Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Radili su i u zgradama u Pazovi, dok kanali nisu bili kodirani [emoji16]

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Ovi su krajnje neodgovorni, u subotu smo zvali da nam uvedu net, međutim još ih nema, stvarno ne mogu da verujem, pritom već imamo njihovu kablovsku i telefon.
I sad sedim bez neta i čekam ih.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Ovi su krajnje neodgovorni, u subotu smo zvali da nam uvedu net, međutim još ih nema, stvarno ne mogu da verujem, pritom već imamo njihovu kablovsku i telefon.

Odeš u poslovnicu i budeš malo bezobrazan dolaze vrlo brzo[emoji3]

Послато са Redmi Note 6 Pro уз помоћ Тапатока

Neka proveri lan cabl.koje je kategirije.
Treba da ima gigabitni lan kabl a on ima oznaku cat 6 .
Imao ssm i ja taj problem dok mi nisu rekli da primenim kabl i sada sva vuče ok.

Neka proveri lan cabl.koje je kategirije.
Treba da ima gigabitni lan kabl a on ima oznaku cat 6 .
Imao ssm i ja taj problem dok mi nisu rekli da primenim kabl i sada sva vuče ok.

Šta da proveri lan cabl kad još nije dobijo ni ruter niti su mu pustili internet.U suštini sav poso im je kod njega pošto već ima kablovsku i telefon da mu donesu ruter.

@Jok ti si očigledno nešto pobrkao[emoji3]

Da objasnim, komsija placa analognu a ja sam prikljucio dvb c risiver i capture setup sa raspberryjem i antenu na 5ghz i saljem signal sebi bezicno. Ali vise ne radi. Otici cu danas da vidim da se nije kabl otkacio.

Tehnicki smo ista kuca stoga nije ilegalno, barem zakonski gledano, tj. Na nekoliko stanova ide jedan prikljucak, cak su i ovi iz RV ok sa time, posto se objelat vodi kao kuca. Ako im se ne svidja mogu da za pocetak enkriptuju dvb c signal...

Zbog takvih i treba da enkriptuju da se ne krade. Covek krade i zali se da ne radi, show.

Pošto imaš njihovu telefoniju onda mora da imaš i njihov modem!
Probaj bocni lan kabl u port, možda su ti već i pustili net!;)

Poslednja izmena:
Probaću čim budem kod kuće.

Zbog takvih i treba da enkriptuju da se ne krade. Covek krade i zali se da ne radi, show.

Ne postoji dobar izbor... sve otvoreno - "kradja".
Limit 3 STBa (skupi STBovi, i nije one-fits-all resenje ipak, nekome treba realno vise, nekome ni 2)
Limit 1 STB + jeftiniji dodatni?? Stici cemo i do ovoga, jer to je nacin da oni kojima najmanje treba sponzorisu one kojima najvise treba.. samo vi prihvatajte..

Kako bi imao telefon neki net ti već ide, imao si verovatno neki spor net koji bi radio da si probao, tipa 512 kbps ili 256 kbps, ne znam koliko odvlači voip. :) tako je u SBB-u.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Kako bi imao telefon neki net ti već ide, imao si verovatno neki spor net koji bi radio da si probao, tipa 512 kbps ili 256 kbps, ne znam koliko odvlači voip. :) tako je u SBB-u.

Supernova za telefonske pozive koristi G.711 A-law kodek koji vuče 64 kbit/s i verujem da za svaki slučaj odčepe uvek malo više, ja sam na Telekomu imao BBTF telefoniju koja isto koristi taj kodek i protok ali interneta nije bilo ni za leka!;)
Tako da mislim da oni to nekako ograniče u samom modemu (ADSL / VDSL tehnologija), sem ako kod kablovskih operatera i modema nije nešto drugačije?

Poslednja izmena:
Može li neko da mi slika kakav fixni telefon daje supernova?

Jel on ide uz ugovor?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Može li neko da mi slika kakav fixni telefon daje supernova?

Jel on ide uz ugovor?

Meni su skoro dali uz ugovor njihov telefon (Kopernikus), ali šta znam ništa posebno najobičniji DECT telefon!

Ja koristim svoj Analog, VoIP aparat Gigaset S850A GO https://www.gigaset.com/hq_en/gigaset-s850a-go/ koji extra aparat ali imam problem sa Caller ID uslugom samo na Supernova liniji preko CBN modema jer neće da mi prikazuje identifikaciju poziva!

Kada taj moj telefon Gigaset spojim na Telekomovu POTS ili BBTF liniju on normalno prikazuje identifikaciju i nema nikakav problem, nosio ga čak i kod par drugara koji su na različitim Telekomovim centralama i tada normalno prikazuje identifikaciju!

Zvao ih i pisao mail sto puta i kažu nemaju pojma i sve kontaktiraće Vas napredna podrška, ali od njih ni traga ni glasa već 15 dana!

Nešto sam čitao po netu da za CID postoje dva standarda i to stariji DTMF i noviji FSK i na tom FSK standardu rade svi noviji Gigaset telefoni i to im čak i objasnio, ali nema ko da me izgleda kontaktira iz njihove podrške i odradi u centrali četiri klika mišem!!:trust:

Prilozi

• 20190606_214814.jpg
    20190606_214814.jpg
    746.3 KB · Pregleda: 129
Poslednja izmena:
Ma imam ja Panasonic nego me zanima kakav oni daju za dinar
Ko proizvodi taj njihov?
To je neka teška Kina?

Ma imam ja Panasonic nego me zanima kakav oni daju za dinar
Ko proizvodi taj njihov?
To je neka teška Kina?

Ma verovatno Kinez!
Ja kada su došli i otpakovali ga odmah sam im rekao da ću da koristim svoj aparat i vratio ga u kutiju i od tada tako stoji upakovan!

Meni nije odgovarao zato što ima samo jednu slušalicu, a fixni mi najviše koriste roditelji i onda bi svako veče morao da donosim slušalicu na punjenje kod mene a ujutru da im odnosim da bi preko dana obavljali razgovore, jer baza/punjač mora da stoji zbog priključka blizu CBN modema!

Na mom Gigasetu trenutno imam prijavljene/registrovane četiri slušalice koje mogu interno i između sebe da komuniciraju, tako da ne moramo svi da se otimamo oko jedne slušalice u dve kuće! ;)

Prilozi

• 00000020.jpg
    00000020.jpg
    270.4 KB · Pregleda: 108
Poslednja izmena:
Koji je to Gigaset model?
Moji matorci imaju neki još iz doba kad se to zvalo Siemens. Sa 2 slušalice. Ali došlo vreme da se menja polako. Jedna slušalica malo malo pa počne jeeedva da se čuje da zvoni dok je ne klepiš pa proradi :d A na drugoj je keva pokidala 1 od 2 kontakta za punjenje...

Gigaset A120 radi ID na ex RV sad prebačeno na Telekom

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Koji je to Gigaset model?
Moji matorci imaju neki još iz doba kad se to zvalo Siemens. Sa 2 slušalice. Ali došlo vreme da se menja polako. Jedna slušalica malo malo pa počne jeeedva da se čuje da zvoni dok je ne klepiš pa proradi :d A na drugoj je keva pokidala 1 od 2 kontakta za punjenje...

Model je S850A GO https://www.gigaset.com/hq_en/gigaset-s850a-go/ , inače uz njega se dobija jedna slušalica a posle ti dokupljuješ samo slušalice sve zavisi koliko ti je potrebno!

Gigaset A120 radi ID na ex RV sad prebačeno na Telekom

Ja kao bivši Kopernikusov korisnik imam CBN modem i sa njim samo ima problem sa uslugom identifikacije, a nemam gde da probam na nekom drugom modemu od RV!
Kažem opet verovatno je samo do njih i njihove konfiguracije samog modema ili centrale, jer ja kao korisnik ne mogu da uđem i vidim ta "napredna" podešavanja u modemu već samo oni mogu da ih vide i pristupe im!

Poslednja izmena:
Da dodam i model C300 Gigaset funkcionise

Da dodam i model C300 Gigaset funkcionise

Ma verujem jer sa Gigaset DECT aparatima radim već više od 20-ak godina i 100% je do njihovih setovanja u modemu, jer ni na jednoj Telekomovoj liniji gde je aparat proban nema tih problema!
A između ostalog dok nisam broj preneo u Supernovu taj aparat mi je radio sve vreme na Telekomovoj liniji!
Ali kome objasniti!?:mad:

Poslednja izmena:
Dobar dan, želeo bih da pitam vaša iskustva što se tiče Supernove, njihovih usluga, interneta, televizije, i fixnog telefona, kakav im je kvalitet tih usluga, brzina interneta, kakva je televizija, i fixni kako to sve vam radi itd....

Pošto planiram da pređem u Supernovu, i da uzmem sve njihovo, i Internet, i Televiziju, i Fixni, trenutno imam Telekomov (MTS) Internet, Televiziju, i Fixni, ali kako sada Supernova daje bolju ponudu, i jeftiniju, pa čak i sa opcijom 6 meseci po 1 dinar za nove korisnike...

Samim tim bi mi mesečni račun bio mnogo manji, zato što u Telekomu puno baš plaćam, imam BOX 4 paket, plus još dva dodatna STB uređaja, dakle treba mi svakako 3 STB uređaja za televiziju, a Supernova po jednom ugovoru daje 3 STB/CAM uređaja...

Dakle svakako bi mi račun iznosio dosta manje u Supernova, nego u Telekomu, i još jedna stvar, ja sada trenutno u Telekomu (MTS) imam brzinu interneta 20 Mb/s, i navodno ne mogu više da uzmem veći, tj brži internet, jer sam dalje od 300 metara od bazne stanice....

E sada kada sam zvao Supernovu, oni su mi rekli navodno da kod njih to nije takav sistem, i da nema veze sa baznom stanicom, i koliko uzmeš interneta, za koji se paket odlučiš, toliko i imaš interneta, ja bih uzeo njihov internet što daju 120 Mb/s, kažu ako uzmete taj paket, toliko ćete i imati brzinu interneta...

Gledao sam neke komentare po društvenim mrežama na njihovim stranicama (Supernova stranicama na društvenim mrežama) , komentari su i ovakvi, i onakvi, neki kažu da su (Supernova) katastrofa loši, da im internet puca, da im televizija puca, da ne valjaju ništa itd....

Dok sa druge strane, drugi kažu da su oni dobri, da su extra, da im sve extra, i normalno radi, e sada je pitanje kome verovati???!!!

Zato sam hteo da postavim ovde pitanje da čujem vaša iskustva sa Supernova operaterom, kakav im je kvalitet interneta, televizije fiksnog, i kompletne njihove usluge??

Probao sam sad, međutim nikakva konekcija ne postoji, povežem LAN kablom, na kompu konstantno piše "No Internet", probana su sva četiri LAN porta.
Agonija se nastavlja, danas je petak, a izgleda da ću čekati ponedeljak, kakvi amateri.
Molim boga da Telekom unapredi VDSL u Kotežu, ovo je užas.
U 2019. godini im treba 10 dana da uvedu net.

@Jok ti si očigledno nešto pobrkao[emoji3]

Nisam ja ništa pobrko sem što sam pogrešio u konsustaciji da sav poso koji imaju oko njega je da mu donesu ruter,ali pošto već uz fiksni ima modem znači da čak ni to ne moraju.U suštini čak i ne mora niko ni da mu išta dolazi samo treba neko bistar iz kol centra da im zaključi da treba pod tim i tim broja ugovora pustiti internet.

Probao sam sad, međutim nikakva konekcija ne postoji, povežem LAN kablom, na kompu konstantno piše "No Internet", probana su sva četiri LAN porta.
Agonija se nastavlja, danas je petak, a izgleda da ću čekati ponedeljak, kakvi amateri.
Molim boga da Telekom unapredi VDSL u Kotežu, ovo je užas.
U 2019. godini im treba 10 dana da uvedu net.

Ti si imao kablovsku televiziju i telefon i kablovski modem na koji je telefon spojen, ali nisi imao internet, i sada treba da ti uvedu internet kao dodatnu uslugu?

Pa jel' postoji ta opcija uopšte da imaš telefon bez interneta? Pre nije moglo.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Ti si imao kablovsku televiziju i telefon i kablovski modem na koji je telefon spojen, ali nisi imao internet, i sada treba da ti uvedu internet kao dodatnu uslugu?

Pa jel' postoji ta opcija uopšte da imaš telefon bez interneta? Pre nije moglo.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Pa kao što vidiš može, imam kablovsku televiziju i telefon, bez interneta.
Slao im mail danas, baš sam ih popljuvao, rekoše da će proveriti i pozvati me, međutim ništa ni danas. Tačno do ponedeljka neću imati net. Za nevericu.

Neces ti imati net malo duze... al ajde...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno