Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Ja sam proveravao na par telefona, ova ponuda postoji, a i bila je do pre par dana i na sajtu, sad je nema
"Totalno sve -50%"
neo minuti Telenor
100 min ka svima
1000 SMS
100 MB
88 din/7 dana
Ima ovo i dalje, ja koristim ovih dana, ne znam kakve su inače cene i promocije za pripejd, ali meni ova konkretna akcija sjajno radi posao. Za sitne pare imam i minute i dovoljno mb za sve što mi treba.

Malopre sam obnovio, sabrali su sve na onim grafikonima, javiću sutra kad treba da istekne ako skinu minute/mb od prošlonedeljnog dela.

Ta promocija, ako se koristi, ne ostaje ista. Super ako dodjes u Srbiju na nedelju-dve, ali ovako.. :)
Na mojoj prepaid ima tek od ~250din nedeljna, nema te od 90 :( A nije nikada aktivirao, cak ni dve aplikacije ne koristi :)

Naplacuje li mt:s zamenu kartice za prepaid? Majka je negde zagubila karticu, pa ce morati novu da uzme.

Te najnize telenor prepaid ponude su na karticama koje:
1) dugo nisu dopunjavane i
2) na njima nema kredita

Ako kartica nije dopunjavana ali na njoj ima kredita, npr 200din, onda najniza dopuna nece pasti ispod 200din iako se kartica ne dopunjava.

Dobijena je kad je potpisivana nova ugovorna za postpaid broj prosle godine. Stoji u listi brojeva u njenom mt:s nalogu, tako da pretpostavljam da je registrovan?

Da,onda jeste.

Jesu li uveli obaveznu registraciju prepaid brojeva? Vidim da se dugo već priča o tome.

Koliko je trenutno vazenje 064 kartice od kad se aktivira, koliko dugo moze da prima pozive dok je ne deaktiviraju?
znam da je bilo 13 meseci.

Ovih 12GB vazi samo 7 dana? Znaci kupis karticu za 300din i dobijas ovo ili moras da dopunis jos 300?

Izgleda da je 7 dana, ja mislio da je isto kao ledilo, ali sam tek posle primetio sta pise :)

Nije svuda, u VIP-u kredit 3mes + 1mes dolazni pozivi i sms, a broj ti čuvaju 13meseci

U pa to je super za odmor kad smo van kuce, 7 dana taman.

13 meseci je i dalje. To ti generalno važi za svaku novu SIM karticu (06x).
Nije 13 sigurno. Mozdda za karticu (mislim da nije, meni su neke istekle skroz posle 12 meseci tacno), ali dolazni pozivi ne mogu preko 4 meseca od dopune garant, a to njega zanima.
VIP - provereno 4 meseca.
MTS - mislim da vazi od kartica, na neki cudan nacin, generalno neke stare, kada god da su aktivirane vaze mozda duze za dolazne (posle dopune), ali nove 3-4 meseca.
Telenor - mislim da je sada 2+1mesec, ali ne mogu da proverim.

@alfaunits

Dolazni pozivi?

U Vipu 100% 13 meseci. Iz ličnog iskustva.

"Ako neko vreme ne uplaćujete kredit i on vam istekne, u narednih mesec dana omogućen vam je samo dolazni saobraćaj (u okviru nacionalnog saobraćaja), ne i odlazni (dakle, možete da primate pozive, ali ne i da pozivate, da primate SMS, ali ne i da šaljete). U ovom periodu možete pozivati samo hitne službe i Vip Korisnički servis (bez mogućnosti razgovora sa agentom). Ako nakon isteka mesec dana od kada vam je onemogućen odlazni saobraćaj ne uplatite kredit, kartica prelazi u status mirovanja - ne postoji mogućnost ni dolaznog ni odlaznog saobraćaja, kao ni poziva ka Korisničkom servisu. Ako hoćete da reaktivirate karticu iz statusa mirovanja, potrebno je samo da sa drugog broja pozovete Korisnički servis ili posetite Vip centar. Nakon reaktivacije biće vam omogućen dolazni saobraćaj, a po dopuni kredita i sve ostale Vip usluge."

U Telenoru 99% 13 meseci. Nemam ličnog iskustva.

"Standardno važenje Telenor pripejd dopune je 60 dana, uz dodatnih 330 dana za obnovu dopune i produženje važenja pripejd SIM kartice."

Za MTS blage veze nemam. [emoji848]

Poslednja izmena:
Kod Telenora kartica važi 13 meseci, dopuna važi 2 meseca. Meni za povremene dolaske Telenor radi sjajan posao, Wifi koristim samo kod roditelja/tazbine, sa ovim promocijama i dodacima imam za sitne pare sve što mi treba.
c36f713b4308acf04f9c60ca83f80a5f.jpg

a7324705d68a1be8a3ad8d0bcdeedbd4.jpg

Poslednja izmena:
^nije pitanje koliko vazi BROJ/kartica, nakon dopune (da moze da se vrati u korisno stanje), nego koliko dugo mogu dolazni pozivi od zadnje dopune. A lepo pise za VIP ovo sto je Giga citirao:
"Ako neko vreme ne uplaćujete kredit i on vam istekne, u narednih mesec dana omogućen vam je samo dolazni saobraćaj (u okviru nacionalnog saobraćaja), ne i odlazni (dakle, možete da primate pozive, ali ne i da pozivate, da primate SMS, ali ne i da šaljete)."
To je znaci 3+1, kao sto rekoh. Posle toga ne moze dolazni, ali moze da se ozivi kartica, sto nije isto.

Za Telenor je promenjeno sada u 2+1, valjda.

Dakle, od kada istekne dopuna, samo jos mesec dana moze dolazni saobracaj (kod Tln mi nisu radili ni oni dodaci za Viber).

To je znaci 3+1, kao sto rekoh. Posle toga ne moze dolazni, ali moze da se ozivi kartica, sto nije isto.
Iznad u mojoj poruci, citiran je tekst sa Vipovog sajta. Pogledaj drugu polovinu. Posle 4 meseca, oni ti prebace karticu u stanje mirovanja, tj. onemoguće sav saobraćaj. Kontaktom korisničkog centra, ti karticu možeš da reaktiviraš, tj. omogućiš samo dolazni saobraćaj. I to ti traje do isteka kartice, tj. 13 meseci.

Imao ovakav slučaj pre par meseci. [emoji106]

Poslednja izmena:
Aha, i traje mesecima tako, bez dopune kredita?

Meni VIP dolazni pozivi rade i posle 7 meseci nakon isteka kredita bez ikakve reaktivacije.

^nije pitanje koliko vazi BROJ/kartica, nakon dopune (da moze da se vrati u korisno stanje), nego koliko dugo mogu dolazni pozivi od zadnje dopune. A lepo pise za VIP ovo sto je Giga citirao:
"Ako neko vreme ne uplaćujete kredit i on vam istekne, u narednih mesec dana omogućen vam je samo dolazni saobraćaj (u okviru nacionalnog saobraćaja), ne i odlazni (dakle, možete da primate pozive, ali ne i da pozivate, da primate SMS, ali ne i da šaljete)."

Za Telenor je promenjeno sada u 2+1, valjda.

Dakle, od kada istekne dopuna, samo jos mesec dana moze dolazni saobracaj (kod Tln mi nisu radili ni oni dodaci za Viber).
Za pozive ne znam, ali ja SMS-ove na taj broj primam i posle isteka tih +1 mesec. SIM je uglavnom isključen, ali kad ga povremeno uključim, stižu neki SMS-ovi svaki put.

Nazad
Vrh Dno