Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel imao neko slucaj da su mu paketi poslati nekom Yanwen postom? Pa putuje sporije od one sa CN oznakom koja je free, a ovu naplacuju.

Imao sam ja ali mi je ostala rodjakova adresa iz Kazhstana prilikom zadnje pordzbine pa mi je otisao paket tamo.

Stigao je tamo za 20 dana ali ti to nije merdavno posto je Kazahstan blizu Kine.

Kad pomenu Kazahstan, narucio sam android box tamo i vrednost oko 45 evra prosao bez ikakvih dazbina.

Prosle godine sam narucio bateriju za laptop oko 15e i isto proslo tamo bez dazbina a i kod nas nece da salju baterije.

Rodjak mi oba doneo kada je dolazio, moracu da vidim sa njim koji je limit za dazbine tamo pa da narucim neki telefon tamo pa da mi donese kad dolazi u Srbiju.

Pardon, stigao je danas paket poslat Yanwen postom, ali sa drugim brojem, CN na kraju, sto verovatno znaci da je prilikom sortiranja poslat kineskom postom.
CN poslato 7.03. Stiglo juce, bez zadrzavanja na carini, za divno cudo.
NL poslato 9.03. Danas je na carini, verovatno ce zadzati.

Poslednja izmena:
Moj je putovao 30dana [emoji16] Danas stigao.
Imam sad 3 sa praćenjem, pa cemo videti. Jedan je već 7. dan odkad je poleteo i jos ništa, dva su tek 2-3 dana...

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Ako govoris za Sing post i 4px nema pravila jedan mi je nedavno poleteo za Srbiju nakon 7 dana a ovaj drugi nakon dva dana pa cemo videti kakvi su rokovi..nedavno Sing post dva paketa poslata u isto vreme jedan usao nakon 6 dana nakon zadnjeg statusa prosao i carinu dok je drugi putovao cak dve nedelje ..

Ima tu pravila, kad se nakupi za slanje onda šalju. Samo što mi ne možemo da znamo kakva je situacija kada poručujemo.

Screenshot_1.png Screenshot_2.png
Moze li neko da mi pojasni kako to da mi je stiglo na carinu 10-og, a prispelo Avionom 13-tog? Uopste mi nista nije jasno. Sta znaci sada ovo CN-, ne znam gde mi je posiljka ni sta je s njom... U posti mi kazu kako je na carini i da ceka pregled, ali ni oni ne znaju na kojoj. Prvi put narucujem preko AliExpress-a... :)
Inace, treba da stigne u Raskom okrugu, ne znam koja carina je zaduzena za taj deo

Ništa se ne brini. U putu je ka Srbiji

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Pogledajte prilog 267581 Pogledajte prilog 267582
Moze li neko da mi pojasni kako to da mi je stiglo na carinu 10-og, a prispelo Avionom 13-tog? Uopste mi nista nije jasno. Sta znaci sada ovo CN-, ne znam gde mi je posiljka ni sta je s njom... U posti mi kazu kako je na carini i da ceka pregled, ali ni oni ne znaju na kojoj. Prvi put narucujem preko AliExpress-a... :)
Inace, treba da stigne u Raskom okrugu, ne znam koja carina je zaduzena za taj deo

Lol
Postari te otkacili nije to jos stiglo u Srbistan ,13-og je tek predato avio kompaniji sto ne mora da znaci da je tad i ubaceno u avion. Za carinu ne znam ,mozda Kragujevac

Naručio 5 paketa pre februara, znači krajem januara, jedan samo paket mi je stigao. Na 4 verovatno otvaram dispute. Ovo mi se prvi put dešava...

Posle koliko treba da se otvara dispute?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

I meni u zadnje vreme dosta paketa nije stiglo. Mislim da nikad pre nisam morao da otvaram dispute, ove godine 3-4 puta već.

^ kad ti istekne onaj buyer protection, posle dva meseca.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Hvala Vam na odgovorima, da mi niste rekli, iscekivao bi svaki dan da mi stigne paket. Ja sam Display + Touchscreen od 16,69$ narucio jos 6-og ovog meseca, nadam se da ce stici na pocetku sledeceg barem... Ono, u frci sam sa vremenom jer moram sto pre da popravim telefon

Za dispute, prvo piši prodavcu da produži byer protekšn, neki to i sami rade. Ako ni tada ne stigne, piši dispute najkasnije poslednji dan. Onda obavezno vraćaju pare, a ako prođe ta protekcija pare odmah idu prodavcu, a dispute tada ne znam nikog ko je nešto uradio.
Iako se pare vrate, na žalost, ne dobiješ ono što ti treba, a izgubio si par meseci.
Sad je uhvatila njihova Nova godina, pa je nastao haos.
Ja čekam 3 pošiljke od 30.januara, poslate su polovinom februara.

Poslednja izmena:
Naručio 5 paketa pre februara, znači krajem januara, jedan samo paket mi je stigao. Na 4 verovatno otvaram dispute. Ovo mi se prvi put dešava...
Isti slučaj. Nikada mi se ovo nije ranije dešavalo...Od 5 paketa samo jedan stigao i to preko SG pošte. Ovi drugi iako su Registered Air Mail nemaju nikakvu promenu već neko vreme...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Budite optimisticni, mozda se srusio avion sa paketima :d Salim se naravno :)

Meni paket od 12.02 jos nije stigao isto, 26.02 poslednja promena da je napustio Kinu i od tada nista.
Prvi put za ovih 11 godina koliko narucujem online da mi paketa nema tako dugo, vise od mesec dana, do sada najduze cekao za ovih 12 god 25 dana kod mene na gajbu.
U proseku mi stize sve za 10-ak dana kuci, sta se sad desava iako imam veliko iskustvo u narucivanju ne znam.
Registrovana CN posiljka.

Meni jedan paket 12.02 accepted by airline i ništa, dok su dva paketa naručena u razmaku 1-2 dana stigla odavno...

Da li se neko do sad susreo sa ovakvim statusom? Stoji tako već 3 nedelje. Da li je uopšte krenula pošiljka?

1564d73b1412929f527db8c4c93be6da.jpg

Poslednja izmena:
Ništa, sve isto kad ubacim Serbia post . I na postal ninja isto stoji, moraću da pišem kinezu.

Šta se dešava kada prodavac otkaže kupovinu posle 15 dana. Da li treba da otvorim dispute ili će sami da mi refundiraju novac prilikom otkazivanja. U pitanju je Aliekspres.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Šta se dešava kada prodavac otkaže kupovinu posle 15 dana. Da li treba da otvorim dispute ili će sami da mi refundiraju novac prilikom otkazivanja. U pitanju je Aliekspres.

Dva puta mi se desilo da su mi otkazali porudzbinu ali su mi se prodavci javljali mail-om tom prilikom i porukom da otvotim dispute. Nakon zavrsetka disputa vracali su pare. Znaci obavezno dispute, bez toga nista. Oni ce to prihvatiti i nakon nekog perioda od tipa 5-7 dana bice ti vracen novac na racun.

Dva puta mi se desilo da su mi otkazali porudzbinu ali su mi se prodavci javljali mail-om tom prilikom i porukom da otvotim dispute. Nakon zavrsetka disputa vracali su pare. Znaci obavezno dispute, bez toga nista. Oni ce to prihvatiti i nakon nekog perioda od tipa 5-7 dana bice ti vracen novac na racun.
Ok, hvala. Poslao sam prodavcu poruku, zašto je otkazao kupovinu. Sačekaću par dana da odgovori, pa otvaram dispute.

RB..... SG
18.03 poleteo i sad stigao u Srbiju
A paket isto preko Singapura koji je poleteo 13.03 još ništa
I ne znam zbog čega na našoj pošti nema ništa od podatak za praćenje za sve RB... SG koje su mi poslate za Srbiju.

Ovaj krece da me brine polako. Broj za pracenje deluje dobro. Ovo sto je nasa posta prijavila "Prispece" 04.03. je donekle cudno ali mi je cudnije to sto je nesto navodno skoro 20 dana u "letu".

Prilozi

• Screenshot_11.png
    Screenshot_11.png
    179 KB · Pregleda: 89
Poslednja izmena:
Moje tri pošiljke nemaju praćenje, a za desetak dana ističe 'zaštita kupca'.

Sto te cudi meni je vec 30 dana u letu a 36 dana od kad su ga poslali.

Znam, procitao sam par zadnjih strana i definitivno nesto deluje kao da nije ok. Meni su manji OMP koji nemaju pracenje po nekad (retko) stizali tek za 40-50 dana, rekord je bio tipa 90 dana ali to je bas ekstremno bilo. Paketi koji imaju pracenje uvek u roku od mesec dana budu na adresi.

Nesto se definitivno desava i sa SG i sa CN postom. Zadnji paket koji mi je stigao preko SG stigao je bukvalno za 3 dana od statusa dispatched to overseas,ali drugi paketi i preko SG i preko CN jos uvek u letu. Kontam da to jos nije poslato avionom vec da je negde na aerodromu u nekom skladistu i da ceka da dodje na red za slanje.

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Meni u poslednjih par dana stiglo nekoliko paketa preko SG pošte, sve normalno.

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno