Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

Pozdrav momci, pre par dana mi je stigao prvi android box u zivotu, Mi Box 3. Bio sam zadovoljan dok nisam otkrio da EON mobile aplikacija nece da radi (ne podrzan uredjaj greska). Da li je to taj problem sa novom verzijom apk ili je nesto drugo u pitanju?
Citao sam na ovom forumu i bilo je u par youtube klipova da na MiBox-u radi EON.

Ja imam apk fajlove od verzije 1.8.160 do 1.8.200

Ja imam isti problem na mom Android TV-u (koji unutra ima neki šugavi Android box).

Tvoj Android box je odličan, to je SBB koji ga je učinio "Nekompatibilnim", kao i moj TV, kao i mnoge Box-eve.

Ako hoćeš okačiću ih na neki cloud servis i poslati ih tebi. :)

Ljudi, što se tiče editovanja najnovije verzije (1.8.200) da radi ne "Nepodržanom uređaju", ja nisam uspeo da tako zaobiđem proveru.

Da li to editovanje važi samo za stare verzije da se izbegne "Forced update" ili se može i najnovija verzija editovati da radi? Ako da, znači da sam ja nešto pogrešio tu.

I desilo se nešto čudno, kada sam ponovo instalirao staru verziju dobio sam grešku da je registrovan maksimalan broj uređaja, pre nekih mesec dana kad sam se prvi put susreo sa onom greškom da mi uređaj nije podržan bez problema sam se prijavio kada sam vratio staru verziju jer je to isti uređaj.

Na MojEON portalu piše da mesečno može 1 uređaj da se obriše i doda, da li je to istina? Plašim se da sada rizikujem sa editovanjem/instaliranjem...

Možeš li negde na cloud da zakacis tu verziju koja radi uz Android box ?
Ali ne sme javno onda šalji link preko pm :)

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ko je trazio apk dobio je, vise ne mogu slati, mrzi me, kad vidite da neko trazi slobodno prosledite.

Kako se gasi ovo svetlo na daljincu? Stiskam čovečuljka+ strelicu nazad onda i ništa se ne dešava. Kad zadržim oba, onda vidim da se uključe one 3 diode na vrhu ali opet ne uspevam da ugasim. Da li mora nekako da se potvrdi kad se diode upale? Nekoliko puta mi se daljunski okačio sa bt konekcije.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Da li bi neko mogao da mi prosledi tu azuriranu verziju APK na PM? Unapred hvala!

Android VOX Tv mi je do juce radio kao sat, i morao sam sticajem okolnosti da uradim factory reset, i od tad "nije podrzan".

Stvarno, ovo sto su uradili sa najnovijom verzijom je cisti kriminal....

Da li bi neko mogao da mi prosledi tu azuriranu verziju APK na PM? Unapred hvala!

Android VOX Tv mi je do juce radio kao sat, i morao sam sticajem okolnosti da uradim factory reset, i od tad "nije podrzan".

Stvarno, ovo sto su uradili sa najnovijom verzijom je cisti kriminal....

Ne treba vise, uspeo sam sve lepo editovati na kompu, na emulatoru radi, a videcemo da li ce na TV-u veceras... :type:

Tehnicka podrska kaze da mora da ide iz njihovog modema lann kabal u eon box da bi radilo vracanje kanala unazad, ja planiram da uzmem svic da ne bi busio plocu, ovde ljudi pisu da moze, da li neko ima tacan podatak ????

Tehnicka podrska kaze da mora da ide iz njihovog modema lann kabal u eon box da bi radilo vracanje kanala unazad, ja planiram da uzmem svic da ne bi busio plocu, ovde ljudi pisu da moze, da li neko ima tacan podatak ????

Moram da pitam a kako misliš sa svičem da izbegneš bušenje ploče mora i do njega da dođe kabal.Zar ti nereče da ti brat već ima eon box što ne probaš kod njega sve to što te muči da li može.

Moram da pitam a kako misliš sa svičem da izbegneš bušenje ploče mora i do njega da dođe kabal.Zar ti nereče da ti brat već ima eon box što ne probaš kod njega sve to što te muči da li može.

Pa imam doveden jedan lan kabal kroz plocu, njega koristim da bi imao max 150 mb posto bezicno naravno ne moze, e sad planiram da taj dowedem na ulaz od svica a da posle razvedem dva kratka lana jedan za net drugi u eon box brat ima eon, ali ja svich tek treba da kupim pa da ne bacam pare bezveze......

Pa imam doveden jedan lan kabal kroz plocu, njega koristim da bi imao max 150 mb posto bezicno naravno ne moze, e sad planiram da taj dowedem na ulaz od svica a da posle razvedem dva kratka lana jedan za net drugi u eon box brat ima eon, ali ja svich tek treba da kupim pa da ne bacam pare bezveze......

Koko se sećam da je ovde pominjano nema posebno razdeljenih lan portova na ruteru ko što je bilo za potrebe D3 stb za napredne funkcije tako da će raditi.Eon box koristi isto internet košto bi ga koristio i na računaru,samo u tom slučaju moraš voditi računa da ga ne udaviš nečim kad budeš download na računaru.

Poslednja izmena:
Pa pozajmi bilo koji ruter ako nemaš svoj pa testiraj. Svi imaju built-in switch :D

U stvari nek mu brat jednostavno prebaci na ruteru kabal koji koristi za eon box u lan port koji sad koristi za računar i vidi da li radi.

Naravno da će raditi preko switch-a. Uopšte nije bitno na koji lan port se uključi Eon box.
Kod mene je Sbb ruter u bridge mod-u, pa ide sve preko mog rutera, a onda posle ide switch na koji je nakačen Eon box.
Prosto je sramotno to što priča njihova "tehnička podrška".

Poslednja izmena:
Da li mi neko može pomoći oko VPN-a? Koja aplikacija je najbolja?

I da li se uopšte može podesiti VPN na EON Smart box-u?

Pitam zbog onih blokiranih kanala na mrežama izvan SBB-a.

Takođe mi se isto dešava i na ostalim uređajima čim se povežem na tuđu mrežu.
Ovo i mene zanima. Ima li nekog kome u inostranstvu rade svi kanali? Pa da nam kaže koji VPN server da kupimo?

Poslato sa ONEPLUS 5T

Naravno da će raditi preko switch-a. Uopšte nije bitno na koji lan port se uključi Eon box.
Kod mene je Sbb ruter u bridge mod-u, pa ide sve preko mog rutera, a onda posle ide switch na koji je nakačen Eon box.
Prosto je sramotno to što priča njihova "tehnička podrška".

Veliko hvala drug, zdravog razuma daju ga i van sbb mreze , mislim smesno sta pricaju al reko ajde oni znaju pa da pitam, al znaju ko i telekom operateri sta je 4g+......

Trenutno sam u Turskoj, pa mi treba neki VPN koji preko kojeg cu moci da gledam EON. Jel moze neka preporuka za nesto sto sigurno radi, uzeo bih na jedan mesec.
Iz nekog razloga ne mogu da otvorim expressvpn. Jel NordVpn ok? Hvala

Dobar je Nord, profi.. Mada moram reci da ne znam dal EON ima kakvu zastitu sto se tice VPN-a...

To isto pitanje postoji sto puta u ovoj temi.. Mora da bude VPN na SBB mrezi da bi ti radili svi EON kanali, u suprotnom radi samo par kanala. Ako se posebno pretplatis na "EON van SBB mreze" onda moze VPN da bude na bilo kojoj mrezi u Srbiji.

• Like
Reagovanja: M J
Uzeo sam nordvpn, nakacio se na srbiju i radi.
Hvala.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

meni je komplet eontv na mom boxu radio u hrvatskoj na VIP mreži. bio sam skroz iznenađenjen..

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Meni na Eon aplikaciji i dalje radi Hbo, video klub, takođe mi radi Hbo Go. Promocija je prošla 15. avgusta na tv su već skrembovali Hbo i ostale dodatne kanale. Ima li potrebe da ih zovem? Inače korisnik sam Total Mix-a.

Meni na Eon aplikaciji i dalje radi Hbo, video klub, takođe mi radi Hbo Go. Promocija je prošla 15. avgusta na tv su već skrembovali Hbo i ostale dodatne kanale. Ima li potrebe da ih zovem? Inače korisnik sam Total Mix-a.

Нема потребе да их зовеш, акција је продужена до краја августа тако да уживај. :)

promo.png

Imam pet pitanja :)

1.
Jel normalno da se EON uredjaj (na full paketu sam, mada mislim da to i nije bitna informacija) ugasi kada daljinskim za TV ugasim televizor ?

2.
Kada ukljucim televizor, u vecini slucajeva, dobijem sliku odmah.
Ali se desi ponekad, a obicno nakon duzeg nekoriscenja, kada ukljucim televizor, prvo se pojavi EON slika, pa krece ucitavanje androida pa onda krece ucitavanje EON-a, to sve traje 30-tak sekundi.
Mislim nije bitno toliko, ali pomalo glupo.

3.
Daljinski od EON-a povremeno sam svetli od sebe, znaci kada ga ne koristim i to par tastera, a jedan od njh je TV/STB.
Kao da pokusava da se poveze sa televizorom. A to je jednom i uspeo (moguce da sam tada slucajno stisnuo taj TV/STB taster).
Znaci daljinski od EON-a je postao daljinski od televizora i prestao da bude daljinski od EON-a :D
Jer nisam mogao pristupiti ni smart servisima, ni EON aplikaciji. Taster recimo za EON meni mi je otvarao meni od televizora.

4.
Pre dva dana su dosli i umesto Gold paketa (il kako se vec zvao) koji sam placao 3850 din mesecno, uzeo sam Eon Full.
Sest meseci po jedan dinar, pa onda po 4000 din. Sto svakako u sumi dvogodisnje ugovorne obaveze predstavlja pojeftinjenje :)
Samo se pitam da li ce mi stvarno dolaziti racuni gde cu morati da placam taj jedan dinar. Ono odes do poste, platis jedan dinar, a provizija 45 dinara :)

5.
Na sajtu SBB-a stoji HBO 12 meseci promo.
Razocarao sam se pomalo kada sam shvatio da nemam pristup HBO On Demand u video klubu (to je rezervisano sa Premium EON), a skoro sve serije su povezane sa njim.
Sta tacno znaci HBO promocija, jel se to misli besplatno koriscenje preko smart opcija televizora i/ili smart servis EON-a ?

Poslednja izmena:
1,2 i 3, uključen ti je hdmi cec na tv-u. 4, plati elektronski bez provizije. 5, misli se na kanale HBO 1,2 i 3.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jučer mi je uključen EON full duo paket. Malo sam duže čekao (skoro 3 nedelje) zbog godišnjih odmora i većeg interesovanja zbog aktuelnih promocija, ali ne zameram.
Prilikom dogovora o terminu "montaže", ponuđeno mi je i da bez dodatnih troškova zamenim svoj dosadašnji router za noviji, brži uređaj, što sam prihvatio.
Ispostavilo se da sam umesto dosadašnjeg, naizgled robusnog Cisco uređaja, koji je stvarno korektno radio, dobio Technicolor modem, koji sa svojom jeftinom belom plastikom već na prvi pogled ne uliva poverenje.
Pritom se i greje kao peć: u radu nema nikakvih problema i ostvaruje deklarisane brzine, ali s obzirom na to koliko se greje ne verujem da će biti dugovečan...
Sam EON korektno radi, dosta brže reaguje na komande od D3 Go usluge koju sam do sada imao.
Imam dve zamerke u suštini: jedna se odnosi na boje, koje deluju izbledelo u odnosu na nešto što gledam na tv-u (npr. Eon Smart TV app ili HBO Go na LG tvu).
Pretpostavljam da je to posledica činjenice da se radi o jeftinom android tv boxu koji se trenutno korisnicima nudi kao neka "ekskluziva".
Druga stvar je daljinski na koji inače nemam nekih zamerki, ali je dugme za ulazak u android tv meni nesrećno postavljeno neposredno ispod D-pada, pa često uđem na početni ekran android tva kad želim da pritisnem strelicu na dole. Kada posle toga pokušam da se vratim tamo gde sam bio, ovo ponekad zna da dovede do restarta EON aplikacije.
Dakle ništa strašno, ali i dalje su tu prisutne neke bubice i treba još da se "pegla" da bi radilo kako treba...

Poslednja izmena:
@drgonzo
Ja zaista ne primećujem neku razliku u slici između eon app na tv-u i preko box-a. Mislim da ne bih pogodio kada ne bi znao odaklw je izvor.

Sent from my Mi 9 SE

Nazad
Vrh Dno