Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uzo bih neku 24ku ili 32ku sa tankim ramom, nije bitan model ali mora da ima dvbci slot za sbb karticu te da može na nosač za zid, stavio bih ga na vrh zida, nosač mi treba koji ima elevaciju na dole. Neka ideja?

Ja nisam od tih nekih iskusnih ali samo savetujem da televizor poručiš preko interneta jer tako možeš da ga vratiš u roku od 14 dana ako ti se ne svidi (mislim na slučaj ako kupuješ u domaćoj radnji). Eto, posle skorašnjeg iskustva ubuduće bi tako uradio.

Ima li resenja osim cupanja ili ostavljanja da radi nonstop?
Probaj da nemas negde u podesavanju usb turn on ili slicnu opciju, da usb uredjaji mogu da pale tv, mozda zato drzi usb pod naponom.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Hisense i Vox znam da radi iz ličnog iskustva. Za Teslu mi drugar kaže da ne radi, ali mislim da je to do SBB "servisera" koji dođe da ugradi i ne želi (ne zna) da podešava TV druge marke ako nije Samsung i LG!

Hisense i Vox znam da radi iz ličnog iskustva. Za Teslu mi drugar kaže da ne radi, ali mislim da je to do SBB "servisera" koji dođe da ugradi i ne želi (ne zna) da podešava TV druge marke ako nije Samsung i LG!

Pa nema tu šta da se podešava

Jeste. To su mi rekli da neki korisnici hoće da im redosled kanala bude kao na sajtu, tj. kao na onom lifletu.

Ti jeftiniji TV sortiraju kanale po nekom svom redosledu, a korisnici "insistiraju" da bude kao što sam pomenuo iznad!

Kod D3 mini tih "problema" nema.

Drustvo ako moze mala pomoc. Mladji brat hoce da uzme tv 49/50/55" pa me zamolio da mu pomognem, a ja se razumem odlicno. [emoji16] Ja sam meni uzeo neki Samsung 32" pre 5god i nisam cini mi se da je bilo lakse kupiti nego danas.

Koliko sam video u temi:

IPS- bolji uglovi gledanja, crna vuce na sivo
VA-losiji uglovi gledanja, crna je crna

Od smarta samo YT, ostalo manje vise.

Njemu odgovara VA pa jel mozete da predlozite nesto od Samsung-Sony-Lg do 80.000 pa da uhvati akciju u Giga 20% za penzionere.

Saborci, evo i ja slatke muke...planiram da uzmem novi tv, od 40 do 50 incha velicine...verovatno 45. Hteo bih nesto best buy, pa mi, s obzirom da nisam strucnjak niti sam posebno pratio modele, treba savet. Vidim hvali se oled tehnologija, ali nisam siguran koliko kostaju takvi televizori...svakako molim ako neko ima neki dobar savet za odnos cene i kvaliteta, bicu zahvalan na pomoci.
pozdrav

Koji od jeftinijih marki 32" provereno radi sa sbb d3cam i karticom?

Pa nema tu šta da se podešava

Pa nije baš da nema ništa.

Kod nekih televizora, potrebno je uneti određena podešenja da bi tjuner uopšte registrovao digitalne kanale. Nešto tipa (prepisano iz uputstva za D3cam):
- Za prijem signala potrebno je odabrati „Cable“
- Za tip signala odabrati „Digital“
- Za izbor zemlje odabrati „Other“
- Za režim pretrage izabrati “Quick”, a u polja za frekvenciju, modulaciju i simbolsku brzinu uneti:
610000kHz, 256QAM, 6956KS/s (polja za početnu i krajnju frekvenciju su opciona i ne moraju biti popunjena)
- Poželjno je uključiti opciju za automatsko ažuriranje informacija, ukoliko postoji

Što se tiče sortiranja kanala, ni Sony npr. ne sortira kanale po onoj SBB listi. Samsung i LG urade baš taj redosled kao na SBB flajeru, ali Sony jok. A ni mnogi drugi.

Saborci, evo i ja slatke muke...planiram da uzmem novi tv, od 40 do 50 incha velicine...verovatno 45. Hteo bih nesto best buy, pa mi, s obzirom da nisam strucnjak niti sam posebno pratio modele, treba savet. Vidim hvali se oled tehnologija, ali nisam siguran koliko kostaju takvi televizori...svakako molim ako neko ima neki dobar savet za odnos cene i kvaliteta, bicu zahvalan na pomoci.
pozdrav

45 inca ne postoji, oled ti najverovatnije izlazi iz budzeta i najmanji je 55 inca, pogledaj neki 43 inca hisense, samsung, lg... Koji je budzet?

Pa nije baš da nema ništa.

Kod nekih televizora, potrebno je uneti određena podešenja da bi tjuner uopšte registrovao digitalne kanale. Nešto tipa (prepisano iz uputstva za D3cam):
- Za prijem signala potrebno je odabrati „Cable“
- Za tip signala odabrati „Digital“
- Za izbor zemlje odabrati „Other“
- Za režim pretrage izabrati “Quick”, a u polja za frekvenciju, modulaciju i simbolsku brzinu uneti:
610000kHz, 256QAM, 6956KS/s (polja za početnu i krajnju frekvenciju su opciona i ne moraju biti popunjena)
- Poželjno je uključiti opciju za automatsko ažuriranje informacija, ukoliko postoji

Što se tiče sortiranja kanala, ni Sony npr. ne sortira kanale po onoj SBB listi. Samsung i LG urade baš taj redosled kao na SBB flajeru, ali Sony jok. A ni mnogi drugi.

Sve to uradi automatska pretraga kod 98% televizora, bez ikakve dodatne intervencije

Pozdrav, planirao sam da uzmem Samsung 55" 4K UHD NU7402, ali sam sad prosao malo temu gde se spominje DTS kodek koji u neki modelima vise ne radi.
Sta to znaci za nas obicne smrtnike? Hvala na pojasnjenju.

Pozdrav, planirao sam da uzmem Samsung 55" 4K UHD NU7402, ali sam sad prosao malo temu gde se spominje DTS kodek koji u neki modelima vise ne radi.
Sta to znaci za nas obicne smrtnike? Hvala na pojasnjenju.
Samsung je izbacio podrsku za DTS na svim modelima za 2018-tu godinu. Ne znam razlog. Ako skidas BR sadrzaj sa neta ako imaju DTS zvuk nece ti ga citati. Moraces ili drugo izdanje ili da radis konverziju.

Tapatalk from Poco loco

Da li mi neko od poznavaoca moze dati najboji predlog izmedju:
1. LG43UK6300MLB
2. SONY KDL43WE755
3. SONY KDL49WE665BAEP
ili neki drugi model dijagonale 43 ?
Na prvom mestu mi je "skaling" tj oštrina slike prilikom gledanja kablovske tv i sd programa, znaci da uzmem tv i da budem zadovoljan slikom. Na drugom mestu smart funkcije YouTube i sl.

Znaci ako ne gledam BR filmove, ne moram mnogo da brinem?
Procitao sam par tvojih postova oko nu7402, generalno sta mu najvise zameras, a sta ti je plus kod modela?
Ako koristis netflix, popcorn i ostalo nemas problema. TV ne radi ni passthru DTS-a tako da ti ne pomaze ni kupovina zvucnika sa dts dekoderom. Sve u svemu ok je tv. Neki imaju malo probijanje svetla ali generalo sto se mene tice najveca mana mu je cena. Kvalitet slike je super. Panel je dobar, onaj daljinski je savrseno zgodan, ne bih mogso vise bez njega tj. ne mogu vise da koristim klasican daljinski. Brz je TV, smart radi savrseno za sada, ni najmanjeg problema, multitasking savrsen.

Tapatalk from Poco loco

Poz svima, treba mi savet kolega.

Budzet mi je 900 eur. Trazim tv od 55 inca, samo Sony, Samsung i LG. Kupujem samo od domacih prodavaca (volim da imam zvanicnu garanciju, Madjari , privatne prodaje itd ne dolaze u obzir).

Bice uglavnom koriscen za Netflix 4k (sa HDRom gde ga imaju) i BR filmove. Znaci kvalitet slike je najbitniji (ako mogu sto bolje crne i kontrast a da nije OLED).

Nasao sam ova 4. Koji od njih bi pazarili, i ako ni jedan od navedenih, koji drugi? (Znam da je Q6FN sada oko 1000 eur, ali pada na 900 sigurno u sledecih mesec dana, izasla nova Q serija)

Samsung UE55NU8002TXXH
LG 55SK8100PLA
Sony KD55XF7596BAEP
Samsung QE55Q6FNA

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno