Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako je nekog zanimalo šta planiraju sledeće da ponude posle eon box najavljuju u nekoj budućnosti njihov sopstveni smart televizor. Najavu toga i ostalih novina možete videti pred kraj datog videa.

Da li SK 4K pusta neke prenose uzivo ili je taj kanal marketing jos uvek?

Interesuje me zato sto mi je prakticno to glavna stavka da li da uzmem osnovni DUO paket ili ovaj jaci.

Formula 1, premijer liga i poneki mec spanske lige... Uz F1

Послато са SM-N915FY помоћу Тапатока

Premijer liga redovno ide na SK 4K?
Ovo mi je najbitnije, ja to nisam video da iko spominje, prvi put cujem.

Premijer liga redovno ide na SK 4K?
Ovo mi je najbitnije, ja to nisam video da iko spominje, prvi put cujem.
Ne ide redovno jer je ja pratim. Samo neki veci derbiji idu. recimo Man Utd i Norwich nikad nece ici u 4K.

Racun za jun mi je uvecan za 23,44rsd, jesu li opet povecavali cene ili sam nesto propustio, na sbb sajtu ne pronalazim nista o tome, a nesto mi je i sitno to za povecanje....?!:trust:
Placam Duo Net Gold, a koristim Duo Net Gold Extra. Do sada je bilo 3429 po cenovniku od 1.1.2019, ovaj racun je 3452,44. Na racunu uvecana stavka izabranog paketa, a odrzavanje ostalo isto.

Danas, postom stigao odgovor na moju reklamaciju za uvecanje racuna od 23,44rsd...

"Nakon provere od strane nadlezne sluzbe ustanovljeno je da nema osnova za umanjenje racuna po pomenutoj reklamaciji."

I nema nikakvog objasnjenja zasto je racun uvecan...:trust:

Nije te mrzelo da pišeš uopšte za taj iznos? Mislim, razumem sve... "necu da me vaćare za dinar a kamoli za 24"...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Pazi kad nije...:)
Interesuje me sta je to povecano, a ostadoh uskracen za objasnjenje. I verovatno cu im opet pisati...:D

Pazi kad nije...:)
Interesuje me sta je to povecano, a ostadoh uskracen za objasnjenje. I verovatno cu im opet pisati...:D
Obavezno
Meni su tako izbrljali rasknjižavanje.
Oni pošalju zvaničan dopis da je sve u redu ja odmah mail sa kompletnim rasknjižavanjem.
Posle četvrtog puta na portalu pretplata.
Jer sam ja njima uplaćivao kako su slali ali se i dalje žalio.
Na kraju je bilo da ih je mrzelo da obračunavaju pa mi vratili nekih 220 dinara više.
Ja naravno opet se žalio da ne bi bilo posle da postoji problem.
Ne kao sve je u redu.
Prošle godine to bilo.
Samo budi uporan.
I kod mene je u startu bilo dvadeset i nešto dinara.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Danas popodne su me zvali ističe ugovor uskoro da mi ponude da pređem na EON.
Pitam pod kojim uslovima. Nema uslova ja potpišem ugovor oni mi promene opremu i eto plaćam punu cenu.
Baš su me lepo nasmejali.

Ја сам завршио са њима за неки период. Пробаћу нешто друго па ћу видјети како ће се показати.

Иначе, хтјели су приликом премјештања прикључка са једне адресе на другу, а на којој је беогрид (њихова ћерка фирма), да ме наговоре на нови уговор од 24м. То је то као, узми или остави, не постоји друга понуда. А мени остало само 3 мјесеца до краја уговора са њима. Рекох, нека хвала, нећу. Било је перипетије и неколико дана преписки и одлазака у пословнице, али су на крају одобрили раскид уговора без плаћања пенала за ова задња 3 мјесеца и могу ипак да кажем да су на крају били коректни. Али уз доста муке и позива и цимања док уопште дођеш до некога ко може да ти нешто ново каже и помогне, а не само да понавља 10 скриптованих реченица.

Некоме ће можда значити ово, ко премјешта прикључак.

Пре годину дана сам потписао уговор и са Тел 3 прешао на Трио голд. Добио сам годину дана по 2000дин, остало пуна цена, мислим да је било 3600 или 3700. Чуо сам да је сад и то поскупело за нас са уговорном обавезом. Која је сад цена трио голд пакета који су потписали по старим ценама?

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Hvala na odgovorima :) Sacekaću da me opet pozovu pa ću da probam da izboksujem neke povoljnosti. Ako ne budem mogao, ostavljam kako i jeste do daljnjeg :)

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Samo da javim, pogledao sam box4 pakete kod Telekoma i verovatno ću preći na njihovu uslugu jer imam njihovu optiku u zgradi. Kod SBB sam korisnik 10 godina i tuga je što ne nude nikakvu povoljnost. Kad uracunam 6 meseci po dinar (što je 200e kad se preračuna) i da box paket sadrži i mobilnu pretplatu, SBB mi se nikako ne isplati. Onda nakon isteka MTS pretplate mogu da opet uzmem u obzir SBB kao novi korisnik jelte...

Je l Technicolor CGA2121 bolji za posedovati od UBEE EVW32C, ako pričamo o "manjim" SBB brzinama neta? (ne optika, coax, 150/8 Mbps)

Kapiram da mnogi preferiraju Technicolor jer ima bridge mod pa može biti i samo modem a da se ispred njega stavi neki bolji Wi-Fi ac ruter (a ima i daleko više podešavanja! Mada za to treba zahvaliti SBBu koji je ruinirao Ubee-jev firmware.), ali me zanima mišljenje onih koji se u rutere razumeju bolje nego ja.

Sent from my brain to my fingers, interacting with my Android phone; not via Tapatalk.

I mene interesuje ovo. Da li se isplati gubljenje zivaca sa njima?

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Samo da javim, pogledao sam box4 pakete kod Telekoma i verovatno ću preći na njihovu uslugu jer imam njihovu optiku u zgradi. Kod SBB sam korisnik 10 godina i tuga je što ne nude nikakvu povoljnost. Kad uracunam 6 meseci po dinar (što je 200e kad se preračuna) i da box paket sadrži i mobilnu pretplatu, SBB mi se nikako ne isplati. Onda nakon isteka MTS pretplate mogu da opet uzmem u obzir SBB kao novi korisnik jelte...

To bi bilo to, ako ne poboljsaju ponudu.

Je l Technicolor CGA2121 bolji za posedovati od UBEE EVW32C, ako pričamo o "manjim" SBB brzinama neta? (ne optika, coax, 150/8 Mbps)

Kapiram da mnogi preferiraju Technicolor jer ima bridge mod pa može biti i samo modem a da se ispred njega stavi neki bolji Wi-Fi ac ruter (a ima i daleko više podešavanja! Mada za to treba zahvaliti SBBu koji je ruinirao Ubee-jev firmware.), ali me zanima mišljenje onih koji se u rutere razumeju bolje nego ja.

Sent from my brain to my fingers, interacting with my Android phone; not via Tapatalk.

Mnogo je bolji taj technocolor. Sa njim sam prvi put u zivotu uspeo da izvucem maksimalnu brzinu koju imam u paketu(150/10). Od kad ga imam u svom stanu, imam pokrivenost u svim prostorijama, dok mi se domet sa tog ubee gubio odmah u sledecoj prostoriji iza jednog jedinog zida. U moj stan su ga postavili zato sto mi je taj ubee crkao, tj. i ako je primao signal nije mogao da se nakaci na mrezu.

Jedva sam namolio sbb da postave i kod mojih roditelja u stan taj technicolor. Mesecima imaju los signal, ovi samo dodju, cacnu nesto, to bude ok dan dva i posle opet isto. Niko nece da zameni modem(epc3928), svadjaju se, kazu kako ne moze(i ako moji nisu uzeli novi modem koji im je pripadao kada su presli na drugi paket) i kako je modem savrseno ispravan. Juce posle par meseci pozovem, ubodem srecom neke fine ljude, posalju mi jos finijeg majstora, on mi sredi signal u stanu, ali opet brzina na mojim uredjajima jako slaba(kod njega na tabletu jos i nije lose). Izvadi onda technocolor, namontira, kad je prosao onaj period njegove registracije i podesavanja, namestim 5ghz pristupnu tacku i odmah dobijem maksimalnu brzinu na svim uredjajima koje sam nakacio.

Takodje, ima i usb port nazad u koji moze da se ubaci usb flash ili externi hard sa svojim napajanjem. Preko filezille vidim sve fajlove sa flasha, mogu da ih otvorim i prebacim na racunar, mogu navodno i da prebacim na flash, ali se ne pojave na njemu. Mozda nisam nesto dobro namestio.

Poslednja izmena:
@probotzor, hvala. Ista situacija - wifi (ac) je krš na Ubee-ju. Brzina "preko zida" je 30%. E sad, moj trip je bio da je i taj drugi krš - jer i on nema externe antene. (Ma, svakako bih koristio svoj ruter.)

EON baguje pa baguje, mislim da tu ne bi pomogao Technicolor. Za EON je presudan kvalitet signala koji dolazi do... A svakako i oni tamo u SBBu koji ga "peglaju" softverski i nikako da ga ispeglaju. :)

Moram da smislim neki excuse, da ih iscimam da zamene Ubi za taj nov.

Proces je dosadan - prvo ti se javi neka koja pojma nema, pa te prebaci na "tehničara", pa on da nalog tehničaru koji dođe... Čak i imam super tipa (baš tog koji dođe), ali on pokriva Čukaricu i samo nju. Taj mi je nahvalio Technicolor iz neke perspektive koju ne kapiram (broj kanala + firma koja ga pravi) a i napljuvao Ubee. (radio je u Ikomu, ikom je isto furao Ubee i očigledno mu je dosta muka zadavao*)

*mada je tu uvek pitanje šta je do opreme a šta do korisnika

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pitam pod kojim uslovima. Nema uslova ja potpišem ugovor oni mi promene opremu i eto plaćam punu cenu.

I meni isto ponudili u startu, ja sam normalno odbio i malo ih ovde iskritikovao.
Vrlo brzo (mozda prate ovu temu:p) me zvali ponovo i dali mi vrlo korektnu ponudu koju sam prihvatio.
EON full, beplatna instalacija box-a i jos neke otkljucane kanale na 12m i 24m, zamenili stari ruter sa Technicolor-om, moj reciver D3 v2 prebacili na drugi TV, sve to po ceni koju sad placam za Trio Gold, UO na 2 godine.
Dosao tehnicar i sve odradio za 1 sat. Za sada sam zadovoljan i signalom i brzinom net-a.

Poslednja izmena:

Stvarno menjaju opremu? Pošto za sve ove godine u stanu i kući nikad novu opremu nismo dobili iako ne rade kako treba. Jedino daljinski. U stanu je baš stara oprema, TV u nazad loše radi, wifi užasno slab.

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

Ostade li još neko bez signala neta i televizije zbog udara groma? Na Banjici sam.

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Stvarno menjaju opremu? Pošto za sve ove godine u stanu i kući nikad novu opremu nismo dobili iako ne rade kako treba. Jedino daljinski. U stanu je baš stara oprema, TV u nazad loše radi, wifi užasno slab.

Meni juče zamenili modem za ruter. Oni sami zvali da zamene

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

A ja moram da se natežem sa njima da mi daju novi modem. I na kraju odustanem. Sad i d3 zeza. 90% programa koji se premotaju vrate na trenutni kanal i pojavljuju se kockice.

Posle ne znam koliko godina vernog sluzenja ode EPC3208 u vecna lovista.
Najverovatnije juce u toku oluje.

Sta me ceka sad, vezano za opremu?
Vidim pisete za Technicolor...da im kukam da mi njega daju, s' obzirom da tesko da mogu neki 3208 da mi iskopaju?

Hvala.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno