Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Pise da emui 9.1 ima ugradjen taj recorder zvuka preinstaliran... Imam aplikaciju ali nema je na dialer opcijama vec samo ovako za snimanje.... Neko laze od ovih iz huawei ili xda.

Koju aplikaciju imas, ovu sa xda ?

Call recorder je preinstaliran na svim uređajima koliko sam shvatio, ali s obzirom na regiju i serijski broj telefona on je BLOKIRAN u većini regija, zbog zakona. Zato ti se čini kao da ga nemas.

Navodno svi mogu vidjeti folder "call recorder", ali aplikacija je nedostupna, osim u kini i jos nekim zemljama.

Ja imam tu sad xda i radi savrseno. Imam ikonicu u samom dialer-u, pa mogu da ukljucim / iskljucim snimanje kad god mi je volja, a ja sam postavio na automatsko snimanje i radi bez trzavica.

^
+1

P30 Pro

Da da, imam fabricki... Obrisao i stavio ovaj sa xda, radi vrh, i sam se dezintegrisao u sistem...

Misliš integrisao [emoji16]

P30 Pro

Jedno pitanje,zasto mi kada neko pise cirilicom izmedju svakog slova ostavi prazno mesto,proceravao sam pre neki dan kod druga ,na njegovom tel sve u redy
37a788055d751e8c059287e1932ad004.jpg

Narode pitanje za sve sta bi na kraju za ovaj Huawei ? posto palniram da uzemem p30pro zanimam me sta na kraju ce biti sa tim ? jer telefoni koju budu aktivairanji do nekog datuma(19 avgusta) ce imate update a onda posle nece ili kako to vec ide ako neko moze da me uputi ? hvala

pa na kraju tek krece pocetak :D dakle da li se isplati uzmati ili zaobici telefon zbog nastele situacije ?

Možeš čuti samo nagađanja "šta će biti", to niko ne zna... Realno dovoljno su jaki da opstanu i nastave, verovatno si čitao o tome, spremali se za takav scenario. U svakom slučaju imaćeš dobar foto aparat [emoji6]

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Ma zaobiđi....i sačekaj mate 30pro [emoji3]

P30 Pro

Lep savet,brzo ce to[emoji3][emoji3][emoji3]
Edit: Da li je moguce da niko ne zna odgovor na ono pitanje vezano za cirilicu?

Poslednja izmena:
Lep savet,brzo ce to[emoji3][emoji3][emoji3]
Edit: Da li je moguce da niko ne zna odgovor na ono pitanje vezano za cirilicu?
Meni ne deluje kao da ima "space-ova" između slova, već kao da je taj ćirilični font "extended". Pretpostavljam da ima veze s kombinacijom fonta koji se u aplikaciji koristi i zamenskog fonta za ćirilicu.

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Evo ga i meni
2dabfff079b4c1ae893c961b693a7644.jpg

P30 Pro

Bice sve ok sa huawei sve ce isto da izgleda i da sljaka. Samo zaboravite na google apps. Koristicete hmail koji izgleda isto kao gmail i imacete htube za youtube.

Realno ja navijam za tu situaciju jer mi je pun k sto google vrti monopol i forsira svoje. A i apple takodje. da je sreca da naprave i svoj browser i search.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Bez Googla će postojati još godinu-dve a onda samo Kina.
Nadam se da će uspeti da nešto ispregovaraju sa amerima, inače loše im se piše.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Globalno bez gugla nemaju perspektivu, jer mase nece davati 1000+ eura za nesto sto je novo/ne zna se kako radi... Meni se to ne svidja imam p10 i merkam p30 za jesen, ali samo ako trajnije rese problem sa amerima...

Huawei P10

Hmmmm, nesto su ceprkali po kameri, koliko vidim sada se tek na 10x menja objektiv tj zoom postaje cist i krece optika... To mi malo previse, bilo je od 5x pre updatea... Jel neko primetio... Fali jos peglanja kamere, recimo na 9x se vidi da je digitalni i gubi oatrinu, predje 10x izostri se, vratim na recimo 8 i dalje bide umanjeno i ostro ali na 2 sec i onda opet sikne digitalni i ima suma... Jel jos neko testirao malo

Edit post, sad testiram i opet na 5x menja objektiv, izgleda na blizinu radi drugacije, sad testirao na udaljenim objektima i sa 5x krece ostrina... Nije mi samo jasno zasto nije od 1x do 5x sve optika i posle digitalac i cao, gubi malo smisao to sto je 2,3, 4x ustvari digitalni zoom, vec na 5 mi postaje recimo preblizu ono sto slikam... A tek tad dobijam optiku... Mora padne jos peglanja drajvera

Poslednja izmena:
Bez googla se moze. Kako ja na ios koritim apple mail i calendar app??? Jer me forsiraju i zbog boljeg eko sistema. Ne vidim problem da huawei klonira youtube i gmail app a korisnik i da ne vidi tu razliku.

Samo store ima da bude problem al to isto rese lako ako grunu pare velike developerima i marketingu.

Jos ako im Tencent izadje u susret mogu oni lepu pricu da naprave.

Hmmmm, nesto su ceprkali po kameri, koliko vidim sada se tek na 10x menja objektiv tj zoom postaje cist i krece optika... To mi malo previse, bilo je od 5x pre updatea... Jel neko primetio... Fali jos peglanja kamere, recimo na 9x se vidi da je digitalni i gubi oatrinu, predje 10x izostri se, vratim na recimo 8 i dalje bide umanjeno i ostro ali na 2 sec i onda opet sikne digitalni i ima suma... Jel jos neko testirao malo

Edit post, sad testiram i opet na 5x menja objektiv, izgleda na blizinu radi drugacije, sad testirao na udaljenim objektima i sa 5x krece ostrina... Nije mi samo jasno zasto nije od 1x do 5x sve optika i posle digitalac i cao, gubi malo smisao to sto je 2,3, 4x ustvari digitalni zoom, vec na 5 mi postaje recimo preblizu ono sto slikam... A tek tad dobijam optiku... Mora padne jos peglanja drajvera

Potpuno si u pravu, pri slabijem osvetljenju periskop se ne aktivira ni na 9.9x tek na 10x

Jedina šansa je da nagovore i ostale Kineze da izbacuju telefone sa tim os-om. Vidim da se već nešto šuška u tom pravcu

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Pisao sam već o tome ali ajde da pojasnim, zbog konstrukcije periskop kamere ne može tele sočivo da radi ispod 5x zoom-a, njemu je minimalna žižna daljina 125mm ekvivalentno full frame senzoru, u prevodu, ne može da fokusira ništa do 2.5m kako treba, a ispod 5m se muči, zato tu "uskače" glavni senzor i zato se koristi digitalni zoom, jeste možda glupo ali je za to kriva fizika. Kod ostalih proizvođača koji imaju 2x ili 3x tele, žižna daljina je dosta manja pa je i mogućnost fokusiranja kadrova na maloj udaljenosti znatno bolja.
Druga stvar koja je bitna jeste da senzor na tele kameri nema fazni niti dualpixel autofokus već kontrastni, on je dobar samo u dobrim svetlosnim uslovima, dok je noću katastrofa, prednost je što fokus ne "pulsira" i prilično je tačan kada ubode, a mana što je spor. Glavni senzor ima mnogo napredniji autofokus, dosta brži i precizniji, što se da primetiti.
Ako želite da isforsirate tele kameru za scene bliže od 5m, najbolje je, preko dana, odmah ići na x5 a ne polako zumirati do x5, a za noćne scene odmah na x10,malo sačekati pa polako vraćati na x5 :)
Cela nauka oko senzora i sočiva na mobilnim telefonima je prilično komplikovana, proizvođači se trude da upakuju MNOGO u MALO kućište, pa samim tim ne mogu protiv fizike, kada budu izmislili još jače procesore i pokretna sočiva unutar objektiva, možda će kamere mobilnih telefona doživeti pravu revoluciju.

P30 Pro

Bez googla se moze.

Da, ali prosecan korisnik (a oni su vecina), razmislja: a zasto bi? Ios nije za poredjenje jer je Apple gradio brend godinama, a kinezi nemaju godine da ptoguraju svoj os.

Huawei P10

Hvala na objasnjenju ^^^ sad mi jasno da nema tu vise peglanja

Prosecan korisnik nezna sta je google eko sistem. Napravi 100 google naloga jer ne zapamti sifru a ni email nalog.

Mi sto se razumemo u telefone i servise koje koristimo znamo.

Elem najbitnije je sta ce i kako da se pise i da se cuje. Ja sad da pitam bilo koji curu nema pojma sta se oko huawei i google servisa. Najbitnije je sta uradi publisher i marketing tim kada izbaci telefon od 1000 evra izlupa gluposti napravi pricu da za dzabe sat plati review likove na youtube da pricaju kako je to sick. Ako imaju para a imaju platice oni veliki marketing i prodavace telefone.

Naravno samo da lepo kloniraju aplikacije za svoj ekosistem da prosecan korisnik ne idi problem ili razliku.

Kad mogu emui da prihvate i novi os ce.

Vrh Dno