Šta je novo?

Best buy SSD - preporuka [nije opšta tema o SSD-ovima i nije za pitanja šta/koji da kupim]

Monopol (i drugi kriminal) ne stvaraju potrošači nego vlast (kroz zakonodavstvo, inspekciju, policiju, tužilaštvo i pravosuđe).

Nego, može li neko da kaže kako mu funkcioniše Kingston A400 od 120 GB? Da li ima problema i da li su mu brzine u rangu deklarisanih?
Još preciznije, ako se upari sa pločom ASUS M2N68-AM SE2 šta se može očekivati (Win10 x64)?

Brzi je BX500.

Moje pitanje je do 5 hiljada ssd velicine 240/256 sa dram koji je najbolji. Jel ssd230s zaostaje mnogo za intel 545s/mx500? Ili da sacekam da nabave opet intel 545s pa ako bude za 5400 uzmem taj.

Pa videh to za BX500 na prethodnim stranama, ali što bi rekli, Kingston mi uliva više poverenja nego Crucial (možda neopravdano).
Ipak, problem je što je u iole... prisutnijim radnjama bx500 daleko skuplji (~3500 pt. ~2800). Takođe, pitanje je i zbog ploče, jer očekujem i inače slabije performanse, a onda Crucial možda i ne bi bio brži?

Nije za mene, a nekima je ogromna razlika 2800 i 4200.
No, i dalje me zanima to oko performansi i pouzdanosti. Da li je A400 i dalje dobra kupovina, ako je u pitanju 2800/3500 din i na pomenutoj matoroj ploči?

Jeste Cane, dobra je kupovina. Ugradio sam ih više komada i svuda se osetila razlika (kao i sa svakim ssd-om doduše).

Ja sam uzeo Kingston A400 od 120GB u novembru za 2500 dinara. Nisam primetio neko drastično poboljšanje u brzini, možda jedino kad podiže windows.
Bio sam u potrazi za hdd-om već nedelju dana, i nije mi bio neophodan veliki kapacitet niti brzina, laptop je star već 7 godina, pa mi je ovo iskočilo baš povoljno.
Evo testa
d4b39539971fc9b260fd6d0da20efe3b.jpg

Poslednja izmena:
Razliku izmedju bilo kojeg ssd-a i hdd-a je nemoguce ne vidjeti. Koristite 10-15 dana ssd, pa se vratite na hdd - tek tad cete vidjeti pravu razliku.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ma i ja računam da ipak mora da postoji primetna razlika. Kod operacija sa fajlovima, naravno.
Poenta je da Windows prijavljuje probleme sa postojećim hardom, sumnjam da se zbog toga sistem nekad podiže i po 10 minuta i da se nekad zbog toga i ugasi. (mada, ima taj komp problema i sa pločom) Dakle, novi disk je neophodan, a 120 GB ssd je i najjeftinija opcija zamene (postojeći disk je samo 80 GB). Ali rek'o a proverim, da ne bude baš da sam preporučio ljudima nešto što ne valja. (usput, ako neko ima na poklon ispravnu AM3 ploču koja mu samo skuplja prašinu... :D)

Samsung 830 od 64gb nece da radi na nekim starijim masinama, tako da sam porucio usb 3.0 adapter, pa da ga makar tako koristim.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Generalno je Ssd velika promena meni se sada podigne sistem za 10 sekundi sto je ogromna promena ..Doduse Ssd 860 evo od Samsunga po ceni od 500gb mozda i nije best buy ali je model od 250 gb velika preporuka posto je malo pala cena..

Kako god, kingston se ubi od prodaje A400..

Naravno da se ubi od prodaje kad je najjeftiniji svuda. 120gb ide ispod 20$.

Posle mnogo odlaganja odlučio sam se za kupovinu SSD-a.
Dvoumim se između dva modela: SSD SATA3 256GB Intel 545s 550/500 MB/s i SATA3 256GB Transcend SSD230S 560/520MB/s.
Naginjem Intelu i dužoj garanciji.
Koji je po vašim parametrima bolja kupovina?

Pozdrav.

Intel ako ga nadjes igde, moj valjda stize sutra...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Generalno je Ssd velika promena meni se sada podigne sistem za 10 sekundi sto je ogromna promena ..Doduse Ssd 860 evo od Samsunga po ceni od 500gb mozda i nije best buy ali je model od 250 gb velika preporuka posto je malo pala cena..

Pogotovu ako pricas o PRO verziji !!!

Posle mnogo odlaganja odlučio sam se za kupovinu SSD-a.
Dvoumim se između dva modela: SSD SATA3 256GB Intel 545s 550/500 MB/s i SATA3 256GB Transcend SSD230S 560/520MB/s.
Naginjem Intelu i dužoj garanciji.
Koji je po vašim parametrima bolja kupovina?

Pozdrav.

A za GTX1050ti sigurno se nisi toliko dvoumio kada je bila top? :) SSD sam stavio u slabasni netbook preko laptopova do radnih stanica i servera, i apsolutno svugde se oseca drasticna razlika. Najbolja investicija ikada kada je rec o upgrade-u.

Ali eto, neki se i dalje misle i cekaju da SSD kosta kao HDD po GB/TB.

Just enjoy i ako nadjes - uzmi Intel 545s sa liste. :wave:

Stigao Intel posle 13 dana, 256gb varijanta je u ovakvom pakovanju ako nekoga interesuje, unutra je zasticeno sa dva kartoncica a i SSD je u finoj kesici.

Tu je i neko uputstvo ali ga nisam otvarao.

Jos samo da ga istestiram :)
c360e2cf33918e1e3075551b4f6abe90.jpg

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

pa to je retail pakovanje kakvo su i do sada davali, ne vidim sta je cudno? sto nije tray/OEM?

OEM je valjda za 545s 1TB?

Sent from my MIX 2 using Tapatalk

WD Blue WDS250G2B0A ili 545s u istom kapacitetu koji je bolji i zasto?

Ljudi, uzeo sam Kingston A400 240gb model, vidim da je dodatno pojeftinio i dosta vas ga je preporučilo. Zanima me samo koliko je pozdan, čuo sam od nekog da se model kvari, ne izdržava dugo.. ima neko nekih podataka/iskustva o tome?

Sve od elektronike može da se pokvari u svakom trenutku .... Instaliraj sve što imaš i normalno koristi kompjuter i ne opterećuj se raznim mišljenjima, jer onda obesmišljavaš to što si kupio ssd sa njegovim preimućstvima

Poslednja izmena:
Da nije "malo" zakasnio sa pitanjem?
Kakve veze ima to sto si ti uzeo ssd (ili bilo sta drugo) a ono kasnije pojeftinilo, pa jos sa pouzdanoscu istog...? Nikakve.
Za pouzdanost si trebao pitati pre kupovine.
Na tvoju srecu taj ssd ima pristojnu upotrebljivost, osrednji kvalitet i pouzdanost, sto ne znaci da nece izgurati dugo.
Stedio si, uzeo ok uredjaj, bilo je i boljih ALI i osetno skupljih (procentualno) od tog.
Sad ga montiraj, sve potrebno instaliraj i teraj dokle god ti treba... ne poterecuj se da li ce da crkne, imas garanciju pa ne brini ako bude problema.

@Independent
Još se niko nije požalio da se pokvario, bar da ja znam. Ja sam uzeo dva komada, jedan za desktop, jedan za laptop i za sada je sve ok.
Nije neki vrhunski kvalitet, ali je prilično dobar u odnosu na cenu. Pretpostavljam da si znao šta kupuješ.
I nemoj da se uzbuđuješ oko odgovora pojedinih "captain hindsight-a", bar ne koliko oni kada ih pišu.

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Vrh Dno