icanik88nis
Slavan
- Učlanjen(a)
- 14.07.2007
- Poena
- 320
Totalno se slazemo, nikako ne mogu da zamislim da neko kupi telefoncinu koja je dizajnerski prelepa i gurne je u "kurtonku" da bi ga sacuvao od ostecenja...Ni jedan telefon koji sam imao nije imao izgrebano staklo od upotrebe, naravno da su svi imali mikro ogrebotine koje se vide pod baš posebnim uglovima i na suncu ali to je toliko neprimetno i malo da je zanemarljivo. Zaštitno staklo mora da ima oleophobic premaz da bi bilo upotrebljivo, da legne podjednako dobro na celu površinu displeja, i da bude toliko precizno postavljeno da ga case ne podiže. Tu dolazimo do stakla sa uv lepkom koja svi hvale a ne razmišljaju o činjenici da kad se to staklo skida odlazi i originalni oleophobic sloj sa displeja, kao i problemi da lepak može da ošteti boju rama telefona ako se ne postavi dobro![]()
Bolje je biti malo pažljiviji i uživati u telefonu nego bacati pare na stakla i zaštite. Silikonske maske tu ne ubrajam jer su one ultra tanke i odlične za grip telefona. Imam onaj magnetni case sa obostranom staklenom zaštitom za p30p, skinuo sam ga posle 4 dana jer mi nije to to
P30 Pro
Meni tom logikom, ako je hardware samo ono sto je bitno, znaci da je najbolja solucija kupiti jak hardware, a izrada telefona i dizajn mogu biti bilo kakvi, i onda na tome ustedeti love, jer se ionako sakrivaju...
Placao sam cenu vise puta za to nosenje "golog" tel, ali za mene je greh sakriti lep telefon i koristiti ga kao da je izrada i dizajn nebitna stavka...
Podseca me to koriscenje futrola na ona testiranja auta, kada izbacuju novi auto pa bude maskiran i na nista ne lici...
A sto se tice zastite, tipa zastitno staklo ili folija napred ili nazad to je ok i stavio bih, ako neko ima preporuku za kvalitetno, da ne utice na estetiku telefona i da lepo lezi, bio bih zahvalan na predlogu
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk