kad su roknuli Remzija (u stvari, još mnogo pre toga, ali Remzi je bar malko držao pažnju). Onda forsiranje patetičnog Snow-a, i njegovih avantura. Lik vuče najbesmislenije poteze, svi ga gledaju belo i prate ga, priča najveće nebuloze (čak i u ovoj zadnjoj), svi ga gledaju... i veruju mu.
Ti u prvoj sezoni imaš Tiriona kako ponižava Džona (koji je bio potpuno isti zamlata kao sada), a sada mu (zadnjih par sezona), Tirion odjednom veruje. Nije Džon porastao, nego su Tiriona smanjili (nije imp fora). Očekivao sam da se to ne desi.
Očekivao sam da Night King odvali sve živo do Dorne, i da možda i pobedi, a možda i ne.
Očekivao sam da Sersei, buraz joj, 2 zmaja, Sandor, i još mnogo drugih likova mnogo epskije ginu.
Očekivao sam da Arja ima neku ulogu (u zadnje dve), a ne da je uludo šipčila do King's Landing-a, a mi je pratili, i ništa se nije desilo.
Očekivao sam da Deneris mnogo više strada od puke smrti (jer za ono što je uradila, smrt je preblaga kazna).
Oćekivao sam bolje razrešenje na kraju. Ovo je srednje žalosno. Evo konkretno: Arja je po meni mnogo više zaslužila da bude queen of the North od Sanse (Sansa da bude glavna štrikačica na celom severu). Iron Throne su mogli i da ukinu (ne znam sada ni čemu ona scena sa zmajem). Ali ako su ga već ostavili, Džonu bih dao da bude king's guard, ko što maločas rekoh, eventualno bih Brienu smuvao sa njim (njoj puna kapa), Sema u citadelu da bude glavni inovator, Brena na sever da opšti sa vranama o prošlosti, Tirion može kao desnica da ostane.
A za kralja? Pa Varis bi bio najbolji... ah da.. njega ubiše.