Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
UC297109940MY - May 13, 2019 19:09 Malaysia Post Dispatch PreAlert to Serbia

TURCIMA veoma retko treba vise od 4 dana

Imam jos oko 15 posiljki.. MY, SG, YP.. Sve su poslate u periodu 5.5 - 21.5.

Meni danas stigla pošiljka naručena sredinom februara, Yanwen UB..... YP, vec sam se odavno oprostio od iste a pre oko nedelju dana dobio i refund, bio sam ubeđen da je izgubljena. Koji je proces za uplatu prodavcu na e-bay-u, direktno njega da kontaktiram ili da se obratim e-bay-u?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Zavisi kako se organizovao prodavac, najbolje da se njemu obratiš.

Samo da meni stignu ove SG, one su najvrednije.. a ove ostale kad stignu, stigle su. :D

Meni iz Singapura stigao na carini za 6 dana.. A već 10 dana čekam carinjenje.

Sent from my Mars pro using Tapatalk

Stigla mi danas posiljka preko "China Post Ordinary Small Packet Plus" bez trackinga za 13 dana.

Poslednja izmena:
Meni danas stigla pošiljka naručena sredinom februara, Yanwen UB..... YP, vec sam se odavno oprostio od iste a pre oko nedelju dana dobio i refund, bio sam ubeđen da je izgubljena. Koji je proces za uplatu prodavcu na e-bay-u, direktno njega da kontaktiram ili da se obratim e-bay-u?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

javis se prodavcu on ti posalje link za repay ako je islo preko paypala

moju SG od 13.05. podnose na pregled, još nije došla na red :)

Neke posiljke su pre 10 dana stigle u Srbiju i jos nisu stigle do mene, a neke su juce stigle u Srbiju i evo vec danas stigle i do mene, uglavnom mi posle dan dva isporuce. Sta li se desava sa ovim od pre 10 dana sto su stigle, sto ih nema jos uvek?

Poslednja izmena:
Stigle u Srbiju, videle kako se ovde radi, pa odlucile da odu na odmor prvo?

Pa sta mislite da se radi, osim sto cekaju carinjenje? :D

Navedite u kom je formatu broj za pracenje i koji je zadnji status.

npr.
Za Yanwen LPxxx koje najcesce imaju i UC..MY broj , status Item Posted Over The Counter to Serbia ne mora da znaci da je posiljka stvarno stigla u Srbiju.

Stigle u Srbiju, videle kako se ovde radi, pa odlucile da odu na odmor prvo?

Pa sta mislite da se radi, osim sto cekaju carinjenje? :D

U pitanju su drangulije od 1$. A bile su mi neke naocare na carini prekjuce i poslali ih juce, danas stigle.

Navedite u kom je formatu broj za pracenje i koji je zadnji status.

npr.
Za Yanwen LPxxx koje najcesce imaju i UC..MY broj , status Item Posted Over The Counter to Serbia ne mora da znaci da je posiljka stvarno stigla u Srbiju.

Arrive at destination country post office to pise. UC167195142YP

UC167195142YP

Malaysia Post - May 16, 2019 13:35 Dispatch PreAlert to Serbia

Yanwen Logistics - May 18, 2019 17:00 CN Arrive at destination country post office

POSILJKA SIGURNO NIJE STIGLA ZA 2 DANA ( iz Malezije u Srbiju ) - najcesce je taj rok oko mesec dana

Yanwen Logistics je oduvek bio problematican i u vecini slucajeva njihovi statusi nemaju veze sa realnim stanjem

Jel i dalje preko singapurske stiže brže nego china post air mail?
Imam još i opciju turkey post, tu je najmanja poštarina. I aliexpress standard shipping šta god to bilo.

Pa u dosta slučajeva je Singapurska najbrža. AliExpress Standard shipping je preko Singapurske pošte isto. Koliko sam pratio ovde Turska je isto brza.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

• Like
Reagovanja: M J
^ Nisam znao ovo za standard shipping da isto ide preko SG pošte ;)

Ni ja. O pa to su dobre vesti.
Ja mislio da su sve spore pa da mi kažete da li je snigpur najbolja opcija, ionako je cena poštarine nebitna sve je tu dolar gore dole.
A sad kažete da su svi brzi.

Jednostavnije onda ovako, kažite koja je najgora, koga izbegavati? :D

Screenshot_1.png
Screenshot_2.png
AliExpress Standard Shipping - SG

Obe posiljke me ispostovale maximalno do Srbije, jos samo da me ispostuje carina (malo teze).. :D

Bez praćenja je najgora [emoji16]
Kineska pošta sa praćenjem bar meni što je dosad stizalo nije baš nešto brzo, vrti se tu oko mesec dana.
Singapurske pošta mi je uvek u rasponu 7-21 dan.

Bez praćenja meni pola stvari i ne stigne uopšte : (
Onda istekne jer zaboravim pa ostanem bez novca. Sa dealextreme sam se natezao strašno dugo, sad su mi tek refundirali za pošiljku iz decembra, lol

Pa sam si kriv sto neplaćaš preko PayPal-a. Traženje refunda kad zavisiš samo od dobre volje Kineza je čist mazohizam.

Ja zato idem fazonom da kad narucujem nesto bitnije i skuplje ide preko RP/RB...CN/SG. Ovo ostalo sitno, kad stigne, stiglo je. Nisam imao frke bar za sad. Cekam i ja UC...MY, UQ...SG, UC...YP. Jedna mi je takva stigla pre neki dan, postavo sam ovde. A za ove ostale, videcemo koliko im treba.

Ne znam kako tačno paypal funkcioniše, ne shvatam to. Na aliexpresu plaćam direktno karticom (intesa internet ili telenor mastercard) dok na ebay mi je povezan paypal i ide preko njega.
Zaštita kupaca na aliexpresu funkcioniše dobro samo treba se setiti za dispute pre nego što istekne rok. Ne mogu da dreždim stalno i razmišljam, navikao sam da kliknem platim i zaboravim na to, godinama je uvek stizalo pre ili kasnije. Sad se nakupilo dosta pošiljki sitnih koje je neko ukrao u tranzitu.

Ni ja. O pa to su dobre vesti.
Ja mislio da su sve spore pa da mi kažete da li je snigpur najbolja opcija, ionako je cena poštarine nebitna sve je tu dolar gore dole.
A sad kažete da su svi brzi.

Jednostavnije onda ovako, kažite koja je najgora, koga izbegavati? :D
Singapurska je brza, Hong Kong isto brza, preko njih stiže za najduže 14 dana, uglavnom stiže za 7 dana.
Turska je isto dobra.
Kineska je spora, preko njih u zadnje vreme stiže za 40 dana.
Post NL je još gori, tu retko šta je ispod 45+ dana.
Belgijska je spora, Švedska isto, Malezijskom dugo nisam ništa uzimao, trenutno imam jedan paket preko njih, pa ću videti, pre je preko njih znalo da bude od 3 do 6 meseci.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Meni je stigla maska za telefon preko Belgijske pošte za 86 dana [emoji16]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno