Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Jedno je reaktiviranje broja, drugo je mogucnost koriscenja kartice bez prekida. +1 mesec od kraja dopune (4 meseca od zadnje dopune) radi dolazni saobracaj i posle toga je kartica u telefonu beskorisna, ako se ne reaktivira.
Pripazite, neke kartice postaju neaktivne odmah posle ta 4 meseca, bez mogucnosti reaktivacije.

Smejurija. Kažem ja ženi Telenor je zakon, broj iz Vipa neaktivan, ne može da se dopuni, a na MTS sajtu ne prolaze kartice. Moraće u poslovnicu, ništa bez posete šalteru u diznilendu.

Sta je Telenor zakon kad sada kod njih je 2+1 mesec? A prvi su, skoro godinu dana prebacili da dopune vaze 2 meseca, pre prodaje jos :)

Najlaksa dopuna je neko sa postpaida da ti dopuni. U MTSu to produzava karticu kao i obicne dopune, u VIPu/Tlnu ne znam (u Tlnu sam siguran da nisu produzili vazenje kartica kada sam probao prosle godine).

@mitar1982
Neka ide i uzgred neka im kaže: Meni muž reko da ja moram da dođem lično. Zašto nemate mogućnost da reaktiviramo karticu pozivom korisničkom servisu sa drugog broja?

@ostali
šššš, vi ostali ćutite :D

@alfaunits
Meni dva meseca itekako radi posao, broj mi važi 13 meseci posle dopune, i mogu da ga produžim kad god uplatom preko neta.
Džaba mi Vipovi žabalesku kad 7 meseci posle korišćenja i dopune broja ja moram da se mlatim po poslovnicama. (ili zovem korisnički servis, potpuno nebitno @nocniduh)
MTS ne bih komentarisao.

Dobra stvar je da žena ima besplatan roaming u Srbiji, pa bar ima 2 Gb neta na raspolaganju dok ne reši ove pripejd brojeve.

Poslednja izmena:
Hahahaha, ona ima vise u romingu u SR nego vecina ovde lokalno :D

Da ne koristim telefon 3 meseca ili duže, ne bi mi bio problem da ga reaktiviram pre uplate. Mnogo je veće ograničenje što 9/13 meseci broj ne služi ničemu, al opet, bolje i to, nego da uslovljavaju da se češće uplaćuje kredit. Kome smeta, može da pređe kod mts-a ili Telenora, a VIP je svojim žabalesku miksom više usmeren ka postpejd korisnicima, čak je i dosta konkurentniji od bilo kog postpejd paketa iz tog cenovnog ranga.

Da li postoji bolja opcija u mom slucaju od vip prepaida sa onih 12GB sto daju? Broj mi je potreban samo kad ne zelim da ostavljam svoj postpaid, tipa za oglase i tome slicno. Znaci telenor otpada, iako koristim njihov postpaid, jer koliko vidim kod njih kredit traje 60 dana. Jedino nisam uspeo da nadjem koliko kredit traje kod globaltel-a? Kod njih nije losa opcija ono za dobijanje novog broja.

Da li postoji bolja opcija u mom slucaju od vip prepaida sa onih 12GB sto daju? Broj mi je potreban samo kad ne zelim da ostavljam svoj postpaid, tipa za oglase i tome slicno. Znaci telenor otpada, iako koristim njihov postpaid, jer koliko vidim kod njih kredit traje 60 dana. Jedino nisam uspeo da nadjem koliko kredit traje kod globaltel-a? Kod njih nije losa opcija ono za dobijanje novog broja.

moja kartica telenor istekla 28/8/2018 dopunjena 22/2/2019 i kredit nije izbrisan

Poslednja izmena:
Globaltel je odličan jer radi preko aplikacije, znači ne zauzima SIM slot. Uz to može da se koristi u inostranstvu.

"Od 26.2.2019. na svim pripejd tarifnim paketima kredit će važiti 60 dana od datuma poslednje dopune nakon čega će biti poništen. "
Ја имам једну припејд коме је кредит истекао ваљда августа прошле, картица и даље важи до јуна и пише колики је кредит на њој. Проверио пре пар дана. Можда ће да га укину, само касне, уплатићу касније 200 да то проверим.

Globaltel je odličan jer radi preko aplikacije, znači ne zauzima SIM slot. Uz to može da se koristi u inostranstvu.
Moze da radi i bez SIMa, ako ima drugi internet, ali to je samo za pozive/SMS.
Da ne pomisli neko da je to jedina opcija :D

Pitao je neko za dodatni broj za oglase i sl, pa sam pomenuo Globaltel kao praktično rešenje jer ne zauzima SIM slot.

^odlicna opcija za te stvari def. ;)

Moze da radi i bez SIMa, ako ima drugi internet, ali to je samo za pozive/SMS.
Da ne pomisli neko da je to jedina opcija :D
Ali koja je razlika ove opcije u odnosu na Viber i slične servise? I on radi sve u inostranstvu ako imaš internet...
Isto tako za oglase, isto se može registrovati neki broj na Viber i to je to...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Za neko ozbiljno korišćenje samo aplikacija bez SIM kartice baš i nije. Imao sam aplikaciju na više različitih telefona i to nije radilo baš najbolje u smislu da sam često bio nedostupan iako sam imao dobar internet, i plus sam u podešavanjima namestio da aplikacija nije na crnoj listi potrošača baterije. E sad, uglavnom su to bili Huawei telefoni a emui je vrlo agresivan po pitanju gašenja aplikacija pa je možda i do toga. Ali eto i na to treba da se obrati pažnja.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ali koja je razlika ove opcije u odnosu na Viber i slične servise? I on radi sve u inostranstvu ako imaš internet...
Isto tako za oglase, isto se može registrovati neki broj na Viber i to je to...
Nemaju svi Viber.

Nemaju neku stalnu ponudu, a možda ti ponude onu personalizovanu čije pojavljivanje i cena se menja vremenom.

Ima li neka informaciju, da li će ledilo da produže posle 10.3? Ne stižem do njih da tražim prenos broja za dete, a pripejd izgleda ne može online prenos.

@aca

Za to znam i to je ok, ali nije ono na šta sam mislio.

Znači, konkretna opcija - "n minuta ka svima za x dinara" na 30 dana. Kao i Vipu npr.

Da li u slučaju zamene stare pripejd SIM kartice za 4G varijantu mora da se registruje taj broj ili ne?

@aca
Za to znam i to je ok, ali nije ono na šta sam mislio.
Znači, konkretna opcija - "n minuta ka svima za x dinara" na 30 dana. Kao i Vipu npr.
Mislim da je i samo VIP imao ikada takve opcije. Telenor je imao na 7 dana mozda zvanicne.
Ove ostale nisu bile zvanicne, dakle ka svim mrezama 30 dana su dobijale neke kartice, ali po principu "da te namame". CIm koristis - odmah povecaju, nisu trajne opcije.

Nazad
Vrh Dno