Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Pošto mi je ovaj telefon na pripejd kartici, svaki Pie rom mi skida po malo kredit iako su podaci isključeni.
Probao sam više Pie romova i na svim je isto.

Na Oreo romovim nema tih problema, ali mi posle nekog vremena puca Play store.
Krene da izbacuje Google Play store has stopped. Posle resetovanja malo radi pa opet krene da puca. Isto sam probao više rokova.

Da li zna neko kako ovo da rešim, jer zbog navedenog sam "osuđen" na Nougat romove?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ali ovo je domaći zadatak [emoji5].​

Slično je i sa Underground kernelom:

fa4152ce5e780160599cc49fcd322235.jpg

A o bateriji je suvišno govoriti:

d7afae1cf69fed21050f8eeae7b8afa4.jpg

Prilozi

• Screenshot_20190428-214134_Settings~01~01.jpeg
    Screenshot_20190428-214134_Settings~01~01.jpeg
    38.9 KB · Pregleda: 88
  • Screenshot_20190428-214723_Settings.jpeg
    Screenshot_20190428-214723_Settings.jpeg
    41.5 KB · Pregleda: 90
Poslednja izmena:
Pošto mi je ovaj telefon na pripejd kartici, svaki Pie rom mi skida po malo kredit iako su podaci isključeni.

Krene da izbacuje Google Play store has stopped. Posle resetovanja malo radi pa opet krene da puca. Isto sam probao više rokova.

Da li zna neko kako ovo da rešim, jer zbog navedenog sam "osuđen" na Nougat romove?

Jesi probao MiracleDROID? Poslednja oreo verzija od 19.og aprila. Ja ga teram 4 dan i brutalno je smooth i stabilan. Ni jedan pie rom mu nije ravan.

Ista priča kod mene, djubre od roma

Da, Battery [emoji2]
Do kraja sam izvukao 9h i 38min SoT.
Sta reci osim hvala Zile [emoji16]

UG Balanced [emoji16]. Interesno je da mi batt uvek bolje dobaci na Pie no na Oreo/Nougat.

Oko 80% na 4G.

[emoji847]
9935defb2a697100bd72b20422c7a71c.jpg

Poslednja izmena:

Probaj sa isključenim 4G. Takođe možeš probati da zabraniš proveru nadogradnji ROM-a - recimo uz pimoć Titanium Backup-a zamrzneš Updater app. Moguče da postoji i neka app koja bi ti odradila posao, pogledaj po netu, na xda...

Kakvo je stanje sa GCam, ima li koja da okida svetlije i oštrije slike po defaultu :D?

Po defaultu ne, ali uz malo podešavanja dobiju se prilično dobri rezultati [emoji2]
Pričam o modifikaciji kamere CameraRN4X_08.
Rusi sa 4PDA su se igrali sa lib fajlovima i promenili gamma vrednosti, tako da se dobija malo više detalja iz senki i realnije boje.
Za par minuta postavljam GDrive link za tu modovanu kameru.

Edit: Evo linka:

https://drive.google.com/file/d/1asW257Qgamg7TMhpWm0xYuc16C-gnlOc/view?usp=drivesdk

Od podešavanja koristim sledeće:
Main Camera - HDR+ denoise multiplier back: 100%
Main Camera - Tuning back camera - decekiram Tunning master switch.

Poslednja izmena:
Trenutno sam na xeu 9.1.3 i problem sa notifikacijama je ogroman. Pojave se samo kad udjem u neku aplikaciju. Recimo za TT se pojave kad udjem u aplikaciju..isto za FB i viber i ostalo. Samo sms radi kako treba. Recimo za MiFit mi radi samo poziv i alarm ako kad.
Stavio sam "No restrictions" za aplikacije koje mi trebaju medjutim nista.
Sta mi predlazete? Da stavim stock MIUI?
Vise mi nije bitna gCam, dolby i ostalo. Samo da radi normalno.

Ja sve odlazem da ga zamenim medjutim on kao da me tera na to. [emoji846]

Koristi li neko Masik 4.2 ili Masik P rom,i ako koristi zna li postoji oi neki fix za ovo.IMG_20190501_140306.jpg

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

Trenutno sam na xeu 9.1.3 i problem sa notifikacijama je ogroman. Pojave se samo kad udjem u neku aplikaciju. Recimo za TT se pojave kad udjem u aplikaciju..isto za FB i viber i ostalo. Samo sms radi kako treba. Recimo za MiFit mi radi samo poziv i alarm ako kad.
Stavio sam "No restrictions" za aplikacije koje mi trebaju medjutim nista.
Sta mi predlazete? Da stavim stock MIUI?
Vise mi nije bitna gCam, dolby i ostalo. Samo da radi normalno.

Ja sve odlazem da ga zamenim medjutim on kao da me tera na to. [emoji846]
Je l' mora da je MIUI?
Ako ne mora, predlažem da probaš LOS 14.1 ili 15.1.

Koristio sam ga oko 8 meseci, nije mi se dešavalo ni na jednoj aplikaciji.

Meni na whatsapp-u kasnile i po pola sata... Moguce da je i do mreze, ko ce ga znati, ja sam mts

Video sam u nekoj telegram grupu da su pisali da na official china dev MIUI 10 ROM-u radi gcam. Je l' neko testirao?

Na LOS-u hoće nekad da kasne notifikacije, verovatno je do doze-a nešto.

Je l' mora da je MIUI?
Ako ne mora, predlažem da probaš LOS 14.1 ili 15.1.
Ne mora, samo sto mi trebutno ne kasne vec ih nema dok ne udjem u aplikaciju. Npr ti sad nesto napises u ovoj temi i ona mi izadje kao notifikacija tek kad udjem u temu (recimo posle dva dana) iako sam se pretplatio.
I tako za svaku aplikaciju.
Probacu par opcija pa cu videti.

Procitao sam postove iz zadnjih 15-20 dana i vidim da ima brdo (nisam dugo flesovao i pratio temu) novih rom-ova.
Resio sam da probam neki drugi rom i resim problem sa notifikacijama.
Dosta pohvala za Syberia pa cu njega samo recite koji kernel predlazete i ako imate jos neki savet?

Možeš bilo koji kernel, ali ostani na stock kernelu koji dan probe radi, onda možeš Shinsoo r3 EAS.

Po defaultu ne, ali uz malo podešavanja dobiju se prilično dobri rezultati [emoji2]
Pričam o modifikaciji kamere CameraRN4X_08.
Rusi sa 4PDA su se igrali sa lib fajlovima i promenili gamma vrednosti, tako da se dobija malo više detalja iz senki i realnije boje.
Za par minuta postavljam GDrive link za tu modovanu kameru.

Edit: Evo linka:

https://drive.google.com/file/d/1asW257Qgamg7TMhpWm0xYuc16C-gnlOc/view?usp=drivesdk

Od podešavanja koristim sledeće:
Main Camera - HDR+ denoise multiplier back: 100%
Main Camera - Tuning back camera - decekiram Tunning master switch.
Mi se sviđa ova kamera [emoji847]. Deluje boljo, barem na fonu. Link ka full res: https://1drv.ms/u/s!Auh7gLqwGJDoi8NeI_NC6lbzfok4rw
IMG_20190504_114846.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno