Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Pa prevuci veći dio, izabereš šta tebi odgovara.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Ljudi, opet ne pričate o istim stvarima.
Sever, vrati se desetak poruka unazad i pročitaj ponovo.

Još da dodam, na Google mapama dok gledaš onaj kvadrat koji ti pokazuje šta će se skinuti, možeš da zumiraš i odzumiraš, ceo Beograd se može skinuti.

444e6e6c31a046d67d6cfea9ce1b534d.jpg

Moze cela zerbija opusteno
2be46e72e5c848abbe4e0195847cd18a.jpg

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Ne znam kako su formirane gmaps, ali u 220 MB neće možda stati baš sve.
Ne pamtim kolike su Here mape za Srbiju, sa sve onim dodatnim fajlovima.

Poslato sa COR-L29 uz pomoć Tapatoka

A kolika je mapa Srbije za iGO? 15mb mapa (4 fajla) i POI 3mb. Znači ovi drugi ne pakuju dobro. Razlog za korišćenje Here je samo to što većina ne zna da nađe iGO (naravno, ne pada im na pamet da ga plate). Druga stvar je lošije rutiranje. Mada svaka navigacija pati od nekakvih boljki. Probajte na iGO da odete za Banja Luku preko Hrvatske i biće vam jasno (GMaps tu odmah izbaci obe varijante pa biraj). Onda, nijedna osim Garmina nema "via" opciju npr Beograd-Beč via Budimpešta.
Sve druge, ako stavite međutačku Budimpešta, vode vas u centar... na GMaps to se relativno lako zaobiđe, na iGO i Here je mučenje.
Unapred se ograđujem ako su nešto apdejtovali u interfejsu pominjanih ali čisto sumnjam...

Poslednja izmena:
Možda zato što što je Here we go besplatan a iGo se plaća? Drugo, imam 100 GB slobodnog prostora u telefonu pa ne obraćam toliko pažnju.

SM-A505FN 4/128 tt

Igo mape nisu igo mape nego su Here, tom tom ....
Fajlovi koji ulaze nisu samo mapa fajl i poi fajl već i buildings, pa i fajlovi sa kamerama i drugi.
A gde si ti video da mape za igo imaju 15 MB?

Odgovorio sam Milku, kolega je uleteo sa odgovorom iznad.

Doduše, bolje je da moderacija svu ovu polemiku prebaci u odgovarajuću temu, da ne offujemo ovde.
:)

Igo mape nisu igo mape nego su Here, tom tom ....
Fajlovi koji ulaze nisu samo mapa fajl i poi fajl već i buildings, pa i fajlovi sa kamerama i drugi.
A gde si ti video da mape za igo imaju 15 MB?

Odgovorio sam Milku, kolega je uleteo sa odgovorom iznad.

Napisao sam mapa Srbije...
Screenshot_12.png

Možda zato što što je Here we go besplatan a iGo se plaća? Drugo, imam 100 GB slobodnog prostora u telefonu pa ne obraćam toliko pažnju.

SM-A505FN 4/128 tt
i iGO je besplatan za onoga ko zna da ga nadje ;) ali da, tacno je, kao sto sam vec napisao, razlog sa Here je prosta instalacija i download mapa.

Poslednja izmena:
Here mapa za Srbiju je oko 420mb
Njegova i tvoja matematika se nešto na gađaju.
Igo samo otvara postojeće mape, nije ništa optimizovanji od drugih aplikacija.
Ne verujem da Here za jednu aplikaciju pravi jedne a za drugu druge mape. Ne gađa mi se to nikako.

Poslednja izmena:
Nema tu moje matematike, samo sam pogledao kolika je mapa Srbije u Here aplikaciji...imam je već skinutu...

Ne mešajte ih, Here mape za iGO su u stvari Navteq. Nekada su one bile loše za exYU, a tada je skoro svaka zemlja nezapadne Evrope imala svog provajdera. Posle toga Teleatlas je bio dobar za ovaj deo, pa Navteq, pa Here... naravno pre svega toga Garmin (mada on je i danas pojam za neke stvari, kamioni, brodovi, offroad)... progres.

Poslednja izmena:
Да ли је могуће неком апликацијом продужити домет wifi, наравно и дазбрзина буде ок, не мислим на пуну брзину?
Конкретно, мислио сам да поставим један телефон на пола пута између куће код деде и куће од комшије који има интернет и да могу да користим интернет у дединој кући. У дворишту могу да ухватим интернет али у кући не. Мислио сам да тај телефон буде хотспот.

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

To je valjda bilo jasno...
Sad sam pogledao u tabletu gde mi stoji igo godinama - mapa + poi oko 15 MB, ali za igo ide i dem fajl, pa oni eastern Europe pa western Europe, nakupi se svašta nešto. Verujem da je kod drugih softvera fajl sistem drugačije organizovan.
Mada, i ja najčešće koristim gmaps jer sam se prosto navikao na korišćenje.
Npr na računaru pogledam detaljno rutu i onda je samo pošaljem na telefon.
Kao alternativa instaliran mi je Here maps.
Meni dosta (30.000 km godišnje).

Sygic. 15eur Europe + Traffic, samo Europe oko 10eur. Ako nije potrebna glasovna navigacija dovoljna je i besplatna verzija.

Sent from my TA-1024 using Tapatalk

Да ли је могуће неком апликацијом продужити домет wifi, наравно и дазбрзина буде ок, не мислим на пуну брзину?
Конкретно, мислио сам да поставим један телефон на пола пута између куће код деде и куће од комшије који има интернет и да могу да користим интернет у дединој кући. У дворишту могу да ухватим интернет али у кући не. Мислио сам да тај телефон буде хотспот.

Hotspot možeš da koristiš samo sa mobile data. Ne i sa wifi. Ili bar ja ne znam da je to moguće.

Probaj nešto od ovoga sa slike ispod,možda završi posao...
7927e0d48509e46a4322c2a2b35ab86e.jpg

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Eto dokaza da se čovek uči dok je živ....

Hotspot možeš da koristiš samo sa mobile data. Ne i sa wifi. Ili bar ja ne znam da je to moguće.

moguce je, mozda ne na svim telefonima ali npr na mom s8 je moguce napraviti i repeater mode (nisam ni ja znao do skoro)

u podesavanju samog hotspota, koji po defaultu koristi mobile data, imas da izaberes i wifi da se deli.

Послато са SM-G950F помоћу Тапатока

Ymusic počeo da guši sa instaliranjem nekog plug ina, koji je očito samo mašina za reklame...pfffttt...

Blokada mi cesto umesto reklama blokira ceo pristup internetu, nemam konekciju dok je ne ugasim a nekada radi bez problema. Zna li neko u cemu je fora?

@woona, ako si na Androidu 9, ubaci dns.adguard.com u Private DNS i možeš onda obrisati Blokadu.

Settings, network ili kako već, advanced, private dns

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Moraš na MIUI ovako. Xiaomi je ugasio tu opciju na MIUI.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Vrh Dno