Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zdravo svima, da li neko zna kakvo je prolazno vreme za NL postu ovih dana?
Hvala

Meni prethodna pošiljka preko PostNL 10.07. krenula, 18.07. bila na carini.

Meni prethodna pošiljka preko PostNL 10.07. krenula, 18.07. bila na carini.

Odlicno, hvala puno.

P.S. Pod krenula mislis od statusa da je krenula iz, recimo, Kine, ili od kada se pojavio prvi status na pracenju? Verujem da je ovo prvo, ali cisto da proverim.

Hvala jos jednom

Evo ga tracking, odnosno deo od početka. Dakle, prvi status je bio 10.07.
84494be37ad0663dfcb0fd996c21e714.jpg

Sent from my SM-A600FN using Tapatalk

Slicna situacija i kod mene, isti grad...tri posiljke stigle jos nije dostavljeno. -_-

Ne znam da li ima veze sa tvojim slučajem ali danas sam bio do pošte. Izgleda da su nekako zagubili onaj papir sa carine. Verovatno poštar nije mogao da ga zaduži bez toga. Ne znam šta bi bilo da nisam otišao da se interesujem, verovatno bi ga vratili nazad posle nekog vremena a bez da me obaveste o bilo čemu.

^ Meni se slično nešto desilo, odnosno, poštara je očigledno mrzelo taj dan da dođe do mene i došao je sutradan.

Aha, moracu i ja to da proverim, bas mi je cudno da mi jos nista nije dostavljeno a stiglo je 100%. Jel si bio u glavnu postu kod zeleznicke ili lokalnu koja je u tvom delu?

Kod mene u pošti.

Sačekaj da vidiš da li će doneti sutra, ako ne idi lično do pošte i samo ih pitaj da li je stigla pošiljka i obavezno zapiši negde tracking kod ili još bolje skrinšotuj
praćenje sa poštinog sajta i pokaži im( i to sam isto jednom radila :p) pa će ti oni uručiti lično vrv

Jel imao neko ovako nešto... Registrovana pošiljka, već skoro deset dana u Gvangžou?

16 Jul 2019 09:12 Arrived at sorting center Guangzhou, Guangdong CHINA POST

Šta mislite da li se ovo zaglavilo ili će krenuti? Baš je dugo sortiraju...

Poslednja izmena:
Cudno mi je to da je drug iz Jagodine porucio isti proizvod od istog prodavca isti dan kao i ja, i posiljka nam je stigla isti dan u Srbiju. Njemu je dostavljena pre 4 dana a meni nista jos. Pozvacu postu, nemam druge..

Meni su 2 posiljke stigle 01.06. u zemlju, prva isporucena 21.06. a druga juce.

Aha, moracu i ja to da proverim, bas mi je cudno da mi jos nista nije dostavljeno a stiglo je 100%. Jel si bio u glavnu postu kod zeleznicke ili lokalnu koja je u tvom delu?

Bio prvo kod železničke jer nisam bio siguran gde se nalazi paket pa me poslali kod margera i tamo je bio na kraju.

Zadnji statusi ove tri posiljke:

1) 2019-07-21 Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days. (Belgija je bila tranzitna) (DDUAxxxxxxx)
2) 2019-07-20 Accepted by Last Mile Carrier (UBxxxxLV
3) 2019-07-15 Turkey, ISTANBUL, Item was uplifted to flight to destination country. (Preko Turkey PTT) (UHxxxxxxxTR)

Ne mogu da pratim posiljke na postinom sajtu, ne ucitava broj. Ne verujem da su me sva tri prodavca poslala bezvezne kodove za pracenje, jer su totalno razlicite stvari porucivane :smash: Ko ce ga znati.

Neuobicajeno za Turkey PTT .
Isto UH...TR ali treba da bude isporucena na adresu u Sloveniji
2019-07-08 ISTANBUL(AVR) - Item Forwarded to Destination Country

Neregistrovane posiljke ( na U ) nije moguce pratiti na sajtu nase poste !!!

Da ponovimo po ko zna koji put

U_xxCN - imaju pracenje samo do prvog eksportnog centra u Kini
U_xxSG - imaju pracenje do poletanja iz Singapura
U_xxMY - imaju pracenje do poletanja iz Malezije
U_xxTR - imaju pracenje do terminala u Istanbulu odakle se prosledjuju ka krajnjoj destinaciji
U_xxLV - iz Kine stignu u Letoniju ( Riga ) i tada je status Airline arrive at destination country , pa se preko Moskve prosledjuje za Beograd.Kada stigne u BG status je Arrive at destination country !!!

Najlakse je pratiti na https://postal.ninja/en

Poslednja izmena:
Drugar iz Čačka naručio nešto tri dana posle mene sa istog sajta, njemu danas stiglo, a ja i dalje čekam *mjau**mjau**mjau**mjau*nu NS carinu.

Ja beogradsku čekam već 2 nedelje...
b8ee5023b1e0630e52b826a8df8740e1.jpg

Zanima me sta znaci ovo security return na trackingu posiljke iz kine:

Package status: In transit
Country: China -> Serbia
Destination:
2019-07-23 14:45, CN, CNFYSA, Prispeće
2019-07-09 10:35, CN, Roger
Origin:
2019-07-24 04:55, Delivered to airline transport
2019-07-24 00:31, Leave Beijing Exchange Station, next stop (Beijing Exchange Station) (via)
2019-07-23 21:43, Delivered to airline transport
2019-07-23 15:40, Beijing Post International has been exported directly sealed
2019-07-22 21:51, Arrival at Beijing Terminal (via Transfer)
2019-07-21 17:12, Leave the Guangzhou Interchange Bureau, the next stop , Beijing Airlines Station 1 (via transfer)
2019-07-20 19:37, Leave Dongguan International, next stop ,Guangzhou International
2019-07-20 16:20, Dongguan International return, note: security return
2019-07-19 03:26, Leave the Guangzhou Swap Bureau, the next stop , Spike Swap Bureau (via transfer)
2019-07-16 20:21, Leave Dongguan International, next stop ,Guangzhou International
2019-07-16 16:32, Dongguan International return, note: security return
(Da li to znaci da je posiljka vracena posiljaocu?)
2019-07-14 11:13, Arrival at Jianggao Center (via transfer)

Jutros zvao postu da pitam da li ima neki paket da je stigao na moje ime kazu mi nema nista. Malocas postar doneo sve pakete.

Plus stigla mi je posiljka koju sam porucio pre 4 meseca i na koju sam uradio dispute pre 2 meseca gde su mi vracene pare.

Cudne stvari se desavaju :)

Primetio sam pre nekoliko dana da poštar ide samo jednom stranom ulice i ne vraća se, otišao je dalje.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Moj poštar je otišao u Grčku na more, nadam se da neću imati probleme sa paketima

Koliko se sada u proseku ceka na bg carini? Slusalice mi zadrzali :(

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ja od 16-og jula čekam...

Meni NS carina drži dva paketa sa muzičkim diskovima, jedan vredan 30 evra, drugi 17, prvi stoji tamo deset dana, drugi 6. Sa BG carinom potpuno drugačija iskustva, oni mi te pakete jako brzo puštaju.

Ajde pls ko se razume, ako moze da baci pogled na ovo... Nije mi jasno - stoji vec deset dana?

Tracking number: RP642211982CN
------------------------------
Jul 8, 2019 11:04 / China Post / Logistics order has been created (ExpressCom platform)
Jul 8, 2019 11:04 / Aliexpress-Cainiao / Waiting for pick up
Jul 8, 2019 11:04 / Aliexpress-Cainiao / Logistics order has been created
Jul 9, 2019 23:55 / Aliexpress-Cainiao / Accepted by carrier
Jul 9, 2019 23:59 / Aliexpress-Cainiao / Outbound in sorting center
Jul 9, 2019 23:59 / Aliexpress-Cainiao / Inbound in sorting center
Jul 10, 2019 00:02 / Serbia Post / CN-, Reception
Jul 10, 2019 00:02 / Aliexpress-Cainiao / Prijem
Jul 10, 2019 00:02 / China Post / Shenzhen International Bulk Mail Processing Center, Received, recruited: received 3
Jul 10, 2019 00:02 / Aliexpress-Cainiao / Received by line-haul
Jul 10, 2019 01:06 / China Post / Shenzhen International Bulk Mail Processing Center], next stop [Shenzhen International, Departure
Jul 10, 2019 01:06 / Aliexpress-Cainiao / Shenzhen, Leave [Shenzhen International Bulk Mail Processing Center]
Jul 10, 2019 08:10 / China Post / Postal Shenzhen International Mail Exchange Bureau, Arrive at facility
Jul 10, 2019 08:10 / Aliexpress-Cainiao / Shenzhen, Arrive at [Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau]
Jul 10, 2019 19:58 / Aliexpress-Cainiao / Shenzhen, Leave [Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau]
Jul 10, 2019 22:58 / China Post / Guangzhou office of exchange, Arrive at facility
Jul 10, 2019 22:58 / Aliexpress-Cainiao / Guangzhou City, Arrive at [Guangzhou Interchange]
Jul 10, 2019 22:58 / Aliexpress-Cainiao / Guangzhou City, Arrive [Guangzhou International]
Jul 12, 2019 06:40 / Aliexpress-Cainiao / Shenzhen, Leave [Post Shenzhen Processing Center], next stop [Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau] (transfer)
Jul 15, 2019 18:44 / China Post / Postal Shenzhen International Mail Exchange Bureau, Return, remarks: security check returned
Jul 15, 2019 18:44 / Aliexpress-Cainiao / [Shenzhen] [Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau] returned, remarks: security check returned
Jul 16, 2019 14:14 / China Post / Postal Shenzhen International Mail Exchange Bureau], next stop [Guangzhou International, Departure
Jul 16, 2019 14:14 / Aliexpress-Cainiao / Shenzhen, Leave [Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau], next stop [Guangzhou International] (transfer)
Jul 16, 2019 17:11 / Aliexpress-Cainiao / Guangzhou City, Arrive at [Guangzhou Interchange Bureau] (transfer)
Jul 16, 2019 17:11 / Aliexpress-Cainiao / Guangzhou City, Arrive at [Guangzhou International] (transfer)
------------------------------
View more: https://postal.ninja/en/track/xy8pr0

Ja mislim da od toga nema nista, desilo mi se jednom nesto slicno. Kontaktiraj prodavca, meni je poslao opet. Kad je video skrinsot ponudio mi je refund odma ili da opet salje. Pa mi poslao opet, ali ovaj put preko singapurske pa je brzo stiglo.

Poslednja izmena:
Ja mislim da od toga nema nista, desilo mi se jednom nesto slicno. Kontaktiraj prodavca, meni je poslao opet. Kad je video skrinsot ponudio mi je refund odma ili da opet salje. Pa mi poslao opet, ali ovaj put preko singapurske pa je brzo stiglo.

To i ja mislim. Sačekaću, ajde recimo do sredine sledeće nedelje, pa ću mu pisati.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno