Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala na savetima. Dobar je nu8002, steta sto je samo u tehnomaniji, valjda bi uhvatio neku akciju brze da imaju konkurenciju. Jedino da sacekam sada, mada bi trebao u sledecih par nedelja da pazarim, svoj stari tv dajem roditeljima posto njihov polako crkava.

Znaci ako ne gledam BR filmove, ne moram mnogo da brinem?

Ne! Sa samim BR diskovima sa BR plejera nećeš imati problema.

Problem ćeš imati ako gledaš BR ripove skinute sa neta, kojima je zvuk pakovan u DTS. A danas je mnogo baš takvih ripova.

A što je sada koji andrag Samsung izbacio DTS podršku?!? :mad:

Pa da uštede stare cicije na licenci

Sta uzeti kao best buy do 500e?

Za oko su mi zapali Hisense H50A6500 i Samsung ue43nu7402uxxh

Pre 5 god sam uzeo LG LA660s i dan danas se kunem u taj TV :D, kao i pola foruma... Pa me zanima sta je danas best buy za takve neke novce?

A što je sada koji andrag Samsung izbacio DTS podršku?!? :mad:
da ustede na licenci koja nije besplatna...

A i cemu sluzi DTS zvuk na TVu koji ima stereo zvucnike?

U sustini ovde vecina vas gleda na TV kao media player a on zapravo treba da bude sprava za dobro handlovanje TV kanala,
a za pustanje media i pracenje trendova, rezolucija i kodeka je pametnije imati externu spravu koja se lako moze zameniti kako bi pratila nove standarde.

Poslednja izmena:
Svasta, kako za sta sluzi, pa za pustanje dts sadrzaja na zvucnike.
Cak i d anems zvucnike, to znaci da ne mozes da pustis dts sadrzaj uopste.
Ok, becina fajlov aima i dolby digital pored dtsa, ali svejedno...

Lg daje cak i Dolby atmos i Dts hd, a ovi izbacili i najosnovniji dts...slepci.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ako vec imas eksterne zvucnike oni su prikljuceni u pojacalo, a pojacalo svakako treba da ima DTS dekoder inace opet neces imati DTS zvuk.

treba shvatiti jednu stvar, nema DTS zvuka bez ostatka "opreme"

Pojacalo da bi pustilo dts, mora prvo da primi dts, koji tv mora da podrzava.
Opet, nije to nesto sto ce svakome smetati, ali je dts glupost koju fazon 20 godina podrzavaju uredjaji od 50e, a kamoli tv.
Drugaru preko tva ide dts zvuk od kompa, ja sam takodje koristio hdmi mesec dana, a sada premestam dva opticka u zvucnike iz tva i kompa, sa cime nece svako hteti da se smara.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Gledam ovaj klip vezan za TCL na Benču... deluje da žena ni ne zna gde je Srbija a kamo li kakvi su im planovi o proširenju na ovo tržište. Odgovori joj nemaju veze sa pitanjima, izgubljena u ponavljanju svojih marketing fraza.

Mali update, otisao da pogledam i NU8002 i Q6FN uzivo. Kupio sam QLED. Morao sam da napravim brzo odluku, roditeljima stari tv crko juce. (bice njima mali upgrade, sa nekog 28 inch Fox tva, prebacujem ih na 42 LG sa IPS panelom :D )

NU8002 je sjajan uredjaj za cenu, ali na kraju presudile su bolji opseg boja, veca osvetljenost i generalno brzi interfejs (verovatno je do samog cipa). Cak i bez full array dimminga, bili bi iznenadjeni koliko je dobar kontrast i nivo crnih (posle male kalibracije - link ovde ako ikome zatreba).

Netflix u 4K HDR blista :)

Haha, hvala. To je onaj osecaj dok stojis u radnji, odradio si domaci tako da si informisan.

Vidis lepo razliku, ali vidis i cene. Znas sta je pametnije, ali na kraju sebi kazes, ma ko ga XXbe, sazalicu ako ne puknem jos malo para. Ne kupuje se tv svaki dan.

A onda mi kazu, sa tv-om dobijam specijalnu uslugu, da dodju neki samsung profesionalci i sve nameste. A ja kazem, niko ne pipa taj tv osim mene :) Kakva dostava, spustaj sedista u kolima, sam ga nosim :)

Poslednja izmena:
Ova tema lagano moze da se ugasi.
Nebitna veličina.. npr 40-55, samo da daje najviše za 500 Evropskih
Ja bih ti vrlo rado predlozio neki model, ali se razumem isto koliko i ti. Mogu da ti predlozim (ovako sam ja radio sa bratom) sledece:
-Odlucis se koji ti panel vise odgovara = VA ili IPS
IPS- bolji uglovi gledanja, crna vuce na sivo
VA-losiji uglovi gledanja, crna je crna
-U pretrazivacu otvoris sajt EPonuda ili otvoris svaki IT sajt (Giga, Teh, Com, WW itd) posebno pa isfiltriras ono sto ti treba...dijagonala ekrana i cena.
-Kad nadjes neki da ti odgovara po ceni i dijagonali onda ovde proveris da li ti odgovara vrsta panela.
-I na kraju sa tim brojem modela pretrazis ovu temu. Mozda je bilo komentara za njega. U drugom slucaju uradis pretragu na google.

Srecan soping. [emoji846]

Poslednja izmena:
Hehe I tako kad izabere po tipu panela i veličini dodje posle da *mjau**mjau**mjau**mjau* majku što mu ništa ne radi :D

Dobar TV ne čini samo panel.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ja sam rekao da nakon toga pogleda utiske. Nisam rekao da uzme samo zbog panela i velicine.
Ti si mogao da mu das neki savet umesto sto mene zezas, ali dobro ok. [emoji39]
Lepo sam rekao da tema moze da se zatvori. Eto onaj pre tebe napisao 'samo sto veci hisense' i onaj iznad 'neki samsung 50'.
Nekad je bio forumas DukeOfSerbia cije si postove sa uzivanjem citao.. e sad ko ga je oterao sa foruma to je drugo pitanje.

Može i Samsung [emoji3]

U suštini priča se svodi da kad izaberes dobar panel i TV koji po svim karakteristikama mora biti odličan ti ga ukljucis i vec posle 5 minuta se šokiras da ne možeš ni kanale da složiš, a to je nešto što nisi video u salonu, a nisi se setio ni zvuk da proveris.... A to je tek početak tvojih muka :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno