Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 7 / Pro

Dobijam i ja crni za neki dan... Od firme... [emoji16]

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Evo, da i ja javim kako se završilo moje iskustvo sa utapanjem RN7...
Telefon kao što znate ima splash ali ne i pravu ip xx zaštitu... Kada se to desilo, fon je bio mrtav, pisao sam ovde, ali mi se tada javio, sam i ničim izazvan [emoji1] naš dragi Kidence preko PM da pogleda telefon. Poslao sam mu, i evo, kroz 2-3 dana telefon je kod mene i savršeno radi...
Treba li uopšte da napomenem da nije hteo ni da čuje da bilo šta naplati...(naravno neka nevina jaga će morati na kraju da plati, ali to je nebitno za ovu priču)

Eto, cuvajte telefon od vode, i pre svega pomažite jedni drugima, jer se nikada ne zna kada će vam se to vratiti...

Hvala Kidence...

SM-N960F

Inace, koja je prica sa weather wiidgetom - ne pokazuje azuriranu temperaturu, osim ako se ne udje u samu aplikaciju. A opet u podesavanjima imaju nebuloznu opciju ukljucivanja automatskog azuriranja, fiksirano od 23:00-07:00? Uz to ni Google glance ne pokazuje vreme, jedno vreme je bilo a onda nestalo skroz.

Kidence, spasilac iz senke... :D

Steta sto ga nema vise na forumu, ali kontam da su mu neke stvari dosadile.. :)

Inace, koja je prica sa weather wiidgetom - ne pokazuje azuriranu temperaturu, osim ako se ne udje u samu aplikaciju. A opet u podesavanjima imaju nebuloznu opciju ukljucivanja automatskog azuriranja, fiksirano od 23:00-07:00? Uz to ni Google glance ne pokazuje vreme, jedno vreme je bilo a onda nestalo skroz.

Jesi zakljucao aplikaciju u ramu? Meni ni WU ni windy nisu hteli da cuju za azuriranje dok ih nisam zakljucao i dao sve dozvole.

Kide kralj! [emoji122][emoji122][emoji122]

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Koji case predlazete da stiti kameru posto u fabrickom silikonu strci kamera i nemozes da spustim na ledja. Nillkin mislim da je najbolji da li gresim ?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Nillkin Scrub

Послато са Redmi Note 7 уз помоћ Тапатока

I ja imam Nillkin Frosted Shield, stiti kameru u ravni prakticno, mozes da stavis telefon na ledja a da se ne klati.
Na svim telefonima sam se uvek vracao na ovu masku, kojj god da sam isprobao.

Jel to plastika ili gumirani materijal?

Potražite na Aliju kisscase, odlične a nisu skupe. Lep osećaj u ruci, gumirane okvir je od neke mekane platike. Vidim da štite kameru na note 7, ja sam uzeo takvu za moj Honor 8x.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Nillkin je plastika, ali tanka, i ima "smriglastu" teksturu pa je odlicna za hvat. Imam i Kisscase, dobra je ali mi nekako pozadi onaj sloj "tkanine" izgleda neuverljivo.

Baš sam je sada držao u ruci. Sviđa mi se izgledom ali ne volim plastične.

Nema neki preterani izbor za Xiaomi generalno... Imas klasicne silikonske, one tanje (obicne) i one u IPhone fazonu. Ove druge fino stite telefon, s tim da se silikonski sloj oguli sa plastike ekspresno.
I tu su one "armor" maske u raznim varijantima, koje su preglomazne.

Gcam 6.2.024_RN7_V1d_plusplus.apk jel uopste moze da se slika vise od 12.0mpx ? Stock camera moze da se tera u 48mp mada je donekle besmisleno, cisto pitam.

Ne može više od 12 mpx ali koliko ja vidim ništa ne gubiš ako ne koristiš 48 mpx. Čak su mi lošije slike sa tim.
Da li i kako GCam mogu da povežemo sa stock galerijom?

Ne može više od 12 mpx ali koliko ja vidim ništa ne gubiš ako ne koristiš 48 mpx. Čak su mi lošije slike sa tim.
Da li i kako GCam mogu da povežemo sa stock galerijom?

U podesavanjima idi na GCam settings( podmeni) ,pa omoguci save portrets to DCIM/CAMERA
07f6bafba22372c689422ea5026be7d3.jpg

Послато са Redmi Note 7 уз помоћ Тапатока

Gcam 6.2.024_RN7_V1d_plusplus.apk jel uopste moze da se slika vise od 12.0mpx ? Stock camera moze da se tera u 48mp mada je donekle besmisleno, cisto pitam.
Kako ti radi ta gcam i kakve slike pravi? Treba drugu da namestim gcam, na daljinu, neću moći ja lično da testiram više apk-ova i vidim šta bolje radi. Vidim da se ova pravi baš za rn7 ali opet da čujem iz prve ruke je l sve funkcioniše kako treba?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Gcam funkcionise odlicno, instalira se apk i koristi. Nocu razlika drasticna danju ne tolika ali dosta bolji hdr jedino stock valja za neki macro 48 mpx .
98e27c3a1ac22b5475365d4b804e3b9d.jpg
b522bf1d1297374a92d1bd251b86427a.jpg

Poslednja izmena:
Gcam 6.2.024_RN7_V1d_plusplus.apk radi sve stabilno nikad nije izbacila slidze jesu bolje (i manje mb) od stock, posebno kod nekih detalja (kosa, dlaka na zivotinjama, prasina, i boje su nekako jasnije) mada ja nemam pojma nista o fotografiji.
6.2.030_RN7_V1f.apk je izasao danas nisam probao ali sam procitao da se neki zale na kresovanje povodom nekih opcija, slow motion i slicno.

Što se tiče onog problema sa proximity senzorom, o kojem se dosta pisalo ovdje, neki su to smatrali problemom, drugi ne, jedni su imali već te probleme sa Xiaomi telefonima, drugi nisu ni na ovom niti na ijednom drugom xiaomi. Ja lično 2 xiaomi-a do sada i nikakav problem sa proximity (redmi note 4x, i redmi 3 pro).

Pretražujem youtube ''Redmi note 7 proximity sensor problem'' i ne vidim baš neke ozbiljne rezultate, niti ih ima. Nekih par videa gdje se preko postavki i rebootom moba riješilo.
Znam kada je bio onaj neki drugi problem sa starom verzijom xiaomi-a (Mi4c mislim) oko neosjetljivosti displaya, da je bilo bar 10 jasnih videa koji pokazuju taj bug.
Tako da mislim da ovo oko proximity senzora nije nešto ozbiljno

Gcam funkcionise odlicno, instalira se apk i koristi. Nocu razlika drasticna danju ne tolika ali dosta bolji hdr jedino stock valja za neki macro 48 mpx

Razlika je očita, ali to je ono sa statičnom slikom gdje se ekspozicija digne. Stvarno ne znam da li i 1 od 1000 ljudi ima potrebu slikati noću statične stvari. Ako već slika noću biti će to ljudi na nekoj zabavi, pokretne mete, pod umjetnim svijetlima zatvorenog prostora ili ispod neke bandere na ulici. Mislim da ovakvu sliku stavljati kao neko mjerilo nije realno, već su ovakve slike nebitne i teška iznimka. Ako se već priča da je Gcam nadmoćna u mraku dajte primjere dokaza sa pokretnim metama, na automatskom režimu. npr.slikanje nekog plesa u slabašno osvijetljenom disko klubu ili kafiću

Poslednja izmena:
Ja samo slikam staticne stvari, sta se mrda snimam. Skoro sam se vratio s putovanja, od 840 slika nijedna nije slikana nocu.

Da li neko ima problem sa ovim telefonom i WiFi Analyser aplikacijom? Samo na ovom telefonu, po instaliranju, app "ne vidi" ni jednu mrežu....

Da li neko ima problem sa ovim telefonom i WiFi Analyser aplikacijom? Samo na ovom telefonu, po instaliranju, app "ne vidi" ni jednu mrežu....

Kome uopšte treba ta glupost od aplikacije.....
Ovo je prvi put da čujem da to neko koristi aktivno i da nije izbrisao tu glupost odmah posle instaliranja

Nazad
Vrh Dno