Šta je novo?

Xiaomi Mi8 Lite

Na koliko si podesio osvetljenje i koliko ti je aplikacija u radu sa koliko %?

Evo gde mi otprilike stoji brightness i 2 ss-a što sam tada uhvatio. Za apps nisam gledao, ali danas evo apps potrošile 51% a hardware 49% ako si me to pitao.

4d0a7e9976efaa4ee2f4a1543efae799.jpg
f49612612c5aad3232b5a4d9238ac40f.jpg
9800a567a2662d22f0aaad190ab86241.jpg

Gde se to podešava?

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Settings/about phone i pritisnes 7 puta miui verzion da bi aktivirao developer options. Posle toga odes:settings/aditional settings i tu nadjes developer options i skrolujes malo i naci ces podesavanja za animacije.

Sve animacije stavljate na 0.5x?

Sve, da bude konzistentna brzina kroz sve akcije.

Ja punio par puta za probu, ali uglavnom ga punim noću na punjaču koji je došao uz njega. Što?

Uzeo Ldnio, punio sam dva- tri puta... Imam utisak da se greje malo vise...

Ja ne primetih da se greje uopšte, baš ću da obratim pažnju sledeći put.

Recimo da za oko sat vremena napuni 80%

Poslednja izmena:
Da, to je ok vreme... Jos malo cu da ga testiram, mozda ja gresim za grejanje...

Ja ne primetih da se greje uopšte, baš ću da obratim pažnju sledeći put.

Recimo da za oko sat vremena napuni 80%
Ti punis punjacem i kablom od cca 20-30 eur, a on sa LDNIO od par eur. Nije potcenjivanje, ali nije realno ocekivati iste rezultate, jer da je tako ove skuplje niko ne bi ni kupovao.

Uzeo Ldnio, punio sam dva- tri puta... Imam utisak da se greje malo vise...
Potpuno normalna stvar, brzo punjenje je u suštini veći prenos energije i mora više da se zagreje baterija. Ja sam ga punio na fabričkom prvi put a potom probao na originalnom Xiaomi QC3.0 i definitivno se oseti povišeno zagrevanje.

Mislim da je prica oko toga daleko slozenija. Meni se npr mnogo vise grejao telefon sa obicnim Aukey punjacem u kolima (2x2.4A), nego sa Anker QC3.0 koji sada koristim, gde se jedva oseti da se imalo ugrejao. Podrazumeva se da je u pitanju telefon koji podrzava QC3.0.

^^ Pa da, najnoviji i najbolji QC3.0 punjači imaju više koraka kontrole napona, tj. mogu da kontrolišu napon u sitnijim koracima od ova gruba 3 (5V, 9V i 12V) što znači i lepšu raspodelu punjenja i manje zagrevanje. Taj Anker sa svojom cenom je gotovo sigurno upravo takav punjač. Mada i sa njim zagrevanje mora biti makar nešto veće nego kada sve vreme puni sa 5V/2A, od toga se ne može pobeći. Njegov Ldnio ako menja u ova 3 grublja koraka kao i većina punjača na tržištu, imaće još malo veće zagrevanje ali i to je opet normalno. Čiso da se ne cima čovek...

Ono i loš kabal hoće da se zagreva pojačano (tanji provodnici i/ili lošiji konektor naprave povećani otpor i zagrevanje) pa se preko konektora to prenoese i na telefon... Zapao mi je jedan takav slučajno i čim sam prvi put pod rukom osetio koliko se to zagreje na ulazu u telefon, pravac kanta je bila.

Inače, baš danas gledam i Mi 8 lite se generalno greje manje od Mi 5 tokom punjenja (isti punjač, isti kabal).

Poslednja izmena:
Sve zajedno kad se spoji dosta faktora utice na punjenje. Nije samo u pitanju odnos napona i jacine, tj ta dinamicka promena koja je karakteristicna za 3.0, vec (razgovarah bas pre neki dan sa covekom, inzenjerom, pa smo spojili znanja) i frekvencija i ucestalost impulsa koji se salju. To je realno van domena mog znanja, ali opet kazem, prica je ista kao za telefone, kola i sve ostalo. Visa cena = visi kvalitet u vecini slucajeva i u beznacajnom procentu niza cena moze da da dobar kvalitet.

Ne mislim da je potcenjivanje, ali nije bas ni par evra, cena mog punjaca, ali ok... Objasnili su ljudi u prethodnim komentarima, ipak ima blagog zagrevanja... Hvala na odgovorima

Jeste mozda zazvucalo bezveze to sto napisah, ali Ankerove cene su takve da za vecinu ostalih brendova moze da se kaze da su jeftini u odnosu na njega. Ima li razloga za to, mislim da prilicno ima.

Opusteno, ne mislim da je bez veze, jeste Anker broj 1 i jak sa cenama, opravdano verovatno... Akcenat je bio na par evra, to nema veze sa cenom Ankera

Uzeo sam, izmedju ostalog i zbog garancije, dva ulaza, USB i PD itd... Pozdrav

Rekao bih da ovaj poslednji updajte jeste oborio trajanje baterije malo. Onih 9 sati SOT-a su mi opali na 8 u istim uslovima korišćenja. I dalje ne vidim nikakve prednosti istog pa je možda bolje preskočiti ga.

Nije update, nego je počelo leto. Veće zagrevanje telefona, osvetljenje je veće itd.

Nazad
Vrh Dno