Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidiš da je moguće. Prijavi ih Ratelu. Jedino što mogu da traže je da mesec dana ranije najavite raskid ugovora, jer to verovatno postoji u ugovoru koji ste potpisali sa Ikom (kod mene stoji).

Ok, oticicemo jos jednom u poslovnicu pa tamo zatraziti ljubazno da dozvole prekid koriscenja usluga, u suprotom cemo ih prijaviti.

Cak gospoda izdiktirase i broj ugovora da napisemo na molbi. Jos meni prolaze misli kroz glavu da nisu falsifikovali potpis jer prosle godine (bas u to neko vreme, Jul-Avgust) smo odbili njihov Trio Gold paket.
Racun koji stize i dalje je cifra za IKOM-ov TEL 4 i brzina interneta je i dalje 125/3mbps, nisu nista menjali i dalje.

A na moje pitanje sta ja imam od toga da potpisem ugovor sa vama i predjem na Trio Gold, odgovor je bio muk. Nemam nista sem da dobijem prosle godine sporiji internet i da se obavezem na 24 meseca placanja.

Mts nudi 8 meseci za dz, a posle toga 3200rsd mesecno za 200/80mbps internet + TV + fiksni. SBB prevaranti.

Ok, oticicemo jos jednom u poslovnicu pa tamo zatraziti ljubazno da dozvole prekid koriscenja usluga, u suprotom cemo ih prijaviti.

Cak gospoda izdiktirase i broj ugovora da napisemo na molbi. Jos meni prolaze misli kroz glavu da nisu falsifikovali potpis jer prosle godine (bas u to neko vreme, Jul-Avgust) smo odbili njihov Trio Gold paket.
Racun koji stize i dalje je cifra za IKOM-ov TEL 4 i brzina interneta je i dalje 125/3mbps, nisu nista menjali i dalje.

A na moje pitanje sta ja imam od toga da potpisem ugovor sa vama i predjem na Trio Gold, odgovor je bio muk. Nemam nista sem da dobijem prosle godine sporiji internet i da se obavezem na 24 meseca placanja.

Mts nudi 8 meseci za dz, a posle toga 3200rsd mesecno za 200/80mbps internet + TV + fiksni. SBB prevaranti.
Ukoliko si prošle godine od njih tražio dodatni D3/CAM moguće da su ti u tom trenutku podmetnuli i novi ugovor. To su znali da rade.

Mada, čudno je što su ti preko KC rekli da nema problema za raskid ugovora.

Kada ti stiže račun, šta ti piše, koji paket je naveden?

Sent from Note9

Nista nije menjano, i dalje je onaj modem i cam modul sto je ikom instalirao. Niko od ljudi iz SBB-a nije dolazio niti smo mi isli do njih, samo su telefonom nudili prelazak na Trio pakete prosle godine, mi odbili i to je to. Ja sam racunao da ce oni to sami u jednom trenutku uraditi i samo obavestiti korisnike koji su bili na IKOM mrezi.

Da, u call centru prvo rekose da je sve ok. Nakon toga u poslovnici kazu da postoji ugovor. Sutra opet zovem Call centar, kad i oni sad potvrdjuju da postoji ugovor potpisan 1. Avgusta 2018.
Ja sam ih pitao, ako imam ugovor kako nemam brzine iz Trio paketa i cenu Trio paketa nego i dalje brzinu i cenu IKOM paketa, nisu znali da mi daju odgovor. Posto sa njima i njihovim "snimanjem razgovora sa operaterom" gubljenje vremena, presao sam na e-mail gde imam pisani dokaz o njihovim odgovorima, s tim sto su odgovorili jednom i dalje ne, prave se ludi.

Nisam 100% siguran da pise na racunu paket, moracu da proverim danas kad dodjem kuci. Bukvalno samo umesto IKOM, sad pise SBB, a cifra je ostala ista (oko 3800rsd).

Javno ih prozivaj na Tviteru i Fejsbuku da još ljudi može da vidi kako se ponašaju pa će ti izaći u susret kad budu videli da im se *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*sko ponašanje ne isplati.

Drugari, istekao mi je ugovor za Trio Gold pre godinu dana.
Sad me zovu i nude mi za istu cenu prvih godinu dana (a posle valjda 160 rsd skuplje) EON paket (pretpostavljam EON full, godinu dana HBO) uz HG W advance modem (toliko je umela da mi kaže operatorka).

Ja sad ima Ubee i PSD 2100 i brzinu 150/10 (ova akcijska). Pošto mi "preti" poslednjim danom i da moram da se odlučim danas, da li da prihvatim ovu ponudu ili ne, vaše mišljenje?

Zahvalan unapred!

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Ako ti odgovara prihvati.

Važno je da znaš da ne postoji poslednji dan. Uslugu, po važećem Ugovoru, možeš normalno da nastaviš da koristiš pod postojećim uslovima.

Isticanje Ugovorne obaveze samo tebe stavlja u povoljniji položaj za sledeće pregovore.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

@bbK2ng Hvala puno!

Ono što mi je najvažnije, da li je taj modem/router bolji od ovog mog Ubee-a?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Ako je HG W pod tim mislila technicolour onda nemoj menjati. Ja gledam da vratim Ubee.

Meni se sbb raspada poslednjih par dana bukvalno je internet neupotrebljiv. Mislio sam ajde mozda je wifi, ali ubo sam i dalje je ocajno. Upload se i popne na speedtestu do tih 8 megabita ali down ne prelazi 5 nikako. Moram ih zvati sutra ujutru
100/8
Untitled.png

Poslednja izmena:
Meni se sbb raspada poslednjih par dana bukvalno je internet neupotrebljiv. Mislio sam ajde mozda je wifi, ali ubo sam i dalje je ocajno. Upload se i popne na speedtestu do tih 8 megabita ali down ne prelazi 5 nikako. Moram ih zvati sutra ujutru
100/8
Pogledajte prilog 272832

Da li si mozda probao resetovanje rutera/modema? Imao sam identican problem (na 150/10 sam merio 1-2/10), reset je pomogao.

Ajde daj parametre up i down stream sa routera

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Kada dodjem kuci poslepodne. Ja sve sumnjam da je kamion ogroman zakacio grane drveta ispred kuce i time olabavio kabel koji ide tuda. Jer nekako povezujem sa time da mi je poslednjih par dana losiji internet. Mada mi je opet cudno upload je zakucan na 8 (vecinu vremena) na speedtestu, kao da download nesto blokira. Poslepodne cu postaviti parametre kada dodjem kuci

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nista nije menjano, i dalje je onaj modem i cam modul sto je ikom instalirao. Niko od ljudi iz SBB-a nije dolazio niti smo mi isli do njih, samo su telefonom nudili prelazak na Trio pakete prosle godine, mi odbili i to je to. Ja sam racunao da ce oni to sami u jednom trenutku uraditi i samo obavestiti korisnike koji su bili na IKOM mrezi.

Da, u call centru prvo rekose da je sve ok. Nakon toga u poslovnici kazu da postoji ugovor. Sutra opet zovem Call centar, kad i oni sad potvrdjuju da postoji ugovor potpisan 1. Avgusta 2018.
Ja sam ih pitao, ako imam ugovor kako nemam brzine iz Trio paketa i cenu Trio paketa nego i dalje brzinu i cenu IKOM paketa, nisu znali da mi daju odgovor. Posto sa njima i njihovim "snimanjem razgovora sa operaterom" gubljenje vremena, presao sam na e-mail gde imam pisani dokaz o njihovim odgovorima, s tim sto su odgovorili jednom i dalje ne, prave se ludi.

Nisam 100% siguran da pise na racunu paket, moracu da proverim danas kad dodjem kuci. Bukvalno samo umesto IKOM, sad pise SBB, a cifra je ostala ista (oko 3800rsd).

Identicna situacija kao kod tebe. Zadnji put se cerka javila i svasta im rekla misleci da su ovi iz telemarketinga (babi nekad bilo dosadno pa isla na prevarantske prezentacije a sad ne mogu da se skinu sa broja). Sinoc sam proveravao brzinu (prvi put posle skoro godinu dana jer sam sumnjao na download, ali se ispostavilo da je po starom, oko 100mbps) i bila je ok. Jutros gledam upload i odjednom vidim da mi je skocio na 3.9 sto se inace ne desava, ma rekoh trenutno. kad ono opet 4.5... uh rekoh ovde nesto nije u redu. ja proverim speed test i dobijem 300mbps sa 20mbps.... Sad moram da proverim dokle je mts dosao sa optikom i prema tome da se postavim prema sbb-u... Nikakav ugovor obnavljao nisam i nikakav uredjaj uzimao... Proveri speed test pa vidi. Nesto mi govori da je i kod tebe isto...

@B0ban

Upravo proverio, download 117mb, upload 3mb, to je i dalje taj TEL 4 125/3.

Ne odgovaraju i dalje na e-mail. Idem u ponedeljak u poslovnicu....

probao sam sve, nista zvacu ih pa nek provere jel do kabla napolju ili do uredjaja

Nema. Resetovao sam ruter/modem njihov, oni su uradili neku sinhronizaciju sta god to bilo. Ali nista nije pomoglo. Zvali su sada ce doci posto sam blizu njihovih terenskih radnika.

Edit: proradilo, bio je problem spoj na krovu. Ima sada kanal 7

Poslednja izmena:
Nema. Resetovao sam ruter/modem njihov, oni su uradili neku sinhronizaciju sta god to bilo. Ali nista nije pomoglo. Zvali su sada ce doci posto sam blizu njihovih terenskih radnika.

Edit: proradilo, bio je problem spoj na krovu. Ima sada kanal 7
Kakve su brzine sada ?

Kakve su brzine sada ?

Ok su normalne. Preko wifi dobije kao i uvek oko 50. Preko kabela dobijem punu brzinu. Bio je njihov covek, i video je da je kabel problem na spoju. Pa ga je sasekao malo i uvukao u kucu da ne bude na otvorenom

Koristim tplink wr842nd vec 7 godina (sumnjam da je on ac) menjao sam podesavanja i dobijem na telefonu oko 85, na laptopu oko 50, dovoljno mi je

Nije on. Mislio sam da imas Ubee ili Technicolor. Dobro je ako mozes toliko da dobijes na wifi-u, ja na 2.4 tako oko 50 se vrti, jer ima dosta AP-ova kod mene, da ne pricam kad se ode kod nekog u zgradu, to je oko 25-30 brzina. Sa 5ghz bez problema maksimum.

Imam tehnicolor ali njegova antena mi ne dobacuje dovoljno daleko po kuci. Ovaj tp link mi je daleko bolji. Zato ne koristim tehnicolor wifi

Pre par dana zovu iz korisničkog centra SBB
Da mi kažu da mi ističe ugovor (lepo od njih) i da mi daju novu ponudu.
Počinje da mi čita standardnu ponudu čak i bez ove akcije koja je sada.
Izvinite ja sam toliko naučio da čitam za ovih 47 godina pa se ne morate mučiti.
Hvala i doviđenja.
Juče oko 13:00 h pošaljem poruku na @sbbsupport na Twitter da mi se javi neko iz prodaje sa nekom normalnom ponudom.
Kad već oko 18:00 vidim poziv iz korisničkog centra. Uh rekoh al su postali poslovni ili im je mnogo frka odlaze ljudi kako čitam ovde.
Evo mi imamo specijalnu ponudu za Vas koja ne postoji i ja tu već vidim kako će se naš razgovor završiti.
Možete i dalje da koristite ovu opciju da plaćate trio gold a imate trio gold extra, eto to je to i gotovo da šaljem ja sutra ugovor.
Reko gospođice polako a na koji vremenski period je ugovor.
Kaže dve godine znate to Vam je extra povoljno i tako dalje te priče.
Reko ja se izvinjavam a kako vi znate šta je meni extra povoljno.
Pa ta opcija Više ne postoji.
Hmm pa kako sam je ja onda dobio i gde su druge opcije i zašto ne pogledate u monitor i vidite da su sve moje ugovorne obaveze na 12 meseci.
Pa Vi ste naš stari korisnik evo redovno plaćate 5-og u mesecu ...
To ste sve videli ali ovo niste.
Pa ja nemam tu opciju da popunim.
Zatražim ja dve kartice za dva dodatna televizora pa reko da se dogovorimo.
Kaže e pa to ne može. Ali opet ovo Vam je neverovatna ponuda to ne možete više dobiti.
Znači dogovorili smo se da ja šaljem sutra ugovor.
Znači pozdravite menadžment i poručite im da ste upravo izgubili jednog korisnika.
Sada da mi ponudite ugovor na 24 meseca po 1 dinar računajte da nisam pristao.

Eto to Vam je odnos prema starim korisnicima SBB-a.
Tako sam pre 2 godine otišao iz MTS-a posle 19 godina.
Sada odlazim iz SBB-a posle 15 godina.

Ja namerno neću da se javljam na pozive jer me prave budalom..
Fora je u tome što im je mnogo važnije da dobiju novi korisnici svašta nešto a mi stari čisto običnu k..
Ali meni odgovara njihova usluga i sasvim sam zadovoljan kvalitetom itd, ali brate bezobrazni su..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno