Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Jeli porucivao ko od vas flet kabl za wifi

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

@r!sc!
E upravo zavrsavam sve sto treba posle flesovanja. [emoji846] Ubacio sam tu zadnju verziju v2.4 i notifikacije konacno rade. Cim si me citirao odmah me obavestava. Fala Bogu. [emoji16]

Ima neke stvari koje ne znam kako da resim. Aj ono najbitnije da pitam.
1.Kako da podesim da mi telefon vidi sim karticu i prikaze kontakte sa nje?
2.Kako da iskljucim search bar u dnu home screen-a?

Kad sam vec ubacio custom rom onda sam ga i root-ovao pa ako imate neki predlog za gcam ne bi bilo lose.

Za sad je super. Odmah sam ubacio onaj kernel koji si mi predlozio pa cu videti kako ce se ponasati baterija.
Jos jedan problem koji sam resio ovim rom-om je onaj sa tastaturom. Sad dok kucam sve ide super i nema greske sa slovima dok na prethodnim sam maltene svaku rec ispravljao.

@ Ugasio sam search bar.

Poslednja izmena:
Gledao sam, nema nista. Na MIUI ima opcija da dozvolim sim karticu i onda da prikazem kontakte sa sim kartice.

Poslednja izmena:
Možda je do mido - Mi Band-a samo.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Jel treba nesto da se podesi - ukljuci/iskljuci u podesavanjima za bateriju jer mu treba vise od 30min da napuni 5%?

Kad prikljucim telefon na punjac pojavi se znak ~ isped ikone za bateriju. Ovako: ~30%

Normalno sam punio sa ovim punjacem do sad.

Probaj da resetuješ stanje baterije, pa reboot telefona. Takođe možeš da vratiš stock kernel. Koristiš Syberiu nekoliko dana, pa pređi na RR [emoji4], odličan je.

Ma gde opet da instaliram aplikacije i sve zivo da podesavam.

Uradio sam reset baterije i reboot telefona pa cu da vidim kako ce puniti.
Ako ne bude htelo kako se vraca stock kernel?

Raspakuješ iz ROM-a file boot.img i kroz twrp ga instaliraš kao image, čekiraš Boot. Nakon toga Magisk 18.1
Za app koristi Titanium Backup. Cimanje svedeš na minimum oko instalacija, itd...

Poslednja izmena:
Drustvo, da se odjavim iz teme. RN4X otisao novom, nadam se srecnom vlasniku. :) Za koji dan stize (najverovatnije) mi 8 lite, pa se selim u tu temu. Hvala svima koij su imali strpljena za moja pitanja ;P

I ja već neko vreme nisam pisao jer sam prodao svoj mido, ali pratim temu, po navici. Uzeo sam huawei p smart 2019 privremeno dok ne odlučim koji cu xiaomi sledeći [emoji1]

Pa gde ljudi sad kad je najinteresantnije [emoji16]... Svi "problemi" rešeni, Pie radi na Mido kao da je Pixel fon u pitanju ☺.

Lawnchair na poslednjem SyberiaOS puca/reload-uje se kada uđem u recents.

A prethodni build ima problem sa CPU, stalno koristi max freq kada se instalira magisk.

Raspakuješ iz ROM-a file boot.img i kroz twrp ga instaliraš kao image, čekiraš Boot. Nakon toga Magisk 18.1
Za app koristi Titanium Backup. Cimanje svedeš na minimum oko instalacija, itd...
Jel nema veze sto vec imam Magisk?

Znaci nista bez backup-a aplikacija. Mora sve ispocetka da se instalira ako ne idradim backup.

Aha ok. Nisam znao da brise. Onda prvo boot.img pa Magisk.
Necu da prelazim na drugi rom. Ovaj mi je super, samo hocu da promenim kernel jer ne mogu da napunim bateriju. Trenutno je Shinsoo EAS r3. Jel se brisu aplikacije kad flesujem stock boot.img? Sorry sto smaram al nemam pojma, a ne mogu vise da se cimam sa celim procesom nakon novog roma.

Thanks. Verovatno sam te ja pogresno razumeo kod onog dela sa Titanium Backup-om. [emoji846]

------------------------------------------------

@Odradio sam medjutim i dalje nece da se puni kako treba.
Sta mu je ciniti?
Sad ako treba da flesujem novi rom treba da ga punim dva dana da bih nogao to da izvedem. [emoji846]
b21ef6049d5a80d7a28172e28698975c.jpg
26810c65b994ec89559c85eab12acff0.jpg

Poslednja izmena:
Meni ovaj stock na sybera previse ubija aplikacije u pozadini.Koji je najbolji za ovaj rom?

@slobo2712 Najbolje je EAS kernel da flešuješ. Ili menjaj ROM, ja ću uskoro na nešto drugo. Samo problemi

Jel ja ne mogu da nađem ili RR nema opciju double tap to sleep na ekranu? Znam da ima dt na status bar.

Sigurno ima jer je LOS based ROM. Pogledaj u security & location, RR settings ili Gestures.

@Odradio sam medjutim i dalje nece da se puni kako treba.
Sta mu je ciniti?
Sad ako treba da flesujem novi rom treba da ga punim dva dana da bih nogao to da izvedem. [emoji846]
b21ef6049d5a80d7a28172e28698975c.jpg
26810c65b994ec89559c85eab12acff0.jpg

1. Proveri kabl i usb port da nije prljav.

2. Ili odradi backup trenutnog ROM-a u TWRP i flešuj novi ROM, pa testiraj punjenje. Kad klilneš backup, samo izaberi: system, data, vendor, boot.

Full wipe i flešuj novi ROM.

Poslednja izmena:
@slobo2712 Najbolje je EAS kernel da flešuješ. Ili menjaj ROM, ja ću uskoro na nešto drugo. Samo problemi

Sigurno ima jer je LOS based ROM. Pogledaj u security & location, RR settings ili Gestures.

1. Proveri kabl i usb port da nije prljav.

2. Ili odradi backup trenutnog ROM-a u TWRP i flešuj novi ROM, pa testiraj punjenje. Kad klilneš backup, samo izaberi: system, data, vendor, boot.

Full wipe i flešuj novi ROM.

Mislis na drugi rom?I meni se maloprije desilo na zadnjem sybera da power button uopste nije reagovalo dok nisam restartovo tel..

Jeste, neki drugi ROM. Ne znam šta je aktuelno sada, 10 dana sam na Syberia ROM-u, 2 dirty flešovanja i svaki build (3 build-a) je imao neki problem.

Skoro nije hteo da otvori aplikacije, imao je zadršku posle flešovanja i morao je isto restart. Nekad se desi i to da ekran ne pali na power dugme.

Meni ova situacija uopste nija jasna.
Do juce sam imao xeu i pre toga MIUI i LOS gde je sve radiko sa fabrickim punjacem+ baseus usb kabl.
Instaliram Syberia i puni se ekstremno sloro sa gore navedenom kombinacijom. Sad probam caletov fabricki punjac od Moto E5 i sve radi normalno.
Zile i ti imas Syberia i nesto te zeza? Meni sve radi ok semnovog punjenja. Citao sam pozitivna iskustva za ovaj rom medjutim izgleda nije bas sve sjajno. Mislio sam da ubacim RR, ali gledajuci na YT nesto mi se ne dopada izgled.

Stvarno su smooth animacije i ima dovoljno podesavanja,ne previse.Ali ima nekih problema bas cesto.

Vrh Dno