Šta je novo?

Xiaomi Mi8 Lite

Ok, ionako sam slikao selfie dvaput u zivotu :)

Kako se koristi portrait mode na gcam? Na stock kameri mi se cini bolji...

Poslednja izmena:
Brat juče probao PE Rom i sa njim ide Gcam (ne pogledah verziju) koja radi bez greške, inače rom vidno sporije od Miui-ja radi pa se vratio.

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Miui radi odlicno, samo bi valjalo da full screen gestures jos malo ispeglaju

Poslednja izmena:
Ove linkove sto je neko kacio sa alija za stakla ne mogu otvoriti,pa bi molio nekog da da preporuku za dobro staklo. Valjaju li ona sto imaju crni obod po ivicama? Nillkin

Ta crna stakla su grozna

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

^+1 stvarno su grozna. Nisam dugo naručivao stakla jer sam pronašao radnju u Borči koju drže kinezi. Uglavnom oni lepe pomoću nekih spravica hirurški precizno, od 250-500 su stakla, konkretno za Mi 8 lite je 400. Ako si iz tog dela, nemaš dileme [emoji16]

Ajde dajte onda neku preporuku, sa alija. Uzeh jutros jedno u prodavnici da imam za prvu pomoc dok ne vidim koje da porucim i dok stigne

^+1 stvarno su grozna. Nisam dugo naručivao stakla jer sam pronašao radnju u Borči koju drže kinezi. Uglavnom oni lepe pomoću nekih spravica hirurški precizno, od 250-500 su stakla, konkretno za Mi 8 lite je 400. Ako si iz tog dela, nemaš dileme [emoji16]

Iz Kotora sam, jedino ako ti kinezi dolaze na more [emoji3]

Hahah baš blizu [emoji16] bliže ti je do Kine da skokneš. Uglavnom mislim da lepe neke Comicell stakla, ok su skroz - nema vazduha okolo i ne prelazi na površinu ekrana, idealna veličina, isto tako ne ostaju prsti puno i nema problema kod korišćenja.

Poslednja izmena:

Gde ti je tačno taj kinez?

Tačno gde je nekada bio Telenor ako ti je poznato [emoji16]

Mislis display ili kako su se vec zvali? Kad se skrene prema onom restoranu? Preko puta je neka palacinkarnica [emoji4]

Baš tu [emoji16]

Uzeh i ja ovaj telefon juče da zamenim svoj matori Redmi 3. Na prvu loptu radi super i stvarno je fino izrađen. A kao i uvek do sada nosiću ga bez zaštita bilo kakvih.

Jedino me iritira što ne može da se isključi fingerprint senzor - ne koristim nikakav lock ekrana jer me to samo usporava a ne treba mi. U tom slučaju senzor radi kao power dugme a ja ga često pipnem i pali mi ekran kad ne treba.

Zalepi apple logo preko njega [emoji23][emoji23]

Uzeh i ja ovaj telefon juče da zamenim svoj matori Redmi 3. Na prvu loptu radi super i stvarno je fino izrađen. A kao i uvek do sada nosiću ga bez zaštita bilo kakvih.

Jedino me iritira što ne može da se isključi fingerprint senzor - ne koristim nikakav lock ekrana jer me to samo usporava a ne treba mi. U tom slučaju senzor radi kao power dugme a ja ga često pipnem i pali mi ekran kad ne treba.

Kad (ako) rutujes telefon mozes da probas ovo:
Had the same issue. I was very annoyed with the phone waking up all the time I touch accidently the fingerprint sensor.
Recently I finally found a working sollution (credits go to user cherva70 from Russian 4pda forum!):
You'll need a rooted device
Go to system/usr/keylayout folder and open the file Generic.kl with text editor
change the line
key 353 DPAD_CENTER
to
key 353 MENU
save
reboot (no need to wipe cache)

by this you bind 'menu' button to your fingerprint sensor, they will now work exactly the same way. And as the 'menu' button normally doesn't wake-up the phone, so won't the sensor :)
Best part - fingerprint sensor will still have its main functionality and you'll be able to unlock the phone or any other app when you're prompted so.

To je 2 god stara tema i vazi za miui 8, ali mozes da probas. U sustini binduje menu dugme umesto power, a menu ne pali ekran.

Edit:
pogledao sam, fajl i dalje postoji i ista opcija u njemu na istom mestu, jedino sto iz nekog razloga ne mogu da snimim izmenu, a nemam sad vremena da se zezam sa tim. Verovatno mi treba neki root explorer ili tako nesto. Postoji velika sansa da to proradi...

Poslednja izmena:
Zalepi apple logo preko njega [emoji23][emoji23]

Vidiš, to je vrlo efektno rešenje. Neku nalepnicu ću nabaviti ali neće biti jabuka, može kruška, šljiva... :D

Sto se tice tog sensora, jedno od resenja ti je da otkljucas bootloader, instaliras twrp i flesnes xiaomi.eu rom. Ima dosta prednosti u odnosu na global(nema reklame, baterija je bolja, nema bespotrebnih google aplikacija, merenje koraka u app vault, vise opcija u settings, face unlock bez podesavanja regiona..) a i na kraju krajeva mozes da ugasis finger i bez kruske i sljive [emoji23]

Izašao update 10.3.2.0, neko probao? Ima 500mb

Poslednja izmena:
Ja juce instalirao, nesto ne primecujem ni poboljsanja, a ni pogorsanja...

Changelog:

MIUI v10.3.2.0.PDTMIXM Changelog:
System
Updated Android Security Patch to May 2019. Increased system security.
Messaging
Fix: Messaging crashed after sending messages in some cases
Lockscreen, status bar, Notification shade
New: Use your fingerprint to open Home screen once you unlocked the device using face data and stayed on the Lock screen
Recents
Optimization: Animations for Recents and full screen gestures
Other improvements and optimizations
Fix: Auto brightness issues

Ništa pamento... Samo da baterija ne bude gora :)

Trebalo bi da je omogucen Dark Mode, ali na brzinu nisam uspeo da nadjem...

Ja sam probao da instaliram, ali posto imam twrp pukla je instalacija. Probao sam i ručno da flesnem zip iz twrp, ali nece. Mozda treba da skinem ceo rom?

Ne vidim dark mode a baterija mi se cini malo losija, nisam siguran, jos malo cu da ga cackam

Ja imam dark mode, a i meni djeluje da je baterija losija,mada tek 5 dana koristim telefon, mozda se jos nije u potpunosti razigrala[emoji16]

Ja sam jutros apdejtovao i ne mogu da uočim nikakve razlike za sad. Nadam se da neće uticati na bateriju, imao sam nešto preko 9h SOT-a na prošlom što je više nego što sam očekivao.

Inače sam postavio sve animacije na 0.5x i vrlo mi se sviđa koliko se dobija na hitrosti.

Nazad
Vrh Dno