Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Završiće i to Sanderson ako debeli zvekne :d

Ma ni knjige nema šanse da završe priču na način koji neće biti totalno zbrzan... Zato debeli sad i ima problema da ih napiše.

Poslednja izmena:
IMDb nije merilo...ali trenutna ocena poslednje epizode 5.0. Sve je jasno.

GoT finale mada i cela S8

OQ2AF35.gif

q3dnuYY.gif

8Q0QVHZ.gif

CsEzUDg.gif

Definitivno najdosadnija epizoda kompletnog serijala. Mogao sam da razumem sve epizode ove sezone zasto su i kako su uradjene ali ova...

ubijanja Denerys bas mlako, uloga Arje u ovoj epizodi nikakva... Bas sam se smorio

Sent from my Poco F1 using Tapatalk

Nije losa zadnja GOT ali..
kad opet znam momenat kad ce Dzon da je rokne, pa dal moguce da koriste najgori sablon koji je toliko izlizan? Neki drugi momenat iznenadjenja, bilo sta i nikako kad su sami nego pred sto vise ljudi da bi se videla reakcija drugih. Tako bih ja uradio.
Dalje, happy end. Znaci, Bran-a i Sansu bi roknuo samo tako da ne znaju sta ih je snaslo. Onog Crva, glistu sta li je bi roknuo na nacin koji nije zabelezen na televiziji. Dzon da bude kralj, ostali da sluze. A ne, oni ga poslase u sumu da bude drvoseca, sam, dok svi ostaju da lade jajca i uzivaju. Kad su ga vec poslali, dodao bih Sema da bude uz njega, on mu kao najbolji prijatelj?? A ne, i on ostao da ladi jajca. Ostale da ne komentarisem, koliko patetike.
Sto se tice knjiga, debeli je koliko vidim i producent serije, sto znaci da je on ovo odobrio tako da ne ocekujte nista bolje u knjigama. Taj je zavrsio i sad samo bije mrtvog konja da ucari jos koji dinar da nabije jos u guzicu kila, valjda bi da pretekne planinu, sta li.
Od mene 4/10 i to je velikodusno debelom seronji koji umesto da je napisao scenario on juri rekord u tezini za Ginisa.

Meni nije jasno... Jel The Room bolji od GoT S8? :d :d :d

Ne mozes porediti film i seriju nikada, za film ocena 6 i preko je vrh vrhova, serije ispod 8 se smataju losim ili tesko gledljivim.
Ocena 5 za seriju je jadnaka 1 plafon 2 za film!

Bravo djalfe , potpisujem svaku rec. Ipak se nadam da nisi u pravu za debelog prdonju i da ce napisati knjigu da valja, ali to je samo nada iako sve okolnosti govore ono sto si rekao!

Poslednja izmena:
Totalna katastrofa ocena 1/10
Ne znam odakle da pocnem, ajde prvo od Brena covek ne zeli da vlada i govori Tirionu u nekoj od prethodnih epizoda da on sada zivi u proslosti, a ovde sada govori da je zbog krunisanja i dosao wtf, Arja ide da istrazuje wtf sta je ona Lara Croft, samo krunisanje Brena u kralja *mjau**mjau**mjau* ja bi to nazvao Mrak film parodiju na Got, Jon u nocnu strazu, jel to i dalje postoji neka pretnja wtf, Drogon odlece gde, da zmaj sahrani telo ili sta vec, Bren ce ga naci ili pratiti vranama itd, sramota sta su nam podvalili i na kraju zar ne treba da je Brien uz Sansu kraljicu zasebnog severa, a ne uz ovog trookog ili sta je vec? Neprihvatljivo

Da dodam i ovo
Ocekivao sam barem jednog Belog hodaca na kraju kada Dzon odlazi iza kapije, ne znam zasto, pa tu kraj i scena sa Deneris, a iza zmajeva krila, delovalo mi kao da je ona sada Djavo, kao da su nhena krila :-D

Sent from my iPhone using Tapatalk

GoT
Bila mi je zanimljiva scena kad je Drogon istopio Gvozdeni presto, valjda je zmaj dovoljno bio pametan da vidi da su tih 1000 skovanih maceva uzroci svih ratova i smrti njegove "majke" odnosno Deneris. Na kraju je on prekinuo tocak koji je ona toliko spominjala. Glupost je sto je Bren postao kralj, koliko puta je spominjao da njemu nije mesto tu nego da ima drugu svrhu al ajde. Mislim da ce u knjizi biti detaljnije razradjeno i malo drugacije valjda, mislim da se debeli nije tu pitao mnogo o reziranju serije, nju su oblikovali budzet i vreme, posebno 8. sezonu.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

GOT - Blago razočaran. Zbrzano mnogo, moglo je to i bolje. Ostaju mi pitanja zašto ovo ovako, zašto onako. Sreća, pa se završila.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Katastrofa od zadnje epizode,da *mjau**mjau**mjau**mjau*m onog ko je napisa.

Apropo GOT...
Sećate li se da se "kraljeubistvo" pravda time da je ludi kralj hteo da spali grad onim zelenim plamenom pa je neko, eto morao da ga spreči?
Niko da stane u odbranu Deneris što je sprečila očiglednu zamku koju je spremala Sersei (zeleni plamen gori na mnogim tačkama u gradu dok zmaj spaljuje).
Treba da tražimo reviziju i hitnu raspravu u Hagu ili sličnom ekvivalentu.

Poslednja ep. GoT meni je bas ok... 8/10
Ne znam cemu ovolike pokude, nije savrsena, ima mnogo nedorecenih stvari, ali za ovako skracenu verziju odlicno je ispala.
U svakom slucaju je za klasu bolja od nekih serija koje se emituju, razne strele, flesovi, superprirodnjaci, putnici itd.

Ne mozes porediti film i seriju nikada, za film ocena 6 i preko je vrh vrhova, serije ispod 8 se smataju losim ili tesko gledljivim.
Ocena 5 za seriju je jadnaka 1 plafon 2 za film!

Bravo djalfe , potpisujem svaku rec. Ipak se nadam da nisi u pravu za debelog prdonju i da ce napisati knjigu da valja, ali to je samo nada iako sve okolnosti govore ono sto si rekao!

Sto poredjenja sa The Room tice, zezao sam se... Sto se tice izjave da sam gledao makar tri sezone drugih serija (dok se emitovao GoT s8) nisam se zezao.
Kao sto rekoh pokusaj pisaca/producenta/reditelja da kopiraju Martina je "kulminiralo" u 8. sezoni - iskreno mi zao da toliko p**aju po ljudima koji su pratili sve vreme da bi gledali djubre na kraju... Sa druge strane, uvek ste mogli da prekinete sebi muke kad je serija pocela da "mirise cudno" (krajem 4. sezone sam digao ruke)

Yojinbo vise ti pises o GoT-u nego ljudi koji gledaju...

Mene samo zanima kakav su ljudi kraj ocekivali posto su svi toliko razocarani. Jeste poslednja sezona zbrzana i neke smrti su lose uradjene i nekako nedorecene, pogotovo
Night King-a, Sersei i Deneris,
ali ne znam kakav su to kraj ljudi zamisljali.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Tako je, cim "zamirise" bataliti. GoT je krenuo da se oseca tek sad (bar meni) ali i dalje mi je dobra i draga i svakako mi je krivo sto su u$rali na kraju.
A kraj za Dzontru
Da zavrsi kao Arthas. https://www.youtube.com/watch?v=HjtnfgBJaYw
Ode tamo na kraj severa, gde je NK preobracao bebe na onom oltaru, tamo ceka kruna, stavlja je i poplave mu oci. Onda bleji, ceka vreme kada ce opet krenuti.

Poslednja izmena:
Sto se knjige tice, ne ocekujte sad neke epohalne promene, kostur price je verovatno isti, samo ce matori natenane bez zurbe disprica sve sto je i planirao, detaljno, bez preskocenih delova i naravno redosledom kojim je on zamislio da prica tece.
Jeste on bio savetnik sto se serije tice, ali nije uticao i odlucivao sta ce raditi s njom. I za ove sezone koje su pretekle knjige dao im je ugrubo sta i kako, a na njima je bilo da to razviju i spakuju u epizode.

Medjutim osetilo se u dijalozima, dok su imali knjige kao materijal i potporu, kvalitet se drzao donekle, bez knjiga, prepusteni sami sebi i dodajuci bezvezne nebitne stvari, kvalitet se srozavao. Ali ajd u paketu da kazemo ok serija, cak i ovako.
Ko jos nije citao sada je pravo vreme da pocnete i uzivate u svetu Vesterosa, kako dolikuje.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ne znam cemu ovolike pokude, nije savrsena, ima mnogo nedorecenih stvari, ali za ovako skracenu verziju odlicno je ispala.
U svakom slucaju je za klasu bolja od nekih serija koje se emituju, razne strele, flesovi, superprirodnjaci, putnici itd.

Nije mi jasno kako neko moze da napise nesto ovako, osim da je povrsno gledao seriju?
Kako odakle ovakve pokude, tebi je u redu da jedan od nosecih likova za jednu epizodu odlepi i postane unistitelj sveta, jer eto imala je gubitke, robinju i zmaja???
Neko ko oslaobadja svet od tiranije u sekundi postane najmonstruoziji ubica dece i zena.
Sve i da je prica ovakva kakva jeste , ekranizacija je uzas, jer ne mozes na ovaj nacin do sad nezabelezn praviti twistove i karaktere koje si gradio godinama preko noci promeniti.
Da ne pricam o rupama, nedorecenim stvarima, neobjasnjenim dogadjajima na koje su zaboravili, evo pitanje , kako Sivi Crv ne ubi Dzona, zasto bi i ko bi mu sudio???
Da li ima ikakve logike i smisla u postupcima likova.Drugo dijaloz su pisani za retardirane kauboje, nema vise dramskih tekstova punih mistike, vec se islo na cist VFX, prve cetiri sezone toga nije bilo , sto su vise uvodili VFX sve je manje bilo odlicnih dijaloga.
Zamisli da je na kraju LOTR Aragorn uhapsen zbog ubistva Saurona, Legolas proglasava nezavisnost, A Pipin se penje na tron.
Da si zaista pazljivo pratio kako su se karakteri gradili, video bi da su neke stvari nemoguce, a finale serije je produkt na brzinu napisane price gde nisu imali vremena da se sete i popune sve rupe.
Ja sam za Dugu noc krivio Sapotchnika za losu reziju , ali sam shvatio da je doveden u nemogucu situaciju losim scenarijem i da mu nije preostalo nista drugo osim da krsi pravila rezije i montaze.

Poslednja izmena:
Meni ce serija ostati kao jedna od najboljih koje sam gledao do sad. Nije savrsena 8. sezona ali secam se svih epizoda do 7. jedva sam cekao da pocne nova, uzivao sam u tim satima gledajuci. Naravno svi imaju drugaciji ukus tako ne vredi o tome raspravljati

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Yojinbo vise ti pises o GoT-u nego ljudi koji gledaju...

Mene samo zanima kakav su ljudi kraj ocekivali posto su svi toliko razocarani. Jeste poslednja sezona zbrzana i neke smrti su lose uradjene i nekako nedorecene, pogotovo
Night King-a, Sersei i Deneris,
ali ne znam kakav su to kraj ljudi zamisljali.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ili ti moji postovi jednostavnu bodu oci... A verovatno ces jos vise jer se serija zavrsila pa samim tim i spamovanje teme svakog ponedeljk-utorka.
Toliki vapaj i ocaj zbog krs serije, verujem da je vecina kolega htelo da vas lisi muka odmah na licu mesta... 🙂

Sad but true...
Game-Of-Thrones-season-8-episode-5-memes.jpg

GoT nije nivo Arrow, Flash itd. Već Breaking Bad, Sopranovi pa možda i Dexter. U stvari pretendovala je da bude GOAT.
Niko nije tražio da skraćuju sezonu. Imali su dve godine i najveći budžet do sada. I dobili smo teško sr**e.
Zadnja sezona i jeste svedena na serije koje pominješ.

Budući da se trenutno takmiče ko može bolje da u*ebe Star Wars, može se reći da je sezona 8 bila prijemni ispit za ovu dvojicu. Prijemni su rasturili.

Nije mi jasno kako neko moze da napise nesto ovako, osim da je povrsno gledao seriju?

Nije u pitanju povrsno gledanje, citao sam i knjige pre nego je pocelo snimanje serije, upoznat sam sa pricom i likovima.
Nisam ni kriticar ni reziser pa da primecujem sve te detalje, bitniji mi je celokupni utisak (zabava?). Sta da kazem, meni se dopalo, a drugome ne mora..
Ne daj boze da svi imamo isti ukus.😛
Ima nedostataka, ne kazem (pogotovo mi se nije dopalo kad su skrenuli sa pricom), prezalio sam i odbio im na ..... (ovo se odnosi na scenariste i producente😉)
Volim da pogledam kad se ekranizuje neka knjiga koju sam citao i koja mi se svidja.
Jedva cekam da "bucko" napise (objavi) nastavke da vidim kako ce on da resi pricu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno