SM-A50F/DS.... Dakle dual SIM, a na stranici nema dual sim (DS) modela, nego samo SM-A50F.
Šta bi se desilo kad bi flešnuo taj ROM koji nije DUAL SIM

Poslednja izmena:
Trebalo bi da moze preko Odina. Ne znam tacno detalje bas, mozda neko drugi moze da okaci link ka nekom tutorialu.

zna li mi neko reći za koju regiju je suprugin fon? na kutiji sa zadnje strane piše arapskim slovima, pa sam pretpostavio da je za tržište emirata ili saudijske arabije, ali me buni ono AFG (afganistan) u "Service provider". a koliko znam u afganistanu ne pišu arapskim. evo slika:

fYbNjFc.jpg

Poslednja izmena:
zna li mi neko reći za koju regiju je suprugin fon? na kutiji sa zadnje strane piše arapskim slovima, pa sam pretpostavio da je za tržište emirata ili saudijske arabije, ali me buni ono AFG (afganistan) u "Service provider". a koliko znam u afganistanu ne pišu arapskim. evo slika:

fYbNjFc.jpg

Код тебе је за Афганистан, дакле модел је онда као и код мене. Код мене је био Египат.
Ја сам управо сад флешнуо индијски "ROM", и функционише.
Помогао ми је "NEOGEO", окачићу његово упутство:

1. Скини индијски "ROM" са линка: https://samfrew.com/model/SM-A505F/region/INS/
2. Скини задњу верзију "ODIN-a"
3. Распакуј у посебан фолдер тај индијски "ROM"
4. Покрени один
5. Убаци потребне фајлове у "ODIN", на линку имаш упутство како се све ради: https://www.youtube.com/watch?v=o0_8KkWCgfU
6. Рестартуј телефон у "Doiwnload Mode" и споји на рачунар
7. Покрени ODIN
8. Кад се флешује, угаси телефон и врати "SIM" картицу

Све ти је објашњено у видеу....

Срећно

Ako si flešnuo taj indijksi rom, da li si dobio i poslednji update? Onaj za Indiju, naravno.

Ako si flešnuo taj indijksi rom, da li si dobio i poslednji update? Onaj za Indiju, naravno.

То је "ROM" са задњим апдејтом, наравно....
Дакле, у њега је укључен августовски апдејт.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno