Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Bem te firmo, tri dana ne mogu da me nadju, pored proloženog broja mobilnog, pošto u dvorištu patroliraju pušteni stafordi. Kad pozovem centralu, pola sata čekam kontakt. Dobiće pedalu kolko se premušljam, ili će izaći u Blicu kao žrtve krvoločnih staforda.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Malopre me zvali.
Sutra oko 10 dolaze da me priključe.
Aj da vidimo.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Uveli bratu danas u naselju Tanasko Rajić.
IMG_20190304_201242.jpg
Trio fiber basic.

Vredi li nesto da se uvede ovaj net, koristim sbb vec 2 god, istekao mi je ugovor. A vidim da je cena bas pristupacnija. Kakvi su kanali na tv? Hvala :D :D

Kvalitet interneta vrhunski, uvek radi full speed.

Kvalitet slike na kablovskim programima odličan. Izbor programa ok (bez SBB i mts ekskluziva). Sa Arenama bez SK. Sa FOX kanalima, sa osnovnim (ne premiere) cinestar kanalima, sa brdo dokumentarnih i muzičkih (dobar deo HD). Ima sigurno preko 30-40 kanala u HD varijanti.

Poslednja izmena:
Sbb paket ispada 20k skuplji na 2 godine ugovora za razliku od exe-a u tom eon paketu. Prvih 12 meseci po 2k posle po 4k. Ne znam dal se isplati da prelazim na exe sa obzirom da je 20k jeftiniji za 2godine. :D

Sada sam na brzaka prebrojao, mozda sam omasio 1 ili 2 gore-dole, ali dosao sam do broja 77 za HD kanale. Moguce da je nekoliko njih u 720p varijanti, nisam bas deteljisao. Ali svakako 95% od tih ~75 kanala su u 1080p rezolociji. U HDu su sportski, filmski, deciji, muzicki, dokumentarni i ~10ak su sa oznakom 18+, kao i nekoliko "kolaznih" - Kao sto su npr RTSovi, BK itd.

Inace u potpunosti se slazem sa poglavicom. Super net, sasvim OK televizija.

Poslednja izmena:
Vredi li nesto da se uvede ovaj net, koristim sbb vec 2 god, istekao mi je ugovor. A vidim da je cena bas pristupacnija. Kakvi su kanali na tv? Hvala :D :D

Nemaju nijedan filmski kanal sem pinkovih. Serijske fox i one filmbox, necu da brojim. To sve niskonudzetno.
Godinu dana testiraju Cinestar Premiere i HBO kodirano i nikako da puste.

Da li bi neko bio ljubazan i nabrojao spisak kanala? Cak i ne mora da pisete spisak, ukljucite telefon i snimite video dok saltate listu kanala, ili kroz nekoliko fotografija snimite tu istu listu. Naravno da se jasno sve vidi.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Došli najzad, i sve OK, nemam gigabitni ruter pa sam izabrao najjprostiji Net, za sada nemam primedbi:

Slide1.JPG

Nemaju nijedan filmski kanal sem pinkovih. Serijske fox i one filmbox, necu da brojim. To sve niskonudzetno.
Godinu dana testiraju Cinestar Premiere i HBO kodirano i nikako da puste.

Ja nemam Cinestar Premiere i HBO kodirano. Inace vracanje kanala unazad je daleko bolje reseno kod SBB-a. Sto se interneta tice tu su dobri i kablovska je skroz ok, ne bih zamerao

Nisam video da ima hbo u listi kanala? Jel to u nekom vecem paketu? Ja imam onaj 100mb/s + tv.

Послато са SM-G925F уз помоћ Тапатока

Што палиш ватру? ;)

Сад сам прескенирао канале и видим да има и нормалних радио станица, не само неке теве које прелете у радио део. Не сећам се да их је било, можда и јесте. Понављају СББ грешке, неколико канала има изобличен звук јер су прејако намештени, могао би неко да им каже.

Poslednja izmena:
Izbor kanala je smesan u odnosu na sbb koji imam u bg.... iskreno i ne vredi vise od 500 din jer pola nemaju prevod a uglavnom su skupili oni sa raznih satelita koji su fta i ovi sa dvbt2 mreze.... pa ih ubacili....
da se sabere nema 20 kvalitetnih kanala....

internet radi ok ali moracu da ih zovem sutra

vec par dana evo kako radi na 2 metra od rutera.....
ja imam paket onaj od 100/35mb/s
d1838b9ead9102537699aad210d189e7.jpg

Poslano sa mog Redmi 5A koristeći Tapatalk

Poslednja izmena:
Mnogo ih nagrdi, zemo. Zar im je televizija zaista toliko loša?

Ako je isto kao u Zaječaru, onda tvom komentaru nema mesta. Ili se nisi snašao ili ti toliko nedostaju kanali poput SK, TOP Vavoom i slično pa si tako napisao što je daleko od istine. Mada ne bih rekao da je različito.

Imaš "čarobno dugme" na daljincu, u zavisnosti od Televizora zove se SUB ili slično, e pa tu klikni i izaberi prevod tj subtitlove.

Televizija nije losa, to je jednostavno cinjenica. Spisak kanala mozes da dobijes kod njih u poslovnici da pogledas. Ono sto moze da bude bolje je vracanje unazad, onaj android uredjaj, tu ima mesta za poboljsanje, ali nije smak sveta. Jos jedna stvar, SBB od skoro nudi video klub sa raznim filmovima i serijama kod exe ima mogucnost da doda ali nema ni jednog naslova. Ono sto bi morali da rade (a nisam siguran da li rade ne tome) je unapredjenje softvera. Sve u svemu, kao neko ko je preso sa sbb-a ne mogu da kazem da su katastrofa i tolko losi. Kome ne treba vracanje kanala unazad - svaka preporuka, kome treba - neka ode kod njih i neka proveri kako radi uredjaj

Осим СК и Н1 који су СББ ексклузива, мало програма фали. Јесте, неко хоће баш неки канал и ако га нема, онда је катастрофа. Свеједно што има по десетине сличних, ако баш тај нема онда не ваља. Нисам много меродаван јер телевизију не гледам, телевизор такорећи немам а и глупо ми је да губим време гледајући неке филмове и серије. Или утакмице. Некада бих почео да гледам серију/филм па ако ми се свиди онда скинем све сезоне и кад баш могу, гледам редом. Од како су се појавили видео рекордери, скоро уопште ме не занима уживо гледање телевизије. ;) Тада бих нешто снимио, данас скинуо са интернета и гледао кад имам времена.

Основа ехе-нета је интернет а за цену пакета код осталих, нарочито код СББ-а не можеш да добијеш ни голи интернет па је овде телевизија практично гратис уз интернет. Ево, 100/8 код СББ-а (само интернет) кошта мало испод 3к. Ехе за мање пара нуди трио пакет и 100/35. Телевизија и телефон гратис уз већу брзину.

d1838b9ead9102537699aad210d189e7.jpg

Poslano sa mog Redmi 5A koristeći Tapatalk

Ako imaš Xiaomi Redmi 5A kao što piše. Na tom telefonu jedino možeš dobiti bržu vezu ako staviš 40MHz širinu kanala za wifi na 2.4GHz (ovo preporučujem samo u slučaju da nema drugih wifi mreža u komšiluku - u stanu nikako).
2.4GHz free spektar koji se koristi za wifi ima ukupno oko 60MHz širinu - sve wifi mreže na jednoj lokaciji dele tih 60MHz na 2.4GHz bendu.
Ako koristiš 20MHz širinu kanala, možeš na jednom mestu imati 3 wifi mreže koje se ne preklapaju.
Ako koristiš 40MHz širinu kanala, možeš na jednom mestu imati 1 wifi mrežu na 40MHz i 1 na 20MHz širine.

Jeftiniji telefoni (pa čak i neki mid-range) imaju samo jednu antenu za wireless. Dok neki od mid-range i većina skupljih imaju bar dve.

Na jeftinim telefonima čak ne postoji podrška za 802.11ac (5GHz) wifi.

Tvoj telefon podržava samo 802.11bgn (2.4GHz) i ima samo jednu antenu (što znači da ne može koristiti MIMO tehnologiju) pa samim tim sa 20MHz širinom kanala ne može ni u teoriji preko 50Mbps. To nije krivica tvog provajdera. Sa 40MHz širinom kanala (u slučaju da je okolina čista) možeš izvući i 100Mbps.

Za veće brzine, kupi telefon koji podržava wifi na 5GHz ili barem 2x2 MIMO tehnologiju.

Meni na 50Mbps VDSL-u na telefonu (Mi A2) sa telekomovim ruterom (ZTE) ne radi preko 35Mbps jer ruter ima samo 2.4GHz, okolina nije čista - neću 40MHz širinu kanala. I onda da kažem "provajder ne valja". Na kablu imam regularnih 50Mbps, na (skupljem) laptopu imam 50 (jer je 2x2MIMO) i na skupljem telefonu (Mi 8) imam 50Mbps.

Na ExeNet optici mi sa 2.4GHz AP-om na 20MHz širine kanala isto na Mi A2 ne radi preko 35-40Mbps dok na Mi 8 radi i 70-80Mbps jer ima 2x2 MIMO.

Sa 5GHz AC, praktični maksimum koji imam na (skupljem) laptopu je 500Mbps (2x2 MIMO na 80MHz širine kanala). I to naravno samo u istoj prostoriji.

Da uzmeš 1000Mbps paket na optici (trenutno postoji samo na Orion i mts optici) na wifi-ju NIKAD nećeš videti.

Ok evo onda s mog drugog telefona

P.s. sto se kanala tice ako u tv-u imate npr dvbc tjuner ali tv nije za nase trziste pa ne mozete u meniju da odaberete srpski kao primarni jezik za titl onda kad god promenim na takav kanal stavlja automatski na prvi titl na spisku pa onda moram rucno da trazim svaki put.... znam da je tv u pitanju ali sta ce mi 5 vrste titla kad smo u Srbiji?

Druga stvar, Hrt od 5 kanala ne radi nijedan.
Slikacu listu u toku dana ne znam zasto se toliko krije?
b3e2013cca9e730db17e9b94341316de.jpg

Taj bi morao da ima 2x2 mimo. Mozes li da vidis na kablu? Takodje, koji imas ruter?

Svih 5 kanala hrt rade normalno.

Verovatno su vam različiti paketi a svi vidite sve kanale koji su u ponudi. Samo što vam ipak nisu otključani svima svi kanali kako ovde većina priča, na sajtu im jasno piše ipak broj kanala koji je od 180 u najmanjem paketu do 290 u najvećem.Tako i ovaj FullHD što kuka da ih non stop testiraju i nikako da ih puste te kanale što on želi verovatno samo nema odgovarajući paket.

Па тај фулхд хоће да користи најмањи пакет и да има све канале и фрај више пријемника укључујући и андроид за гледање уназад. А ако и пусте канале које тражи, смислиће он неке друге. ;) Иначе мислим да стварно још није подељено и да сви имају све што је у понуди. То што нема неких канала, а фулхд каже да их има и да се тестирају је нешто друго, можда се преговара, можда се испробава а можда их и не буде. Тешко да неко може да има све што постоји ... а успут буде међу најјефтинијима. Коме оваква теве понуда не одговара, нека мало више отвори новчаник па ће од СББ-а да добије све што нема.

Што се тиче мерења брзине на мобилним па и лаптоповима, уопште не разумем тако нешто. Ето, колега поглавица је и превише детаљно објаснио а у сваком случају постоји много разлога зашто брзина може да буде мања а није ни на провајдеру да даје најскупље моделе рутера који све могу. Сада сам проверио и моја Нокиа извлачи око 95/69 (од 220/70) и уопште не знам за шта би ми требало више. А (прастари) лаптоп је доста испод и не смета. Ко хоће фул брзине, лепо убоде кабл и тестира/испробава.

Iskreno ako placam 100mb/s hocu da mi ruter daje 100mb... ako merim na 2 razlicita uredjaja 50mb/s a prvog dana sam merio 85 do 95 znaci da nije ni do rutera ni do mojih telefona.... nego do njih.

Ako na računaru preko kabla meriš punu brzinu, onda je ili do tvog rutera ili do tvojih telefona. Oni nisu odgovorni za tvoju mrežu i uređaje.

Ali ako smatraš da je problem na njihovoj strani, pozovi tehničku podršku, isprati sugestije koje ti daju, pa ako treba poslaće tehničko lice da ispita signal i kabl.

Sent from my MIX 2 using Tapatalk

Vrh Dno