Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovde je covek decidno objasnio gde i kako su Dumb i Dumber napravili glupost, ovo je sa stanovista pisca i analize dela, bez ulazenja u detalje i sitna crevca, vec objasnjenje stila pisanja Martina i ova dva mongoloida:

https://www.youtube.com/watch?v=HEHQroskxkk

Ovde je uradjena i analiza sta ce biti dalje sa HBO planovima za mnoge serije koje imaju u planu i kakve ce posledice ovo imati na njih.

Poslednja izmena:
GOT finale, gore od ocekivanog.. sto sam na kraju krajeva i ocekivao.
Scena sa Drogonom i Gvozdenim tronom, ulazi u anale kao najbesmislenija i najgluplja scena u istoriji kinematografije.

• Like
Reagovanja: M J
Stvarno katastrofa od finala.. nisam hejtovao sve epizode, cekao sam da se skroz zavrsi, i nerealno koliko slab kraj.. na kraju ispade komedija? Osim nekih Tirionovih forica tokom cele serije, mislim da nije i zanr "comedy"?

Na stranici N1 postoji anketa,eto pozivam vas da negativno ocenite zadju sezonu nase omiljene serije!

Daleko od toga da je epizoda odlicna ali priznajte da ste je i pored svega ipak odgledali. 🙂

Iskreno nisam bas ovakav kraj ocekivao kada je izbor kralja u pitanju kao i nacin ubistva Deneris. A vece sa Tirionom na celu je tek smesno.

Poslednja izmena:
Treba ovu seriju i na FB oceniti najmanjom ocenom.

ubistvo Deneris,Dzon razocaran biva proteran,postavljanje trooke vrane za novog kralja a u celoj seriji je biljka,rasturanje sedam kraljevstva na sest a sedmo vodi prepotenta *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*...ovo je komedija a ne serija.

Naravno da smo gledali, kako bi komentarisali inace, ali ako smatras da je to poenta onda ...

Ne znam zašto vam Sansa toliko bode oči, to je jedan od najbolje izgrađenih likova u serijalu.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Ili ti moji postovi jednostavnu bodu oci... A verovatno ces jos vise jer se serija zavrsila pa samim tim i spamovanje teme svakog ponedeljk-utorka.
Toliki vapaj i ocaj zbog krs serije, verujem da je vecina kolega htelo da vas lisi muka odmah na licu mesta... 🙂

Sad but true...
Naprotiv.

Prvi nisam odusevljen serijom (a ni knjigama), odavno sam pricao da je kvalitet opao i da ima dosta toga za kritku. Ali to ne znaci da je negledljiva, bolja je od vecine i dobra je zabava.

A ti malo malo pa dolazis da ljudima elaboriras da grese sto gledaju i da to ne valja nista 🙂

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Got.

Srednje žalostan završetak, ali na svu sreću, moje najcrnje slutnje o hepiendu, i Džonu the pglu na tronu, se nisu obistinile. Doduše, nije mi nekako ni ovaj kraj za njega. Bolje da su ga šibnuli u king's guard (glup, lojalan, i dobro se mačuje), nego ovaj bedak (idi na sever, pa na jug, pa aj opet na sever...).
Drago mi je što nema hepienda, i nemam ništa protiv i da kraj bude tragedija.
Ali ovo nije tragedija, ovo je dosada.

Što se tiče Martina, očekujem da knjige imaju bolji kraj, ali ne toliko bolji kraj. Ipak je on ispleo svu tu mrežu, i čisto sumnjam da i sam može da se iskobelja maestralno iz nje. Ne možeš pobiti većinu gotivnih likova, otvoriti milion tema, i umesto da zatvaraš, ti samo otvaraš nove, i da sad osmisliš ne znam kakav kraj da to opravda sve predhodne besmislice.
Ali osmisliće dovoljno dobar da mnogi zagriženi fanovi knjige mogu da kažu fanovima serije: "Eto, reko sam ti...".

Mene samo zanima kakav su ljudi kraj ocekivali posto su svi toliko razocarani.

Šta smo očekivali u ovoj zadnjoj, ili šta smo očekivali uopšte?
Sve je otišlo dođavola...
kad su roknuli Remzija (u stvari, još mnogo pre toga, ali Remzi je bar malko držao pažnju). Onda forsiranje patetičnog Snow-a, i njegovih avantura. Lik vuče najbesmislenije poteze, svi ga gledaju belo i prate ga, priča najveće nebuloze (čak i u ovoj zadnjoj), svi ga gledaju... i veruju mu.
Ti u prvoj sezoni imaš Tiriona kako ponižava Džona (koji je bio potpuno isti zamlata kao sada), a sada mu (zadnjih par sezona), Tirion odjednom veruje. Nije Džon porastao, nego su Tiriona smanjili (nije imp fora). Očekivao sam da se to ne desi.
Očekivao sam da Night King odvali sve živo do Dorne, i da možda i pobedi, a možda i ne.
Očekivao sam da Sersei, buraz joj, 2 zmaja, Sandor, i još mnogo drugih likova mnogo epskije ginu.
Očekivao sam da Arja ima neku ulogu (u zadnje dve), a ne da je uludo šipčila do King's Landing-a, a mi je pratili, i ništa se nije desilo.
Očekivao sam da Deneris mnogo više strada od puke smrti (jer za ono što je uradila, smrt je preblaga kazna).
Oćekivao sam bolje razrešenje na kraju. Ovo je srednje žalosno. Evo konkretno: Arja je po meni mnogo više zaslužila da bude queen of the North od Sanse (Sansa da bude glavna štrikačica na celom severu). Iron Throne su mogli i da ukinu (ne znam sada ni čemu ona scena sa zmajem). Ali ako su ga već ostavili, Džonu bih dao da bude king's guard, ko što maločas rekoh, eventualno bih Brienu smuvao sa njim (njoj puna kapa), Sema u citadelu da bude glavni inovator, Brena na sever da opšti sa vranama o prošlosti, Tirion može kao desnica da ostane.
A za kralja? Pa Varis bi bio najbolji... ah da.. njega ubiše.

Posle kompletnog smeca koje je ceo 8.serijal mislim da su sa ovom epizodom izvukli najvise sto su mogli. Ono sto mi je jako interesantno da sve teorije koje su fanovi imali kroz prethodne sto serijale sto epizode su se pokazale kao briljantne i naveliko stvaralacki superiornije od ovoga sto smo dobili.

Trebalo je Deneris u Hag.:eyebrows:

More...

Drakaris! :cuss:

Spremljen je totalno drugaciji kraj, ali su nakon globalnog pritiska i gneva na tnjnjiterima, zbog nacina kako se Dzon Snezni rastao od svog jezovuka Duha, producenti bili prinudjeni da izmene sve i spoje ih ponovo.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Got.

Šta smo očekivali u ovoj zadnjoj, ili šta smo očekivali uopšte?
Sve je otišlo dođavola...
Ti u prvoj sezoni imaš Tiriona kako ponižava Džona (koji je bio potpuno isti zamlata kao sada), a sada mu (zadnjih par sezona), Tirion odjednom veruje. Nije Džon porastao, nego su Tiriona smanjili (nije imp fora). Očekivao sam da se to ne desi.

Oćekivao sam bolje razrešenje na kraju. Ovo je srednje žalosno. Evo konkretno: Arja je po meni mnogo više zaslužila da bude queen of the North od Sanse (Sansa da bude glavna štrikačica na celom severu). Iron Throne su mogli i da ukinu (ne znam sada ni čemu ona scena sa zmajem). Ali ako su ga već ostavili, Džonu bih dao da bude king's guard, ko što maločas rekoh, eventualno bih Brienu smuvao sa njim (njoj puna kapa), Sema u citadelu da bude glavni inovator, Brena na sever da opšti sa vranama o prošlosti, Tirion može kao desnica da ostane.
A za kralja? Pa Varis bi bio najbolji... ah da.. njega ubiše.

Tirion nije ponižavao Džona u prvoj sezoni, već mu je dao savet da Džon nikada ne zaboravi ko je, jer svet neće, i da to nosi kao svoj štit kojim neće niko moći da ga povredi. S obzirom da je pričao o njemu kao drugačijem, kao što svet gleda na njega, Tiriona.

Za Arju i nema puno logike da bude Queen of the North, jer razvoj njenog lika nikako nije išao u tom smeru. Ona je prosto postala Assassin i nije nikakva Lady of Winterfell kao što je i sama mnogo puta kroz seriju ponovila. Ono što im debelo zameram je što su iskoristili fan servis i na nju preneli bitniju ulogu nego što ona zaslužuje. Ono sa njom i Night King-om je teška *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ana. Od početka do kraja u toj epizodi, u svakom detalju.

Mene samo zanima kakav su ljudi kraj ocekivali posto su svi toliko razocarani. Jeste poslednja sezona zbrzana i neke smrti su lose uradjene i nekako nedorecene, ali ne znam kakav su to kraj ljudi zamisljali.

Što se tiče ostalih šta smo očekivali po nekoj logici...

Džon je skroz promašeni lik (sa najglupljom sudbinom) jer na kraju od njegovog oživljavanja do sada, on nema nikakvu bitniju ulogu. Predstavljeno je kao da je vraćen nazad kako bi ubio Deni i sprečio tiraniju i masakr, a to je mogao i sam Tirion da uradi jer je i do sada prolazio pored zmajeva lagano. Čak je imao i više motiva a time bi se dobila simbolika da je uradio isto ono što i njegov brat Džejmi sa Ludim Kraljem. Još na kraju Džona bacaju na Zid jer jedan Crv (koji pritom odlazi na drugi kraj sveta) traži pravdu i da dok bude živ brani kraljevstvo od ....nog snega. Kojeg i neće dugo biti s obzirom da je onim detaljem u poslednjim scenama najavljeno proleće.

Ne znam zašto nisu mogli i sa Tirionom da naprave opasan plot twist, jer je imalo jako dobrih veza sa njegovom pričom i likom da ispadne da je i on jedan od Targerijana?

Bren Polomljeni samo pre par epizoda jasno kaže da on više nije Bren već Trooka Vrana i da živi u prošlosti i samim tim više nema želja ni za čim, a naročito ne za nekom titulom vladara (pošto je on naslednik Severa), sad odjednom na to odgovara "Zašto misliš da sam prevalio ovoliki put?"!? Hebe lud zbunjenog. Sreća njegova što ima točkove i svoj tron vozi sa sobom, pa mu nije neka šteta što je onaj gvozdeni istopljen.

Ovi usputni manje više tamo gde jesu, mada sa teškim rupčagama u logici.

Nadam se samo da će sve ovo biti dobar pokazatelj producentima Witcher-a kako da ne rade.

Poslednja izmena:
Nisam baš totalno nezadovoljan sezonom ali sam generalno gledano jaaako nezadovoljan i razočaran tako da bih joj dao neku četvorku i to zbog, u nekim scenama fantastične muzičke pratnje i vizuelno impresivnih nekih scena koje uspevaju bar delimično da mi skrenu pažnju sa očajnog scenarija, smešnih dijaloga i užasnog kraja.

Ono što je još gore jeste da su vremenom, iz epizode u epizodu, očekivanja drastično padala a razočarenje eksponencijalno raslo da bi kulminiralo ovom epizodom.

Sa ove tačke gledišta teško mi je i da poverujem da su ovoliko uspeli da ukake sezonu i uopšteno seriju a da iz nekog razloga to nisu radili namerno, pošto onda treba imati ekstreman nedostatak talenta i biti brainless u nivou neživih iz treće epizode...

A kad se samo setim sa kolikim sam isčekivanjem očekivao ovu sezonu i planirao da svaku epizodu gledam premijerno u 3h noću, da bi me doveli do toga da nisam imao volju, ne da gledam u 3h, ne da uzmem slobodan dan da bih odgledao kad ustanem kao prvu epizodu, ne da gledam po odmah po povratku sa posla na HBOGo, već sam jedva imao volje da odoleva odgledam i sada u 20h...

I slobodno mi ne bi teško palo ni da je pogledam ni sutra ili čak prekosutra a to je do ove sezone bilo prosto nezamislivo...

Tugo pregolema, ovaj zadnji serijal je uspeo da učini da mrzim sebe što sam tolike sate ostavio na ovoj seriji. Ne zna se ko je gluplje skončao 🙁

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Pogledao sam sve sezone GOTa iako sam odolevao sve ove godine. Komentari ovde su me naterali da je pogledam. Od razocaranja, do odusevljenja i na kraju opet razocaranja se stice zakljucak da ne treba verovati komentarima, propagandi, vec samom sebi. Da je nisam pogledao ne bih nista propustio. Ceo serijal malo bolji od arrow, i the flash.

ja sam mislio da me zezaju sto gledam narodnu verziju, a da su na hbo pustili normalnu, kako je bilo glupava epizoda.

Meni je baš dobra ova poslednja epizoda, puna simbolike i realno je da ovako završi

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Tirion nije ponižavao Džona u prvoj sezoni, već mu je dao savet da Džon nikada ne zaboravi ko je, jer svet neće, i da to nosi kao svoj štit kojim neće niko moći da ga povredi. S obzirom da je pričao o njemu kao drugačijem, kao što svet gleda na njega, Tiriona.

Za Arju i nema puno logike da bude Queen of the North, jer razvoj njenog lika nikako nije išao u tom smeru. Ona je prosto postala Assassin i nije nikakva Lady of Winterfell kao što je i sama mnogo puta kroz seriju ponovila. Ono što im debelo zameram je što su iskoristili fan servis i na nju preneli bitniju ulogu nego što ona zaslužuje. Ono sa njom i Night King-om je teška *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ana. Od početka do kraja u toj epizodi, u svakom detalju.

Loše sam se izrazio onda - pardon. Nije ga ponižavao, nego mudro savetovao.
Ipak, zaključak je isti: Nije Džon porastao, nego se Tirion smanjio.

Za ovo drugo se sve slažem... hteo sam više da pokažem, da i nešto što mi je prvo palo na pamet, dok sam pisao post, donekle može da bude suprotstavljeno (skupo plaćenom) zvaničnom scenariju. Šta da je neko od nas seo i porazmislio? Šta da je neko od nas seo i 9 meseci razmišljao?

Poslednja izmena:
Kakav su ljudi kraj ocekivali ?
Pa ono sto je bilo prikazano u drugoj sezoni, a pogodio sam da ce biti ista scena (denerisina vizija) tron nije niciji. Samo mnogo manje glupavo. I naravno novi nk i krece sledeci krug, za hiljadu godina krece opet invazija.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Scenaristički vrhunac GOT S08, je kada u petoj epizodi kraljica Sersei kaže: Not like this! E pa draga Sersei, upravo tako. Ovo je bila parodija na GOT, prava osma sezona ide od sledećeg ponedeljka [emoji23][emoji23][emoji23]

Huawei P10

Poceo Hanna seriju i posle par epizoda mi je ok, preporuka 7/10

GOT kao i do sad totalno izhajpovana serija jedino par epizoda gde je bas bas vrh odradjeno recimo kao epizoda battle of the bastards... Imam utisak ko da gledam indijsku seriju gde se gledaju pola sata i kao neki dijalozi ovo ono 🙂 Po meni upropascena serija koja je imala mnooog vise potencijala... Naravno to je moje misljenje, mozda se nekome svidela serija...

Poceo Lucifera na silu i mogu vam reci da sam iznenadjen nakon prosle sezone koja je dno dna ovo je pravo osvezenje...

Cernobil nece pre 21h sutra? [emoji849]

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

jedino par epizoda gde je bas bas vrh odradjeno recimo kao epizoda battle of the bastards...

Apropo, Battle Of The Bastards...
(ovo nije direktno pitanje tebi, nego svima)
Viđam već dugo vremena tolike hvalospeve o toj bici. i nikako ne mogu da se načudim, šta ljudi toliko vide u tome?
Meni je bila veoma prosečna bitka. Čak sa mnogim nelogičnostima (pustiš diva da pogine tek tako, a da si ga okovao čelikom, niko ne bi mogao da ga zaustavi).
Ne kažem... dobra je bitka... reditelj je odradio odličan posao (peglajući nelogićnosti bitke), ali moja suštinska pitanja su:
1) Po čemu je ta bitka, iole po kvalitetu prišla, bilo kojoj bici u, recimo, Braveheart?
2) Po čemu je ta bitka bolja od napada na King's Landing (ono kad je nesrećni Stanis/Koštunica prvi put napao)?
3) Po čemu je ta bitka bolje odrađena od bitke kada divljani napadaju Castle Black?

Stalno čujem komentare "najbolja bitka svih vremena", a šta se sve snimilo (počev od Ben Hur-a), do sada, i gledajući po neke, i dalje sam u čudu.

Uh, ne bih se baš složio, može se gledati četvrta ali ni blizu prve 3, barem meni, jednostavno su likovi nekako smor u odnosu na ekipu iz prve tri sezone... 🙂

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk
Završih četvrtu sezonu, izvadi je kraj za sve pare🙂

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno