Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Nema najbolje, zavisi od ukusa.

Simple Gallery
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.simplemobiletools.gallery.pro

Druga omiljena mi je
Memoria
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.memoria.photos.gallery
(mana je ranije bilo kropovanje i manipulacija fotkama, ne znam da li su to ispeglali)

Ranije sam koristio
Piktures
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.diune.pictures
Ima ugrađen sef.

Imaš i modovanu QuickPic na XDA, da uklonjenim delovima koje je novi vlasnik programa ubacio.

Simple Gallery

Druga omiljena mi je
Memoria
(mana je ranije bilo kropovanje i manipulacija fotkama, ne znam da li su to ispeglali)

Ranije sam koristio
Piktures
Ima ugrađen sef.

Imaš i modovanu QuickPic na XDA, da uklonjenim delovima koje je novi vlasnik programa ubacio.
Piktures sam koristio, ali vidim da je Simple gallery bolja

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Jel postoji neki nacin da se iskopira NFC prkeo telefona?
Idealno da ga iskopiram na telefon, pa da telefon koristim kao taj čip.

Iskopirao bih čip prvenstveno za rampu parkinga (a ako može da se telefon koristi kao čip, onda i čip za interfon zgrade) i oslobodio džepove tih čipova a koristio samo telefon.
Ako ne može telefon da služi kao čip, onda bih kopirao samo čip od rampe (kada mene nema da može drug da koristi).

P.S. Moji su čipovi :)

Koja je trenutno najbolja app za galeriju?
Kao što je kolega spomenuo zavisi od ukusa. Ako si bio korisnik od QuickPic tad je SimpleGallery Pro ubedljivo najbolja, minimum šminke i maksimum funkcionalnosti a sve se još dodatno može podesiti po svojim potrebama.

NFC Tools može da kopira NFC tragove, doduše, upisuje ih zatim na novi tag, ne znam da može da ga sačuva u lokalu, pa da ga tek tako pozoveš.

Doduše, možeš uvek kupiti par blanko tagova, pa ih iskoristiti za ove stvari.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wakdev.wdnfc
Instalirao na 2 telefona i nijedan ne može da pročita ni tag za interfon ni za rampu.

Da nema neka caka na koju nisam obratio pažnju (neko podešavanje, da nisam nešto izbacio iz telefona, a d a i treba za ove stvari)?

Jesi li siguran da su NFC čipovi? Ja sam bez problema očitavao i menjao funkcionalnost (čak pravio i nove) sa S8, međutim za RFID čipove kao što su kartice i privesci za ulaz u zgradu npr. uopšte ne očitava.

S3, kada sam na netu oseća se tromost prilikom kopčanja na net, računam da ove app prouzrokuju taj problem.
Da li ih je moguće i na koji način isključiti kada si na netu tj. da ne pristupaju svojim mrežama i samim tim i da šalju potvrde da ste online (meni nebitno, ali mi smara net) ?
Postoje dve opcije, ne iskljucujes podatke nikad (kako je i predvidjeno da se koristi) ili uzmes normalan telefon :D

Simple Gallery

Druga omiljena mi je
Memoria

Ranije sam koristio
Piktures
Ima ugrađen sef.

Koristio dosta dugo quickpic, pa simple gallery pro.
Sad peglam samo google photos

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Instalirao na 2 telefona i nijedan ne može da pročita ni tag za interfon ni za rampu.

Da nema neka caka na koju nisam obratio pažnju (neko podešavanje, da nisam nešto izbacio iz telefona, a d a i treba za ove stvari)?
Kao što @optical primeti, verovatno nisu NFC, već RFID, a to onda tako nećeš moći. Ali, na Aliju imaš RFID clonera, nisu skupi, pa ćeš njima to moći odraditi.

Ja koristio htc galeriju ugrađenu, od kad je više nema samo Google photos i sasvim sam zadovoljan.. Ima sve što treba, redovan backup, brza je i u većini slučajeva već dolazi sa telefonom..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Ako su ubacili mogućnost brisanja foldera iz same aplikacije, onda jeste vredna preporuke, u suprotnom nije. To im je nedostajalo krajem 2017. Valjda su to dodali do sada.
Još uvek nema te opcije, u tom slučaju preporuka od mene ide za Simple Gallery.

Sent from Xperia XA2

Foto gallery je isto jako dobra. Koristim par godina. Jeste da se placa ali radi posao korektno.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Kao što @optical primeti, verovatno nisu NFC, već RFID, a to onda tako nećeš moći. Ali, na Aliju imaš RFID clonera, nisu skupi, pa ćeš njima to moći odraditi.
Jel moze link do klonera i RFID čipova na PM?

Može i kontakt radnje/osobe koja bi to mogla da odradi kod nas (ako nije mnogo skuplje da ne kupujem uređaj za par čipova).

Da li postoji aplikacija koja će me obavestiti na telefon ukoliko sam na drugom imao nekakvo obaveštenje(propušten poziv, sms poruka, viber poruka i sl.). Obaveštenje može da bude upućeno putem maila ili na neki drugi način. Ovo mi treba pre svega da ne bih stalno nosio dva telefona sa sobom ali da imam informaciju ukoliko je na onom kojeg nisam nosio bilo nekih promena. Dual sim na osnovnon telefonu je iskorišćen tako da to nije opcija.

Može preko Taskera, samo mora ručno da se napravi profil koji će raditi tako nešto.
Eventualno join, ali nisam siguran da on radi android -> android, mislim da je samo PC -> android.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ima li neka dobra aplikacija za snimanje ekrana, odnosno da snima sta radis na tel, kao ono sto je integrisano vec na ajfonu?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Ako već nemaš u samsungu instaliraj good lock i aktiviraj Nice shot...

To je Samsung aplikacija, u nekim telefonima stiže fabrički...ako nije ima je na galaxy store, ili već može da se nađe na netu...

Ko me je vukao za jezik [emoji3] moraćeš zaista malo da se baciš na osnove androida na netu...kako misliš da uključiš snimanje ekrana ako ne znaš gde stoje aplikacije...

Ko me je vukao za jezik [emoji3] moraćeš zaista malo da se baciš na osnove androida na netu...kako misliš da uključiš snimanje ekrana ako ne znaš gde stoje aplikacije...
Pa brate moj dobri ja da znam dje je sta odje ne bi pitao ni ima li ni kako sta ide, nemoj se umarat, da ako naidje neko voljan da pomogne bratu u nevolji [emoji2371][emoji23]
Ps. Da te nista ne lazem mislio sam da ga ukljucim lagano jednim klikom kao na iosu, ali ajde sad .. [emoji23]

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Jel moze link do klonera i RFID čipova na PM?

Može i kontakt radnje/osobe koja bi to mogla da odradi kod nas (ako nije mnogo skuplje da ne kupujem uređaj za par čipova).

Svaki kljucar bi trebalo da ima tu spravicu, pa pogledaj kod njih, a na Aliju bih je i ja trazio kao "rfid write", pa probaj i tako, ako slucajno ne nadjes kod kljucara tu uslugu.

Ima li neka dobra aplikacija za snimanje ekrana, odnosno da snima sta radis na tel, kao ono sto je integrisano vec na ajfonu?

Probaj da vidis u precicama iznad notifikacija da li imas precicu ka snimanju ekrana. Ja je sada na Huaweiu mogu imati gore, a mogao sam i na Samsungu. Eventualno idi na edit tih precica, pa vidi mozes li je dodati za ubuduce.

Jel postoji neki nacin da se iskopira NFC prkeo telefona?
Idealno da ga iskopiram na telefon, pa da telefon koristim kao taj čip.

Ja sam pre par sedmica kupio ženi narukvicu sa NFC-om. Ona radi u zgradi u kojoj postoji nekoliko firmi, pa se Door card ne koristi samo na ulazu u zgradu, već i unutar nje za kretanje kroz prostorije... i šta ja znam, uglavnom je stalno neki problem sa tom karticom - te ostala je u drugoj torbici, te ovo, te ono. Bez problema sam klonirao tu njenu karticu u narukvicu i sve radi...

Kada je treći dan došla na posao, sa narukvicom je li, - kao da je došla Alkaida, malo je falilo da obezbeđenje zove antiterorističku jedinicu MUP-a Srbije:

- Ne može to tako... bla-bla...
- Zašto ne može?
- (neki toliko glup odgovor, da ga nisam ni zapamtio)
- Pa kako ja ne mogu sa narukvicom, a ovi neki ostali pojedinci ulaze sa telefonima?
- (opet neki glup odgovor zašto mogu telefoni, a ne može narukvica)

I sad ta narukvica stoji u kući za bezveze... dobro me podseti da treba da je oglasim na prodaju, a žena je odlučila da zadrži svoj Mi Band 2, kad već ne može da koristi ovu sa NFC-om.

Elem, nije ovo gore ni bitno...

Onda sam ja - iz čiste znatiželje, zato što u ovom slučaju ne radi posao kloniranja kartice u telefon, jer joj je svakako lakše da vadi iz torbice karticu, nego telefon - pročitao pola interneta da bih video kako se radi to što ti pitaš.

I nakon pročitane polovine interneta, odgovor, kako sam ja to shvatio, je - ne može. Otprilike... hardverski bi i bilo izvodljivo (jer ti navodno možeš telefonom da kloniraš karticu na drugu praznu karticu), ali softverski bi bilo potrebno neko teško hakerisanje da bi namestio da ti sam telefon imitira karticu. A i ovo sve pod uslovom da se vrste tih kartica, frekvencije, enkripcije, broj bita sa kojima je nešto zapisano i koji več sve đavoli podudaraju.

Opet, ovo napisano u prethodnom pasusu je vrlo moguće da je sve netačno, da sam ja sve pogrešno shvatio. Jer...

Kako onda ovi neki pojedinci u ženinoj firmi prolaze kroz vrata sa telefonima?!

Ludnica! Što više gledaš, razmišljaš i čitaš - manje znaš. Ja sam na kraju racionalizovao taj ringišpil u glavi tako što sam sam sebi objasnio da su ti neki pojedinci istopili svoje kartice u acetonu i onda samo taj čip i antenicu fizički zalepili negde u telefon. I gotovo, ne znam više pojma i nema da me zanima ništa.

Zaključak, tj. moj savet:

Ništa ne diraj, ništa ne kupuj, ništa ne čitaj na tu temu, ništa ne pokušavaj... koristi sve kao do sada. Umesto toga idi da se šetaš pored neke reke i posmatraš ptice, leptire i cveće.

• Like
Reagovanja: Kia
^ a da nisu slučajno kupili ovo i prekopirali tag?
Obična nalepnica, zalepiš na zadnji deo telefona, preko svakako ide maska pa se i ne vidi..
Ja sam baš uzeo odavno ovo, doduše još mu nisam našao namenu ;)

1b3556807df776ff2da787523d49f3df.jpg

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
^
Pa moguće! Vidiš to mi nije palo na pamet, iako znam da postoje te nalepnice, privesci isl.

Nazad
Vrh Dno