Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam pokusavao nedelju dana da namestim share preko mreze u Windowsu i onda instaliram SmartShare(LGev program) i raspametio se :)
Share folder u kome su mi filmovi, desni klik na fajl u programu, play on TV, pljas, pusta film na tvu, prepoznaje pravi hdr mod(nema sanse u Windowsu da hdr radi kako treba na filmovima), fenomenalno.
Isto tako se pojavi u listi inputa, pa mozete listati i samo daljinskim od tva, kao da je na USBu.
Takodje mozete dati ime tom inputu u programu, ja sam ga nazvao Media Hub.
Evo par slika, mrzi me da ulazim sa kompa i pravim ss:
be68e27280af7b61754ee6cbc8374c13.jpg
12c29bd35674256499f17c3284c24268.jpg

8e51088990baa5a1332f4b32db2fbbb8.jpg
Pa nista mi to ne znaci, tu je i dalje tv zavistan od prisustva kompa. Imam ruter, ruter share-uje network drive u mrezu. Hocu da ga vidim nezavisno, telefonom, kompom, tv-om. Kakav je to onda smart tv ako mu treba komp da mu "sazvace" sadrzaj? Ili ja nesto preterano ocekujem?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Ne razumem? Kako misliš da mu komp "sažvaće" sadržaj?
Komp tu služi samo kao skladišteni prostor i ništa više, ništa mu on ne "žvaće"?

edit:
Osim magicnog daljinskog da li ide uz tv i obicni daljinski?
Novi magic nije kao stari, on ima i žiroskop, ali i tastere sa brojevima, i sve ostale, tako da nema potrebe za još jednim daljinskim kao nekada
Mogu slikati ako treba

Poslednja izmena:
E too mi je falilo [emoji4][emoji106][emoji898]
testiracu baš danas. hvala

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

objasnio ti je heroj, posle na tvu u input biras kao da je na usbu, jedino mi se ne svidja sto prevod mora biti istog imena kao film.

@terza
to onda moras isprobati, ja kao što rekoh nemam network drive. Moras pogledati koji ruter imas i da li mozes na njemu podesiti mediashare, takodje i da li taj drive ima neki share. U najgorem slučaju instaliras plex, serviio na tv-u i onda će raditi, ako vec nećeš da ide preko kompa. Ne znam koji smart TV nativno podrzava smb/nfs... share bez ikakvih aplikacija.

https://www.lgwebos.com/topic/1737-connect-external-drive-to-tv-over-network/

https://www.avforums.com/threads/how-to-connect-nas-hard-drive-to-lg-tv.2127161/

Poslednja izmena:
Ja sam pokusavao nedelju dana da namestim share preko mreze u Windowsu i onda instaliram SmartShare(LGev program) i raspametio se :)
Share folder u kome su mi filmovi, desni klik na fajl u programu, play on TV, pljas, pusta film na tvu, prepoznaje pravi hdr mod(nema sanse u Windowsu da hdr radi kako treba na filmovima), fenomenalno.
Isto tako se pojavi u listi inputa, pa mozete listati i samo daljinskim od tva, kao da je na USBu.

Jedno pitaje u vezi smart share-a... Kako stvari stoje sto se tice prevoda? Da li na tv-u moze da se izabere i prevod za film? Upravo isprobavam ali nesto ne uspevam da ukljucim srt prevod (lg lb650v) (isto se srt file zove kao i movie fajl, i u istom su folderu), a moguce je ukljuciti integrisani prevod... Da li potreban mozda neki drugi tip prevoda, mozda .srt ne moze?

Poslednja izmena:
@markoz: Mislio sam da smart TV nativno podrzava smb/nfs share, ne mogu da verujem da toga nema na WebOS4. Da li je ovo mana samo WebOSa ili Sony/Samsung imaju isti problem? Zar Sony nije cist Android? Ako se odlucim za WebOS, onda bi trebalo da gledam ruter koji ima media server(dlna) jel tako? Onda bi LG mogao da ga cita?

Testirao većinu aplikacija i software-a koji rade kao media server, lično iskustvo Serviio najjednostavniji, na tv-u se vidi kao source ili input(ne treba nikakva dodatna aplikacija), titlovi rade bez ikakvog dodatnog podešavanja(ime titla na računaru mora biti isto kao ime filma), share-uju se folderi ili diskovi, upiše pass zbog dodatne bezbednosti, radi odlično na samsung kao i na lg tv-u (koristim lično oba brand-a).

Jeste off topic - ali mi se čini puno korisnije od slike tv-a u gepeku.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kapiram za Serviio, ali on ipak trazi da ga nesto pokrece, komp ili neki synology/qnap a da je tv klijent. Ne ide mi u glavu da "Smart" tv ne moze preko smb/nfs nativno da cita. Hvala na savetima drugari, moram da se raspitam pre nego kupim tv. Ovako kad razmislim, ako za manji novac mozes da kupis "dumb" tv istog kvaliteta slike, za razliku u ceni ima da kupis ubicu tv box.

Kapiram za Serviio, ali on ipak trazi da ga nesto pokrece, komp ili neki synology/qnap a da je tv klijent. Ne ide mi u glavu da "Smart" tv ne moze preko smb/nfs nativno da cita. Hvala na savetima drugari, moram da se raspitam pre nego kupim tv. Ovako kad razmislim, ako za manji novac mozes da kupis "dumb" tv istog kvaliteta slike, za razliku u ceni ima da kupis ubicu tv box.

Ili kao što je već neko napisao, kvalitetniji ruter na koji povežeš hdd.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Sa titlovima ne znam kako radi.

Evo probao, radi.
0b2f95ca844496c3ec51ebd58dfe6a22.jpg
514541d98a118d47150f73feb9a2712d.jpg

Poslednja izmena:
@markoz: Mislio sam da smart TV nativno podrzava smb/nfs share, ne mogu da verujem da toga nema na WebOS4. Da li je ovo mana samo WebOSa ili Sony/Samsung imaju isti problem? Zar Sony nije cist Android? Ako se odlucim za WebOS, onda bi trebalo da gledam ruter koji ima media server(dlna) jel tako? Onda bi LG mogao da ga cita?

nijedan koliko znam nema nativno, ni samsung ni lg, a za sony ne znam ali ne verujem jer nije punokrvni android, vidim na onom tvom linku da pominju da FFOS može znači panasonic. Znaci moraš ili ruter ili instaliraj plex ili serviio(nije potreban komp) na tv-u i onda će ga videti ako već nećeš da komp bude server. Pročitaj linkove koje sam ti ostavio. U svakom slučaju ako ti se neda da razmišljaš kupi dumb tv i neki box. Smart TV, telefon i sve ostalo nije PC/Laptop i ko zna da li će ikada biti približno.

Nista nije pokvareno, ovo je jako relevantno za odabir tva, a druga prica je sto tebi to nije zanimljivo.

Pa nije tv samo slika i uglovi, mislim da i funkcionalnost smart funkcija moze da bude presudna kod kupovine. Narocito nama geekovima ovde. Ne vidim da tema trpi zbog toga.

Ja sto vise gledam i citam sve sam neodlucniji... moze li pomoc koja je razlika izmedju samsung ue49nu7172 i ue50nu7092. Cena je ista, VA panel oba, 4k. Neke dodatne opcije?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Je l' ima nekih restrikcija sto se tice formata video klipova ili pusta sve kao kad se provuce kroz emby, plex itd?

Pa šta podržava TV to i pušta

nije isto kao na windowsu, na winu nekad hoće nekad ne plus ovde ima više funkcionalnosti i mogućnost organizacije na samom tvu, kao da je usb ustekan sa filmovima.

Ja sto vise gledam i citam sve sam neodlucniji... moze li pomoc koja je razlika izmedju samsung ue49nu7172 i ue50nu7092. Cena je ista, VA panel oba, 4k. Neke dodatne opcije?

isti su paneli ista je serija, verovatno je razlika u nekom prikljucku i izradi.

Jel imao neko prilike da možda uporedi Samsung Q60R (2019) sa Q6F (2018)? U specifikacijama je mala razlika, a u ceni i ne deluje baš...

Može li ovo da radi sa Samsung (Tizen) TVom, ako je neko probao?
Na mom ue40nu7192uxxh pusti film ali nisam uspeo da namestim prevod. Inace televizor ne podrzava DTS pa ako neko razmislja o njemu neka ima to na umu ako mu je bitno.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Jedno pitanje vezano za preporuku za kupovinu TV-a:

Komsije me cimaju da im dam savet za kupovinu TV-a (stariji par), budzet ~350e, 43"/49"max - neka "best buy" opcija.

Nasao sam 3-4 modela koji bi im se uklopila u to, pa me interesuje imali jos neke druge alternative:

Hisense H50A6140

LG 43UK6400 i 43UK6500

Eventualno Samsung UE43NU7122, mada su njihovi paneli u <50" losiji...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno