Šta je novo?

iPhone XS / XS Max / XR

Radio sam factory neposredno pre prelaska na 12.2, tad mi nije radio i posle reseta isto se desavalo, zatin odradio update i ista situacija, bicu ovih dana u Uscu pa cu svratiti do njih da ih pitam, mada mogao bih sutra uraditi factory opet

Sent from my iPhone using Tapatalk

Uradi reset rutera preko koga dobijas wi-fi, ne telefona.Pokušaj da ga isključiš pa uključis na dugme koje se nalazi na njemu.Ako neće uradi fabrički reset istog.Imaš verovatno iza modema jednu sitnu rupicu, gurni vrh hemijske olovke tu i drži jedno deset sekundi dok se ne resetuje.Imaj na umu da ćes tako izgubiti i sva podršavanja na njemu, uključujući i pass za wi-fi.Mada ne mora da znači..... pass svakako možeš kasnije ponovo da staviš .

Palim gasim ruter redovno, posto imam box 3 pket u mts pa sve ide preko njega a desava se da zabode tv ili internet pa ga resetujem nije to toga, pass koristim onaj sto je fabricki pozadi na nalepnici da me ne bi potreslo resetovanje. Jel gubim neke druge stvari resetom rutera? Ne bih da imam problem oko podesavanja posle? Samo reset i da sve tera samo od sebe?

Danas kao da je cuo i da se uplasio radio je facetime poziv -.- testiracu ga danas pa ako sabode opet ide reset

Ne znam sta dolazi u Box-u ali imam onaj zte stari ruter i na njemu nema nikakvih podešavanja. Znači reset bez glavobolje. Udji u podesavanja pa vidi jel nešto deluje specificno.

Palim gasim ruter redovno, posto imam box 3 pket u mts pa sve ide preko njega a desava se da zabode tv ili internet pa ga resetujem nije to toga, pass koristim onaj sto je fabricki pozadi na nalepnici da me ne bi potreslo resetovanje. Jel gubim neke druge stvari resetom rutera? Ne bih da imam problem oko podesavanja posle? Samo reset i da sve tera samo od sebe?

Danas kao da je cuo i da se uplasio radio je facetime poziv -.- testiracu ga danas pa ako sabode opet ide reset

Nećeš imati nikakav problem.Verovatno više nećeš imati pass za wi-fi.Kad to odradiš pristupi modemu preko web browser-a i stavi pass za wi-fi.Nikakav poso a možda ti reši problem.

Je l' moze da se omoguci AOD sa notifikacijama na XSu kao na Samsungu?

^ ne moze

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Screen time, battery status. Bas me nervira na ip.
Elem, ja skinem sa punjaca telefon danas u 10:30 prepodne i pise da je u to vreme bat bila napunjena do 100% sto bi znacilo da treba da uradi reset screen time-a ali koliko vidim on racuna na dnevnok nivo tj od 00:00 uvece nebitno za procenat baterije.
Jel sam ja kriv sto sam se navikao na drugi sistem ili sta?

Tako je to na iPhon-u :) Elem, nije nikako moguće da uključim da se vidi procenat baterije?? Užasno me sada nervira jer ne znam koliko % imam. Navika je čudo.

Samo jailbreak moze trenutno da ti pomogne...

Poslednja izmena:
Ma neću odmah na jailbreak, juče sam tek uzeo telefon. Sve mi je super sem tog procenta kod baterije koji sam imao na osmici, ali mislim da mogu živeti s tim :) ipak mislim da je bilo mesta da stave pored sata u levom uglu ikonicu mreže, ostalo bi onda mesta za % baterije. Ovako je na levoj strani samo sat a na desnoj su ugurali sve moguće.

Poslednja izmena:
Da li se isplati dodati 225e za Xs u odnosu na x? X je 889, xs je 1105.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Pa spusti još malo ako možeš. Mada nema tu nista vise što vredi tolike doplate.

Poslednja izmena:
Cene su u nemackom MMu, a ja bogami ni svercovan ne nadjoh za 810e. Baci link na pm

Fora je sto ni u mmu skoro da nemaju na stanju nigde silver X..

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Velika je to razlika,po meni ne vredi toliko vise,ni blizu. Imao sam X,a evo poslednjih 4-5 meseci Xs,kamera i zvuk su najveci upgrade,ajde da ukljucim i "future proof" faktor,po meni vredi vise do nekih 100-150€ max.

Poslednja izmena:
Narucio sam XS u zlatnoj boji. Kad vec uzimam taj da uzmem "exclusive" boju. Kakvi su vasi utisci o njoj?

Kod likova iz Edigitala ce izaci prihvatljivo nakon vracanja afe (~900e).

Iz istog razloga uzeo Gold boju...
Meni se odlicno pokazala, bas sam pisao nedavno, nemam nikakvih tragova ni posle pola godine. Sto se tice cene poslao sam ti PM, to je skupo :)

Sent from my iPhone XS using Tapatalk

Ja sam iz istog razloga uzeo zlatni.
Boja zna nekada da varira u odnosu na osvetljenje.
Na prirodnoj svetlosti je bas zlatna zlatna medjutim od neonki zna da poprimi neku blago rozikastu boju.

Koji je po vama najbolji format za snimanje videa na Xs?
Ja sam drzao na 1080 60fps, ali mi nekako greota ne iskoristiti full potencijal.
Opet nema stabilizacije na 4k 60 a i cini mi se 400mb/min..
Za sad drzim na 4k 30fps i cini mi se po forumima da je to optimalno..

Poslednja izmena:
Po meni full hd 60fps. Snimam ja i 4k 60fps ali mislim da generalno nema potrebe. 4k 60fps zauzme dosta mesta.

Po meni je uvek najbolje snimati u maksimumu.Da li ces deliti ili ne,nema veze.Uvek mozes da skines na pc i sacuvas da ti ne zauzima mnogo mesta na telefonu.

Koji je po vama najbolji format za snimanje videa na Xs?
Ja sam drzao na 1080 60fps, ali mi nekako greota ne iskoristiti full potencijal.
Opet nema stabilizacije na 4k 60 a i cini mi se 400mb/min..
Za sad drzim na 4k 30fps i cini mi se po forumima da je to optimalno..

Zavisi sta snimas. Ako je npr. u pitanju neko turisticko razgledanje-snimanje (bilo cega, gde je kolicina detalja prioritet a ne fps, stabilizacija je bitna ali ne kao pri sportskim aktivnostima) onda 4k/30fps jer ipak znaci veca kolicina detalja i ostrina, takvi klipovi su najcesce kratki. Snimanje sa 60fps cak moze da deluje i ''neprirodno'' u tom slucaju mada je ovo subjektivno. Ako snimas bilo kakvu sportsku aktivnost, bilo sta sto je u pokretu ili si na mtb/bordu/skijama onda 1080p/60fps jer je tu uz stabilizaciju fps cesto bitniji detalja i ostrine a takvi snimci su najcesce i duzi pa bi 4K zauzeo dosta memorije mada to danas i nije neki problem.

Poslednja izmena:
Pozdrav društvo, pre par dana sam sa iPhone 6 prešao na XS. Imam pitanje a probaću da vam objasnim najbolje moguće. Kada obavljate poziv, pre nego što se druga strana "javi" na telefon postoje zvukovi zauzetog i NEzauzetog telefona. Takozvano tu-tu. Meni se dešava na prvom "tu" da zvučnik krči. Isto i kada je druga osoba zauzeta, prvo tu-tu krči a posle ne. WTF?! Na ip6 sa ovom karticom se to nije dešavalo.
Druga stvar koju sam prijavio mts-u je da retko gde mogu da uhvatim 3G ili 4G signal na šta mi je mts (operater call centra) rekao da su upoznati sa problemom gde XS nema brzi internet i da čekaju odgovor od Apple-a.

Pozdrav društvo, pre par dana sam sa iPhone 6 prešao na XS. Imam pitanje a probaću da vam objasnim najbolje moguće. Kada obavljate poziv, pre nego što se druga strana "javi" na telefon postoje zvukovi zauzetog i NEzauzetog telefona. Takozvano tu-tu. Meni se dešava na prvom "tu" da zvučnik krči. Isto i kada je druga osoba zauzeta, prvo tu-tu krči a posle ne. WTF?! Na ip6 sa ovom karticom se to nije dešavalo.
Druga stvar koju sam prijavio mts-u je da retko gde mogu da uhvatim 3G ili 4G signal na šta mi je mts (operater call centra) rekao da su upoznati sa problemom gde XS nema brzi internet i da čekaju odgovor od Apple-a.

Da ti odgovorim ovo za Mts da te lažu.To što je njihova infrastruktura *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* i što ugovou svašta nude što u praksi ne daju to je posebna priča.Operater koii ti je dao tu informaciju se verovatno i sam smeje šta sve mora da lupeta da bi otkačio korisnika.Ubaci karticu drugog operatera, onda će ti biti jasnije da li je do uredjaja ili operatera. Pišem ti ovo kao neko ko radi u pomenutoj kompaniji i ko je nekad radio podršku korisnicima.

Prvo put čujem da 3g i 4g mogu imati veze sa Apple-om. Evo kod mene na Xr nema tih problema. Imam 4g svuda na MTS-u. Na osmici mi se desavalo da nema interneta nekad a da prikazuje 4g, ali ponavljam uvek sam imao 4g, retko ke prelazio na 3g.

To je do mts-a provereno,katastrofalna pokrivenost je u nekim meni bitnim delovima grada. I sada na XS i na svim prethodnim uredjajima, isti q. Jedva cekam septembar i istek svih UO kod njih.

Ja kada zovem prvo se cuje jedan deep brzeg intenziteta koji zakrci a onda nastavi normalno sa beep tonom prilikom zvanja, Vip je u pitanju.
Generalno novi modeli su imali u pocetku problema sa signalom kod velikog broja ljudi, Apple je to navodno ispravio softverski medjutim neki jos uvek imaju problema.
Sve je to u vezi sa prelaskom na intelove modeme. [emoji846]

Nazad
Vrh Dno