Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni u poslednjih par dana stiglo nekoliko paketa preko SG pošte, sve normalno.

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока
Ne znam ja imam 3 paketa preko SG i svi imaju status despatched to overseas jedan od 15.03.2019 a dva os 20.03.2019.

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Meni kad izadje status despatched to overseas, prođe desetak dana do dolaska paketa ba kućnu adresu.
Neki kabl sam naručio, on stigao za 9 dana u Srbiju, to me iznenadilo.
E malo me zeza China post registered air mail, tu mi nešto ide sporo.

Drugi paket ušao u Srbiju RB.... SG, poleteo 19.03.
Dok jedan od 13.03 još nije stigao, tako da ko će ga znati u čemu je fora...

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Je l' ovo preskočilo carinu ili?
56935612bc108f35219913a66216b47c.jpg

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Verovatno, i meni je taj status za pošiljku koja je stigla danas.
Za pošiljku koja je stigla u nedelju je bilo ono standardno vikendom Za Carinu, danas je takodje dobila taj status Otprema GPC...

Ok, hvala. Poslao sam prodavcu poruku, zašto je otkazao kupovinu. Sačekaću par dana da odgovori, pa otvaram dispute.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
Prodavac me je uputio da otvorim "dispute". E sada, treba da navedem razlog i ponuđeno mi je:
Problem u logističkom praćenju
Problem sa carinom
Pogrešna adresa
Šta da čekiram, pošto mi je prodavac otkazao pošiljku.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Problem u logističkom praćenju i logički izodgovaraj na preostale ponuđene odgovore.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Verovatno je i meni zarobljena posiljka cim vec 13 dana se ne menja status. Samo pise Airline departed from original country 2019-03-13 11:10:00 i to je to China Air Mail u pitanju

RB..... SG
18.03 poleteo i sad stigao u Srbiju
A paket isto preko Singapura koji je poleteo 13.03 još ništa
I ne znam zbog čega na našoj pošti nema ništa od podatak za praćenje za sve RB... SG koje su mi poslate za Srbiju.

I ja čekam. 16.3. poleteo. A od 1.3.mi je stigao 1 preko rb.. Sg

Verovatno je i meni zarobljena posiljka cim vec 13 dana se ne menja status. Samo pise Airline departed from original country 2019-03-13 11:10:00 i to je to China Air Mail u pitanju
Blago tebi, meni vec 33 dana tako stoji isto kineska posta u pitanju, a nit je mali paket, a ni jeftin.
A evo i uskoro mi istice zastita.
Sad nije mi bitno refundirace mi ali mi je to trebalo pa moram ponovo da narucim pa opet cekanje pa ne daj boze ponovno zaglavljivanje...

Kasne inace vise nego uobicajeno RB...SG posiljke takod a moze trenutno da se oduzi i na 3 nedelje iako su pre bili jako brzi..neke stignu brzo a vecina kasni dosta..A pracenje na sajtu poste za RB...SG ce se pojaviti tek kad udje u Srbiju tokom tog dana ne pre toga ..

Sinoc u 18h je poceo strajk u "sabirnom centru" Zemun.
"Саопштење за јавност радника Поште Србије!
Обраћамо вам се поводом обустављања рада РПЛЦ-а Београд. Покушали смо да контактирамо медије али нико осим Н1 и Блица није заинтересован да објави апсолутно ништа. Радници у РПЛЦ-у одбијају да раде све док се са оснивачем не договоре око повећања плате и обезбеђивања довољног броја извршилаца. Подршку им је пружио и велики број пошта који је данас на 1 час обуставио рад! Ово није организован протест од стране синдиката а камоли политичких партија, политика нас не занима али врло утиче на наше пословање с обзиром да не генерални директор поставља по политичкој основи а не по стручности, ово је протест радника који су на рубу егзистенције! Радника поште има око 15.000, од тога је 13.000 у технологији, од њих нико нема просечну плату у предузећу. А од републичког просека смо далеко за 15.000 динара. Овог пута нећемо одустати!"

I meni za dve pošiljke isti status stoji, verovatno zbog štrajka..

Meni stigle dve posiljke jedan status je otprema iz izmenicne poste a drugi samo stoji izmenicna prispece i tako jos od pola 3. Nadam se da ce se promeniti status na otprema iz izmenicne al videcemo.

E svasta a jedna posiljka isto stigla danas samo.sat dva ranije dobila i drugi status otprema iz izmenicne poste.

25.02.2019 17:56:00 CN-32206600 Prijem
01.03.2019 09:12:00 CN- Prispeće
23.03.2019 12:48:01 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
23.03.2019 13:52:34 11003 IZMENIČNA POŠTA - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
Ako može pomoć, nema nikakvih promena. Šta se dešava?

Prikaz statusa pošiljke broj: RX453598065CN
Datum Mesto Faza Status Potpisnik
25.02.2019 17:56:00 CN-32206600 Prijem
01.03.2019 09:12:00 CN- Prispeće
23.03.2019 12:48:01 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
23.03.2019 13:52:34 11003 IZMENIČNA POŠTA - 11200 GPC BEOGRAD Otprema Može mala pomoć, status se ne menja..šta se dešava?

Štrajk.
Ja imam pošiljku od ponedeljka rano ujutru opremljena, a ne izlazi iz GPC. Ni sutra neće doći.
Nek neko javi ako nešto prođe.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Štrajk.
Ja imam pošiljku od ponedeljka rano ujutru opremljena, a ne izlazi iz GPC. Ni sutra neće doći.
Nek neko javi ako nešto prođe.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

I kod mene isto. Posiljka pristigla u nedelju i istog dana predata za carinu. Posto je manje vrednosti, u ponedeljak je otpustena sa carine i ocekivao sam da ce do mene stici, uobicajeno sutradan tj. u utorak. Medjutim I dalje stoji na otpremi sa carine i nikako da dodje do otpremne poste.

Ja imam jednu SG pošta, ušla u Srbiju, izašla sa carine i iz BG pošte, došla u čačansku i sad tu stoji tri dana već. Ja sam iz Gornjeg Milanovca inače. Verovatno zbog štrajka.

Ne bi trebalo da strajkuju sve poste, koliko sam skapirao strajkuje samo GPC, ostali se solidarisu na po sat vremena obustave rada i to ne sve vec pojedine mahom iz BG-a.

Od kada je uspostavljen platni promet sa inostranstvom i zapocele narudzbine I kupovina, nasa Posta se jednostavno nije prilagodila novim uslovima. Vidim to po mom postaru koji se zali kako mora da nosi gomilu paketa koji svakodnevno pristizu iz inostranstva. I nije mu lako, moram da priznam, a ako nista drugo onda iz jednog jedinog razloga. Zbog glupe preraspodele dostavnih posta za odredjene delove grada, npr. moj postar mora da se preveze autobusom ili tramvajem do dela grada gde raznosi postu. Potpuna glupost. Video sam ga nebrojeno puta kako tegli onu torbu koja samo sto se nije raspala, seda na tramvaj i ide na dostavu. Ovo je samo jedan od aspekata, a da su idealni nisu. Ima puno propusta i gluposti i sa njihove strane. Nasa Posta je i dalje u proslom veku, kada su se dostavljale samo pisane posiljke I nista se nije promenilo do dana danasnjeg.

Kod mene konačno neka promena. A taman sam pomislio kako ću na sve pakete morati da otvaram dispute...Kako je ovo putovalo i kuda nemam pojma. Sve nešto mislim da je stajalo negde kod nas na carini dok nije došlo na red za obradu...
88b9f0da5de17b9ba9a71577eb91b828.jpg
a3acde1c0b9574eb6a37e74d54c69b4a.jpg

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Ja imam jednu SG pošta, ušla u Srbiju, izašla sa carine i iz BG pošte, došla u čačansku i sad tu stoji tri dana već. Ja sam iz Gornjeg Milanovca inače. Verovatno zbog štrajka.

У Пошти или у ПЦ Чачак?
Моја пошиљка од понедељка је јутрос прошла кроз ПЦ Чачак и стигла у доставну Пошту
FjIJ04Y.png

Иначе, само у ГПЦ Београд је блокада. Неке локалне поште штрајкују са по сат или два обуставе рада,
али то је небитно јер не утиче на нормалну доставу. У Београду је хаос, јер тамо све иде преко ГПЦ-а.

Poslednja izmena:
Ipak je u PC Čačak, omašio sam. Uglavnom stoji tamo treći dan već, to mi se prvi put događa.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno